Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy to jest możliwe, żeby krzywa cukrowa mi wyszła zła, a cukier bym miala w normie? Chyba nie..
Krzywa mi wyszła taka:
podaję w molach:
4,6
po 1h 10,5
po 2 h 10,07
Mierzę codziennie cukier glukometrem i paskami i mam na czczo 75-85, a po obiedzie 90-105, a wczoraj nawet 83.
-
Marie ja też na początku myślałam że krzywa wyszła źle ale to chyba raczej nie możliwe ☺ a pomiary tez mam super i diabetolog juz nie kazał przychodzić. Wiesz glukoza to czysty cukier i słyszałam że wypić to coś to jak zjeść tort dla 12 osób wiec nikt normalny w ciągu jednego posilku tego nie zrobi, a trzymając nawet jako tako dietę możesz mieć dobre wyniki ☺
karolyn, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Marię zjedz coś zakazanego i zobacz wynik. U zdrowego nawet wtedy jest ok. Ja miałam wyniki ok póki niezjadlam obiadu u babci (tłuszcz Plus tłuszcz polany tluszczem) albo pizzy. Póki jem normalnie , nawet bez diety ale bez szaleństw to mam ok pomiary, teraz to już są ok nawet po kawie
Dominika89, Wiolad, karolyn, marie_marie22 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Mi po tostach tez jest dobrze.
marie... ja tez sie zastanawiam czy krzywa nie wyszła przekłamana. Na razie jem normalnie, mi najwiecej wyskoczyło po ogórku konserwowym-128, dżemie, i po serku bieluch, ale to było na śniadanie. Niegdy nie przekroczyłam 130. Spróbuje kiedyś po pizzy.
Dziś robię zapiekane ziemniaczki z nóżkami kurczaka, kiełbaska chuda, boczkiem, cebulka, marchewka i do tego kefirek
Właśnie jak kroiłam ziemniaki, to mi sie zamarzyly takie nowe ziemniaczki z koperkiem i masełkiem mniam mniam! -
A ja dzis zamowilam sobie salatke z kurczaka z shoarma;) to takie moje wyjscie awaryjne, gdy nie mam ochoty na nic domowego. Zgrzeszylam i zjadlam troche placka jak spod pizzy. Ostatnio bylo ok, wiec mam nadzieje, ze dzis tez tak bedzie:-D
A jak wyglada ten chleb z biedronki? Ja dzis znow po 3 kromach probody 82:/ a wczoraj po slonecznikowym 120 ale mysle, ze to majonez mogl byc winowajca, bo kiedys jadlam ten chleb i bylo ok.
Ja mialam tylko dwa razy przekroczenia wiecej niz 120 raz po grahamce i raz w szpitalu po bulce pszennej. Tak to cukry srednia 90/95Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 13:41
-
Elaria próbowałam ale może zjadłam za dużo nie wiem bo dwa podwójne tosty czyli 4 kromki i było pod 130 coś. Może jakbym zjadła 2 kromki z piekarnika a nie z opiekacza to było by ok ☺ niby do 140 jest ale w sumie nawet tymi 4 się nie najadlam.
Marzy mi się jasny makaron z sosem pomidorowo smietanowym ale to by chyba glukometr zawyl hihi ☺ -
Spirit wrote:Marię zjedz coś zakazanego i zobacz wynik. U zdrowego nawet wtedy jest ok. Ja miałam wyniki ok póki niezjadlam obiadu u babci (tłuszcz Plus tłuszcz polany tluszczem) albo pizzy. Póki jem normalnie , nawet bez diety ale bez szaleństw to mam ok pomiary, teraz to już są ok nawet po kawie
To, że jestem w fazie wyparcia to na pewnoNie umiem się z tym pogodzić. Dobrze, że 3 miesiące i urodzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 15:58
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś obiad udka ziemniaki z piekarnika i surówka i jest 118. Ale ta surówka to była nie dietetyczna hehe ☺ niby sałata lodowa ogórek konserwowy pomidor ale i kukurydza i majonez ☺ eh zjadłam tego tyle ze się ruszać nie mogę ☺ dwa udka ziemniaki masakra skąd ja mam tyle miejsca w brzuchu hehe ☺☺
Ja mialam mega fazę wyparcia a teraz jakoś mi lepiej bo wiem ze praktycznie mogę zjeść wszystko i jest ok. Są jakieś marzenia ale po porodzie je spełnię ☺ ważne ze nie mam tej cukrzycy na stałe i obym nie miała ☺
Złożyłam dziś z mężem lozeczko. Wiem ze wcześnie ale nie mogłam się powstrzymać hihi ☺ -
nick nieaktualny