Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka mnie sny z byłym chłopakiem prześladują bardzo często, już od jakiś 8 lat
a teraz w ciąży to z jeszcze większym zaangażowaniem. Niby człowiek nie myśli o tym, a podświadomie się coś dzieje. Trzeba się cieszyć, że teraz mamy tych "właściwych" facetów
żabka04 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Hej laseczki wróciłam od diablo. Wizyta krótka, tresciwa, następna za miesiąc. Lekarka zadowolona z wyników i przybrałam 0,2 kg
jeden stolec i waga na.zero ha ha ha.
Dostałam nowy glukometr też accu check performa ale bez nano i nowy nakłuwacz (taki jak masz Kamcia). Przypomnij ile kosztują bębenki?
Zaraz zjem owsianeczkę z owocami, zrobię obiad i chyba pójdę spać, bo noc była ciężkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 10:50
żabka04 lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Hej laseczki wróciłam od diablo. Wizyta krótka, tresciwa, następna za miesiąc. Lekarka zadowolona z wyników i przybrałam 0,2 kg
jeden stolec i waga na.zero ha ha ha.
Dostałam nowy glukometr też accu check performa ale bez nano i nowy nakłuwacz (taki jak masz Kamcia). Przypomnij ile kosztują bębenki?
Zaraz zjem owsianeczkę z owocami, zrobię obiad i chyba pójdę spać, bo noc była ciężka
no super, a co ?uznala, ze stary glukometr(2 lata to stary) nawala? bo nowy to zawsze nowy i powinien byc bardziej wiarygodny, za bębenki dałam 11,99 za 4szt -
witam się
u mnie po fali niskich cukrów nadeszła fala wysokich
niby nadal w normie, ale na górnym poziomie i muszę bardziej uważać. dziś na czczo 89... a wczęsniej to już mialam 70 i trochę. zobaczymy jak dalej.
dziś na obiad frytki, ryba i suróweczka
czy któraś z was mierzyła cukier przed jedzeniem? ja wczoraj sobie hmmm pofolgowałam z czekoladą mleczną i potem przed kolacją miałam 102. zamiast jeść to odczekałam godzinkę aż cukier się zmniejszy. nie wiem ile powinno być przed jedzeniem, ale ponad 100 to wg za dużo...
miłego dzionka słodkie mamy
-
Kamcia powiedziałam pielęgniarce, zer mam duże rozbieżności bo gluko pokazuje 94 i 209. Więc dała mi nowy.
Ale z jednej kropli jest różnica 10j, nowy pokazuje mniej.
Asioczek przed posiłkiem do 90. Przy insulinie trzeba mierzyć cukier przed posiłkiem. Ja może ze 2 razy zmierzyłam, szkoda mi pasków. -
dzięki agatia, tak też sądziłam. wczorajszy dzień to był u mnie jakiś niewypał.
ja już mykam, ale na forum na pewno jutro zajrzę. dziś mam wiele do zrobienia.
papacze i smacznych obiadków -
nick nieaktualnyTwardan myślałam że ja tylko mam tak poryte sny!!!!
U mnie też po 8 latach pokazuje się mój były w snach chce zapomnieć o tej mordzie a tu masz jeszcze dzieci w śnie z nim mam a on nigdy nie chciał nawet ślubu.
Tak cieszyć się musimy tym co mamy szczególnie normalnymi mezami.
Chociaż stwierdziłam rano że może takie sny mam przez teściowej teksty uwagaaaaa że jak urodzę drugie dziecko to będę skazana na siebie bo mąż mi nie pomoże a uczucie nasze wygaśnie i już może nie być tak kolorowo tzn mąż może zacząć pić alkohol a może się znudzi wszystkim i będzie szukał u innej pocieszenia że mam nie mówić hop bo jeszcze wszystko przede mną i może się wszystko zmienić.
Ale ona mi łeb ryje a ja później sram zarem o naszą przyszłość. Wrrrr
Może dlatego ten sen się wziął????
A w dupie z tym.
Nie unikne tego co ma być to będzie.
Oczywiście się tymi mądrościami teściowej nie przejmuje:-)
Agatia no to teraz wyniki będziesz miała super!!!
Kamcia to slij do zus tzn do sądu.
Trzymam kciuki i życzę wygranej sprawy.
Przygotowałam ziemniaki na placki tylko zastanawiam się ile ich zjeść żeby nie przegiac hihi
Arbuz czeka na deser hihi
Głowa mi pęka odkąd zjadłam śniadanie późno. Ciekawe jak wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:31
twardan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam rybę zrobić jednak dzisiaj ale zapomniałam jej wyciągnąć z zamrażarki na wieczór żeby się rozmrozila hihi więc zostałam przy plackach.
Teściowa myśli że ona tak ma to i wszyscy będą mieli. Ahhhh
Żyje epoka PRL i nic ani nikt nie jest jej w stanie przetłumaczyć że czasy nastały inne i ludzie są inni:-)trzeba to olać idę smażyć placki bo dziecko chce))
-
nick nieaktualnyZabuszka bierz bierz i biszkopty sobie weź bo jak cie zemdli a będziesz głodna to pijesz biszkoptow w nocy hahaha.
Ja po porodzie ale już w domu dostanę tortanikomu nie dam!!!!!
Mąż na swieta zazyczyl sobie sernik na zimno cholipcia a ja chciałam zwykłego pojeść!!!
Może serki naturalne przemyce do niego to będzie ok.
Jeden kawałek jak zjem to się nic nie stanie nie????Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:59
-
żabka04 wrote:Może serki naturalne przemyce do niego to będzie ok.
Jeden kawałek jak zjem to się nic nie stanie nie????
Jak zrobisz bez kruchego dołu, to możesz jeść sporo. Takie przynajmniej moje doświadczenia.
Oczywiście bez tony cukru w składzie sernika lub po zastąpieniu ksylitolem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 13:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny