Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzyli zakupy wstrzymujemy.
No agatia zna płeć to może coś tam poszaleć.
Oczywiście że niech córką zdziera ubranka po braciszku.
Cukier po 1 sniadaniu 112.
Nie dużo ale ok:-)
Czyżby dzisiaj zaczęła II trymestr????
Rosnij bąbelku!!!!
Kurcze wzięłam się za obiad a potem podejdę do biedronki chyba po całego arbuza taki dobry był i za mną chodzi.
A o tych śledzić tak piszecie wogole słuchajcie za mną nie chodzą. Nie mam ochoty nawet na nie. Te smażone leżą w lodówce i się kisza:-(
Od dwóch dni mam nalot dwóch gołębi na balkonie upatrzyl sobie podłogę na balkonie i nie wiem o co chodzi gruchaja o matko:-)
Patrzyłam szukałam ale nic nie ma może jakieś przymiarki do wicia gniazda robią!???? -
Żabko szaleć nie będę w biedronce
jeszcze trochę czasu jest
Poza tym wszystko jest po braciszku tylko gondolê i.fotelik muszę dokupić.
Co do gołębi to pewnie gniazdo będą robiłyale goń dziady bo Ci balkon zafajdaja
Ja po śniadaniu cukier 85. Zaraz kawka i lecimy do przychodniżabka04 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
U nas dziś na czczo katastrofa... 109, A na glukometrze od babci 127! Jutro jak będzie powyżej 100 to trzeba będzie dzwonić do diabetologa... chyba mnie nie ominie tą insulina na noc chyba ze to ten czas kiedy cukry szaleją, dziś zaczynamy 34 tydzień
Ja dziś na śniadanie meczylam kromkę z uwaga... pietruszką i jajko. .. kiełków nie było a ja już na szynki patrzeć nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:01
-
Probowalam wczoraj na noc pszenna kajzerke. Wole nie myslec jaki mialam po niej cukier. Rano na czczo najwyzszy w historii pomiarow 87. Norma ale jak na mnie strasznie wysoko. I normalnie szok. Ta kajzerka byla....niedobra. Jakas taka slodka i mdląca. Sprobowalam, zobaczylam i mówię nie. Wracam do zwyklego chleba pelnoziarnistego na noc
Dzis sie odwazylam zmierzyc. W pasie 90cmMasakra jak ten brzuch bedzie wygladac za 3 miesiace
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:18
-
nick nieaktualnyDomi powinny już się te cukry trochę normowac już u Ciebie no
A jeśli nie....to insulina pójdzie w ruch i dramatu nie będzie. Przecież tu chodzi o Bąbelka, jego zdrówko
Mam wrażenie że widmo insuliny jest okrutnie przerażające zanim się ją dostanie i boimy się jej jak diabeł swieconej wodya w gruncie rzeczy nie ma co panikować. Myślę że Kamcia może coś na ten temat powiedzieć
Pójdę do tej biedry zamieszać w tych kosztachmoże mnie baby nie startują tak jak kiedyś w Lidl hehe
domi05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymappi w biedrze nie ma takie szału jak w Lidlu
Fakt widmo insuliny działa na mnie też hahahah
Ale nie jest taka straszna lepiej przeżyłam niż ukłucie nakłuwaczem chciaż chciałam odlecieć ze strachu
umówilam się na wizyte do gina na 1.04
A cytologia superrr ale się cieszę
goodwill lubi tę wiadomość
-
Na czczo 94.
Noc zła, jestem b zestresowana. Po normalnych śniadaniach od 2 dni wywala. Nosz, szlag!
Życzę Wam cudnego dnia. W Wawie świeci słońce. Jest pięknie, a ja nie wiem czemu się stresuje. Hormony chyba? Śmieje się i płaczę na przemian...
Idę do biedry za chwilę, ale nie wiem czy coś kupię, bo to mała osiedlowa...
Calusy! -
potwierdzam
insulina nie boli-a nakłuwacz w porównaniu do niej tak
największy jest strach, a ja mam taki udokumentowany przez psychologa(nerwica lękowa) i jakoś daję radę. Powyżej 100 to mi się już tak dużo wydaje...ja dostałam przy wynikach typu 93 ;( moja diab stwierdziła, że lepiej na czczo od razu opanować...
domi05 lubi tę wiadomość
-
a ja się wczoraj dziewczyny zdziwiłam, bo myślałam, że mam mały brzuch, aa w szkole rodzenia okazało się, że dziewczyny w 28 i 30 tygodniu mają takie same brzuchy jak mój! A u mnie to 26 tydzień, ale fakt, miałam też sporo tłuszczu własnego....może za dużo jem? ale od początku ciąży przytyła 1,5 kg, więc to chyba nie to....twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
twardan
ja z corką miała taki brzuch-piłeczkę i od początku wyskakiwał do przodu, od tyłu pewnie go nie było widać i miałam wrazenie , ze jest wielki w porównaniu z innymi na szkole rodzenia
teraz też brzuszek pędzi do przodu, az mi boczki zmalałytwardan, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
no mój też jest taki wywalony do przodu, a z tyłu go nie widać
zawsze myślałam, że w ciąży będę wyglądać jak wieloryb, a tutaj takie zaskoczenie, ale tak się czuję, więc pewnie niedługo tak też będę wyglądać
u mnie dziś taka piękna pogoda, że aż zachęca na długi spacer, nareszcie!
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
A ja zaszalałam. zamiast smakiji, zjadłam inna kaszkę-o smaku wiśniowym. teoretycznie ma mniej cukru niż smakija. Sosik jest osobno, dziś zeżarłam cały
i w porównaniu do smakiji, ta część z kaszką nie jest aż taka słodka. Powiedziałabym wręcz, nie jest słodka. Gdyby któraś się tym zaciekawiła(bo można zjeść bez sosiku). Zjadłam calutkie opakowanie i czekamy na pomiar
-
nick nieaktualnyKamcia no i super. Czekamy:-)
Stawiam na max 110
Ja zjadłam zupki kalafiorowa ale nie zabielalam niczym.
Babel mnie muska ale fajne uczucie szkoda ze to chwilkę tylko trwa.
Za godzinę się zmierzę z ciekawości.
Ale pięknie słonko u mnie świeci.
Umylam chociaż jedno okno ale mi się chyba nie chce:-(