Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ostatnio diab. powiedział, żeby nie mierzyć po 2 godz. Ze to nic nie wnosi
najistotniejszy wynik po 1 godz.
Mi dziś tez po obiedzie 91, a teraz po deserze ( serek mascarpone ubity z cukrem pudrem, mus z mango, gorzka czekolada i migdały) 94po tym serku sie juz zaslodzilam, nawet dokończyć nie mogłam i myślałam, ze wybija w górę a tu lipa.
-
Rosolina. Ja raz po kebabie po godzinie mialam 107 a po dwóch 168, utrzymywalo sie jeszcze przez dwie godziny także myślę ze nieraz warto zmierzyć, bo po tylko po godzinie sadzilabym ze bylo w normie a to bylo zabójcze. Wolę wiedziec zeby wiecej tego błędu nie popelnic. No oczywiście to sa skrajne przypadki i mega niezdrowe jedzenie, nikt nam nie każe mierzyc po mielonym, czy schabowym bo to faktycznie bez sensu. Ale jezeli chodzi o kebab i pizze to jestem zdania ze to zdradzieckie
Wracając do dzisiejszego obiadu to Po dwoch dalej 110 bylo, ale grunt ze nie rosło wiec w sumie ok. Hehe smieszne to jest ze po sniadaniu zdrowym dietetycznym 125 a po frytkach i dewolaju 110.
Karolyn widze ze dzień zlych cukrów masz za sobą. Super wynik po obiadku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czytam Was i przerażona jestem
Ja na razie próbuje tylko diety ale bez mierzenia aż spotkam się z diabetologiem
Coś czuję, że nie będzie latwo... -
Justice wiec odpowiadam...
Ostatnią kolacje jem lub nie, jak tam mi sie zachce. Ale staram sie zjeść i są to najczęściej płatki z mlekiem. Jest to godzina najpozniej 21.00 . Rano mierze cukier około ósmej. Zaraz tez jem śniadanieJustice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justice wiec jem ostatni posiłek przed snem czyli około 22 albo 23 i ostatnio się odważyłam za podpowiedzia Kredki są to płatki na mleku a rano wstaje tak około 7-8 chyba że przysne, ale u mnie to nie robi aż takiej różnicy w pomiarze ☺ jak jadłam wcześniej to byłam w nocy głodna i jadłam kabanosy hihi ☺
Justice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kredka u mnie po obiedzie dzisiaj 92. Po deserze ciasto i lody 113. I bądź tu madra a po II sniadaniu 119 heheheh. Zjesz zdrowo cukier wyższy, zjesz niezdrowo cukier niższy
Ostatni posiłek zjadam tak około 22 Zazwyczaj jest to kanapka, a rano mierze między 7-8. U mnie nie ma różnicy w pomiarze. Moze jednak na plateczki sie przerzucę tak jak wy
Carolina to wszystko tylko tak groźnie brzmi. Mi też dużo daje to forumDla mnie to osobiscie była okropna wiadomość, ale odkąd trafiłam na forum, to jest mi lżej. Sama świadomość, ze nie tylko ja sie z tym borykam, ze nie tylko ja mam gorsze dni
Wiadomo rodzina wspiera, ale ten kto sie nie musi tak pilnować nie zrozumie tego
-
nick nieaktualnyJustice wrote:Dziewczyny, chciałam przeprowadzić mały wywiad, jeśli nie macie nic przeciwko mojemu wscibstwu
. O której jecie ostatnia kolacje, co to jest i o której rano mierzycie cukier na czczo? Zbieram dane tak na przyszłość
Ostatnia kolacja ok 22-23, pomiar cukru 7 rano.
Chodzę spać koło północy, w dzień zwykle zaliczam godzinną drzemkę, czyli śpię 8 godzin na dobę. -
Ja tez po płatkach nie jestem glodna w nocy a czesto bywalam, az mnie ten głód budził. Cukry rano tez spoko, także warto spróbować.
Wynalazlam w Biedronce jakies płatki Musli bakaliowe, z Vitanelli czy cos takiego. Są przepyszne, mają cukru bo są tam owoce suszone ale z mleczkiem na noc są fantastyczne. A jak dodam do jogurtu jagodowego tez z Biedronki jakis cremma cos tam to mam najlepszy deser na świecie. Polecam, spróbujcie naprawde pycha.