Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKassie wrote:Dzisiaj mam dzien wysokich cukrow. Po ryzu z kurczakiem w sosie ze sloika na obiad 138.. A na kolacje zrobilam polowe porcji ryzu i resztka tego kurczala z obiadu i 134. Gdzie normalnie po takim ryzu mam max 110
Ja tak miałam przez chyba 2-3 ostatnie dni. Dziś za to najwyższy cukier 109 po misce twarogu ze szczypiorkiem, pomidorze, kromce chleba, kabanosach i plastrze pasztetu O_o
No nie dojdziesz z tą francą i już..Kassie lubi tę wiadomość
-
AnnaIzabela zauwazylam ze mam takie etapy. Ze sa dni (np wczoraj ze nazarlam sie jak glupia) a cukier kolo 100. A dzis niewiadomo skad tak skacze. Kiedys tak naaet po parowkach z kromkami mialam. A nieraz zjem kromki z maslem i dzemem a cukier 90. Byle do kwietnia..
Dziewczyny ile placicie za paski na 30%?AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguska0987 wrote:Czesc dziewczyny, dostalam dzisiaj insuline na noc ze wzgledu na wysokie wyniki na czczo. Bylam tez u ginekologa jestem w 31tyg 1 dzien. Masa malego 2300g plus minus 300 g. I juz zaczelam sie martwic ze jest to duzo. Jak u Was bylo/jest z masa maluszkow? Ile wazyly w tym tyg? Mam nadzieje ze insulina unormuje zaczynam od 2 j. Cukry po posilkach nie przekraczaja normy. Jedyny plus dzisiejszego dnia to to ze maly przewrocil sie glowka w dol
Moja kruszynka w 30tc ważyła 1669g, ale tak jak Kassie pisala jest +/- 300g a to duży rozrzut więc nie ma się czym przejmować.
Trzymam kciuki żeby się cukry unormowaly, ja zaczynałam od 4j ale od wczoraj 6j. Bo po 2 tygodniach zaczęło znów rosnąć -
nick nieaktualnyKassie wrote:AnnaIzabela zauwazylam ze mam takie etapy. Ze sa dni (np wczoraj ze nazarlam sie jak glupia) a cukier kolo 100. A dzis niewiadomo skad tak skacze. Kiedys tak naaet po parowkach z kromkami mialam. A nieraz zjem kromki z maslem i dzemem a cukier 90. Byle do kwietnia..
Dziewczyny ile placicie za paski na 30%?
Cukrzyca w pigułce, skacze jak chce.. Byle nie więcej niż 140
Ja z terminem na koniec lutego i jak Młoda się wykluje to zacznę wcinać paczki, ciastka i inne a skończę aż pęknę
A propos paskow płacę niecałe 40zł za 3 opakowania (mam nadzieję, że chodzi o paski do glukometru)
Kassie lubi tę wiadomość
-
Moja rodzinna przepisala mi (uwaga) AZ jedno opakowanie paskow. I tak stwierdzilam ze chyba sie nie oplaca do niej chodzic co chwila bo myslalam ze 30zl gdzies wyjdzie za jedno opakowanie. A wychodzi cos kolo 11zl
czyli znowu bede musiala isc do niej bo do diabet dopiero 26 stycznia ide.
AnnaIzabela mam ten sam planjuz sobie marze o swiezutkiej kajzerce z sezamem i z maselkiem i z serem zoltym
i zelki o wzzystkie ciasta beda moje
szkoda tylko ze nie bede miala czasu (tak jak teraz) zeby piec rozne smakolyki
-
nick nieaktualnyAguska0987 wrote:Kurcze, moze po insulinie sie unormuje wszystko.diabetolog kazal zwiekszac dawke w razie przekroczenia 90 na czczo. Dzieki za odpowiedzi
Tylko daj sobie kilka dni (mi kazali tydzień), nie zwiększaj po jednym/dwoch wynikachAguska0987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKassie wrote:Moja rodzinna przepisala mi (uwaga) AZ jedno opakowanie paskow. I tak stwierdzilam ze chyba sie nie oplaca do niej chodzic co chwila bo myslalam ze 30zl gdzies wyjdzie za jedno opakowanie. A wychodzi cos kolo 11zl
czyli znowu bede musiala isc do niej bo do diabet dopiero 26 stycznia ide.
AnnaIzabela mam ten sam planjuz sobie marze o swiezutkiej kajzerce z sezamem i z maselkiem i z serem zoltym
i zelki o wzzystkie ciasta beda moje
szkoda tylko ze nie bede miala czasu (tak jak teraz) zeby piec rozne smakolyki
Ja mojego rodzinnego od razu poprosiłam, żeby mi dał 3, powiedz jej że tyle Ci potrzeba bo mierzysz minimum 4x dziennie a czasami masz potrzebę więcej i paczka pasków to tydzień. Nie powinna robić problemów.
Ja marzę o paczku z budyniem i dużej ilości lukru! Piec nie lubię strasznie, w ogóle z gotowaniem u mnie na bakier więc podwójnie cierpię w tej cukrzycyKassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguska0987 wrote:Kobietki a jak z wymiana igly w penu od insuliny? Pytalam lekarza mowil ze mam 8 szt I zeby to rozdzielic do.konca ciazy, ale czy tak na pewno powinno byc? W glukometrze zmieniam co 3-4 dni.
ja igłę do pena zmieniam codziennie! Pod żadnym pozorem nie pozwolili mi trzymać igły dłużej niż 1 wstrzykniecie.. do glukometru też codziennie wymieniam..
-
kamciaelcia wrote:a jak diabetolog ci radził?
bo ja ogólnie mam zalecenie, ze w razie pogorszenia cukrów (czyli nie jednorazowy wyskok) mam zwiekszać insuline o 1j
Pani doktor mówiła ze jak coś to mam dzwonić.
Tylko ja zachodze w głowe czy mozę za pozno jem kolacje albo że za wczesnie albo że moze że za pózno rano wstaje. Ale jak was tu czytam to widze ze cukry rabią sobie z nami co chcą.
Jutro podejde do dr zobacze co mi powie.
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
nick nieaktualny