Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj mam jarzynowa (rozmrozona )a potem znowu frytki
ale tylko dlatego że będzie pierś z kaczki z jabłkami i nie pasuje tu kasza, chleb zepsuje smak, ziemniaki mniej służą niż frytki. Niestety konfitury z borówki nie zaryzykuję wiec buraczki (ze słoika kupne a więc z cukrem ale to i tak mi służy ) zaliczyłam całego greipfruta oraz truskawke 75 g jednak po tym się zmierze
-
nick nieaktualnyZjadłam ale pyszny wyszedł dodałam cały pęczek natki pietruszki bo ja lubię zielsko w zapach tzn natkę lub koperek na ziemniorach mniam.
Jadłam z białym makaronem typowym do rosołu:-)
Zmierzę za godz.
Jak będzie mały wynik to chyba obrocie jeszcze ze dwa talerze a może frytki z piekarnika zrobię?
Kamciaelcia zazdraszczam tej kaczki ja nie robię kaczki wogole bo mi nie wychodzi za to jak jeździmy do teściów na swieta to zawsze kaczuszka jest:-)
Może jutro będzie.?
Aż się boję jutrzejszego dnia:-(
-
Żabka ja ostatnio cały gar rosolu sama zjadłam
aż mąż dopomina się i jutro znowu. Dziś nie miałam czasu. A na obiad sama pierś. Jeszcze bardziej uwielbiam z gęsi ale nie było. Kupuje cała kaczkę (bo taniej )i mam z tego 2-3 obiady (za 20zl) czyli pierś z jabłkami, nogi pieczone i rosół. Kochamy rosół z kaczki lub gesi ale takiego nie ugotuje przy cukrzycy (bo tłuste). Taki drób jeszcze przejdzie. Ale kurczaka nienawidzę
A po galarecie z octem i kromka chleba cukier 94 -
nick nieaktualnySuper kamciaelcia aż mnie ochota wzięła na tą galaretkę z octem ale już nie wyjdę do sklepu bo kurtki wyprałam bo ja się ufajdalam trotilla a córką sokiem się oblala i nie mamy co założyć.
Brak mi tylko żelatyny cholipciai były by galaretki wrrrr
Córką krzyczy frytki więc za godz zrobię nam frytki:-) -
I wytlumaczcie mi jedna rzecz -ostatnio jem mniej (ile mi pasuje )a waga o dziwo stoi. A wcześniej się wysilalam, kombinowałam z kaloriami i waga spadała. ..
Przyznam tez ze po ostatniej wizycie trochę odpuscilam cukrom i się nie martwię. Jak przekrocze to przekrocze i od tamtej pory cukry super. ..ale nie zapeszamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:20
-
nick nieaktualnyNo to jak widzisz całe to spiecie ile jeść czego jeść bo cukry wpływają na wysokość cukrów.
No stres i jesz co chcesz i jest dobrze tak trzymaj.
Tylko się trzymaj zasad zero słodyczy,cukru i napoi słodkich.
Mi na ostatniej wizycie też wspomniała żebym poszła do dietetyka bo skoro mam nakaz leżenia to nie muszę tyle jeść bo dla niej za dużo jem hahahah tak jeszcze mam biegać do dietetyka i kasę co tydzień wydawać żeby sobie napisał co jeść.
Szkoda ze nie bierze pod uwagę diabetolog co Jeny i w jakich ilościach a na wadze stoimy albo chudniecie ale sama się przyznała że nie jest od wytycznych jedzenia bo się na tym nie zna.
Więc dietetyka olewam na maksa.
-
nick nieaktualny
-
zabka ja jadłam rosół z normalnym makaronem i wynik był ok, po 1h 103 i za godzinke zjadłam druga miske. a jak zjadłam dwie miski na raz to wyszło 122. ale makaronu dobrze dałam.
z tym ze moja cukrzyca jest w wersji light. teraz zaczełam objadac sie owocami, jem dwa pomarancze lub dwa grejfruty i wynik miedzy 85-95 maks, po całym bananie 90...
dzis zrobie pierwszy grzeszek i zjem poł kremowki,nie moge juz sie oprzec czemus słodkiemu,od miesiaca nic w ustach nie miałam. jeden grzeszek mam nadzieje ze nie zaburzy mojego dietowaniażabka04, kamciaelcia, Ajwi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba stres mi się odzywa na jutrzejszą wizytę u teściów chociaż się nie denerwuje ale brzuch jakoś mnie boli znowu
Iwoncia skusiłam się masz rację
Ja kupiłam sobie Mufinke czekoladowa po której cukry były niskie ale jakoś chęci mi odeszły:-(
Ja się boję banana zjeść!!!!