X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka... owsianka chyba nie bardzo, bo na pierwsze śniadanie nie powinno sie jeść nabiału. Chociaż powiem, ze ja sonie czasami zjem mix: owsiane, kukurydziane i fitness i cukry u mnie sa ok, czasami ser twarogowy i tez spoko. Trzeba próbować. No i zależy tez jak duże to jabłko.. bo ono tez ma cukier. :/

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka witamy i na wstępie zaznaczam, że od 2017 jest norma 1h po posiłku 140 i część z nas cukrami 128 się wogóle nie przejmuje ;)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kropka :-) Służymy pomocą.
    Owsianka na 1 śniadanie, to raczej zły pomysł. Chyba wszystkie unikamy na 1 śniadanie. Na drugie już raczej cukru nie wywala po owsiance. Chociaż niektóre dziewczyny w ogóle muszą owsianke odpuścić :-\

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kropka witamy i na wstępie zaznaczam, że od 2017 jest norma 1h po posiłku 140 i część z nas cukrami 128 się wogóle nie przejmuje ;)
    o to dobrze, że mówisz bo w szpitalu nie raczyli mnie o tym poinformować a ja tu się spinam, że mam 130..

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kark dobra jesteś. Życzę smacZnych paczusiow.
    Kropka, bo nie każdy diab. O tym informuje jeszcze. Nadal czekaja na oficjalne stanowisko PTD. Moj mnie jeszcze oficjalnie nie powiadomił, chociaż przyznał, ze pogłoski są. Większość dziewczyn juz ma oficjalne wytyczne od swoich diab. :-)

.kropka. lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka, mnie już diabetolog poinformowała o nowej normie do 140, a właściwie to jest powrót do normy sprzed kilku lat, jak byłam w ciąży z córką (2008) to norma była właśnie do 140.

Kończę właśnie piec rogaliki na tłusty czwartek i zaraz się zbieram do gina.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka z dietą jest tak, że co jest zakazane dla jednej okazuje sie, ze jest dobre dla drugiej :-) Na 1 śniadanie zazwyczaj można mniej, większość odbija sobie ma nastepnych posiłkach. Duzzzo warzyw :-) do każdego posiłku :-) ogarniesz, potzreba tylko trochę czasu :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria daj znac po wizycie :-) Mmmm rogaliki. A mnie len wziął. Jak jeść nie mogę w tłusty czwartek to strajk robię i nie piekę :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark a Twój maluch Wwnocy ma jeszcze pieluche?

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co jecie na podwieczorek? :) jogurt naturalny i sok pomidorowy wychodzi mi już bokiem :D

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kropka ☺ podwieczorek... Ja się nie wiem czy mogę wypowiadać bo ja tu grzesze hehe ☺ ale np ja jem zwykły jogurt owocowy łyżka dwie płatków owsianych i np pół albo całe jabłko ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacytuję wam coś : " Gdy Ci smutno, gdy Ci źle idź do kuchni nazryj się " hehehe a jak to się ma do nas ☺☺☺

Elaria lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka witaj wśród słodkich mam :) Zobaczysz tydzień dwa i oswoisz się z dietą. Na podwieczorek owoce z jogurtem, koktajle owocowe, budyń z ksylitolem, owcianke. Musisz sprawdzić jak twój organizm będzie reagował.
    A ja dziś zrobiłam trening przed tłustym czwartkiem :D Zjadłam dwa pączusie domowe i cukier po 1h 113 ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro trening jak to cudownie brzmi :D Kurde normalnie jakoś nie jestem aż taką fanką paczków, ale jak ciągle o nich mówimy i wszędzie o nich mówią to ja nie wiem, aż mi brzuch skręca :D

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja też jakąś wielką fanką pączków nie jestem. Jakoś specjalnie tłustych czwartków nie obchodziłam, ale w tym roku potraktuje ten dzień jak dyspense :D Oczywiście wszystko z umiarem ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero będę mieć tłusty piątek chyba że jutro nie wytrzymam i gdzieś po drodze kupię bo jadę do rodziców i zobaczymy jak będzie :)
    Ale te pączki w tłusty czwartek są różne i czasem po prostu nie dobre bo robione masowo :(

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ma. Czasami wstaje rano z suchym, ale czasami wstaje w nocy, chce pić to wtedy pampers rano przesikany. Ale na drzemkę południową mu nie zakładam :)

Chyba faktycznie chodziło o ten głód. Na kolację mimo mdłości spróbowałam 2 pączków, jadłam dosyć długo i teraz mnie naciąga co chwilę, ale cukier po godzinie 109 :)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie lubię pączków w tłusty czwartek bobczuc masowke, będę jeść za tydzień :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:14

‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ