X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam barszcz potem ziemniaki dwa nuggetsy kapusta kiszona i po godzine 94 po dwoch 80:) jak to zwykle z moimi obiadami;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio diab. powiedział, żeby nie mierzyć po 2 godz. Ze to nic nie wnosi :/ najistotniejszy wynik po 1 godz.
    Mi dziś tez po obiedzie 91, a teraz po deserze ( serek mascarpone ubity z cukrem pudrem, mus z mango, gorzka czekolada i migdały) 94 :/ po tym serku sie juz zaslodzilam, nawet dokończyć nie mogłam i myślałam, ze wybija w górę a tu lipa. :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina. Ja raz po kebabie po godzinie mialam 107 a po dwóch 168, utrzymywalo sie jeszcze przez dwie godziny także myślę ze nieraz warto zmierzyć, bo po tylko po godzinie sadzilabym ze bylo w normie a to bylo zabójcze. Wolę wiedziec zeby wiecej tego błędu nie popelnic. No oczywiście to sa skrajne przypadki i mega niezdrowe jedzenie, nikt nam nie każe mierzyc po mielonym, czy schabowym bo to faktycznie bez sensu. Ale jezeli chodzi o kebab i pizze to jestem zdania ze to zdradzieckie ;-)

Wracając do dzisiejszego obiadu to Po dwoch dalej 110 bylo, ale grunt ze nie rosło wiec w sumie ok. Hehe smieszne to jest ze po sniadaniu zdrowym dietetycznym 125 a po frytkach i dewolaju 110.

Karolyn widze ze dzień zlych cukrów masz za sobą. Super wynik po obiadku ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:39

• Spirit Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I obiady u babci! One też są podejrzane! Ja dalej nie wiem czego ona tam dodaje ze mi tak wywala :P

Kredka123, Justice, Dominika89 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Carolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i przerażona jestem
    Ja na razie próbuje tylko diety ale bez mierzenia aż spotkam się z diabetologiem
    Coś czuję, że nie będzie latwo...

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wiec odpowiadam...
    Ostatnią kolacje jem lub nie, jak tam mi sie zachce. Ale staram sie zjeść i są to najczęściej płatki z mlekiem. Jest to godzina najpozniej 21.00 . Rano mierze cukier około ósmej. Zaraz tez jem śniadanie ;-)

Justice lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kredka123 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wiec jem ostatni posiłek przed snem czyli około 22 albo 23 i ostatnio się odważyłam za podpowiedzia Kredki są to płatki na mleku a rano wstaje tak około 7-8 chyba że przysne, ale u mnie to nie robi aż takiej różnicy w pomiarze ☺ jak jadłam wcześniej to byłam w nocy głodna i jadłam kabanosy hihi ☺

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:34

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice i to jem zupełnie wszystkie. Słodkie pełnoziarniste owsiane mieszam ze sobą i dodaje mleka tak na oko. Przepyszne ☺ a cukier miałam niecałe 100 o ile pamiętam ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka u mnie po obiedzie dzisiaj 92. Po deserze ciasto i lody 113. I bądź tu madra a po II sniadaniu 119 heheheh. Zjesz zdrowo cukier wyższy, zjesz niezdrowo cukier niższy :-D
    Ostatni posiłek zjadam tak około 22 Zazwyczaj jest to kanapka, a rano mierze między 7-8. U mnie nie ma różnicy w pomiarze. Moze jednak na plateczki sie przerzucę tak jak wy :-)
    Carolina to wszystko tylko tak groźnie brzmi. Mi też dużo daje to forum :-) Dla mnie to osobiscie była okropna wiadomość, ale odkąd trafiłam na forum, to jest mi lżej. Sama świadomość, ze nie tylko ja sie z tym borykam, ze nie tylko ja mam gorsze dni :-) Wiadomo rodzina wspiera, ale ten kto sie nie musi tak pilnować nie zrozumie tego :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedna zaletą płatek ze śpię i się nie budzę w nocy tak jak kiedyś ☺ może to zasługa mleka ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak kilka dni z rzędu ma sie niskie cukry i wtedy euforia i pozwalasz sobie na więcej i więcej, a później zazwyczaj dwa dni wiekszych i schodzisz na ziemię, ze jednak ma się tą cukrzycę :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do budzenia w nocy..... u mnie ostatnio tragedia. Maluch zszedł już chyba nisko i mój pęcherz nie wyrabia. Mminimum 4 pobudki na siku. Dzisiaj 6 !!!! Jak jest u was? Infekcji nie mam, jestem po posiewie z moczu.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żebym była jakas nawiedzona
    , ze to liczę, ale zaczęło mi to przeszkadzać i postanowilam zliczyć ile razy wstaję, bo rano przez to iestem średnio na chodzie. A tu nie ma zmiłuj, mały otwiera oczy i jest gotowy do akcji.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Dziewczyny, chciałam przeprowadzić mały wywiad, jeśli nie macie nic przeciwko mojemu wscibstwu ;). O której jecie ostatnia kolacje, co to jest i o której rano mierzycie cukier na czczo? Zbieram dane tak na przyszłość:)

Ostatnia kolacja ok 22-23, pomiar cukru 7 rano.

Chodzę spać koło północy, w dzień zwykle zaliczam godzinną drzemkę, czyli śpię 8 godzin na dobę.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po płatkach nie jestem glodna w nocy a czesto bywalam, az mnie ten głód budził. Cukry rano tez spoko, także warto spróbować.
    Wynalazlam w Biedronce jakies płatki Musli bakaliowe, z Vitanelli czy cos takiego. Są przepyszne, mają cukru bo są tam owoce suszone ale z mleczkiem na noc są fantastyczne. A jak dodam do jogurtu jagodowego tez z Biedronki jakis cremma cos tam to mam najlepszy deser na świecie. Polecam, spróbujcie naprawde pycha.

96xftgp.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ