Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko martwię się ze zanim to ureguluje to szybciej urodze... bo ponoć jak się włączy insulinę to najpierw to wszystko jeszcze bardziej skacze aż się dojdzie do tego ile tych jednostek brac? czytałam ze Dziewczyny z fb po dołączeniu insuliny miały te wyniki przez jakiś czas jeszcze wyższe...
-
nick nieaktualnyDomi z insulinę dlugodzialajaca nie ma aż takiego problemu jak z tą do posiłków. Tak jak pisze Kamcia bierzesz na noc patrzysz przez 3 dni co się dzieje i zwiększysz odpowiednio. Dodatkowo będzie wpływać na I śniadanie bo chyba jeszcze sięga swoim działaniem o nie.
Na cukier na czczo naprawdę ciężko jakoś wpływać.
Mi się teraz na czczo unormowalo ale np na I śniadanie jadam to co zwykle a cukry mam pod 120 lub nieznacznie więcej a już na tym etapie powinno być zdecydowanie niższe glikemie.
W cukrzycy nie ma reguły, to co jednej służy innej szkodzi, nie ma jednej zasady dlatego nie można się przejmować.
Domi jesteś już na końcówcedasz radę naprawdę i nie stresuj się i nie doluj bo wiesz zapewne że twój Bąbelek czuje to co Ty. Nie funduj mu dodatkowych wrażeń bo gorzej to wpływa na niego niż te kilka jednostek cukru więcej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomi takie połączenie owoców z jogurtem może dać wyższe cukry bo to same proste węgle z dodatkowo cukrem mlecznym. Jadłam tak na początku teraz już nie. Diabet wspominał mi kiedyś widząc to danie żebym się nie zdziwiła jak mi za jakiś czas po tym cukier wywali no bo dla trzustki jest to już kawał roboty na tym etapie ciąży.
domi05 lubi tę wiadomość
-
No zjadlam 3 nalesniki z maki razowej i powiem tak ze gorsze rzeczy sie jadlo ale deserem tez bym tego nie nazwala tyle ze tylek na chwile zapcha. Dalam do nich chudy ser bialy z troszeczka ksyliyolu i kapenka dzemu z porzeczki ale mało slodkie... Nic jak wynik bedzie ok to bede mogla troche wiecej innym razem o ile sie zdecyduje
domi nic sienoe martw to te nerwy pewnie maja duzy wplyw ja tez troche sie obawiam bo yen 32 tydz to akurat gdzies kolo swiat wypadnie i oby nie szlalo tylko jakos do opanowania.
Mam duzo jablek nie bede swin i zrobie mezowi kakies ciasto jutro moze z kruszonka szkoda zeby sie zepsuly. A dzis mam mu francuskie zrobić z parowka ale to to wiem ze nie dla mnie .... -
Dziewczyny zjadlam kaszke smietankowa na 2x w odstępach 1.5h. Teraz zbliza sie godzina obiadu a ja zapchana na maksa i nie wiem jak cos wcisne
dodatkowo zostalo 3 miesiace do porodu a u mojego meza w firmie sie sypie. Nie wiadomo czy nie trzeba bedzie zrobić cięć i kilka osob może pójść do zwolnienia zwolnienia( mąż jako jeden z niewielu nie jest w firmie niczyim pociotkiem). Dopiero w przyszłym tyg. bedzie cos wiadomo
-
ja tak myślę, że cukier wywala po sniadaniu z racji długiej przerwy w jedzeniu. wystarczy nawet że pół godziny później się zje a już cukier wyskoczy! ja tak miałam,że o 6 pobudka i pół kromeczki i idę spać do 8 i wstaję i jem śniadanko. cukry w granicach 90parę. ostatnio o tej 8 nie mogłam się dobudzić i wstawałam już 8.30 i jadłam to cukier np. 112 już był. dlatego znowu wstaję o 8...
a dziś cały czas głodna jestem...
a wiecie że od czasu tej diety (od 26tc) nie przytyłam jeszcze a schudłam 2 kgnie mogę przytyć i martwię się o maleństwo
-
dorinka a może się zlitują, bo wiedzą że ty jesteś w ciąży. nie mogą zwolnić jedynego żywiciela rodziny...
u mnie ja bez pracy a mąż pracuje. jakby miał problemy w pracy to też nam byłoby bardzo trudno.
współczuję i wierzę że będzie dobrze i pracę zachowaDorinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurna byłam w biedrze i zapomniałam o tych frytosach ech
Tyle mi się wydatków spietrzylo przed tym porodem że szok. Właśnie dzwonił do mnie facet z warsztatu że zgubili przekładnie kierowcy którą wysłali gdzieś do regeneracji i okazało się że tej firmy regenerujacej pod adresem nie ma. Ech....no kurcze naprawa mi się opóźnia a do 29.03 mam ważne badania techniczne
Ech....tak tak ja się u mnie w rodzinie samochodami zajmuje nie Małż -
Dorinka,
3mam kciuki żeby z pracą było wszystko ok.
Ją jak poszlam na zwolnienie to mi cały dział zlikwidowali. Na szczęście przenieśli mnie do drugiego i nikogo nie zwolnili. Może tutaj też pozostanie tylko na takim straszeniu a wszystko się jakoś zachowa.
Zresztą, ją po porodzie chciałabym spróbować założyć jakiś mini handlek.
Akurat będzie trochę czasu a podreperuje budżet domowy. -
Domi,
Mi diabetolog kazała zwracać uwagę na wielkość porcji.
Twoją brzmi na taką solidną
I jeszcze chebek opieczony:) poszalalas
Po prostu to nie było dietetyczne i stąd cukier także spokojnie
Ot, błąd żywieniowy i tyle
Będzie dobrze, już bliżej niż dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:12
-
nick nieaktualny