X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że po urodzeniu dziecka odbije sobie te cukrzycowe męki. Ale nie jest tak łatwo. Malemu zaczęły się kolki i zielone, sluzowate kupki. No i każdy ma swoją teorię "czym zaszkodzilam dziecku". Polozna kazala odstawić nabiał na kilka dni. No i sernika nie zjadłam, tym razem z powodu sera, a nie cukru. Jak będzie trzeba, to zastosuje jakąś dietę, bo nie mam serca patrzeć, jak się Mikus męczy. Tylko jaką dietę? Bo to na razie przypomina wróżenie z fusów i koloru kup. Nabiału nie jem już dwa dni. Zadnych surowych owoców. Wszystko delikatne, niesmazone itp. A od czasu do czasu kupa zielona. Na kolki dałam mu Delicol. Czasem bez kropelek tez jest dobrze. Czasem po kropelkach tez się prezy. Gdzie tu sens i logika?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Kai tak to jest jedna wielka niewiadoma:/ ale spokojnie przejdziesz przez to Mikolajek sie przyzwyczai za jakis czas, to wszystko dla takiego malego organizmu to szok musi sie przyzwyczaic do jedzenie wiex najlepiej lekkostrawne posilki i po troszku dodawac nowosci. Ka na kolko mialam sab simple bodajze jakos tak sie to zwalo i bylo bardzo dobre...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka problem tkwi w ogrzewanych potrawach, nie w mikrofali.

Kai my obecnie jesteśmy na mm nan ha.
    Mały miał takie kolki że masakra. Czy oczy otwarte czy zamknięte caly czas płakał.
    Przerabialismy wszystkie krople na kolki po każdych było jeszcze gorzej. Nawet mm na kolki też źle.
    Pediatra przepisał kropelki z bakteriami, kazał kupić bebilon pepti ha. Mały się darl jeszcze gorzej bo w cyckach nie ma? Nie takie? Mleko a chciał butle a tam nie dobre mm.
    Wieczorem dostał wysypki :-(
    Coś mnie tknelo kazałam mężowi kupić mm nan ha.
    Dziecko jest szczęśliwe, uśmiechnięte, wcina pięknie butle.
    Jest ok.

Niestety dziś jesteśmy po szczepieniu i bardzo źle znosi:-(
    Tam się darl, dwa razy mi się zapowietrzyl.
    Jak ja nie nawidze takiego jego stanu!
    Córka tak nie robiła tzn raz miała taki atak a on bardzo często:-(
    Teraz od dwóch godzin strasznie płacze,ręką nie może ruszać:-( Nie chce spać tzn drzemie i placz go wybudza.
    Dałam czopka paracetamol i cyca narazie śpi.
    Czeka mnie chyba bardzo ciężka noc:-(

Co do kup.
    Zielona kupa to wina żelaza.
    Przemyśl co jadlas czy dużo zawiera żelaza.
    Jeśli dokarmiany mm to zmien mm.
    Dieta na pewno nie unikniesz kolek.
    Dlatego ja jem wszystko nawet nabiał.
    Ostatnio jadłam płatki miodowe z mlekiem cała rodzinka zjadłam dwa talerze takie dobre i małemu nic nie było.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nigdu nieogarne tej cukrzycy zjadlam obiad po nim 150 cukier zjadlam to samo na drugi dzien czyli odgrzewane ale na patelni cukier 91 w nocy dobry rano i caly kolejny dzien rowniez... ehhh niewiem jak to wyjasnic chyba sie nieda :)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka nie Ty jedna nie ogarniasz ;))
    Ja wczoraj na obiad zjadłam trzy pierożki (jeden ruski, jeden z soczewicą, jeden ze szpinakiem) cukier po godz.138!!! Po dwóch 115, a po trzech... 76 mierzylam dwa razy,bo nie wierzylam)!! Jakoś tak szybko poleciał w dół później.
    No ale wiem,że pierogi niekoniecznie mi służą ;))

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ja teraz juz tez niemoge pierogow... na poczatku ciazy jeszcze moglam sobie czasem pozwolic ale teraz nie ma szans im starsza ciaza tym wiecej zakazanych owocow;) ale sie pochwale wczoraj mialam cukier 89 po kolacji a ze robilam wczesniej ciasto takie na biszkopcie jabuszka masa budyniowa i wiorki kokosowe ojoj jak ono pachnie ;) to se pozwolilam na maly kawalek nawet nie w glowie mi bylo mierzyc cukier po nim; P to dopiero chwila luksusu;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak , ze z czasem te cukry ida w dol , ja zjadlam ciacho i rano najnizszy cukier jak do tej pory , ciagle mialam naczczo okolo 90 , dzis 77 szok ? Jestem w 34tc .

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Myślałam, że po urodzeniu dziecka odbije sobie te cukrzycowe męki. Ale nie jest tak łatwo. Malemu zaczęły się kolki i zielone, sluzowate kupki. No i każdy ma swoją teorię "czym zaszkodzilam dziecku". Polozna kazala odstawić nabiał na kilka dni. No i sernika nie zjadłam, tym razem z powodu sera, a nie cukru. Jak będzie trzeba, to zastosuje jakąś dietę, bo nie mam serca patrzeć, jak się Mikus męczy. Tylko jaką dietę? Bo to na razie przypomina wróżenie z fusów i koloru kup. Nabiału nie jem już dwa dni. Zadnych surowych owoców. Wszystko delikatne, niesmazone itp. A od czasu do czasu kupa zielona. Na kolki dałam mu Delicol. Czasem bez kropelek tez jest dobrze. Czasem po kropelkach tez się prezy. Gdzie tu sens i logika?
    Kai tak jak piszą dziewczyny. Jeśli dokarmiasz mm to po mleku są zielone kupy że względu na żelazo zawarte w mieszance. Jeśli maluch jest tylko kp to raczej jakąś reakcja na pokarm. Ale nie daj sobie wmówić że karmiąc piersią trzeba być na specjalnej diecie. Polecam Ci strony takie jak hafija albo mleczne wsparcie. Tam jest dużo wiarygodnych informacji. Tak jak wcześniej pisałam alergia może być na wszystko ale jeśli wukluczasz nabiał to musisz też wykluczyć pieczywo jeśli nie masz potwierdzonego składu. W różnych piekarniach dodają serwatke lub jogurt. Najlepszy chleb to taki gdzie jest tylko mąka, woda i zakwas. To samo tyczy się wędliny i oczywiście wszystkich przetworzonych rzeczy, słodkości i wypieków.

A tu o kupię. :-)

http://www.hafija.pl/2011/05/podreczny-atlas-kupy-dziecka.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 09:41

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva raczej nie ja mialam coraz gorsze dlatego zamkneli mnie w szpitalu na pare dni. I diable tez mowia ze im starsza ciaza tym cukry wieksze...

Iva79 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze na Ciebie tak wplywa wieczorny cukier:) sprobuj jeszcze raz i zobaczysz kazda cukrzyca inna i na kazda inaczej dziala

Iva79 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a juz mialam nadzieje, bo gdzies obilo mi sie o uszy , ze lozysko sie starzeje i tak sobie pomyslalam , ze mniej hormonow produkuje, ale to tylko moje domysly. Nic trzeba dietke trzymac w takim razie , ale cieszy mnie to, bo przynajmniej sie nie roztylam strasznie, jeszcze okolo 5 tyg + , moze podczas kp tez .

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva nam podobnie zostało do końca :)
    Tutaj dziewczyna jedna pisała,że pod koniec mogła na więcej sobie pozwolić.Ale nie wiem czy to przypadek czy zawsze tak jest,że pod koniec można częściej zaszaleć ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziecie musialy sprawdzic na sobie i tyle, a noz widelec bedzie lepiej;) u mnie niebylo teraz nie wiem jak bedzie narazie jest coraz gorzej :/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet niewiecie jak ja bym chciala juz byl tak wysoko jak Wy a tu tyle meczarni przede mna jeszcze ehhh a dzis od rodziny do rodziny i tylko "no sproboj ciasto" "no zjedz" "no zobaz jakie dobre" i dookola tlumacz niemoge cukrzyca "och no tak zapomnialam" ehhh kochane ciotki

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka współczuję dzisiejszego dnia... domyślam się co musiałaś przechodzić w odwiedzinach :/
    a ja, jak się okazało mogę sobie pozwolić na szklankę czekolady milky z kapsułki z ekspresu - jupi jupi :))) bo cukry po niej 105 :)) aaa i kinder cuontry też zjadam i w porządeczku :) także dziewczyny warto popróbować z tymi słodkościami takimi małymi :)

Iva79, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Isia a moze Ty wcale nie masz tej cukrzycy ;) wogole mi sie wydaje ze w Polsce przesadzaja troche z ta cukrzuca zbyt szyhko strasza dziewzyny i wydaja wyrok a wcale niemusi to byc to... szkoda ze nie ma kolo mnie jakiejs ciezarnej bo bym jej kazala zmkerzyc cukier po godzinie po obiedzie zeby sprawdzic ile ma bez cukrzycy...

Iva79 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka
    Były takie eksperymenty ;) nie pamiętam która namowila (chyba) kuzynke do pomiaru po czekoladzie i było super

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka niestety ale mam ;) bo wczoraj po trzech pierogach cukier 138 :/ dopiero po dwóch godz.był okey... też kurczę nieraz się zastanawiam jaki cukier miałaby ciężarna bez cukrzycy, gdyby zjadła to co ja po czym mi wywalilo cukier hehe

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też mi się wydaje że w PL jest spora nagonka na tę cukrzycę... Z tego co czytałam to nawet nie we wszystkich krajach jest badana krzywa cukrowa... tylko nie pamiętam jakie to kraje, ale chodzi o Europę ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia
    Ja juz pisałam ze teraz ciągle jem pierogi bo w ciąży mogłam max 4 szt :) a teraz jadłam 3 razy w tygodniu :D

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ