Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A może spróbuj regularnie masowanie brzuszka. A kladzenie na brzuszku? A kropelki bobotik? Jak nic nie pomoże, to zaopatrz sie w chustę i nos
Moje dzieciaczki np spia tylko na brzuszku. Kamil na plwcach w zyciu nie zasnie. Nawet w wozku lezy na brzuszku.Justice lubi tę wiadomość
-
Bizona narzekaj, jeśli Ci pomoże. Każda z nas odczuwala czasami frustrację i chęć wylania jej z siebie. Kto nie byłby zły gdyby cały dzień kręcił sie wokół jedzenia, mierzenia i przygotowywania posiłków i wymyślania. Pociesze Cię, ze ka np niejednokrotnie musialam gotować 3 obiady dla siebie,męża i dziecka, bo w domu mam jeszcze dwulatka
bizona lubi tę wiadomość
-
Bizona dasz radę. No nie masz wyjścia. A po ciąży podzoekujesz cukrzycy, bo dzięki diecie raczej juz nie przytyjesz
U mnie bylo jedynie 5+ po porodzie ani śladu ciąży. A na sali leżała ze mna dziewczyna z 30 kg+. No wiec taki maly plusik diety.bizona lubi tę wiadomość
-
Pytanie, zjadłam na drugie śniadanie gofra z maki pełnoziarnistej żytniej (przepis z grupy dla cc) z wiśniami (odważoną ilość) cukier po godzinie 98, ale zmierzyłam tez cukier po pol godziny i był 130, czyli rozumiem że za duży skok i niestety gofry nie dla mnie?☹
-
Zorganizowana norma jest teraz do 140 wiec chyba okStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dziewczyny a co zrobic z dieta na wakacjach?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Justice ja z Bartkiem mialam to samo, zmienilam mleko na ha, nic, zero poprawy. Dopiero jak przeszlam na hipp bio combiotik to sie o niebo poprawilo. Dominika tez przeszla na to mleczko i jest bardzo zadowolona. Z drugiej strony sprawdz czy to nie nadmiar bodzcow, odwiedzinki, wycieczki, spacerki a pozniej wieczorem jest szał. U mnie tak bylo , przed koncem trzeciego miesiaca sie unormowalo.
Justice lubi tę wiadomość
-
Tak. Wszystie posilki sobie zrobie ale co z obiadem.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Rybka i zestaw surówek:) lub grillowana piers z kurczaka plus salatka.
Ogólnie jakieś miesko i warzywka a jak poszukasz dobrze to kasze dostaniesz albo poprosisz o dwa ziemniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:59
natty85 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Justice ja w szpitalu tez dostalam bebilon i jak wyszlam to dalej go kupowalam ale byla tragedia, maly sie prężył i płakał, nie wiedzialam co sie dziej, wieczorami byl bardzo niespokojny. Jak zmienilam na hipp to od razu stal sie spokojniejszy. Teraz niedawno probowalam przejsc na bebiko, bo jest tańsze i bardziej dostepne ale niestety to samo co na bebilonie, w sumie to ta sama firma wiec nie ma sie co dziwic. No i znow przeprosilam hippa i od razu lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 20:25
-
Justice wrote:Bizona być może jesteś w tej grupie, która ma problemy z porannym cukrem bez względu na to co je czy robi i pomóc będzie mogła tylko insulina. Elaria, która udzielała się na tym forum, z tego co pamietam dostała ok. 20 tygodnia ciąży 4 j insuliny na noc i super się uregulowały ranne cukry a ona pisała, że nie stresują jej już tak poranne pomiary. I te 4 j starczyło jej aż do końca ciąży.
Wszystko ok..moge byc w tej grupie, ale dziwi mnie to, ze nigdy nie mialam cukru wysokiego na czczo. A cukrzyce u mnie zdiagnozowano tylko po przekroczeniu normy po 1h w krzywej. I odkad jestem na diecie cukier wysoki rano;) dobra..nie bede wiecej rozkminiac...chyba;) we wtorek zapisakam sie do jakiegoś diabetologa to zapytam go o to, a tak to bede czekac do 5.97 do wizyty w szpitalu.
Dziewczyny a czy ktoras z Was lezala na patologii przed porodem? Nie chodzi mi o wskazanie to hospitalizacji tylko mam takie moze glupie pytaniejak sie lezy i ma cukrzyce to samemu sie mierzy cukier? Wstrzykuje insuline itp? Nawet leki typu euthyrox? Czy to sie tylko zglasza i oni tego pilnuja?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Justice Jak ja kiedys pytalam pediatre, to mowila ze mozna, tylko mniej kropelek. Wojtusiowi dawalam jak skończył 2 tyg. bo mial problem z gazikami. Moze zapytaj lekarza na wizycie. Wiadomo co kraj to obyczaj. Simetikon nie wchłania sie z przewodu pokarmowego dlatego jest bezpieczny.