X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralam w 40°. Kocyk też, a rożka nie mam. Piore w płynie do prania bobini. No rzeczywiście słabszy dzień, ale ja przyjmuję normę 140

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    U mnie nawet nie chodziłoby o to czy się najadłam - ja po prostu obawiam się, że nie poprzestalabym ma jednym jakbym juz zaczęła jesc;) Elaria Ty jesteś już w 27 tygodniu prawie - chciałam zapytać jak tam cukry? Czy widzisz u siebie jakieś gorsze cukry czy większe zapotrzebowanie na insulinę? Wybacz, że tak dopytuje, ale wszystko jeszcze przede mną ;)
    Jeszcze do mnie nie dociera, że to już prawie koniec II trymestru, jeszcze kilka dni i wchodzę na ostatnią prostą. O_O
    Z diagnozą cukrzycy bujam się od początku listopada, czyli od końcówki I trymestru. Przez dwa miesiące wystarczała restrykcyjna dieta, miałam często ketony, poleciały 2 kg, ale przy mojej otyłości to akurat był mały problem. Pod koniec grudnia zaczęłam mieć powyżej 90 -95 na czczo, co bym nie jadła wieczorem. Od początku stycznia biorę 4 jednostki insuliny nocnej i cukry na czczo się uspokoiły, wynoszą 80 -90, a i po posiłkach się obniżyły, więc mogę wreszcie podjeść, np. tę grzankę z tostowego grahama, o której pisałam wyżej, nie szkodzi mi też mała porcja lodów, mała muffinka, pół paczki pierogów tortellini z Biedronki. Trzymam się tej starej normy do 120. Ta nocna insulina wolno się wchłania i działa jeszcze za dnia.
    Lekarka mówiła mi ostatnio, że będzie się pogarszać, że jeśli cukry się popsują to mam sobie dołożyć o 1-2 jednostki, ale na razie daję radę z tą dawką początkową, 4j. Pożyjemy, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Elaria to Ty masz mikro potrzeby. Jedna grzaneczka. Ja musialabym zjeść 4 oczywiście podwójne. Plus ser,szyneczka :-) O nie nie, wolę nawet nie ryzykować :-)
    Rosolino po polowkowych zacznie lecieć już z górki.
    Taa.... a wiesz, że mimo to noszę rozmiar 50, taki ze mnie antałek, a jem niby niewiele. Oczywiście nie zganiam wszystkiego na geny (choć jestem wykapana babcia), swoje grzeszki mam i pewnie można byłoby się więcej ruszać, ale jednak od dziecka mam wybitne tendencje do magazynowania tych małych porcji ;-) Dobitnie to zaobserwowałam na studiach na stancji, w akademiku porównując ile jadły moje koleżanki - patyczaki, a ile ja - kulka.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naprawdę aż dziwne, zeby przy takich porcyjkach jeszcz się coś magazynowalo. A moze ciąża to odmieni ☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie zastanawiam.... jesc jeszcze jedna kolacje? 30 min temu juz 133, dalej jestem pełna.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina zależy o której zamierzasz iść spać i wstać rano ☺

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis ketonow brak...uff;)

Spodobal mi sie wozek coto baby latina kolor granatowy:) tylko....podane wymoary gondoli to 70 cm . :/ Z D. Mialam 75 cm i to bylo tak na styk chociaz nie byl duzy. Mam wrazenie, ze to moze byc pomylka bo nie spotkalam sie z tak krotka gondlolka zwykle od 75cm :/

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn. Ja wczoraj zamowilam wózek coletto florino, gondole ma 85 cm. Takze mysle ze te 70 to az niemozliwe, moze faktycznie jakis błąd, poszukaj w necie wymiarów.
    Mój Kabaczek ma byc duży wiec nie ryzykuje z małymi gondolami ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondola w naszym wózku dla córki ma 84 cm, mniejszej nie brałam pod uwagę, bo wiedziałam, że czeka nas cała zima wożenia (córka z września). I udało nam się przesiąść do spacerówki jakoś na przełomie marca/kwietnia, akurat się zrobiło ciepło i mała już pewnie siedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 07:49

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn wózek fajny, ale rzeczywiście na dwóch stronkach podany wymiar 70cm hmmm. Malutka.

Kredka Twoj wozeczek tez sliczny i wymiary bardzo fajne. Ja tez szukałam wózka z duża gondola i obszerna spacwrowka. Podobało mi sie masę wózków tych z kubelkowymi siedziskami, ale komfort maluszka najwazniejszy. Takie nadaja sie dla dziewczynek i małych niemowlaków. Mąż bardzo wysoki, ja niska nie jestem i nie spodziewałam sie małego dziecka i słusznie, bo mój babel rósł i rośnie jak na drożdżach :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gondola 84 cm i wozilismy równo 7 miesięcy. Od czerwca do stycznia.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerówka służy nam nadal. Cały czas się zastanawiam czy odkupić od znajomych wozek rok po roku, czy tylko do wozka dokupić boczna dostawke. Co prawda mamy też taka laskę, ale co z wakacjami. Jakoś nie wyobrażam sobie jechać w góry np z dwoma wózkami. A latem na pewno jeszcze mój maluch bedzie wózków hmm

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Rosolina zależy o której zamierzasz iść spać i wstać rano ☺

Zjadłam o 23:00 kromeczki jedna malutka, dziś wszystko ok. :)

Ps. Słyszałyście o warsztatach bezpieczny maluch?

Dominika89 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:38

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice nie strasz z tym synem hihi bo jakby co to mój w rozu będzie chodzil hihi ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na czczo miałam 93, a po śniadaniu 124. Cóż, albo przechwaliłam moją insulinę i zaczyna się kryzys, albo to wina wczorajszej randki z mężem, tj. kino + obiadokolacja z deserem w lokalu. Dziś jestem grzeczna, zobaczymy co wyjdzie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 09:48

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria to jeszcze nie tak źle. Mi diabetolog mówił żebym włączyła w razie czego insuline przy conajmniej 5 dniach wyższych cukrów czyli dla niego tak około 93-95.
    A ja przed chwila się obudziłam, a poszłam spać o 23. I na czczo 91 to w sumie ile nie śpię jest ok. Tyle że tuż przed snem pije ostatnio mleko i śpię jak dziecko ☺

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis znow po tym samym chlebie rano 121 a wiec to juz ostatni raz. No chyba, ze dam jedna kromke taka jedna probody bo po 3 probody mam ciagle 82:/
    Moze sie wysrodkuje.:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ