Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na kartce z wynikami zamiast wyniku była informacja żeby powtórzyć i pobrać krew do probówki właśnie z korkiem o konkretnym kolorze. Ale chyba w zależności od labu te kolory mogą sie różnić. No ciekawe jak często się mylą i jak często ktoś się zorientuje...
A u mnie dziś 88 i zapomniałam o ketonachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 09:42
Aguska0987 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
dziś eksperyment pierogowy-ze szpinakiem
ta sama wersja (recznie robione) , co wszystkie inne testowane, gdzie:
z mięsem-wyniki świetne
z kapustą i grzybami-przekroczone cukry na długi czas
ruskie-tra-ge-dia! rekord życiowy w cukrach
trzymajcie zatem kciuki
a tak przy okazji za dzisiejsze usg o 14...Aguska0987 lubi tę wiadomość
-
Jak odebrałam wynik krzywej, to w pierwszym momencie też nie chciało mi się wierzyć w to 230, dlatego następnego dnia pojechałam powtórzyć na czczo i był już dużo niższy. Może faktycznie się pomylili? Na przykład tak, jak u Kazio14 z probówkami albo pomylili wyniki innej osoby, która tego dnia miała krzywą. Prawdę mówiąc, to wolę tak myśleć niż że zafundowałam mojej córeczce taki skok cukru. Niestety nie zmienia to faktu, że cukrzyca jest i szaleje
Dzisiaj cukier na czczo 95 i ketonyWiem, że ketony to moja wina ale jak jem za dużo węglowodanów, to cukier skacze. Jak nie jem to są ketony. Błędne koło. Wizyty u diabetologa nie da rady przyśpieszyć, bo pan doktor będzie dopiero w środę, a mieszkam w małym mieście, więc za dużego wyboru nie ma.
kamciaelcia, powodzenia na USGTo już za chwilę!
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Veg biryani dało radę i na obiad (104) i na śniadanie (118). Da się żyć.
Wczoraj mieliśmy w pracy wigilię i trochę się objadłam różności (łącznie z barszczem, pierogami z kapustą, był też kawałeczek wegańskiej tarty), spodziewałam się, że cukier mi zaszaleje, a tu... 130. Nie ogarniam. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7032ccaa863.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/838f77741622.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60e0ab169019.jpg
Lekarzowi udało się zrobić już pełną anatomie jak na polowkowych 170 g, wszystko wygląda prawidłowo
I "znalazł się skurczybyk"
Czyli słowami lekarza oznacza to krwiaka. Śmieszny i nietypowy bo dluuugi a cienki
3,2 x 0,8
Już jest zakrzepina, gęsty, ale jest więc mogę dalej plamic
Daleko od łożyska więc niczemu nie zagrażaKazio14, Vilu, Kassie, Pam, d84 lubią tę wiadomość
-
witam
na czczo 81, bez ketonów
dziś jadę do lab zrobić badania dla diabetolog
w soboty długie kolejki ale to jedyny dzień kiedy możemy wspólnie z mężem jechać
mały domaga sie fryzjera (od dawna ale najpierw szpital, potem lezenie), więc bardzo chcemy zaliczyć
może coś dla Patryczka kupimy? bo ja z tego wszystkiego nie miałam kiedy nacieszyć sie dzidzią...nawet rodzina nie wie...ale postaramy sie na świeta zrobić im prezent (zdjęcie Piotrusia w koszulce "bede starszym bratem"
i coś dla mnie by sie przydało za ten miesiąc mega stresu... -
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanko gdyż najprawdopodobniej dołącze do Waszego grona.
Miałam robione obciążenie 75g glukozy i wyniki nie za dobre. Na czczo 98, po godzinie 190, po dwóch 93. Ginekolog wydał wyrok "cukrzyca ciążowa" i skierował do diabetolog. Jednak to dopiero w przyszłym tygodniu a do tego czasu chyba zwariujęjak myślicie czy sprawa cukrzycy jest przesądzona? Czy wysoki wynik może być spowodowany tym, że ostatnio faktycznie trochę popuściłam, ostatnio pełno urodzin, imprezek, wszędzie słodycze ciasta itp itd, w domu również sobie pofolgowałam. Dodam, że dziś nie wytrzymałam i zmierzyłam sobie cukier u rodziców gdyż mają glukometr. Na śniadanie zjadłam dość sporo- bułka słonecznikowa z margaryną, serem, kabanos i jajko na miękko (nie krzyczcie, że tyle- poprostu nie chciałam oszukiwać, że zjem okruchy i niby mam mały cukier). Po godzinie miałam 124. No i już sama nie wiem, martwić się bardzo czy tylko trochę
czy jest wogóle jakaś szansa, że nie mam cukrzycy? tak wiem, że to dopiero oceni lekarz, no ale może któraś z Was była w podobnej sytuacji
-
Pysia
Cukrzycę diagnozuje się jak co najmniej jeden punkt krzywej zostanie przekroczony-ty przekroczylas dwa
Teraz dieta, pomiary, nauka
A spokojnie dotrwacie do końca
Cukrzyca jest , ważne by się jej nie dac
I to nie jest tak że pojadlas więcej więc wynik gorszy. -
Troszkę gorsze te moje wyniki niż pierwsze na początku ciąży...profil lipidowy urósł
jak zawsze hehe. Ale nigdy tego nie rozumiem dlaczego na diecie chokesterol i trójglicerydy rosną???
I co oznacza za niska kreatynina???pierwszy raz tak mam
Alat dobrze
Jeszcze robią hemoglobine glikowana