Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiby dziewczynki mają zakamarki, ale wszystko wiesz, jesteś na to przygotowana, bo sama jesteś dziewczynką. A masz chłopca, przewijasz a tu wzwód u kilkudniowego noworodka
Albo źle ułożysz pyrtusia i przelane wszystko, a przecież pampers dobrze założony. No i ten napletek, niby nie ściągać, ale jak sie zrobi stulejka to co?!
U mnie oba łobuzy kochały i nadal kochają kąpiele. Choćby nie wiem co się działo, jakie darcie było, wystarczyło, że poczuły wodę i od razu dziecka nie było - reset
Pamiętam, że mi położna mówiła, że jak dziecko jest niespokojne w kąpieli to może mieć jakieś złe wspomnienia z brzucha, bo kąpiel może mu się tylko z brzuchem kojarzyć i dlatego większość się wtedy uspokaja.
Niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem po 2 ziemniakach gotowanych z może łyżeczką masła i koperkiem wyszedł mi cukier 158? Cały dzień nic nie jem, a jak zjem to przelatuje po sekundzie, a tu po ziemniakach ugotowanych takie coś... Po ziemniakach mam zawsze niższe cukry niż po kaszy czy ryżu
-
Kark może właśnie dlatego, że organizm głodny i później tak cukier wywala. Przeglodzenie jest gorsze w cukrzycy chyba niż przejedzenie.
Różne sa.szkoły co do napletka, dlatego każda mama robi jak uwaza.
Wzwody strasznie mnie na początku smieszyly. Dopiero co to z brzucha wyszło, jeszcze nawet nie wie, ze siusia i kupki robi, a tu pisior ma baczność hehe.
Faceci od urodzenia ćwiczą to o czym później przez większość zycia myśląheheh
kark, Dominika89, Elaria lubią tę wiadomość
-
Pozniej też jest śmiesznie jak odkrywają, że coś tam sobie synda. Latem jak latał bez pieluchy, to niekiedy myślałam, że lada moment to i owo sobie oderwie. W ogóle dzieci są śmieszne i kochane i fajnie się patrzy jak świat poznają i kosztują
- np czy łapki psa nadaja się do jedzenia
kark lubi tę wiadomość
-
Wiolad jak podwieczorek?
Ja po obiedzie 108
Już dawno tak dobrze nie było
Cukry mi się normują hehe
A na powaznie to zauważyła, ze im świeższe ziemniaki tym cukry niższe i mogę ich zjeść więcej. Musze kupować w Lidlu codziennie dwa hehe, bo jak już poleżą z tydzień w kuchni to cukier do góry -
nick nieaktualnykark wrote:
Niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem po 2 ziemniakach gotowanych z może łyżeczką masła i koperkiem wyszedł mi cukier 158? Cały dzień nic nie jem, a jak zjem to przelatuje po sekundzie, a tu po ziemniakach ugotowanych takie coś... Po ziemniakach mam zawsze niższe cukry niż po kaszy czy ryżu
Może jesteś tak zagłodzona, że wątroba uwalnia ci glukozę? -
nick nieaktualnydziewczyny dołączam do Was i muszę zacząć przeglądać strony wstecz żeby uzupełnić wiedzę co jecie i co Wam nie szkodzi
obciążenie glukozą wyszło mi niezbyt dobrze, dostałam skierowanie do szpitala na jeden dzień na profil cukru i wszystkie wyniki były poniżej 120 (godzina po posiłku) poza jednym 128... czyli chyba bez tragedii. Niestety mimo to lekarz zarządził glukometr i mam trzymać dietę i cukier poniżej 120...
Czytam o tej diecie ale to jest jakaś czarna magia hahaWyczytałam, że owsianka z jabłkiem rano jest ok, zjadłam i godzinę po śniadaniu cukier 130. Czuję się jak dziecko we mgle
-
nick nieaktualnyDominika89 wrote:Kark może właśnie przez te wymioty Ci tak wychodzi. Bo w sumie tak jakbyś nie jadła i organizm sie broni tak na mój rozum
Wiolad wrote:Pozniej też jest śmiesznie jak odkrywają, że coś tam sobie synda. Latem jak latał bez pieluchy, to niekiedy myślałam, że lada moment to i owo sobie oderwie.U mnie Kajtuś jeszcze pół roku temu po prostu się dotykał i ciągnął, a teraz pyrtuś to najlepszy przyjaciel. Jak wstanie to się cieszy, że mu stoi, jak sika i mu się podniesie to jest radość, bo go pyrtuś obsikał i potem cały dzień przeżywa
Och, już mi lepiej po tych ziemniakach. Jedyna rzecz dziś, która siedzi w żołądkuZjadłam na podwieczorek kromkę suchą i też siedzi, chyba mi ziemniaki wylot zatkały
I mam tyle sił, że wzięłam się za pączki pełnoziarniste. Narazie jeszcze wyrastają, ale już nadzienie zrobiłam z wisienek i cynamonu (kurcze, musiałam się cukrzycy ciążowej dorobić, żeby go polubić), a za chwilę do piekarnika i będzie na jutro dla wszystkich
Wiolad lubi tę wiadomość