X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka podobno baldachim to wcale nie jest wskazany bo to składowisko kurzu i wszystkiego co lata w powietrzu. Ale zawsze znajdzie się ciocia dobra rada która zamiast pomóc tylko wkurzy albo co gorsza zdoluje człowieka.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, też miałam obawy, jak poradzę sobie z dzieckiem i co może śmieszne, ostatnio łapię się na myśleniu, że już tyle rzeczy zapomniałam i jak ja sobie poradzę z drugim :P Myślę, że będę spokojniejsza niż za pierwszym razem, ale i tak boję się zmiany, jaka mnie czeka. Teraz mam sporo czasu dla siebie, samodzielną, bezproblemową córkę, a tu będzie maleństwo, które będzie wymagało opieki 24/7, a ja już nie mam 20+ lat, obawiam się, jak dam radę np. znosić niewyspanie. Kiedyś zarwanie nocy i pójście do pracy to był pikuś, teraz takie coś odpada.

Moje wizyty u diab trwają ok 5 minut, ale czuję się zaopiekowana mimo to. Dietetyka na oczy nie widziałam, podczas pierwszej wizyty dostałam od diab książeczkę z wytycznymi, z przykładowym jadłospisem i jakieś ogólne wskazówki od lekarza, na jakie produkty uważać. Strasznie odkrywcze to nie było.

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego wtrącania boje sie najbardziej, zwłaszcza bratowej, bo blisko mieszka. W każdym razie na szkole rodzenia koniecznie chce isc, chyba muszę sie zacząć rozglądać. W gole te dwa tygodnie ferii, to tak mi szybko zleciały, ze nawet nie wiem kiedy, polowe przespała, :D miałam tyle rzeczy sobie posprawdzać, a nic nie zrobiłam.

Dziś 6 dzień z cukrem na czczo nie przekraczającym 90. Jupiiii!
    Wczoraj zrobiłam racuchy, zjadłam 6, cukry extra w normie!

Dominika89 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczynki, że wasze pokoiki na pewno są śliczne. A dla dzidziusia najwazniejsza jest bliskość rodziców, a nie super ekstra wypasiony wypełniony gadżetami pokoik. Wy jesteście mamusie i wy wiecie najlepiej jak to ma wyglądać :-)

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do baldachimu, to również nie uważam, by był potrzebny. To siedlisko kurzu, jak napisano wyżej. Ja się staram unikać przesady, falbaniarstwa, zastawiania przestrzeni "kurzołapami".

Rosolina, karolyn lubią tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria moja mama mi opowiadała ze jak mnie przywieźli taka mala ze szpitala to pierwsze co zrobiłam to kupkę hihi i mama mimo że mój brat miał 9 lat i miała dziecko to stanęła nade mną i powiedziała Boże jak ja Cię przebiore i to był jedyny punkt załamania bo nie miała wyjścia hihi ☺ wiec pewnie u Ciebie tez tak będzie ze chwila szoku a później jak z jazda na rowerze ☺ tego się nie zapomina. Ale fakt ta niezależność i to ze teraz np. Ja jestem tylko z mężem a pojawi się mała istotka obroci nam świat o 180 stopni i to musi być szok tak mysle ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest szok i pomimo, iż się tego spodziewasz, to szok nie jest mniejszy

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój mąż zrobił sobie śniadanie 4 parówki i 4 kromki chleba testowego z masłem z serem żółtym. Do tego musztarda i keczup. Powiedziałam jemu ze ja po takim śniadaniu cukier z 250 i glukometr sam by po karetkę zadzwonił plus komunikat COŚ TY ZJADLA ☺☺

Elaria lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm tostu z serem mi się marzą, aż slinianki zaczęły mi pracować :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad taki test z serem szynka i keczup ach ☺ taki przypieczony serek i ten chleb ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwsze jedynie 2 parówki, kromka ,keczup majonez, ogorek, salata, pomidorki i kawusia z mlekiem. Dzisiaj mam zamiar na kolację wszamac bułkę grahamke z lidla. Jadła któraś?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę nie myśleć za dużo o tych tostach. Może i po dwóch byłoby dobrze, ale dwoma sie nie najem. Poza tym ja lubię duzzzzo sera. A szkoda cukru marnowac na coś zakazanego, co mnie do konca nie zadowoli.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekalam jak glupia godzine od sniadania zeby móc ciasto zjesc, bo wczoraj wieczorem jeszcze zrobilam. A tu 122... buuuu i dalej musze czeka , a ciasto lezy i patrzy na mnie.
    W sumie moglam sie spodziewac takiego cukru bo zjadlam dwie kromki ciemnego chleba z serkiem topionym, papryką i pomidorki koktajlowe. Serki topione na sniadanie od poczatku mi cukier podnosily, choc myślałam ze moze już mi przeszło hehe. A ciasto lezy.... czeka i patrzy... ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 03:11

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie jadam grahamek wiec nie pomogę niestety. Jadłam ten zytnie i było ok ☺ teraz na tapecie mam biedronkowy jakiś pełne ziarno czy coś kosztuje około 4 zł ale po tym 7 ziaren to jest rewelacja. Mam zamiar jeszcze sprawdzić chleb z lokalnej piekarni awitex i chleb pełny klos. Kiedyś się nim zajadalam i musze sprawdzić bo te 7 ziaren z biedronki juz mnie lekko odrzuca ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 10:04

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co będzie u mnie. Spr. na kolację, bo na kolacje zawsze mogę sobie na więcej pozwolić.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja bym sprawdziła za 15 minut bo może juz Ci spadnie ☺ i smacznego ☺

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po moim też juz zaczyna odrzucać, dlatego wczoraj na kolację u mnie dwie kromy mieszanego i oczywiscie dodatki i cukier jedynie 111

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za ciasto.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zjadłam. .. nie mam silnej woli hehehe.

Wiolad, wczoraj zrobilam takie ciasto czekoladowe, w zasadzie to był murzynek zwykły. Przecielam na pol, dół posmarowałam dżemem wisniowym rapsodia a na to masa z mascarpone, smietany i ksylitolu. A na wierzch ta moja czekolada o ktorej Wam pisałam, polalam, posypałam wiórkami kokosowymi i na noc do lodówki. Tak sobie wymyslilam ale całkiem dobre wyszlo :-)

Dominika mi chleb graham wchodzi ale bulki nie, nie wiem jaka to roznica.

96xftgp.png
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ