Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka ja od dwoch dni u rodzicow. Niestety wczoraj po obiedzie 154 i juz nerwy miałam.Bo to byla kasza sos grzybowy I indyk i kiszona kapusta wiec nic takiego niby. U mnie narazie na czczo sie trzyma. Od 78-85 .Dobrze by bhylo pociągnąć tak długo.
Anitka ja na Twoim miejscu bym podwyzszala. 103 to nadal duzo. I ja bym wzięła 15j. Ale mowie to Twoja decyzja. Ale jak nie dziala to trzeba zwiększać.anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
Kurde nie wiem czy ja dobrze myślę nad tym wszystkim. Wiadomo że kazda z nas trzyma dietę ,a ja do tego mam wrażenie że robię wszystko żeby tylko przypadkiem moja diabetolog nie włączyła mi insuliny przedposilkiem. I ja sie zafiksowalam na tym punkcie. Żeby tylko nie dostać jej. Jak to u was było I jest?. Ja mam wrażenie sie bardziej denerwuje tym, żeby nie przekraczać bo dostanę przed posiłkami niż ogólnie sie skupiać na tym co najważniejsze.Spat
-
Trycja ja też nie chciałam insuliny i na początku mi dieta wystarczyła. Niestety im później tym cukry rano gorzej. Wiem że może jakbym szybciej trafiła do porządnego diabetologa to może by mi ustalił dietę i by się obyło bez insuliny ale nadal czekam za wizyta więc nie miałam innego wyjścia. Strasznie jestem tym rozczarowana bo koleżanka miała takie cukry jak ja nie zgodziła się na insulinę u diabetologa, ten ja wyslal też do Poznania dali jej dietę i wyrównała cukry. Ale ona miała szczęście, bo w przeciągu kilku dni Poznań ja przyjął a nie tak jak ja muszę czekać prawie miesiąc
a podobno powinni mnie przyjąć w ciągu tygodnia
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Hej. U mnie dzis 78 na czczo i na szczescie bez cukru w siku
Igle w glukometrze zmieniam srednio raz na tydzien jak mi sie przypomni albozaczyna bolecna poczatku zmienialam co klucie ale nie wyrobilabym finansowo na igly. A i tak sporo kosztuje ta cukrzyca bo nie dosc ze igly, paski do glukometru, paski do badania ketonow i glukozy itd.. Czasem mi szkoda ze nie moge za to czegos kupic synkowi albo juz do wyprawki dolozyc
-
anitka tez mam morfologie nie ciekawa
ale na tym etapie ciazy raczej nie ma sie czego innego spodziewac. W 1 ciazy do samego konca mialam super morfologie (dopiero po porodzie stracilam duzo krwi i byla duza anemia). A dziwne to bo teraz odzywiam sie zdrowiej a wyniki gorsze.
anitka710 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z kolei ostatnio miałam chyba najlepsze wyniki od początku ciąży
tylko 1 wynik lekko poniżej normy
we wtorek następne badania i oby było tak samo =]
U mnie po wczorajszych wynikach gdzie było 88/109/102/109 dziś już 91/100/130/117 makaron zaraz będzie nie dla mnie
A powiedzcie mi czy i jakie bierzecie witaminy/suplementy? -
Hej Dziewczyny. Jako do ekspertek zwracam się do Was z pytaniem, jak interpretować wynik krzywej cukrowej:
przed 75, po 1h- 78,a po 2h- 98. Lekarza mam dopiero za tydzień, a nigdzie nie mogę znaleźć informacji o takich nietypowych wynikach -
AnnaIzabela ja biore witaminy prenatal classic i magne b6 max. Ostatnio gin mowil mi o tardyferonie ale w koncu mi go nie przepisal
Sassy faktycznie nie typowe wyniki. Ja nic nie doradze bo nie mam pojecia. Moze jakis blad w laboratorium?Sassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny