Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinko mi sól i ostre przyprawy nie podnoszą cukru. Uwielbiam pieprz ziołowy, ostrą paprykę, zaczęłam solić, choć wcześniej nie soliłam.
Sole jest nie wskazana przy cukrzycy z racji wysokiego ciśnienia i możliwości zatrzymywania wody w organizmie. -
Ja z łakomstwa zjadłam 250g frytek (no może niecałe bo trochę synuś podjadł) oczywiście z mizerią.
A po 2 plackach z jabłkami cukier 100.
Dzisiaj jestem cały dzień głodna na maksa, hem co godzinę i nie mogę się najeść, dopiero fryty mnie zapychają. -
U mnie 200g frytek jest ok. Po 250g raz miałam 125, raz 108. Zobaaczymy dzisiaj ile mi wywali w kosmos. Ale jem je zawsze z mizeria albo innym zielonym warzywem.
Jak zwykle mam problem co zjeść na kolacjęno na nic nie mam ochoty.
Zbieram pomysły na.kolację ktoś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:43
-
Witajcie, U mnie dziś dzień dobrych cukrów poza porannego 91
może dlatego ze trochę później zmierzyłam, ostatnie 2 dni przed 8, a dziś pół godziny później? Ale w końcu od tygodnia się wyspałam tylko raz wstałam nad ranem do łazienki Ale to tak bardziej na zapas a że było już przed 5 nie mierzylam cukru w nocy
Po śniadaniu było 99, więc dojadłam banana bo musiałam wyjść do sklepu, jak wróciłam to była szwagierka to wypilysmy kawę, dojadłam to Kinder bueno i po godzinie piękne 82, więc od razu zjadłam zupę z grzankami i porcje truskawek, z 200G I po godzinie 88także dojadłam kolejna miseczkę truskawek i kilka kostek mlecznej milki mmmmmmm
po tym już nie mierzylam Ale po 1,5h zjadłam obiad, 200G frytek, 2 kawałki tilapii i surówka z kapusty i po godzinie leżenia 114
Ale dziś cały dzień się ruszyłam, sprzatalam , prałam, prasowałam I stad takie piękne cukry, leżałam tylko po obiadku bo już byłam padnieta...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:51
-
Dorinka, każda z nas może co innego, mi jak na razie ziemniaki służą pod każdą postacią, Ale nie mogę naleśników z jakiej mąki by nie były. Bułek nawet pieczonych w domu z pełnoziarnistej mąki a po naturalnych chlebach zytnich ze składem mąką żytnią plus zakwas, wywalalo mi do 180! I tym sposobem jem chleb graham że słodem pszennym i jęczmiennym w składzie którego nawet 2 kromki służą na śniadanie
-
To co ze wasze ciaze mlodsze
I tak wam zazdroszczę ze wy możecie a ja nie
Domi ja juz teraz raczej nie doprowadzam do takiej sytuacji ale jak mialam ponizej 70 3x razy to trzesly mi sie rece, bylo mi slabo i niedobrze. Ale to jak glukometr pokazywal ponizej lub ok. 70. Podejrzewam ze z krwi pomiar mialam wtedy jeszcze nizszy bo po tescie wyszlo mi ze glukometr zawyza mi o ok 13 jednostek. -
Dorinka wrote:To co ze wasze ciaze mlodsze
I tak wam zazdroszczę ze wy możecie a ja nie
Domi ja juz teraz raczej nie doprowadzam do takiej sytuacji ale jak mialam ponizej 70 3x razy to trzesly mi sie rece, bylo mi slabo i niedobrze. Ale to jak glukometr pokazywal ponizej lub ok. 70. Podejrzewam ze z krwi pomiar mialam wtedy jeszcze nizszy bo po tescie wyszlo mi ze glukometr zawyza mi o ok 13 jednostek.