Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli nie pozostawiasz mi złudzeń
ehhh jak tu teraz przebrnąć przez święta
napisałaś, że to nie kwestia tego, że sobie ostatnio podjadam mimo wszystko mam jakieś wyrzuty sumienia bo cukier zawsze na granicy ale tej niższej i z tego powodu zadowolona wcinałam słodycze bo przecież mi wolno taki zapas mam!
ehhhhh no nic to dziś rybka bez panierki i brokuł
a potem zobaczymy co mi diabetolog powie.
-
Pysia
Na pewno na początku to bedzie dieta na zasadzie prób i błędów. Bedziesz na sobie testować i nie raz sie zdziwisz że to, co ogolnie uchodzi za zdrowe to wywali cukier a to co zakazane da lepsze wyniki
Jedz ogolnie często i po trochu
Najtrudniej z chlebem
Ja np nie moge ziemniaków, frytki już lepiej
Mączne potrawy zdradzieckie. Ale każdej z nas co innego służy
Np jedna nie może nawet pomidora a druga keczup , pomidory,sosy je bez ograniczeń
Jest też ogolna zasada że rano nabial niewskazany. Ale ja rano mogę...
I ostatnia kolacja pozno wskazana
Jednak najwięcej diabetolog podpowie
I pomiary to podstawa. Ja i tak po wszystkim mierze cukier choć mam to robić 4x na dobę
Na święta troszkę pojesz. Np to co nie jest typowo weglowodanowesiebie tak pocieszam
Pysia88. lubi tę wiadomość
-
No właśnie nabiał na pierwsze śniadanie nie wskazany a tu w szpitalu na diecie cukrzycowej raz miałam żółty ser a dziś serek wiejski. Jedyne co to zupy mlecznej nie dostajemy i kawy z mlekiem..
I w ogóle mi tu cukrów nie wywala, ale też trochę mocniej mnie ssie w żołądku i mimo 7 posiłków jeszcze podjadam swoje
Ale może to kwestia tego że skończony 38 tydzień i maleństwo ciągnie więcej.. -
K878 wielkie gratulacje!!! Cieszcie się sobą!
Kamcia ja tych badań o których piszesz nigdy nie robiłammoże raz na pobycie jednodniowym jak mnie badsli na rzs. Więc nie mam pojęcia o tych wynikach. Ale glikowana ładna
Pysia88 popieram Kamcię. Ja jestem wychowana na tym ortodoksyjnym podejściu do krzywej. Jeden punkt przekroczony o jedną jednostkę i diagnoza cukrzycy... A to że jadłaś słodycze przed badaniem to właśnie o to chodzi żeby na kilka dni przed jeść tak jak zwykle zeby nie zakłamać wyniku. Bo jakbyś się ograniczyła przed badaniem, wynik wyszedłby dobry a potem byś się spowrotem objsdała słodkościami to domyślasz się co by było. Teraz się trovhę przemęczysz z dietą i szybko zleciTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dzięki dziewczyny!
Z rzeczy które mnie zdziwiły, to tu w szpitalu kazali mi mierzyć cukry przez 2 tyg ale po 2h. Oczywiście dieta w odstawke. Córeczce badali co pare godzin przez pierwsza dobę i wychodziły dobre wiec przestali. Biedna, bardzo pokłute piętki maWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 07:06
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Hej! U mnie bez ketonów ale nie wiem jaki wynik na czczo wpisać... Zwykle mierzę przed euthyroxem i dzisiaj wyszło 95/92. Ale potem jeszcze pospałam, zrobiłam śniadanie i zmierzyłam zanim zaczęłam jeść i było 84. I który wynik jest właściwy?
A wszystko przez hamburgery na kolację... Po godzinie 117 a po dwóch 135... (Nie mogłam spać i zmierzyłam żeby slrawdzić czy to nie przez cukier)Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kazio
ja bym uznała cukier po wstaniu...poza tym u ciebie nie ma przekroczeń na czczo
ja euthyrox biore w nocy, zazwyczaj 3-4, czasem 5, zalezy jak wstane, a cukier mierze około 8, wiec mam zawsze po tabletce...
dzis na czczo 80 bez ketonów
chyba rozwaze 3j insulinyKazio14 lubi tę wiadomość
-
Mi dzisiaj mija 6 dzień testowania i czasami mam dosyć. Jednego dnia coś zjem jest dobrze a drugiego zjem to samo i lekko podwyższony
martwi mnie też cukier na czczo wczoraj 94, dzisiaj 100 a jem 2bkolacje o 21
wizyta u diabetologa w przyszłym tygodniu. Dziewczyny macie jakieś rady na wyższy cukier na czczo?
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*