X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje ze nagle mi nie zaczną wariowac te cukry ale nie myślę o tym póki co ☺ Justice ja i tak Cię podziwiam tyle na diecie ale dasz rade Kochana ☺
    Po półtorej godziny po obiedzie juz było 90 wiec trawimy dobrze ☺

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Elaria próbowałam ale może zjadłam za dużo nie wiem bo dwa podwójne tosty czyli 4 kromki i było pod 130 coś. Może jakbym zjadła 2 kromki z piekarnika a nie z opiekacza to było by ok ☺ niby do 140 jest ale w sumie nawet tymi 4 się nie najadlam.

Marzy mi się jasny makaron z sosem pomidorowo smietanowym ale to by chyba glukometr zawyl hihi ☺
    Ja się najadam jedną grzanką (2 kromki, plaster sera, plaster szynki) do tego świeży pomidor albo ogórek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:37

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice tylko żebyś nie zwymiotowala hehe ☺ to na zdrowie ☺ ale powiem Ci ze mi kakao wchodzi i bita śmietaną tez tylko nie slodzona samodzielnie ubita ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Pewnie, że dam;)... Ale pod koniec będę chyba marudną jedzą - bez kija nie podchodź :) ;) :D A potem będę się tak rzucać na jedzenie, że ludzie nie będą mogli na mnie patrzeć ;) Będę jeść tort, zagryzac lodami i kopytkami, i pizzą a popijać kakaem z bitą smietaną :D
    Justice myślę, że u mnie może być podobnie. Każdemu daję już wytyczne co dobrego ma mi przynieść do szpitala jak urodzę hehehehhe. Co do jedzowatosci, to myślę, że najbardziej o koniec ciąży modli się już moj boesny mąż. Ja niekiedy sama ze soba nie umiem wytrzymać, a co dopiero mój mąż :-D :-D Dobrze, ze przeciwienstwa się przyciągają :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kołyskę wywiozłam do babci:D nie jestem przesądna. Po prostu chyba za bardzo lubię mój fotel, którego bede musiala się pozbyć na rzecz miejsca dla kołyski w sypialni;) mam tam zwykle przygotowane ciuchy i torebkę ;)

No i to kołyska na pilota i na przyciski, więc mój starszak odpowiednio by się nią zajał ;) co mogloby mieć średnie konsekwencje.

Ja po sałatce z restauracji cukry ok - 92 ;) (dwa razy bo na kolacje zjadłam druga połowę, zamówiłam dużą;))) ale niestety martwi mnie fakt, że wczoraj miałam śladowe ilości ketonów, a dziś już niewielkie :/
    Kolacje jem tak samo, cukry takie same. Nie wiem co jest grane. Oby tylko zostało na tym poziomie:/

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolyskę dopiero wyciągne jak ze szpitala wyjde. Pokrowce wyprane, ale tez sie obawiam wyciągać w związku z małym majsterkowiczem w domu :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn zjedz później posiłek.

karolyn lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:37

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, wszystkie z Was juz na końcówce, a ja dopiero początek. Tez bym juz chciała przygotować pokoik. Dzis np. widziałam, ze w promocji sa whisper bears, ale ja nawet płci nie znam, a poza tym troche sie boje jeszcze cokolwiek kupowac. Moze dopiero po połówkowych.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

karolyn lubi tę wiadomość

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria to Ty masz mikro potrzeby. Jedna grzaneczka. Ja musialabym zjeść 4 oczywiście podwójne. Plus ser,szyneczka :-) O nie nie, wolę nawet nie ryzykować :-)
    Rosolino po polowkowych zacznie lecieć już z górki.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta cukrzyca mnie nie przestanie zadziwiac. Zrobilam dzis sałatkę grecką zjadlam do tego dwie grzanki z chleba grahama i cukier 120.... ze niby po czym???

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nie martw się. U mnie dzisiaj normalna kolacja, taka co zawsze i bum 122. Po czym?? Też się pytam. Ja też tak mam. Cukry super super, a nagle przychodzi dzien , w którym cukry po tym samym mam wyższe. Dzisiaj mam właśnie taki dzień.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeżyłam zawał.... zjadłam domowa pizzę, pół blachy i wynik...... 163!!!!!!! :(:(:( załamka. Była wymieszana 3/4 pszennej i 1/4 gryczanej :( mam nadzieje, ze juz nie wzrośnie. :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolino a paluszki czyste? Spokojnie, spokojnie spadnie. Nie denerwuj sie :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zawsze myje przed.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze więc jednak pizza to pizza, nawet domowa wywala cukier. Tez chciałam kiedys zrobic, myślałam ze po takiej własnej nie skacze...

Widze dzisiaj dzien złych cukrów hehe. No ale co tam, zdarza sie.

Wiolad, w jakiej temperaturze pralaś ciuszki? Nie wiem co z kocykami i rozkiem... ręcznie?

96xftgp.png
‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ