X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj bardzo niskie cukry po sniadaniu 85, po owsiance z owocami maliny, wiśnie, truskawki 75, po belriso 82.
    Zjadłam na obiad mielone, buraki i ziemniaki, może choć tu cukier skoczy ;)

Żabko byłam u lekarza czerwone gardło i zawalona krtań. Dostał młody leki na 4-5 dni. I za tydzień bilans 2 latka i kontrola. Kupę kasy.poszło na jakieś pseudo leki dla dziecka.

Zaraz lecę do endokrynologa. Maam nadzieję, że wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić stałam się posiadaczka pięknego kocyka pomarańczowego w malpki :-)
    Córka dała się przekonać :-)

kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Domi,

Mi diabetolog kazała zwracać uwagę na wielkość porcji.
    Twoją brzmi na taką solidną ;)
    I jeszcze chebek opieczony:) poszalalas :)
    Po prostu to nie było dietetyczne i stąd cukier także spokojnie :)
    Ot, błąd żywieniowy i tyle :)

Będzie dobrze, już bliżej niż dalej :)
    Z tym że taki chlebek mi nigdy aż tak nie wywalal, a podobny bardzo przepis mam właśnie w przykladowym jadlospisie, który dostałam, podejrzewam że to przez płatki owsiane za dużo ich

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się smutno zrobiło. ..Mąż był na działce i sie okazało że nie wszyscy jeszcze wiedzą że naszej Emilki nie ma ...i podgaduja że już niedługo na działce pobiegać. ..trudno będzie na wiosnę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia współczuję bardzo.
    Ale chyba się będziecie musieli z tym zmierzyć.
    Prawda jest taka że nie którzy jeszcze nie wiedzą a z kad mają wiedzieć????
    Trzeba im poprostu powiedzieć.
    Życzę żebyście bardziej nie cierpieli już.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tulę i życzę siły.
    Może mąż niech powie jaka jest sytuacja, gdy ktoś rzuci taki teks. Prztnajmniej Ty.unikniesz trudnych pytań.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a Ty jesz całe belriso? jako posiłek? po obiedzie? w jakim odstępie czasu?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ruchów, bąbelkòw ani snyrniêć nie czuję nic a nic. Ale tak jak pisałam z synkiem miałam to samo.
    Ja ważę teraz 79kg przy 164cm tłuszczu mam mega na brzuchu.
    Choć chciałabym juzr poczuć bardzo.
    Z synkien jak leżałam w ciąży w szpitalu to 3xdziennie miałam ktg przez 6 tyg, bo nie czułam ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:40

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka jem całe belriso przed obiadem, jako.4 sniadanie lub przekąskę. Czasem zjadam 2 dziennie ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze dziewczynki moj mąż nie jest jedynym zywicielem. Ja tez pracuje tylko obecnie jestem na L4. Takze nie ma litosci. Gdyby szef zwalnial na podstawie wykonywanej pracy to bylabym spokojna, bo maz mimo ze nie ma stanowiska wyzszego od innych to za wiekszosc rzeczy w dziale odpowiada on. Jak bierze urlop to na jego zastepstwo wskakuje tylko szef. Ale ze to firma glownie rodzinna a on jako jeden z nielicznych jest spoza rodziny to sie baardzo obawiam. Szkoda ze nie powiedza jutro skoro juz decyzje podjete tylko weekend człowiekowi psuja.
    Ja tez zaczelam czytac skald frytek w sklepie i rzeczywiscie wiekszosc ma glukoze w skaldzie. Jedynie biedronkowe sie bronia :)
    Ja dzis zjadlam parowke z musztarda czosnkowa z kamisa ktora w skladzie ma cukier i o dziwo pomiar lepszy niz po musztardzie dijon bez cukru :| Marzy mi sie kielbasa podduszona z cebulka :) Dzis jade na zkupy wiec moze w biedrze kupie jakas kielbase ktora nie ma cukru w skladzie bo już kilka sklepow odwiedzilam i jeszcze takiej nie znalazlam :(

3i49o7esw7obg123.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam godzinę po obiedzie połowę, bo jak zjadłam całe, to cukier wyszedł mi 133.

Dorinka lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia,

Tulę mocno i nie wiem nawet jak pocieszyć.
    Ale po działce już niedługo jakiś berbeć będzie biegał i na tym się musisz teraz skupić. Jesteś kurką kokoszką i nosisz w sobie jajeczko więc nie możesz się smucic. Musisz optymistycznie patrzeć w przyszłość:)
    A ludzie gadaja bo taką ich natura... Nie znają sytuacji więc starają się coś tam zagadac i wspominają o tym, co zapamiętali.
    Jeszcze raz tuletulę moooocno!

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy czulam już koło 17 tyg chociaż mówią, że pierworodki czują trochę później...
    Ale u mnie łożysko na ścianie tylnej a to też ma wpływ na czucie ruchów podobno...
    Łożysko na przedniej ścianie podobno je trochę tłumi :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka tez dzisiaj powiedziała że boi się do nas przyjechać. ..ze jakoś tak dziwnie kiedy emilki nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po burakach, ziemniakach i mielonych cukier 85... mam nadzieję, że z łožyskiem wszystko ok bo to jego wzrost odpowiada za cukry.
    Zjem fryty i spadam do endo.

żabka04 lubi tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Szwagierka tez dzisiaj powiedziała że boi się do nas przyjechać. ..ze jakoś tak dziwnie kiedy emilki nie ma

Bo to na pewno dla wszystkich jest ciezka sytuacja i smutne przeżycia...
    Pewnie potrzeba czasu żeby wszystko wróciło do jako takiej "normalności"...
    Ale głowa do góry kochana! Po burzy zawsze wychodzi słońce! Zaraz będziesz mieć na glowie malucha a potem może jeszcze kolejnego... Kto wie? :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach...mogłabym mieć jedno dzieciątko. ..moja emilke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia nie wiem co powiedzieć...........

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wspolczuje ci :*
    Ludzie nie potrafia sie zachowac w takiej sytuacji. Gdy umarl mi tata mialam 24 lata, moj brat 18. Pamietam ze po smierci mojego taty nikt nie chcial ze mna rozmawiac. Gdy wchodzilam do pomieszczenia to ludzie milkli, odwracali wzrok albo patrzyli tak jakby wyrosla mi 2 glowa. A ja tak potrzebowałam rozmowy, wywalić z siebie to co mi lezalo na sercu. Glosna muzyka bardzo pomagala mi przezyc zalobe, przez co byly klotnie z moja mocno wierzaca sasiadka. Jedynom osoba ktora mnie rozumiala i mocno wspierala byl moj maz. Nawet ciotka (siostra taty) zamiast wspierac to jeszcze mnie dobijala swoim zachowaniem. Dzwonila, przychodzila, płakała, wspominala go, jeczala jak to jej teraz bez niego zle (a mnie kur..nie? Wkoncu to moj ojciec). I non stop jojczyla dlaczego nie zrobilismy tego, a dlaczego nie reagowalismy jak tata robil to czy tamto, a czemu nie zmusilismy go zeby do lekarzow chodzil. Jakby 43 letniego faceta dalo sie do czegos zmusic.
    Dlatego Kamcia musisz byc silna a przede wszystkim szczera w tych sprawach z ludzmi bo większość nie zdaje sobie sprawy ze zadaje wiecej bólu niz pożytku.

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ