X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    macie jeszcze duzo czasu :) każdy ma prawo sie bać, zwłaszcza facet. Tez się bałam, aż w końcu prosiłam juz Emilke by się nie odwracała głową w dół :)

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, macie jeszcze duzo czasu, dojdziecie do porozumienia :)
    i trzymam kciuki za wizytę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi, lulu
    kazałam mężowi podpytać kolegi , którego zona brała insulinę od poczatku ciąży(jak ja), jak było z porodem-4 dni po terminie SN
    u niej tez cukrzyca minęła po porodzie
    więc bez paniki

brała 5j, a przez ostatni miesiąc 6j insuliny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 09:55

Lulu83, domi05 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski mam nadzieje ze nie przyjechałam na marne. Ta godzina a tu w kolejce jeszcze nikogo nie ma a to sie raczej nie zdarza.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, też kiedyś tak trafiłam-ale mi nie dali znać , ze wizyta odwołana...jednak nadal trzymam kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej itam sie i ja widac ze jednak bol gardla ma wplyw na cukry dzis czuje sie lepiej i od razu rano 69 i nawet zjadlam 2 kromeczki biedronkowego chleba z wedzonym lososiem i rowna 100 po godzinie no oby tak zostalo i nie wrozylo kiepskim stanem lozyska . dzis i ja jade do diablo ale to na 18 tak ze kupa czasu. nie mam zadnego przekroczenia . bylo jedno na podwieczorek ale to dla siebie sie zmierzylam dodatkowo nie dosc ze chora bylam to jeszcze byly z dzemem mi sie zachialo i cos tam do tego .... brawo ja;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra czekam w kolejce do rejestracji :) Przyjmie mnie :)

Lulu83, agatia, Rudzina lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, super wiesci i trzymam kciuki za pomyslna wizyte

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka super! Czekamy na wieści.

Odechciewa mi się zakupów ludziiiiii że ochocho.
    Masakra powariowali.
    Nie stałam w tych kolejkach bo bałam siedzę tam padnie więc sobie odpuściłam.
    Może pójdę później na spacer to dokupie resztę.
    Spanie mnie łamie :-( ale sałatkę jarzynowa się gotuje więc czekam i oglądam wózki.
    Po wczorajszej rozmowie z mężem doszliśmy do ładu że kupimy nowy chyba że nadarzy się okazja to używany ale w stanie bdb.
    Dziś wpadła mi reklama wózka Anex sport zakochałam się i niby lekki i bardzo dobrze się prowadzi jakąś nagrodę dostał.
    Hmmmm ciekawe co na to mój mąż:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    też wczoraj widziałam tę chmarę ludzi-pobzikowali
    my świat nie robimy, ale bieżace zakupu trzeba robić. mój kot nie ma mieska w saszetce i na pewno dzis nie pójde po to do sklepu!!Deszcz leje, kolejki...O nie!I tak mi spać w nocy nie dała, więc druga noc przezyję.
    przyszła druga paczka od teściów-krzaczory malin na działeczkę...cały karton. Jeszcze się okaże, ze w wielką sobotę pójdziemy sadzić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zmierzyłam po owsiance... 139 więc wczoraj musiało później wywalić i stąd taki wysoki wynik po kolacji. Mjuszę zrezygnować z połączenia owoców i nabiału... albo to płatki owsiane... nie wiem, nie będę już z tym eksperymentować

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ale cie oni rozpieszczaja tzn was :-))))
    Ja też nie robię żarcie na swieta.
    Po śniadaniu jedziemy do teściów tam będzie jak zwykle bogaty stół i Walewska w kieszeń a w poniedziałek do mojej mamy i ojczyma ale tam na obiad i po ciasto.
    Poprosilam mamę żeby mi zrobiła babke gotowana mniam :-)
    Ile można jesc?????

Zjadłam na 2 śniadanie kromke tego chleba różowego z jakimś serkiem że szczypiorek, Riso naturalne i jabłko zielone tak miałam ochotę na niego a cukier tylko 98! Więc wszamalam Mufinke bo byłam rano w piekarni i ja zakupiłam hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi szkoda jo ale jak mus to mus.

Kamcia ty kota nie głoduj tam tylko wyślij męża po papu hihi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    kotek nam przytył po smierci Emilki :)
    Kiedy była z nami Emilka kot leciał za mna do kuchni każdorazowo jak butlę robiłam :) zawsze powtarzałam, ze najpierw Emilka
    Teraz to by tylko jadła, w nocy mi spac nie dała. Najpierw razem zasypiałysmy. Zaczeła zjadać mi kwiatka(głośno mlaskała), potem się położyła i ja na wymioty wzięło :) łaziłam za kotem i sprzątałam. Znów się położyłam, a ta pipka mnie ugryzła. Wkurzyłam się i drzwi od sypialni zamknęłam . I to była nowość dla kota. Pół nocy w drzwi drapała. Raz jedną łapą, raz drugą, ale jak dwoma na raz, to juz wstałam. A ta mnie do miski prowadzi. Co za durnowaty kot. Potem pod drzwi podstawiłam duza poduchę by nie drapała

Też moja ciotka sie śmieje, ze nie taka teściowa straszna(ale ciotka całą historię zna), a ja sie mogę tylko śmiać, bo jest straszna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi
    ja raz płatki jadłam z orzechami-ani to dobre, ani cukrom nie słuzyło
    owoce wolę samodzielnie zjadać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to nawet podchodziło i pełna jestem po tym, miałam nadzieję że będzie fajna alternatywa na drugie śniadanie, bo chleba prócz śniadania i ewentualnie kolacji więcej jeść nie będę...
    No i w alternatywie zostaje knopers albo kinder bueno z kawą bo po tym cukry poniżej 100... a chciałam coś dozwolonego i zdrowego...
    Może macie jakieś pomysły na drugie śniadanie bez chleba ale żeby za pół godziny nie być głodną? Bo na podwieczorek już zostanie belriso chyba :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój kot czuje ciaze moja koleżanka tak miała jak ty.
    Ta kotka była jej tak wredna że miała ochotę się jej pozbyć gryzą ja co chwile wlazlam gdzie chciała i rozrabiala.
    Di dzisiaj jest taka wredna ale już mniej bo pilnuje łóżeczka i wózka.

Idę kroić warzywa i muszę nalesniki z serem zrobić na drugie bo nic nie mam tylko rosół bo córką chciała:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot a dokładnie kotka od początku bywa dla mnie wredna. Ja do karmienia, głaskania ale tylko na życzenie kota. Ale ostatnio chodzi pogniewana. O dziwo do męża się lasi i koło niego śpi. Być może czuje dzidziusia.
    Emilka kotka uwielbiala. Wystarczyło zawołać do emilki "gdzie jest kotek? " i rozgladala się po całej podłodze :) za kotkiem to już na nóżkach wędrowała. Gorzej bylo z kotem. Na pierwszy dźwięk płaczu emilki kota juz nie bylo. Bardzo się dziwił ze emilka umie co raz więcej i kot musiał już na meble skakać. A jak kota złapałam na spaniu w łóżeczku to wystarczyło Emilke wsadzić - kota juz nie było :D wiele radochy mieliśmy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny właśnie zmierzyłam po owsiance... 139 więc wczoraj musiało później wywalić i stąd taki wysoki wynik po kolacji. Mjuszę zrezygnować z połączenia owoców i nabiału... albo to płatki owsiane... nie wiem, nie będę już z tym eksperymentować
    na niektórych tak działa połączenie owoców z kefirem, czy jogurtem naturalnym. Raczej nie powinno się łączyć. Ja akurat się mieszczę do 118. ALe już owoca nie dodaję. Dodaję trochę żurawiny bądź rodzynek i orzechy lub pestki dyni, czy słonecznika.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo moja diab tez ostrzegala przed laczeniem nabiału z owocami
    A ona rzadko w taki sposób coś radzi ( na zasadzie ze każdej służy co innego i mam sama siebie sprawdzać )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ