Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za info, mój gin jak się spytałam o okulistę powiedział, że raczej nie trzeba, ale jak chce iść dla świętego spokoju mogę iść.
Teraz trochę z innej beczkiZostało trochę ponad 2 miesiące do rozwiązania i zaczynam powoli kompletować wyprawkę dla młodego
Ponieważ to moja pierwsza dzidzia, ubranka są dla mnie szczególnym trudnym tematem do ogarnięcia
Nie wspomnę ile się uczyłam co to bodziaczki, kaftaniki czy śposzki hehe xd Powiedzcie mi proszę jakiego rozmiaru najlepiej kupować ubranka?? Ja tak myślałam od 62-68 (teściowa zajęła się rozm 74, bo jest święcie przekonana, że maluch będzie duży po ojcu) Zaczęłam się jednak zastanawiać, ponieważ młody waży w chwili obecnej 1200g (w tym 30 tyg, czyli jest stosunkowo malutki) I nie wiem teraz jakiego rozmiaru ubranka kupić hm...
-
To w takim razie dogonił mojego Piotrusia, ja też zakładam body 68, chociaż są jeszcze troszeczkę za duże. Ale my zaraz zaczniemy zjadać marchewkę to was prześcigniemy
kamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
agatia wrote:Dorinko marchewka jak najbardziej może uczulać, do tego obciąża wątrobę. Dynia jest raczej neutralna, pasternak jest neutralny. A czenu tak szybko rozszerzasz dietę? Mnie lekarka uczulila, że nowe zalecenia WHO mówią o rozszerzeniu diety po skończonym 6 mc niezależnie czy kp, czy mm. Z Młodym o tym nie wiedziałam, ponoć były jeszcze inne zalecenia
Tłumaczyła mi, że do 6 mc zarasta się szczelina jelita.
Agatia lekarka mowila ze teraz najlepszy czas przez "okienko immunologiczne".
Co do policzkow to raczej nie alergia.
Dzis zjadl marchewke i bylo ok. Tzn niw wyszło bardziej niz bylo.
Wydaje mi sie ze to jednak od zimna ma takie uwrazliwione policzki.
Ma sucha skore i widac lekko naczynka.
Ale zjadl dzis prawie 100ml bo tyle zostalo ze wczoraj. Minelo 3h i bylo ok. Później zjadl 150ml mm. Minęła 1h i lezac na brzuszku tak chlusnal ze masakra. No i co? Wina marchewki?
Ile wogole moge dac na jeden posilek warzywka bo obawiam sie ze sloiczek to bedzie malo
Jeszcze jeden problem to to ze maly noe chce wody pic wogole.
Dzis po sloiczku probowalam dopchac go woda ale nic z tego. Dopiero jak dosypalam ciut ciut mm to wypil 30ml.
A i dziewczyny jakimi szczwpieniami na pneumokoki najlepiej szczepic? -
Isia86 wrote:Dziewczyny co drugi dzień po obiedzie moje cukry po 125, 133, 139... sądzicie, że mogą być wskazania do insuliny przez diab?
-
agatia wrote:Dorinko co oznacza "okienko immunologiczne"?
Co do szczepień to B szczepiłam prevenarem 13 i L będę tak samo.
jeszcze jest Synflorix, ale o ochroni przed 10 szczepami. Po 2 rz są szczepionki przeciwko 23 szczepom.
Agatia hmmmm zebym to dobrze wytłumaczyla.
Ona mowila ze okienko to czas w ktorym dziecko najlepiej przyswaja pokarmy co eliminuje ryzyko alergii.
Wlasnie u mnie w przychodni jest prevenar. Zastanawialam sie czy szczepic nim czy tym po 2rz. Prawdopodobnie po powrocie do pracy maly pójdzie do zlobka wiec chyba zdecyduje się na prevenar
Wiem ze trzeba szczepic tym bardziej dziecko zlobkowe ale żebyście wiedzialy jaki mam stres
Autyzm i te sprawy. Np niby nie ma badan ze wywoluje go szczepienie ale strach jest..... -
Miałam trzy takie dni przez 2,5 tyg. z tymi przekroczeniami. a jadłam po prostu za dużo
i dlatego mi tak wywalało
teraz do wizyty trochę przystopuję
co by nie było
dziękuję za odpowiedzi14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Agatia u mnie w przychodni wszystko robia po kolei. Mam skończyć pneumokoki i zaczniemy meningokoki
Jeszcze w okolicy podobno zmarlo dziecko na sepse to juz wogole mam stracha.
Uuuu a nie wiedzialam ze ospa jest za darmo
Dzieci zlobkow prywatnych tez sie to tyczy?
No i kuzwa nadszedl wieczor. Po spacerze rumience wyszly jak malowane (wczoraj juz w trakcie jedzenia o 17, dziś dostal o 13 i wyszlo znow ok 17). Na dodatek nagle odparzylo mu 2x w zyciu dupcie:( Procz tego znów zadnych objawów. A i mierzylam temp - 37.6.
No i WTF?
Jutro chyba rezygnuje z obiadku i zobaczymy czy bedzie lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:23
-
Kamcia z jednej strony sie martwie troszke ale z drugiej smiac mi sie chce jak go widze
Jeszcze mu tylko noska czerwonego brakuje
No i jedno z niewielu zdjec na ktorych moje dziecko sie śmiejeChyba dlatego ze wyjątkowo tatuś robil
kamciaelcia lubi tę wiadomość