WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a jakie jesz pieczywo chrupki przed snem? Kefirek mały? Ja wczoraj zjadłam serek wiejski przed spaniem i pół bułki kajzerki.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi sie przypomniało-najprostszy sklad maja wędliny wyrabiane na miejscu w intermarche, np szynka:mięso, sól peklowa...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka jadłam jakieś chrupkie z osiedlowego, a teraz jem chabra z biedronki i do tego pół szklanki kefiru. O 1 w nocy zero ketonow, o 7 zero, choć może ciut ciut.się pasek zabarwił, czasem nie umiem odczytać ;)

Kamcia u nas nie ma intermarche :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    no w koncu w mojej małej miescinie jest jakiś market, którego ktoś nie ma ;)
    a wędliny maja fajne, małej kupowałam, chociaż i tak wolała suchą bułę lyb chlebek z masełkiem. Ja narazie nie jem tego...

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też man hashimito i biorę euthytox. Podobno nie wpływa na wynik ale ja zwykle jak się budzę rano gdy mąż do pracy wychodzi łykam tabsa a potem jeszcze dosypiam. Mierze jak wstaję.

Sensacja dzisiejszego poranka cukier taadam 77...wow

Szkoda że to wszystko dopiero na koniec.

Aaa. ....miałam Wam napisać że ciasta które jadłam i to sporo to były serniki na ciepło i na zimno i zawsze się mieściłam w normach a jaka przyjemność ech.

Budyń też mi na kolacja wchodził tylko taki bez cukru posłodzilam ksylitolem :-) cukier 95-100

No....to miłego dnia
    Moje dziecko już wstało i próbuje pupa bokiem mojego brzucha wypchac się na świat.....a to boli ała
    :-)

Ajwi lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi cukier na czczo luksusowy :)
    Co do budyniu to zwykły budyń z mlekiem? Ile go jadlaś? Mi samo mleko podnosi cukier rano i ma kolację, ale może na podwieczorek bym zjadła, bo riso.już mi się nudzi.
    A sernik jaki? Własnej roboty czy kupny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie też nie ma intermarche. ...trafiłaś kochana :-)

Jak się dowiedziałam o cukrzycy to też zaczęłam piec wędliny ale wtedy na początku ciąży miałam odruch wymiotny na mięso. Finał taki że jak poczuje teraz smak zapach pieczonej szynki lub schab to mnie jeszcze skręca. ...uhhh

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi tezr jadłam pieczony schab.przez pierwsze 2 tyg, teraz mam odruch wiadomo jaki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia serniki rozniaste. Najpierw takie domowe z minimalną ilością cukru lub ksylitolem a potem zaczęłam próbować gdzieś w gościach takie zwykłe odrzucając kruche spody. A później odwazylam się jakiś kupny i wszystko było ok. Piekła moja mama a ja głównie na zimno robiłam.

budyń śmietankowy bez cukru musi być. Zjadłam miseczkę gdzieś hmm ja wiem...może z 300 ml lub mniej. Tylko jak zwykle było miło tyle że głodno :-) można posypać cynamonem bo pomaga przy cukrzycy.

Produkty mleczne zawsze jem tłuszczowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi, a ile tego ksylitolu dajesz do budyniu? bo dla mnie to nowy produkt i raz ciut sypnęłam do mizerii

i co to tłuszczowe produkty mleczne?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co tu się że mną dzieje...
    Znowu zaspałam na zmierzenie cukru po śniadaniu...
    Po prawie 90 min - 79...

mappi lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Nie wiem co tu się że mną dzieje...
    Znowu zaspałam na zmierzenie cukru po śniadaniu...
    Po prawie 90 min - 79...

ajwi, a czy to nie nazywa sie ciąża??? :D nic sie przeciez nie stało

mappi, Ajwi lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi przyłączam się do pytania Kamci ;) co to są mleczne produkty tluszczowe ;)
    Czy do budyniu dodajesz masło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kurcze nie pamiętam dokładnie ale trochę mniej niż było w przepisie normalnego no tak do smaku. Ksylitol mam wrażenie jest chyba mniej słodki i jest dość wartościowy. Małż mój np stosuje go na zęby wieczorem, łyżeczkę ksylitolu rozpuszcza w zębach.

Slodzilam nim np sos do sałatek, do zup właściwie jako dodatek.

Tłuszczowe produkty hehe. ...mam na myśli np twaróg poltlusty, mleko2% no i masło. Nie chudy nabiał bo poza cukrem mlecznym który tam jest chude przetwory są niczym a tłuszcze w naszych dietach są potrzebne stąd oliwy, oleje i nabiał pół tłusty. Do zup najpierw jechałam z jogurtem a potem spróbowałam śmietany 18% i było tak samo. A trzeba pamiętać o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach dlatego zawsze warzywa w towarzystwie tłuszczu :-)

Co do ciast to jako przykład odmienny od sernika dam szarlotke mojej teściowej. Byliśmy na święta u niej i tak mi pachniało a teściowa robi wybitną szarlotke, że ukroilam sobie taki kawałeczek 2x2 i po godzinie 138 i dalej rosło. Wtedy miałam okres dobrych cukrów, naprawdę uregulowanych i nawet przez głowę mi przeszło że może ja nie mam żadnej cukrzycy bo co jadłam było super. Szarlotka szybko mi przewróciła właściwe myślenie. Zimny kubeł wody na głowę hehe

No nic....idę trochę pożyć :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zdradliwa szarlotka ;) ja.nawet jak mam 130 po godzinie to zaraz spada. Nigdy nie miałam tak, żeby mi cukier dalej rósł. Czyli z ciastami nie będę eksperymentować, szkoda nerwów.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki, mappi
    Musze wykorzystać cię z wiedzy, zanim opuscisz nas jako ciężarówka :)
    Troche boję sie ksylitolu...Ale przede mna jeszcze 6miesięcy, wiec i czas na budyń sie znajdzie. O tłuszczach w diecie wiem, dlatego ich całkiem nie unikam. Sama zauważyłam , ze mleko 1,5 % na noc lepiej mi służy niż 0,5%
    Poza tym moja diab nie kazała mi rezygnować z tłuszczu w mleku, on na cukier nie wpływa. A nie wspomnę już o smaku mleka 1,5 %. Coś innego niz ta biała woda.
    Jestem na etapie odrzucenia od jedzenia i jem bardzo ubogo: mało warzyw, mięsa. Nabiał to tylko mleko w kawie i na noc. Mięso jest fuj. Ale tak miałam w pierwszej ciąży, więc to znam :) dajcie mi mleczka i dzemu, będę szczęśliwa :D dzidzia tez :) wierze w cos takiego, ze dziecko woła, czego potrzebuję, właśnie w zachciankach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleczka i dżemu powiadasz. .....hehe pisałam już kiedyś jak się skończyła moja przygoda z 1/2 grahamki z twarogiem musnieta dżemikiem teściowej. ....tragicznie

Agatia masło do budyniu nie, mleko 2% tylko

Cukier po śniadaniu dzisiaj 124 ...taaaa...

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi,

Prawie w normie :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi, przymruż oko i zobaczysz 120 ;)
    a o dzemie tylko marze ;) tyle mi wolno, bałabym się...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ja jem dżem z biedry bez cukru, dosladzany sokiem jabłkowym. Cukry po tym mam ok, a dzemik pyszny szczegolniet wiśniowy :)

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: