Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia ja wlasnie nieraz próbowałam majonezem zastąpic maslo na kanapce bo diab powiedziała ze spokojnie mozna i za kazdym razem bylam na granicy. Strasznie mi wywalal cukier a tez roznych probowalam. Ale w swieta na szczęście służył
O keczupie juz nawet nie wspomnę
A ja wlasnie wam muszę powiedziec ze tesciowa byla w szoku bo ja ogolnie nigdy ciast praktycznie na swieta nie jadłam a teraz sie skusilam bo mi sie chcialoWiec podejrzewam ze gdybym nie miala cukrzycy to wogole bym ich nie ruszyla ale ze zakazane to musialam poprobowac
-
No i zjadłam na śniadanie 2 łyżki sałatki z majonezem przez was hahahaha chociaż w sumie nie wiem czy musze go unikać bo prawie nie jem od poczatku (a uwielbiam). Ja jeśli chodzi o ciasta w Świeta to jadłam tylko te upieczone przeze mnie z ksylitolem, maką orkiszową itp - mężowi upiekłam babkę i tylko na nią patrzyłam
więc pod tym względem byłam dzielniakiem! No ale w związku z tym, że Wielkanoc w ramach buntu spędziliśmy we dwoje to miałam bardzo mało pokus bo tylko te, które sama na siebie sprowadziłam...
Rudzina -
dorinka, na tej samej zasadzie skusiłam sie na babkę, a cukru miała ojojoj
ale cukry ok
a co do majonezu, mam wrazenie, ze tez zalezy z czym go się je-chleb z naszych doświadczeń jest największym paskudztwem...a warzywa już lepiej. Ja na święta z majonezem jadłam duuuzo sałatki z makaronem z zupek chińskich(plus gotowane warzywa) i cukry super. Inna opcja to sledzik pod pierzynką-a tam gotowana marchew i ziemniak. Cukry po tym super...Majonez ma mniej cukru niż jogurt...
rudzina, daj znać jak po sałatcebo ja bym na 1. śniadanie nie eksperymentowała
wczoraj zjadłam smakiję na noc i ketonów rano brakja wogóle jem coraz mniej węglo(1 kromka chleba)i powoli ta dieta przypomina moje dotychczasowe jedzenie-różnica, ze jem rano i często
-
Ale powiem wam ze troche odstapilam od diety w swieta i ogolnie strasznie zle sie zaczelam czuc. Takie mialam wzdęcia przez dwa dni, czulam sie taka ociezala i poprostu mega gruba. I mimo ze jadlam triche inne jedzenie to jadlam mniej a caly czas czulam sie taka przejedzona. Chyba to ciasto dawalo mi taki efekt.
Za tydzien mamy jeszcze jeden zjazd rodzinny bo do męża rodzina zza granicy przyjeżdża ale póki co mam plan byc twarda i nie dac sie pokusieRudzina lubi tę wiadomość
-
Organizm się jednak przyzwyczaja do innego jedzenia...
Mąż ma dzisiaj wolne i mamy jechać oglądać wózki i foteliki (w sumie fotelik wybrałam już jakos w 2mcu ciazy wiec mogłabym wejść i go kupic po prostu) ale z wózkiem ciagle sie waham. Wysłałam wczoraj mezowi moje 3 typy i kazałam ocenić dane techniczne - zawsze kiedy mu wyślę cos do oceny odrzuca 'mój typ' jako pierwszy hahahaha i tym razem było dokładnie tak samo. Więc nie wiem, moze jeszcze cos innego wybierzemy...
Rudzina -
No i zjadłam sałatkę warzywną, ale chyba była z jogutrem a nie majonezem. Zobaczymy efekt bo sałatce tesciowej
Dorinka ja też się czułam przez święta pełna potwornie, chyba od ciasta.
U mnie brak ketonow, jak zaczęłam jeść bardziej tłusto, widać wcześniej miałam za restrykcyjną dietę stąd chudnięcie. Węglo jadłam w święta malutko, a dużo ciasta na tłuszczu, mięsa, żuru z mąką. Chleba 1 kromkę, ziemniaki do obiadu i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:16
-
Witajcie!
U mnie dzis na czczo 69 i po śniadanku 90, więc zaczynam dzień z uśmiechem! Ja przez całe święta mocno się trzymałam i nie zjadłam ani okrucha ciasta, za to mnie wczoraj mąż wyciągnął do Krakowa pospacerować i jak zwykle trafiliśmy na Kazimierz a tam są najlepsze na świecie ciastka Trdelniki i skusilam się na pół, dobrze że cukier po nim 98 bo miałabym wyrzuty sumieniaRudzina lubi tę wiadomość
-
Ja poniżej 80 na czczo to miałam max 4 razy... co prawda przekroczenia zaczęły sie pojawiać teraz ostatnio jak wam pisałam i zmieniałam ostatni posiłek, ale myślę, że moja średnia to jakieś 85 - - - może być, byle sie nie spieprzyło do końca!Rudzina
-
oldżi wrote:Agatia no wlasnie cukry na czczo są zawsze idealne! Jak z początku ciąży robiłam przy każdej morfologii glukozę i mocz i zawsze było super i w moczu brak cukru to miałam cichą nadzieje, że jednak mnie cukrzyca nie dopadnie ...
U mnie podobnie - przed krzywą wszystkie badania wzorowe...Rudzina -
Dorinka wrote:Dziewczyny a na czczo rano to kiedy mierzycie cukry? Od razu siku i za glukometr czy dochodzicie troche do siebie w wyrku?
Chyba nie ma to większego wpływu na mój wynik bo są bardzo podobne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 10:55
Rudzina