X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko jie odbieraj. Niech ci dupy nie zawracaja :)

U mnie byla dzis położna. Niestety nie pomogla mi zdecydowac sie na zadne karmienie. Podobno mleka mam pod dostatkiem a najgorszy pierwszy miesiac a pozniej wsystko zaczyna się ukladac przy kp. Boje sie ze przy kp caly czas maly będzie przy mnie uwiazany tak jak teraz. Moj jest nieprzewidywalny. Raz chce jesc co 30 a raz co 2h a karmienie trwa nawet 1h. Nigdzie wyjsc nawet nie moge bo nie wiem kiedy bedzie glodny i ile bedzie jadl. W dodatku z rozmowy z nia wyszlo ze powinnam jesc tylko gotowanego kurczaka, marchewke, buraki i chleb z maslem :| A babka kolo 35-40lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:05

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    W każdym zawodzie wiedze przekazują jaka wynieśli ze szkoły...
    Położna uznaje dietę. Inna by kazała odpuścić
    Jednak nikt za ciebie nie podejmie decyzji odnosnie karmienia. Wg mnie ma być dobrze obojgu -mamie i dzidzi!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia chamy chamy jak mogą mi przeszkadzać hahahah ale tak naprawdę jakbym pracowała i była na urlopie to tak by właśnie wyglądał mój urlop.
    Zero szacunku w tej firmie :-(

Każdej z nas ta Menda cukrzyca robi psikusy:-(

Dorinka każda położna ma swoje zdanie i różnie to bywa ale ostateczna decyzja należy do ciebie.
    Ja miałam taka dietę masakra :-(
    Jadłam jeszcze to co w szpitalu podawali mi więc niby byłam pewna ze jest ok do czasu oczywiście było ok.

Możesz wyjść na dwór dlaczego nie?
    Jak go nakarmisz odbij przewiń i heja na dwór w kieszeń wsadzić wodę i do butelki wsypać mm na dworze odlecisz wodę i nakarmisz.
    Oczywiście cycus lepsza sprawa bo wystawiam i nakarmisz

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja karmie na oslonkach. Juz widze jak na polu wyciagam cycucha kapturek ukladam dziecko i próbuje trafic kapturek na cyca i do buzi :) To by bylo przedstawienie ;)
    Z mleczkiem wygodniej :)
    No zobaczymy jak to sie z tym karmieniem ulozy :)
    Położna mnie wkurzyla troche bo w szpitalu dostawalam pasztet, serek topiony, pomidora, ser biały i to jadlam tez w domu. A ona mi mowi zeby tego nie jesc :| Bo nie zalecane. Wczoraj zjadlam troche czereśni. Dzis rano maly troche popierdzial i tyle ale ona mowi ze tez nie wolno. Dzis zadnych czersni ani innych testow wiec zobacze jak jutro bedzie sie zachowywał.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinki najlepiej o chlebie i wodzie ;) a potem dziecko alergia na wszystko ;)
    Dla mnie te wizyty położnych to zbędny wynalazek ;) mi wszystko wytłumaczyli.w szpitalu, synka wykapałam, pepek pokazały, jak pielęgnować, więc za wizyty po 2 podziękowałam. Mi szwy zdjeli w szpitalu, mwcica obkurczyla się zupełnie w 7 dni na oddziale dzięki oxy. Położna nie bardzo miała, co ze mna robic ;) Słuchałam intuicji. Teraz wogole nie chcę wizyt położnej, muszę to zgłosić w przychodni, bo n co mi to przy 2 dziecku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:48

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wczoraj odebrałam wynik krzywej cukrowej po dwóch godzinach jest ponad normę 163. Wizytę mam za tydzień. Czy szukać juz diabetologa czy dieta wystarczy ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj adrenalina
    Do diabetologa i tak musisz się wybrać
    Gin powinien dać ci skierowanie lub nawet lekarz rodzinny
    Trzeba wziąć pod uwagę, że do poradni diab są też kolejki choć dla ciężarnych krótsze
    Diabetolog omówienie z tobą dietę. Dostaniesz glukometr i receptę na paski (z receptą refundowane ). To tak w skrócie ;) i podstawa jest dieta cukrzycowa dla ciężarnych

adrenalina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka moja kumpela tak karmila córkę właśnie z kapturkami.
    No gimnastyka nie zła nie ukrywam ale jakbyś się zaslonila pielucha albo gdzieś się schowala?:-)
    Wiem mi się łatwo mówi dla ciebie to nowość ;-(

Co do położnych szkoda gadać w szpitalu co innego gadają i w domu co jedna to mądrzejsza.
    Jedz to co dawali w szpitalu jakoś tam dziecku służyło??? Dziwne.
    Tam można było a teraz nie??!?
    Tak tak tak jak Agatia pisze żyj o chlebie suchym z wodą dziecku nic nie będzie no napewno a potem się zdziwił a ciebie pająki za obraz wciagna :-)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej adrenalina wizytę masz za tydzień u gina czy diabetologa? Ja skierowanie do Poradni diab wzięłam od rodzinnego na wizytę czekałam 3 dni. Ale do Poradni diab dla ciężarnych czekałam 1,5mc, potem musiałam przełożyć i znowu 1,5 mc.
    Poszukaj diablo jak najszybciej niech Ci wytłumaczy, co i jak :)

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę za tydzień mam do ginekologa. I wlasnie nie wiem co mam robic.
    Myślicie ze szukać juz diabetologa a skierowanie dostanę za tydzień i w tedy mam sie umawiac ?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glukometr juz bede jutro miała z rodziny meza mi dadzą. Szukać na NFZ diabetologa czy nie ma szans ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina
    Ja mam diab na nfz
    Prywatnie nie ma recept refundowanych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenaline idź do.lekarza rodzinnego po skierowanie i zapisz się do diablo.
    Ja jeździłam do Wawy do lekarki prywatnie, której przychodnia ma umowę z NFZ i miałam paski na ryczałt. W między czasie czekałam na na wizytę w Por dla ciężarnych.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A glukometr juz bede jutro miała z rodziny meza mi dadzą. Szukać na NFZ diabetologa czy nie ma szans ?
    Ja na nfz do normalnej poradni dla cukrzyków czekałam 3 dni, do poradni nfz dla ciężarnych 1,5 mc. W między czasie jeździłam prywatnie, bo moja poradnia jest.delikatnie mówiąc średnia ;) teraz mają wytyczne z Poradni dla ciężarnych, więc chodzę proforma po.recepty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina witam:-)
    Obdzwonić przychodnie na nfz powiedz ze jesteś w ciąży i prosisz o jak najszybszą wizytę powiedz ze pilne!!!!
    Korzystam bo paski do gluko są drogie a tak dostaniesz na receptę
    Jak prywatnie pójdziesz to już za wszystko będziesz płacić nawet za badania (tanie) ale co wizytę trzeba przynieść:-(
    I tyle samo czekasz na tą wizytę.
    W między czasie nawet teraz od gina weź skierowanie do diablo ew od rodzinnego
    Ja czekałam tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolacji 92:-)
    Dojadlam pół Grześka bez czekolady bo córką właśnie jadła a ja myślałam że jej wyrwe tego wafelka.
    Dawno nie jadłam Słodkiego:-(

Chociaż teraz na wycieczce w Mielnie byliśmy polazic jedliśmy lody świerki za darmo hahahha dziewczyna zakręcona i od 6 osób kasy nie wzięła za lody:-)
    Lody to nie to samo co wafelki:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Tobie ruch służy wiec kilka grzeszków nie zaszkodzi :) ja nadal u siebie nie widzę różnicy ze spacerem czy bez

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadciąga burza:-(
    Gardło mnie boli dobrze ze tabletki tzn apteczke zabrałam.

Mąż szuka mi.... Ty Kamcia właśnie ty Kołobrzeg znasz o matko a ja tu debatujemy z mężem.
    Słuchaj potrzebuje kupić ryby wędzone ale żeby zapokowali hermetycznie tak wiesz wkładają do worka i na miejscu na ciepło zgrzewaja.
    Wiesz może gdzie tak można rybki kupić????
    Tak kupowałam w Lebie rok temu i mąż ostatecznie chce wyjeżdżając z tad pojechać do leby kupić żonie ryby i jechać do domu hahahha
    Ma pomysły facet:-)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy pomimo ze wynik glukozy był zawyżony macie jakies złe wyniki moczu jesli chodzi o glukozę ? Bo ja mam dobre. I w necie pisza ze przed badaniem należy juz 3 dni przed nie jeść słodyczy inaczej wynik moze byc zawyżony. Mi o tym nikt nie powiedział i noe wiem wogole czy to prawda. Wizytę mam we wtorek. Ale postanowiłam ze przez cały tydz nie zjem nic słodkiego i poprostu bede jadła regularnie 6 posiłków dziennie i w poniedziałek jeszcze raz zrobię ta glukozę. I we wtorek na wizytę pójdę z dwoma wynikami bez diety i po tygodniowej diecie.
    A jak potrzeba skierowanie na ta glukozę to chyba rodzinny mi powinien wypisać jak mu powiem o co chodzi ? I od razu poproszę zeby wypisał skierowanie do diabetologa.
    Szkoda ze mam aż tak daleko wszystko ehh

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Nie wiem gdzie
    Ale gdzieś robią bo ciotka takie przywozila
    Był sklep niedaleko dworca ale zamknęli go
    więc wędzone to w małych sklepach kupowalam bez hermetycznego zamknięcia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ