Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta do picia. Chyba ze bez skierowania ja zrobię ? Bo dziewczyny na innym wątku pisały ze nie chciały im pielegniarki pobrać krwi bez skierowania jak poszły prywatnie.
Bo chyba nie zaszkodzi mi ta glukoza robiona tydzień po tygodniu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 19:56
-
nick nieaktualnyDzięki Kamcia.
Szukamy dalej:-)
Adrenalina ja mam wyniku moczu zawsze super tfu tfu.
Jeśli chodzi o cukry uważam że raz zrobiłaś krzywa i ona ma znaczenie a czy ty jadłaś słodkie czy nie jadłaś......we wszystkim jest cukier także ja bym się nie opierała na tej tezie.
Robiąc drugi raz krzywa czy ty sobie krzywdy nie zrobisz?????
Ja jestem zielona nie mam aż tak wielkiej wiedzy na ten temat ale wydaje mi się że nie potrzebujesz drugiego wyniku krzywej.
Trzeba się dostosować do obecnego wyniku będziesz pod opieką diablo będziesz na diecie będziesz badać cukry pilnować co jeść i będzie dobrze po co znowu badanie robić???? -
Adrenalina krzywej się nie powtarza przy złym wyniku, masz po 2h 162, więc cukrzyca ciążowa.
Ja miałam krzywą ok, a mimo to diab nie zdecydowała się jej później powtarzać, bo to bardzo obciąża trzustke mamy, a szczególnie dziecka.
Nigdy w labie nie wyszła mi.glukoza w moczu, ale na paskach w domu 2 x wylapalam przy dużym skoku cukru. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOstatnio lazilismy ale nie szukałam rybek hahahha za to zjedliśmy bardzo drogi obiad hahahha za 113zł na nas trójkę myślałam że babka się pomyliła ale niestety nie.
Dali największe kawałki ryby i na wagę tam jest więc kosmiczna suma była:-(
Ahhhh raz się żyje nie
Pojadłam to najważniejsze z rodzinkąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 20:18
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
moje życie weszło na wyższy poziom wtajemniczenia....siedzę właśnie przy laktatorze i doję cycki......i tak się cieszę, że coś leci, że szok!
Przez tą niedokrwistość przy porodzie(chyba był jakiś krwotok) nie miałam nic pokarmu, młody nie ssał z piersi ani razu. Musiałam dać mu butlę. Jak wróciłam do domu to w cyckach prawie zapalenie, masakra dotknąć nie szło, a nic nie leciało. Położna przywiozła mi laktator elektryczny, rozmasowała, robiłam ciepłe okłady, jakoś się przepchało i jest ulga. Już myślałam, że mi piersi eksplodują. Teraz uczymy się z młodym przystawiana, ale on zdążył się nauczyć, że leci mleko łatwo, a nie że musi się męczyć i tak kończymy zawsze flachą. Ogólnie w głowie mam teraz mleko zamiast cukru
Ogólnie cukry mierzę tylko na czczo,są ok 90 bo po jedzeniu nie ogarniam się z czasem, nie ogarniam się z dieta, nic nie jest takie jak wcześniej.
W szpitalu przyszła do mnie pani diablo i dała mi wykład na temat cukrzycy, i według niej to chyba już nie powinnam w ogóle żyć z moja cukrzyca. Na bank mam normalną i nie minie. A stwierdziła to po oczach, co za babsko.
Poród opisze jak będę się doić następnym razem, bo teraz mam nadzieje ze może z godzinkę się zdrzemnę
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyWitam się
Od wczoraj pod wieczór była burza i tak cała noc i nawet teraz leje.
Ja już po śniadanku
Na czczo 91/96.
Więc zwiększam insuline nocna:-(
Twardan no tak jest w głowie co innego siedzi, jedzenie też byle jakie że względu na brak czasu albo natychmiastowego głodu.....
Fajnie ze ci położna ulzyla.
Ja wiem co to zapalenie cycka bol okropny ale da się przeżyć tak jak i poród;-)
Diablo ahhhhh ile lekarzy tyle wersji.
Po oczach to ona sobie może wrrrr i tak nagadaja te lekarze ludziom a oni muszą wierzyć w te bajki:-(
Głowa do góry będzie dobrze.
Miłego dnia:-)