Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia tulam. Czasu nie cofniesz niestety i nic nie zmienisz patrzymy teraz do przodu.
No moje cukry tez sa ok po na nalesnikach 105 teraz zjadlam fryty i warzywa.
Ratujcie w sobote swiniobicie .... Biore Alka i uciekam do mamykamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Siedzę w poczekalni u endo i jest mega obsuwa
Weszłam do Biedry, ale nic już nie było w małych rozmiarach, ani kocyków, więc kupiłam dla synka spodnie i 2 koszulki
Zjadłam dzisiaj full, przed wyjściem fryty 200g, cukier 100. A cały dzień mnie ssie z głodu -
marzenka06 wrote:Dziewczyny zjadłam ciasto marchewkowe z biedronki i cukier mam 134. Jak myślicie, powinnam zjeść teraz kolację, muszę czekać aż cukier spadnie?
Zawsze po takich eksperymentachczekam aż spadnie. Bo są rzeczy (np. tłusty kebab), po których cukier spada wooolno. Niestety w tym cieście mogło być dużo tłuszczu, im bardziej miękkie i treściwe - tym więcej.
Znasz skład?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:25
-
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
..jakoś mnie to dzisiaj przybilo. ..do tego bardzo boli mnie podbrzusze (kluje po blizna po cc )h
U mnie w biedronce widziałam kocyki tylko. Ale je posiadam
Goodwill tez marzy mi się minky. Teraz duża wyprawka mi odpada wiec pewnie dzidzi zafundujemy. Niech tylko nogi rozkraczy na usg i pokaże kim jest
Kupiłam w biedronce zapas kaszek. Wzięłam wszystkie smaki. Dzisiejsze 90 to rewelacja
Zaszalalam na obiad aż 200 g frytek I schabowy. Zero warzywpo mojej godzinie 114. Zaraz sprawdzę po waszej godzinie
Kupiłam jeszcze w biedronce 2 krzaczki jeżyny na działkę. Babka była na kasie jakas zakręcona i nie nabila ich na kasęale będą rosły (ponoć "kradzione " tak rośnie )
Hahahha a po waszej godzinie 129x przymrużeniem oka jest 120. Będę trzymać się 150 g frytek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:40
goodwill lubi tę wiadomość
-
Kamcia frytki nam służą
Wróciłam od endokrynolożki, dalej mam łykac najmniejszą dawkę i przyjść za 8 tyg.
Dostałam lekki ochrzan (bo ona też jest ginką), że mam za niską hemoglobinę glikowaną, bo poniżej 5-5,5% świadczy o niedocukrzeniach. Mam jeść więcej, więcej kcal, więcej węgli, a mniej warzyw, jak mam tak niskie cukry. Dzidzia ma o 30% niższe niż mama, więc mam nawet przekraczać do 120-130 niż mieć 75-85 po posiłku.
Zaraz kładę synulka spać, chyba ma się lepiej
Laski co to jest to minky? -
Agatia ważne ze tarczyca bardziej nie nawala
w niedocukrzenia przy takiej hemoglobinie nie wierzę ale ty i tak masz nisko po posiłkach. Ja to sięgam spokojnie 100 - 110. Sama po sobie wiesz ze niedocukrzen nie lapiesz
A frytki służą. Z żalu nałożyłam 200 g plus panierowany schabowypo mojej godz norma :)114. Po waszej juz gorzej ale diab się o tym nie dowie bo grzecznie czas wysrodkowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 19:53