Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
asioczek86 wrote:monilla to my jedziemy na tym samym wózku... mnie też podnoszą się cukry, ledwo trzymam się norm.a na czczo to jest już jakaś porażka, bo moja diabetolog niestety nie jest łagodna. niedługo mamy poród a tu widmo insuliny nas straszy....
a jakie masz na czczo?
Powiem Ci że na czco mam ostatnio 75-85 ale dzisiaj 89. W pon mam wizyte u diabetologa a od ostatniej wizyty mam juz 7 przekroczen w ciagu 20 dni. To niby kosmicznie nie jest bo pomiarow bylo 98 czyli procentowo to nie jest duzo ale dla niej to bedzie podstawa do insuliny pewnieCzasem to jest 122 albo 125 max bylo 139 ale to wtedy za duzo zjadlam. Nio zobaczymh co wymysli
asioczek86 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marzenka06 wrote:domi05 jakbyś mogła napisać mi przepis na ten napój z imbbirem.
Agatia a Ty jakiej firmy miałaś monitor bezdechu?
A może inne dziewczyny mogą jakiś polecić?
Rano przecedzasz przez sitko. To co zostało na sitku wyrzucasz, a napar pijesz gorący w proporcjach 1/4-1/3 szklanki naparu, reszta wody. I tak co 2-3 godziny, 6-8 szklanek na dzień -
monilia84 wrote:Powiem Ci że na czco mam ostatnio 75-85 ale dzisiaj 89. W pon mam wizyte u diabetologa a od ostatniej wizyty mam juz 7 przekroczen w ciagu 20 dni. To niby kosmicznie nie jest bo pomiarow bylo 98 czyli procentowo to nie jest duzo ale dla niej to bedzie podstawa do insuliny pewnie
Czasem to jest 122 albo 125 max bylo 139 ale to wtedy za duzo zjadlam. Nio zobaczymh co wymysli
a napisz mi o której ostatni posiłek masz i co jadasz i o której na czczo się mierzysz. wstajesz w nocy do wc? może ja mam coś nie tak z posiłkami skoro wnocy głodna jestem...
czytam na innych forach że cukier rośnie do ok 38 tc, eh -
nick nieaktualnyJestem zła!!!!!
Mój mąż jest w garażu mówię do dzieło pięknym językiem tititi kochanie będziesz wracał do domu podjedziemy po kebaba żonie z dużą ilością sosu czosnkowego a on do mnie niejeden bo od cukru mi się w głowie popie.....!
Jak takiemu nie nakopac do dupy?????
Gdyby nie te gołąbki już bym była w mc Donaldzie albo kebabie -
asioczek86 wrote:a napisz mi o której ostatni posiłek masz i co jadasz i o której na czczo się mierzysz. wstajesz w nocy do wc? może ja mam coś nie tak z posiłkami skoro wnocy głodna jestem...
czytam na innych forach że cukier rośnie do ok 38 tc, eh
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
kamcia wolałabym żeby wszystkim się stabilizował
ja muszę z tymi cukrami poeksperymentować bo może jedną rzecz trzeba zmienić i będzie ok. a mierzyłyście sobie w nocy cukier? ile powinno się mieć bo już nie pamiętam.
ale mam lenia, sterta naczyń zalega w kuchni a mnie się nie chce myć -
monilia to podobnie do mnie jadasz. ja muszę ograniczyć to wstawanie w nocy bo potem dłuuugo męczę się z zaśnieciem. mam problemy z bezsennością. no dobra idę myć te naczynia
papapcze, jutro napiszę jak zawsze
monilia84 lubi tę wiadomość