Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaIzabela wrote:Haha, weekend ciuszkowy
ja też zlozylam dziś wyprawke sobie do szpitala dla Malej
na dwa rozmiary, bo nawet nie wiem jaką będzie duża
Mialam kilka zestawów przygotowanych. Sfotografowalam i w dniu wyjscia pokazalam mężowi co ma konkretnie przynieść by dziecko ubrać ze szpitalabo i pogoda i gabaryty byly nie do przewidzenia. A tak moj widział konkretnie co i jak
anitka710, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
-
Trycja, insulina nie szkodzi maluszkowi, więc nawet jeśli ją dostaniesz, to po prostu trzeba się z tym pogodzić. Lepiej brać insulinę i jeść niż się głodzić. Może mnie jest łatwo pisać, bo od początku jestem na insulinie i traktuję to jako coś normalnego. Wiem, że biorę ją dla dobra mojej córeczki, bo samą dietą nie dało się wyregulować cukrów. Ale nie jest to takie straszne, jak się wydaje. Najgorszy jest pierwszy raz
Boję się tylko, że cukrzyca zostanie, bo dawki które mam są duże.
U mnie dzisiaj rano 83 i bez ketonów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 17:39
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
U nas ciuszki jeszcze w piwnicy... Dostaliśmy sporo od znajomych, trochę pożyczyła bratowa trochę moja mama upolowała a ja tylko kilka rzeczy w ciuchu małemu kupiłam... Na początku było mi szkoda tego zakupowego szału ale i tak kiepsko z kasą więc wolę mu kupić coś innego. Poszaleję może z większymi rozmiarami jak już się od dna odbijemy a mały nie będzie już tak szybko rósł. Prać będę dopiero pewnie pod koniec stycznia jak kupimy komodę bo i tak nie ma gdzie tego upchnąć. I nawet nie wiem gdzie będę rodzić i czy będę musiała mieć ubranka do szpitala
może uda się poruszyć temat na sobotniej wizycie jak już będę po konsultacji z onkologiem bo to dla mojego gina priorytet, a może wszystkie plany pokrzyżować.
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio
A czemu z onkologiem?
Ja wszystko posegregowalam, policzylam
Duuuzo tego
A widzę że jeszcze jeden karton zapodzial się w piwnicy.
Znajoma ma ciucholand z rzeczami więc z nią jakoś się dogadam
Jutro mąż przyniesie resztę. Czyli zagoniony dziewczecy oraz chłopięce(kolejne 8kartonow?) I zrobię jak zawsze-popiore i poprasuje 56-68, 74 upakuje w mieszkaniu a reszta wroci do piwnicysyn strasznie szybko wyrastal. W ogóle mam wrazenie że jest wyzszy nawet o głowę od rówieśników. Aktualnie nosi 92
-
Kamcia mam w piersi guzka i jak urośnie to onkolog chce usuwać jeszcze podczas ciąży. Tylko w bezpiecznym okresie żeby w razie wywołania tym grzebaniem akcji nie narazić małego. Mam nadzieję że poniedziałkowa wizyta to będzie tylko formalność i to dziadostwo nie urosło.
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Jak urośnie chyba ponad 5cm to może się przekształcać w coś gorszego. Ale to nawet nie byłaby chyba operacja tylko zabieg. W znieczuleniu miejscowym. Podejrzewam że to nie urosło ale ciężko mi to ocenić na macanego. Na początku września miał 2,7x1,7Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kamcia tez popiore 56-68. Synek nie zdazyl nawet 56ubrac bo od razu wskoczyl w 62. Wiec ciuszki na 56 nowe plus jeszcze dokupilam teraz troche a i tak sie boje ze drugi synek nawet ich nie zalozy ani razu
teraz chyba skupie sie juz na innych wyprawkowych rzeczach
faktycznie spory Twoj synek
moj zalezy od rozmiaru ale jeszcze w spodniach z hm 92 chodzi
a tak to 98-104
-
H&m 92 to nosimy teraz
Na szczęście zwolnił
Nosil 56, nawet te 50
Jednak mega szybko rósł. Zwolnil przy 80-86 hehe na szczęście
Piore 56-68 i wtedy rozkładam to kolo siebie na poleczkach. Pierwsze rozmiary szybko ida. Jutro zaczynam w nich kopać -
Właśnie o ile po poprzedniej wizycie byłam przerażona tak teraz jakoś spokojniej do tego podchodzę. Idę skontrolować a jak będzie gorzej (czego się nie spodziewam) to przyjmę to co mi lekarz zaplanuje. Obu ufam i oni też się znają między sobą więc krzywdy mi raczej nie zrobią
liczę że będę mogła w końcu coś zaplanować w kwestii porodu po tej wizycie bo prowadzący bardzo zapobiegliwy i bez tej konsultacji nawet nie chce rozmawiać na ten temat
A dzisiaj po kolacji 142dwie cieniutkie kromki sprawdzonego chleba z drobiową wędliną i żółtym serem i do tego maleńka kostka gorzkiej czekolady. Albo czekolada przeważyła (a nigdy mi nie szkodziła w tak małej ilości) albo ten ser. Bo po śniadaniu z nim też miałam więcej niż zwykle. Niby bez laktozy a słodki jakiś...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Też dziś przekroczylam(142-147). Ale takie przekroczenie to nie przekroczenie. Mruze oko i widzę norme
Gdyby nie takie sytuacje to bym zapomniala o cykrzycy hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:30
-
Ja dzisiaj drugi raz testowałam pizzę. Tym razem normalną, domową, z mąką pszenną i cukier w normie
Wzięłam więcej insuliny niż poprzednim razem ale ogólnie biorę już więcej niż wtedy. Mam wrażenie, że z każdym tygodniem muszę brać więcej, żeby cukier nie skakał i żebym nie była głodna. Ale skoro trzeba to trudno, najważniejsze żeby na środowej wizycie u małej wszystko było w porządku...
Jeśli chodzi o ubranka, to dostałam bardzo dużo od szwagierki. Muszę dokupić tylko kilka pajacyków i półśpiochów, bo jakoś bardziej mnie przekonują ubranka, które mają stopki od skarpetek. Cieszę się, że mam te ubranka, bo na start to byłby spory wydatek.anitka710, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
kamcia moj synek z hm spodenki 92 a gora 98
ale od malego ma krotsze nozki niz gore
roznie te nasze dzieciaczki rosna ale najwazniejsze ze zdrowe
Lyanna oj takja teraz postawilam glownie na pajacyki zapinane na napy i najwazniejsze zeby dalp sie rozpiac w kroku bo wtedy latwo pampersa zmienic
w pierwszej ciazy nie doswiadczona nakupowalam tez innych ladnych ale nie praktycznych ciuszkow
dla mnie numer jeden to wlasnie pajacyki. Spiochow z kaftanikami nie lubilam bo te kaftaniki mi sie podwijaly na synku i bez przerwy tylko poprawialam. A w skarpetkach nasze dzieci jeszcze sie nachodza a na takim maluszku to wydaje mi sie ze moga go gniesc
i super ze po pizzy ok!
Kazio bedzie dobrze napewno
A tak wogole to witam. 84 na czczo dzisanitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
-
aż tak duży Piotruś nie jest
i na szczęście
zobaczymy za rok
ja stawiam na body i pajace (tylko na noc), śpiochy i kaftaniki nie, ewentualnie półśpiochy, jednak i tak lubiłam rózne cudeńka-jeansy, sukieneczki
nawet czapka to zbędna sprawa w domu, ma wyjście tylko kiedy trzeba
o wszystkim jednak zdecyduje dzieciątko
u mnie dziś 77(drugi 76) bez ketonówanitka710 lubi tę wiadomość
-
Witam
93 przy 15j
Ja słuchając porad koleżanki też wybrałam głównie pajacykiśpiochy i kaftaniki jak dzidzia podrosnie, przeraża mnie wizja przeciagania przez główkę kaftanik
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*