Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, nie mam póki co insuliny w ogóle. Chociaż im dalej w las tym myślę że będę musisła. A na początku byłam pewna że na pewno nie, bo przekroczenie miałam minimalne.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
nick nieaktualny
-
Kasionek, wydaje mi się, że najlepiej się skontaktować ze szpitalem i dowiedzieć. Mój gin wypisał mi skierowanie, bo były zwapnienia na łożysku i mało wód płodowych. Pojechałam do szpitala, zrobili ktg, usg, kazali wrócić do domu do domu i dali skierowanie z informacją, że mam stawić się w konkretnym dniu (37t+6d) na patologii ciąży.
Ciasteczko777, rodziłam w szpitalu z II stopniem. Nie byłam zadowolona, konsultacja z diabetologiem była telefoniczna, musiałam wszystko od nowa opowiadać o swojej cukrzycy. A skontaktowali się diabetologiem tylko dlatego, że kazałam podać sobie glukometr (leżałam podłączona do kroplówki), bo słabo sie czułam. No i cukier 60.
II stopień daje większe bezpieczeństwo dla dziecka - jest intensywna terapia noworodka. Gdybym rodziła w swoim mieście, a coś by się działo, to córkę przewieźliby właśnie do tego szpitala. Córka miała robione echo serca, usg jamy brzusznej i usg przezciemiączkowe. Nie wiem czy u nas wykonują wszystkie te badania. Drugi raz wolałabym rodzić właśnie w tym szpitali z I stopniem, dlatego będę to rozważać (jak już będę w ciąży ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 22:09
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Na kolację muesli z jogurtem z pół godziny przed zaśnięciem. Ale.. miałam taką chcicę na sok, że wypiłam wtedy też szklankę, a staram się pić tylko do 15. W nocy się przebudzam, ale nie wstaję np. siku.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
dziewczyny, kiedy się robi standardowo krzywą? robiłam niedawno (chyba 9 tc) i teraz znowu dostałam skierowanie od ginki, bez słowa komentarza. myślałam, że to dopiero jakoś 24 tc... to by były jeszcze ze dwa miesiąceCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nie no coś wcześnie, to na pewno było około połowy ciąży. Mi już chyba gin mówił że nie będę miała w ogóle skoro mam stwierdzoną cukrzycę.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Norma jest 140 po h, 120 było x lat temu.
Jaki ten chleb? Razowy koniecznie, najlepiej żytni i to prawdziwy, 100% maki razowej a nie razowy tylko z nazwy - trzeba pytać o skład. U mnie nawet taki się nie sprawdza, jem paczkowany z lidla na śrucie żytniej.
Dwa -z czym ta kanapka? Twaróg Ok, jajo Ok, wedlina Ok. Plus warzywa. Ja kocham kiszonki, pięknie obniżają cukier.
Poczytaj k diecie na slodkiemamy.plCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Do 140 po h nigdy nie dobiłam, rano mam około 75 czasem mniej po śniadaniu do 115 a po obiedzie przekracza 120 i ginekolog mówi że mam cukrzycę bo powinno być max 120. Zglupieć można... Chlebek żytni z wędliną zazwyczaj bez warzyw kurde może faktycznie dodam pomidora to może troszkę zbije ten cukier
-
To ta Twoja gin niedoinformowana z pomidorem to lepiej uważać, lepiej ogórek,poszukaj sobie tabeli z ig.
Gorzej z cukrem na czczo, to już musisz kombinować z kolacja - jakiś nabiał przed spaniem. Ale tu się nie znam, na czczo zawsze miałam Ok.
I ogólnie, poczytaj o diecie, moim zdaniem jak masz takie wyniki to nie ma tragedii i szybko to ogarniesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 22:01
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny