Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No to niezły rozjazd. 40j na glukometrze to sporo, i to w te gorszą stronę...
Ja mam doła, przestałam trzymać dietę, i jakos z premedytacja to robię, potem się biczuje ze wyrodna matka jestem, a potem użalam nad sobą ze nikogo nie obchodzę ani ja ani to dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 20:01
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
K878
Ciul z dietą
Może nie jadam dietetycznie, jadam tak by mieć dobre cukry
Czasem są wyrzuty sumienia
Czasem smutno przez sama dietę
Ciąża to nie jest łatwy okres więc jak ktoś nie dba o nas (i nasze samopoczucie)To czemu sobie nieco nie dogodzic??
A na pewno facet ciezarnej i to z cukrzyca nie zrozumie -
AnitaK wrote:Jutro jadę do innego laboratorium powtórzyć
W lab też czasem się mylą
Ja nawet nie opieralabym się na porownaniu wyniku z gluko A w lab tylko że ten w lab jest bardzo wysoki, lepiej się przekonać czy naprawde -
Kamcia no właśnie wiem, że tak wynik to już cukrzyca, ale nawet jak z córka miałam już zdiagnozowana cukrzycę ciążowa to na czczo miałam 113 max z żyły, nigdy w życiu nie miałam takiej glukozy. Glukometr kilka dni temu sprawdzałam plynami kontrolnymi i wszystko było ok. Wcześniej jak robiłam z żyły też wyniki były zbliżone, ale zawsze z żyły wychodziło mniej o 10j niż pokazał glukometr. Dzwoniłam do nich ale stwierdzili że u nich jest wszystko ok. Także nie wiem, skąd taki wynik a chciałam u nich robić krzywą. Teraz się zastanowię.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
AnitaK, daj znać jak wynik. Ja mialam też rozjazdy i dostałam nowy glukometr, tylko u mnie glukometr zawyżał.
K878 - jesteś już na końcówce, każda z nas ma gorsze dni, a o wsparcie trudno bo mało kto rozumie co przeżywamy, mówię głównie o facetach. Nie zadręczaj się
Ja obecnie 19+4, narazie tylko na diecie,zdarzają się przekroczenia ale walcze:) -
Jednym słowem glukometr pokazuje wnet idealnie. Po przebudzeniu 85, przed laboratorium (ponad godzina różnicy od wstania) glukomeyr pokazał 93 a wynik z żyły 94
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 10:04
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Kamcia no zdecydowanie, porażka z ich strony. Teraz tylko mam problem z wyborem labolatorium, bo z reguły robię u siebie na miejscu i wtedy tak długo czasu nie tracę na dojazd i cukier mam do 92. A tu gdzie dziś byłam to wiem, że jest dobre lab no ale u mnie im dłużej chodzę po wstaniu tym wyższy cukier dziś wstałam o 8 a krew dopiwro pobralam o 9:20. Normalnie na dojazd mam 5 min.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
nick nieaktualnyCześć wszystkim! Ja z zapytaniem, mam obecnie 26 tc, podwójnie robiony test obciążenia glukozą. Pierwszym razem wynik po 2 gofzinach 154 (reszta w normie), drugim razem wynik na czczo 93,4 i ketony w moczu. Ginekolog z bardzo olewczym stosunkiem uznaje, że cukrzycy nie ma, a ja gdzieś z tyłu głowy wiem że powinien ją uznać. Co o tym myślicie?
-
Podwójnie robiony? Nie spotkałam się z tym.
Wynik faktycznie raczej graniczny. Ja bym spróbowała zdobyć glukometr i pomierzyć, na czczo i po posiłkach. Tak samo paski na ketony możesz kupić w aptece. Możesz tez poczytać o diecie i stosować po prostu.
Ja tez miałam graniczny wynik i faktycznie, przekroczenia mam rzadko, jak się napcham mąki albo słodkiego.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
No i to jest właśnie to o czym pisałam wcześniej. Jedni lekarze uznają cukrzycę już przy przekroczeniu o 1j a inni dopuszczają takie graniczne przekroczenia. Może faktycznie załatw sobie glukometr, i spróbuj ograniczyć trochę cukryStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀