Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabko jie odbieraj. Niech ci dupy nie zawracaja
U mnie byla dzis położna. Niestety nie pomogla mi zdecydowac sie na zadne karmienie. Podobno mleka mam pod dostatkiem a najgorszy pierwszy miesiac a pozniej wsystko zaczyna się ukladac przy kp. Boje sie ze przy kp caly czas maly będzie przy mnie uwiazany tak jak teraz. Moj jest nieprzewidywalny. Raz chce jesc co 30 a raz co 2h a karmienie trwa nawet 1h. Nigdzie wyjsc nawet nie moge bo nie wiem kiedy bedzie glodny i ile bedzie jadl. W dodatku z rozmowy z nia wyszlo ze powinnam jesc tylko gotowanego kurczaka, marchewke, buraki i chleb z maslemA babka kolo 35-40lat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:05
-
nick nieaktualnyAgatia chamy chamy jak mogą mi przeszkadzać hahahah ale tak naprawdę jakbym pracowała i była na urlopie to tak by właśnie wyglądał mój urlop.
Zero szacunku w tej firmie
Każdej z nas ta Menda cukrzyca robi psikusy:-(
Dorinka każda położna ma swoje zdanie i różnie to bywa ale ostateczna decyzja należy do ciebie.
Ja miałam taka dietę masakra
Jadłam jeszcze to co w szpitalu podawali mi więc niby byłam pewna ze jest ok do czasu oczywiście było ok.
Możesz wyjść na dwór dlaczego nie?
Jak go nakarmisz odbij przewiń i heja na dwór w kieszeń wsadzić wodę i do butelki wsypać mm na dworze odlecisz wodę i nakarmisz.
Oczywiście cycus lepsza sprawa bo wystawiam i nakarmisz
-
Zabko ja karmie na oslonkach. Juz widze jak na polu wyciagam cycucha kapturek ukladam dziecko i próbuje trafic kapturek na cyca i do buzi
To by bylo przedstawienie
Z mleczkiem wygodniej
No zobaczymy jak to sie z tym karmieniem ulozy
Położna mnie wkurzyla troche bo w szpitalu dostawalam pasztet, serek topiony, pomidora, ser biały i to jadlam tez w domu. A ona mi mowi zeby tego nie jescBo nie zalecane. Wczoraj zjadlam troche czereśni. Dzis rano maly troche popierdzial i tyle ale ona mowi ze tez nie wolno. Dzis zadnych czersni ani innych testow wiec zobacze jak jutro bedzie sie zachowywał.
-
Dorinki najlepiej o chlebie i wodzie
a potem dziecko alergia na wszystko
Dla mnie te wizyty położnych to zbędny wynalazekmi wszystko wytłumaczyli.w szpitalu, synka wykapałam, pepek pokazały, jak pielęgnować, więc za wizyty po 2 podziękowałam. Mi szwy zdjeli w szpitalu, mwcica obkurczyla się zupełnie w 7 dni na oddziale dzięki oxy. Położna nie bardzo miała, co ze mna robic
Słuchałam intuicji. Teraz wogole nie chcę wizyt położnej, muszę to zgłosić w przychodni, bo n co mi to przy 2 dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:48
-
Witaj adrenalina
Do diabetologa i tak musisz się wybrać
Gin powinien dać ci skierowanie lub nawet lekarz rodzinny
Trzeba wziąć pod uwagę, że do poradni diab są też kolejki choć dla ciężarnych krótsze
Diabetolog omówienie z tobą dietę. Dostaniesz glukometr i receptę na paski (z receptą refundowane ). To tak w skróciei podstawa jest dieta cukrzycowa dla ciężarnych
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorinka moja kumpela tak karmila córkę właśnie z kapturkami.
No gimnastyka nie zła nie ukrywam ale jakbyś się zaslonila pielucha albo gdzieś się schowala?
Wiem mi się łatwo mówi dla ciebie to nowość ;-(
Co do położnych szkoda gadać w szpitalu co innego gadają i w domu co jedna to mądrzejsza.
Jedz to co dawali w szpitalu jakoś tam dziecku służyło??? Dziwne.
Tam można było a teraz nie??!?
Tak tak tak jak Agatia pisze żyj o chlebie suchym z wodą dziecku nic nie będzie no napewno a potem się zdziwił a ciebie pająki za obraz wciagna
agatia lubi tę wiadomość
-
Hej adrenalina wizytę masz za tydzień u gina czy diabetologa? Ja skierowanie do Poradni diab wzięłam od rodzinnego na wizytę czekałam 3 dni. Ale do Poradni diab dla ciężarnych czekałam 1,5mc, potem musiałam przełożyć i znowu 1,5 mc.
Poszukaj diablo jak najszybciej niech Ci wytłumaczy, co i jakadrenalina lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:A glukometr juz bede jutro miała z rodziny meza mi dadzą. Szukać na NFZ diabetologa czy nie ma szans ?
teraz mają wytyczne z Poradni dla ciężarnych, więc chodzę proforma po.recepty.
-
nick nieaktualnyAdrenalina witam:-)
Obdzwonić przychodnie na nfz powiedz ze jesteś w ciąży i prosisz o jak najszybszą wizytę powiedz ze pilne!!!!
Korzystam bo paski do gluko są drogie a tak dostaniesz na receptę
Jak prywatnie pójdziesz to już za wszystko będziesz płacić nawet za badania (tanie) ale co wizytę trzeba przynieść
I tyle samo czekasz na tą wizytę.
W między czasie nawet teraz od gina weź skierowanie do diablo ew od rodzinnego
Ja czekałam tydzień.
-
nick nieaktualnyJa po kolacji 92:-)
Dojadlam pół Grześka bez czekolady bo córką właśnie jadła a ja myślałam że jej wyrwe tego wafelka.
Dawno nie jadłam Słodkiego:-(
Chociaż teraz na wycieczce w Mielnie byliśmy polazic jedliśmy lody świerki za darmo hahahha dziewczyna zakręcona i od 6 osób kasy nie wzięła za lody:-)
Lody to nie to samo co wafelki:-)kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie nadciąga burza:-(
Gardło mnie boli dobrze ze tabletki tzn apteczke zabrałam.
Mąż szuka mi.... Ty Kamcia właśnie ty Kołobrzeg znasz o matko a ja tu debatujemy z mężem.
Słuchaj potrzebuje kupić ryby wędzone ale żeby zapokowali hermetycznie tak wiesz wkładają do worka i na miejscu na ciepło zgrzewaja.
Wiesz może gdzie tak można rybki kupić????
Tak kupowałam w Lebie rok temu i mąż ostatecznie chce wyjeżdżając z tad pojechać do leby kupić żonie ryby i jechać do domu hahahha
Ma pomysły facet:-)
-
dziewczyny czy wy pomimo ze wynik glukozy był zawyżony macie jakies złe wyniki moczu jesli chodzi o glukozę ? Bo ja mam dobre. I w necie pisza ze przed badaniem należy juz 3 dni przed nie jeść słodyczy inaczej wynik moze byc zawyżony. Mi o tym nikt nie powiedział i noe wiem wogole czy to prawda. Wizytę mam we wtorek. Ale postanowiłam ze przez cały tydz nie zjem nic słodkiego i poprostu bede jadła regularnie 6 posiłków dziennie i w poniedziałek jeszcze raz zrobię ta glukozę. I we wtorek na wizytę pójdę z dwoma wynikami bez diety i po tygodniowej diecie.
A jak potrzeba skierowanie na ta glukozę to chyba rodzinny mi powinien wypisać jak mu powiem o co chodzi ? I od razu poproszę zeby wypisał skierowanie do diabetologa.
Szkoda ze mam aż tak daleko wszystko ehh