WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko jie odbieraj. Niech ci dupy nie zawracaja :)

U mnie byla dzis położna. Niestety nie pomogla mi zdecydowac sie na zadne karmienie. Podobno mleka mam pod dostatkiem a najgorszy pierwszy miesiac a pozniej wsystko zaczyna się ukladac przy kp. Boje sie ze przy kp caly czas maly będzie przy mnie uwiazany tak jak teraz. Moj jest nieprzewidywalny. Raz chce jesc co 30 a raz co 2h a karmienie trwa nawet 1h. Nigdzie wyjsc nawet nie moge bo nie wiem kiedy bedzie glodny i ile bedzie jadl. W dodatku z rozmowy z nia wyszlo ze powinnam jesc tylko gotowanego kurczaka, marchewke, buraki i chleb z maslem :| A babka kolo 35-40lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:05

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    W każdym zawodzie wiedze przekazują jaka wynieśli ze szkoły...
    Położna uznaje dietę. Inna by kazała odpuścić
    Jednak nikt za ciebie nie podejmie decyzji odnosnie karmienia. Wg mnie ma być dobrze obojgu -mamie i dzidzi!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia chamy chamy jak mogą mi przeszkadzać hahahah ale tak naprawdę jakbym pracowała i była na urlopie to tak by właśnie wyglądał mój urlop.
    Zero szacunku w tej firmie :-(

Każdej z nas ta Menda cukrzyca robi psikusy:-(

Dorinka każda położna ma swoje zdanie i różnie to bywa ale ostateczna decyzja należy do ciebie.
    Ja miałam taka dietę masakra :-(
    Jadłam jeszcze to co w szpitalu podawali mi więc niby byłam pewna ze jest ok do czasu oczywiście było ok.

Możesz wyjść na dwór dlaczego nie?
    Jak go nakarmisz odbij przewiń i heja na dwór w kieszeń wsadzić wodę i do butelki wsypać mm na dworze odlecisz wodę i nakarmisz.
    Oczywiście cycus lepsza sprawa bo wystawiam i nakarmisz

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja karmie na oslonkach. Juz widze jak na polu wyciagam cycucha kapturek ukladam dziecko i próbuje trafic kapturek na cyca i do buzi :) To by bylo przedstawienie ;)
    Z mleczkiem wygodniej :)
    No zobaczymy jak to sie z tym karmieniem ulozy :)
    Położna mnie wkurzyla troche bo w szpitalu dostawalam pasztet, serek topiony, pomidora, ser biały i to jadlam tez w domu. A ona mi mowi zeby tego nie jesc :| Bo nie zalecane. Wczoraj zjadlam troche czereśni. Dzis rano maly troche popierdzial i tyle ale ona mowi ze tez nie wolno. Dzis zadnych czersni ani innych testow wiec zobacze jak jutro bedzie sie zachowywał.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinki najlepiej o chlebie i wodzie ;) a potem dziecko alergia na wszystko ;)
    Dla mnie te wizyty położnych to zbędny wynalazek ;) mi wszystko wytłumaczyli.w szpitalu, synka wykapałam, pepek pokazały, jak pielęgnować, więc za wizyty po 2 podziękowałam. Mi szwy zdjeli w szpitalu, mwcica obkurczyla się zupełnie w 7 dni na oddziale dzięki oxy. Położna nie bardzo miała, co ze mna robic ;) Słuchałam intuicji. Teraz wogole nie chcę wizyt położnej, muszę to zgłosić w przychodni, bo n co mi to przy 2 dziecku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:48

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wczoraj odebrałam wynik krzywej cukrowej po dwóch godzinach jest ponad normę 163. Wizytę mam za tydzień. Czy szukać juz diabetologa czy dieta wystarczy ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj adrenalina
    Do diabetologa i tak musisz się wybrać
    Gin powinien dać ci skierowanie lub nawet lekarz rodzinny
    Trzeba wziąć pod uwagę, że do poradni diab są też kolejki choć dla ciężarnych krótsze
    Diabetolog omówienie z tobą dietę. Dostaniesz glukometr i receptę na paski (z receptą refundowane ). To tak w skrócie ;) i podstawa jest dieta cukrzycowa dla ciężarnych

adrenalina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka moja kumpela tak karmila córkę właśnie z kapturkami.
    No gimnastyka nie zła nie ukrywam ale jakbyś się zaslonila pielucha albo gdzieś się schowala?:-)
    Wiem mi się łatwo mówi dla ciebie to nowość ;-(

Co do położnych szkoda gadać w szpitalu co innego gadają i w domu co jedna to mądrzejsza.
    Jedz to co dawali w szpitalu jakoś tam dziecku służyło??? Dziwne.
    Tam można było a teraz nie??!?
    Tak tak tak jak Agatia pisze żyj o chlebie suchym z wodą dziecku nic nie będzie no napewno a potem się zdziwił a ciebie pająki za obraz wciagna :-)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej adrenalina wizytę masz za tydzień u gina czy diabetologa? Ja skierowanie do Poradni diab wzięłam od rodzinnego na wizytę czekałam 3 dni. Ale do Poradni diab dla ciężarnych czekałam 1,5mc, potem musiałam przełożyć i znowu 1,5 mc.
    Poszukaj diablo jak najszybciej niech Ci wytłumaczy, co i jak :)

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę za tydzień mam do ginekologa. I wlasnie nie wiem co mam robic.
    Myślicie ze szukać juz diabetologa a skierowanie dostanę za tydzień i w tedy mam sie umawiac ?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukometr juz bede jutro miała z rodziny meza mi dadzą. Szukać na NFZ diabetologa czy nie ma szans ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina
    Ja mam diab na nfz
    Prywatnie nie ma recept refundowanych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenaline idź do.lekarza rodzinnego po skierowanie i zapisz się do diablo.
    Ja jeździłam do Wawy do lekarki prywatnie, której przychodnia ma umowę z NFZ i miałam paski na ryczałt. W między czasie czekałam na na wizytę w Por dla ciężarnych.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A glukometr juz bede jutro miała z rodziny meza mi dadzą. Szukać na NFZ diabetologa czy nie ma szans ?
    Ja na nfz do normalnej poradni dla cukrzyków czekałam 3 dni, do poradni nfz dla ciężarnych 1,5 mc. W między czasie jeździłam prywatnie, bo moja poradnia jest.delikatnie mówiąc średnia ;) teraz mają wytyczne z Poradni dla ciężarnych, więc chodzę proforma po.recepty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina witam:-)
    Obdzwonić przychodnie na nfz powiedz ze jesteś w ciąży i prosisz o jak najszybszą wizytę powiedz ze pilne!!!!
    Korzystam bo paski do gluko są drogie a tak dostaniesz na receptę
    Jak prywatnie pójdziesz to już za wszystko będziesz płacić nawet za badania (tanie) ale co wizytę trzeba przynieść:-(
    I tyle samo czekasz na tą wizytę.
    W między czasie nawet teraz od gina weź skierowanie do diablo ew od rodzinnego
    Ja czekałam tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolacji 92:-)
    Dojadlam pół Grześka bez czekolady bo córką właśnie jadła a ja myślałam że jej wyrwe tego wafelka.
    Dawno nie jadłam Słodkiego:-(

Chociaż teraz na wycieczce w Mielnie byliśmy polazic jedliśmy lody świerki za darmo hahahha dziewczyna zakręcona i od 6 osób kasy nie wzięła za lody:-)
    Lody to nie to samo co wafelki:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Tobie ruch służy wiec kilka grzeszków nie zaszkodzi :) ja nadal u siebie nie widzę różnicy ze spacerem czy bez

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadciąga burza:-(
    Gardło mnie boli dobrze ze tabletki tzn apteczke zabrałam.

Mąż szuka mi.... Ty Kamcia właśnie ty Kołobrzeg znasz o matko a ja tu debatujemy z mężem.
    Słuchaj potrzebuje kupić ryby wędzone ale żeby zapokowali hermetycznie tak wiesz wkładają do worka i na miejscu na ciepło zgrzewaja.
    Wiesz może gdzie tak można rybki kupić????
    Tak kupowałam w Lebie rok temu i mąż ostatecznie chce wyjeżdżając z tad pojechać do leby kupić żonie ryby i jechać do domu hahahha
    Ma pomysły facet:-)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy pomimo ze wynik glukozy był zawyżony macie jakies złe wyniki moczu jesli chodzi o glukozę ? Bo ja mam dobre. I w necie pisza ze przed badaniem należy juz 3 dni przed nie jeść słodyczy inaczej wynik moze byc zawyżony. Mi o tym nikt nie powiedział i noe wiem wogole czy to prawda. Wizytę mam we wtorek. Ale postanowiłam ze przez cały tydz nie zjem nic słodkiego i poprostu bede jadła regularnie 6 posiłków dziennie i w poniedziałek jeszcze raz zrobię ta glukozę. I we wtorek na wizytę pójdę z dwoma wynikami bez diety i po tygodniowej diecie.
    A jak potrzeba skierowanie na ta glukozę to chyba rodzinny mi powinien wypisać jak mu powiem o co chodzi ? I od razu poproszę zeby wypisał skierowanie do diabetologa.
    Szkoda ze mam aż tak daleko wszystko ehh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Nie wiem gdzie
    Ale gdzieś robią bo ciotka takie przywozila
    Był sklep niedaleko dworca ale zamknęli go
    więc wędzone to w małych sklepach kupowalam bez hermetycznego zamknięcia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ