X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko martwię się ze zanim to ureguluje to szybciej urodze... bo ponoć jak się włączy insulinę to najpierw to wszystko jeszcze bardziej skacze aż się dojdzie do tego ile tych jednostek brac? czytałam ze Dziewczyny z fb po dołączeniu insuliny miały te wyniki przez jakiś czas jeszcze wyższe...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja mam 3j-o tym decyduje diab
    ja zaczęłam od 1j i jest napisane, ze mam zwiększyć o 1j jeśli wynik jest wysoki(u mnie np. 3 dni powyżej 90) na drugi dzień już jest efekt insuliny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalej nie wierzę w te 73 po posiłku, w kuchni mokra podłoga i nie dojde np. po greipfruta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi z insulinę dlugodzialajaca nie ma aż takiego problemu jak z tą do posiłków. Tak jak pisze Kamcia bierzesz na noc patrzysz przez 3 dni co się dzieje i zwiększysz odpowiednio. Dodatkowo będzie wpływać na I śniadanie bo chyba jeszcze sięga swoim działaniem o nie.
    Na cukier na czczo naprawdę ciężko jakoś wpływać.

Mi się teraz na czczo unormowalo ale np na I śniadanie jadam to co zwykle a cukry mam pod 120 lub nieznacznie więcej a już na tym etapie powinno być zdecydowanie niższe glikemie.
    W cukrzycy nie ma reguły, to co jednej służy innej szkodzi, nie ma jednej zasady dlatego nie można się przejmować.

Domi jesteś już na końcówce :-) dasz radę naprawdę i nie stresuj się i nie doluj bo wiesz zapewne że twój Bąbelek czuje to co Ty. Nie funduj mu dodatkowych wrażeń bo gorzej to wpływa na niego niż te kilka jednostek cukru więcej. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia 73????

Szaleństwo :-) zjedz coś czym prędzej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi takie połączenie owoców z jogurtem może dać wyższe cukry bo to same proste węgle z dodatkowo cukrem mlecznym. Jadłam tak na początku teraz już nie. Diabet wspominał mi kiedyś widząc to danie żebym się nie zdziwiła jak mi za jakiś czas po tym cukier wywali no bo dla trzustki jest to już kawał roboty na tym etapie ciąży.

domi05 lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zjadlam 3 nalesniki z maki razowej i powiem tak ze gorsze rzeczy sie jadlo ale deserem tez bym tego nie nazwala tyle ze tylek na chwile zapcha. Dalam do nich chudy ser bialy z troszeczka ksyliyolu i kapenka dzemu z porzeczki ale mało slodkie... Nic jak wynik bedzie ok to bede mogla troche wiecej innym razem o ile sie zdecyduje

domi nic sienoe martw to te nerwy pewnie maja duzy wplyw ja tez troche sie obawiam bo yen 32 tydz to akurat gdzies kolo swiat wypadnie i oby nie szlalo tylko jakos do opanowania.

Mam duzo jablek nie bede swin i zrobie mezowi kakies ciasto jutro moze z kruszonka szkoda zeby sie zepsuly. A dzis mam mu francuskie zrobić z parowka ale to to wiem ze nie dla mnie ....

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi insulina dlugodzialajaca ma niby wpływ 16 h ale w praktyce nie wiem jakie to ma przełożenie gdy biorę tylko 3 j. Diab mówiła ze jest dużo kobiet na 30 j

Zjadłam jabłko ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadlam kaszke smietankowa na 2x w odstępach 1.5h. Teraz zbliza sie godzina obiadu a ja zapchana na maksa i nie wiem jak cos wcisne :( dodatkowo zostalo 3 miesiace do porodu a u mojego meza w firmie sie sypie. Nie wiadomo czy nie trzeba bedzie zrobić cięć i kilka osob może pójść do zwolnienia zwolnienia( mąż jako jeden z niewielu nie jest w firmie niczyim pociotkiem). Dopiero w przyszłym tyg. bedzie cos wiadomo :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka no to robi się nieciekawie. Ale trzymam kciuki by twój mąż w pracy przetrwał bez szwanku

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak myślę, że cukier wywala po sniadaniu z racji długiej przerwy w jedzeniu. wystarczy nawet że pół godziny później się zje a już cukier wyskoczy! ja tak miałam,że o 6 pobudka i pół kromeczki i idę spać do 8 i wstaję i jem śniadanko. cukry w granicach 90parę. ostatnio o tej 8 nie mogłam się dobudzić i wstawałam już 8.30 i jadłam to cukier np. 112 już był. dlatego znowu wstaję o 8...
    a dziś cały czas głodna jestem...
    a wiecie że od czasu tej diety (od 26tc) nie przytyłam jeszcze a schudłam 2 kg :( nie mogę przytyć i martwię się o maleństwo :(

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka a może się zlitują, bo wiedzą że ty jesteś w ciąży. nie mogą zwolnić jedynego żywiciela rodziny...
    u mnie ja bez pracy a mąż pracuje. jakby miał problemy w pracy to też nam byłoby bardzo trudno.
    współczuję i wierzę że będzie dobrze i pracę zachowa :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek ja niezmiennie jem śniadanie o 9. Raz wywala innym razem nie. Ostatnio nie ale nie chce krakac

0 o jablku 82. ..no to pewnie po pomidorowej wywali ( jak wczoraj )a na 18 fryteczki ze schabem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te fryteczki to z piekarnika? może jutro zrobię. robicie je jakoś specjalnie? wiem, że ostatnio była o nich mowa że ładne cukry po nich :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję te frytki z biedronki. Ponoć w aviko jest cukier dodany ;)
    I w piekarniku robie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:52

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna byłam w biedrze i zapomniałam o tych frytosach ech

Tyle mi się wydatków spietrzylo przed tym porodem że szok. Właśnie dzwonił do mnie facet z warsztatu że zgubili przekładnie kierowcy którą wysłali gdzieś do regeneracji i okazało się że tej firmy regenerujacej pod adresem nie ma. Ech....no kurcze naprawa mi się opóźnia a do 29.03 mam ważne badania techniczne
    Ech....tak tak ja się u mnie w rodzinie samochodami zajmuje nie Małż :-)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka,

3mam kciuki żeby z pracą było wszystko ok.
    Ją jak poszlam na zwolnienie to mi cały dział zlikwidowali. Na szczęście przenieśli mnie do drugiego i nikogo nie zwolnili. Może tutaj też pozostanie tylko na takim straszeniu a wszystko się jakoś zachowa.
    Zresztą, ją po porodzie chciałabym spróbować założyć jakiś mini handlek.
    Akurat będzie trochę czasu a podreperuje budżet domowy.

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi,

Mi diabetolog kazała zwracać uwagę na wielkość porcji.
    Twoją brzmi na taką solidną ;)
    I jeszcze chebek opieczony:) poszalalas :)
    Po prostu to nie było dietetyczne i stąd cukier także spokojnie :)
    Ot, błąd żywieniowy i tyle :)

Będzie dobrze, już bliżej niż dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:12

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zwolnieniem to nie wiem czy tak można zwolnić jedynego zywiciela rodziny. Musiałabym poczytać trochę. Ale może za wcześnie panikować. Może szczera rozmowa Twojego męża z szefem pomoglaby

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi u nas tez się zdarza że ja naprawy załatwiam choć -tfu tfu - nasz staruszek rzadko się psuje
    Czekam na wynik po zupie - oczywiście podwójna porcja ale dziś bez jogurtu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ