Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż man hashimito i biorę euthytox. Podobno nie wpływa na wynik ale ja zwykle jak się budzę rano gdy mąż do pracy wychodzi łykam tabsa a potem jeszcze dosypiam. Mierze jak wstaję.
Sensacja dzisiejszego poranka cukier taadam 77...wow
Szkoda że to wszystko dopiero na koniec.
Aaa. ....miałam Wam napisać że ciasta które jadłam i to sporo to były serniki na ciepło i na zimno i zawsze się mieściłam w normach a jaka przyjemność ech.
Budyń też mi na kolacja wchodził tylko taki bez cukru posłodzilam ksylitolemcukier 95-100
No....to miłego dnia
Moje dziecko już wstało i próbuje pupa bokiem mojego brzucha wypchac się na świat.....a to boli ała
Ajwi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia u mnie też nie ma intermarche. ...trafiłaś kochana
Jak się dowiedziałam o cukrzycy to też zaczęłam piec wędliny ale wtedy na początku ciąży miałam odruch wymiotny na mięso. Finał taki że jak poczuje teraz smak zapach pieczonej szynki lub schab to mnie jeszcze skręca. ...uhhh -
nick nieaktualnyAgatia serniki rozniaste. Najpierw takie domowe z minimalną ilością cukru lub ksylitolem a potem zaczęłam próbować gdzieś w gościach takie zwykłe odrzucając kruche spody. A później odwazylam się jakiś kupny i wszystko było ok. Piekła moja mama a ja głównie na zimno robiłam.
budyń śmietankowy bez cukru musi być. Zjadłam miseczkę gdzieś hmm ja wiem...może z 300 ml lub mniej. Tylko jak zwykle było miło tyle że głodnomożna posypać cynamonem bo pomaga przy cukrzycy.
Produkty mleczne zawsze jem tłuszczowe.
-
nick nieaktualnyKamcia kurcze nie pamiętam dokładnie ale trochę mniej niż było w przepisie normalnego no tak do smaku. Ksylitol mam wrażenie jest chyba mniej słodki i jest dość wartościowy. Małż mój np stosuje go na zęby wieczorem, łyżeczkę ksylitolu rozpuszcza w zębach.
Slodzilam nim np sos do sałatek, do zup właściwie jako dodatek.
Tłuszczowe produkty hehe. ...mam na myśli np twaróg poltlusty, mleko2% no i masło. Nie chudy nabiał bo poza cukrem mlecznym który tam jest chude przetwory są niczym a tłuszcze w naszych dietach są potrzebne stąd oliwy, oleje i nabiał pół tłusty. Do zup najpierw jechałam z jogurtem a potem spróbowałam śmietany 18% i było tak samo. A trzeba pamiętać o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach dlatego zawsze warzywa w towarzystwie tłuszczu
Co do ciast to jako przykład odmienny od sernika dam szarlotke mojej teściowej. Byliśmy na święta u niej i tak mi pachniało a teściowa robi wybitną szarlotke, że ukroilam sobie taki kawałeczek 2x2 i po godzinie 138 i dalej rosło. Wtedy miałam okres dobrych cukrów, naprawdę uregulowanych i nawet przez głowę mi przeszło że może ja nie mam żadnej cukrzycy bo co jadłam było super. Szarlotka szybko mi przewróciła właściwe myślenie. Zimny kubeł wody na głowę hehe
No nic....idę trochę pożyć -
dzieki, mappi
Musze wykorzystać cię z wiedzy, zanim opuscisz nas jako ciężarówka
Troche boję sie ksylitolu...Ale przede mna jeszcze 6miesięcy, wiec i czas na budyń sie znajdzie. O tłuszczach w diecie wiem, dlatego ich całkiem nie unikam. Sama zauważyłam , ze mleko 1,5 % na noc lepiej mi służy niż 0,5%
Poza tym moja diab nie kazała mi rezygnować z tłuszczu w mleku, on na cukier nie wpływa. A nie wspomnę już o smaku mleka 1,5 %. Coś innego niz ta biała woda.
Jestem na etapie odrzucenia od jedzenia i jem bardzo ubogo: mało warzyw, mięsa. Nabiał to tylko mleko w kawie i na noc. Mięso jest fuj. Ale tak miałam w pierwszej ciąży, więc to znamdajcie mi mleczka i dzemu, będę szczęśliwa
dzidzia tez
wierze w cos takiego, ze dziecko woła, czego potrzebuję, właśnie w zachciankach
-
nick nieaktualny