Rudzina, ja też mam ocenisept, używamy go w domu, zawsze jest w apteczce więc nic innego nie kupuję jak nie będzie potrzeby, kuzynka też używała, rodziła tam gdzie ja będę, więc myślę że położne tam też taką praktykę stosują - ona powiedziała że to zależy od położnej czego uczy. Gdyby ocenisept nie dawał rady, aptekę mam niedaleko : )
monilla gdzie chodziś do diabetolog? Do Wodzisławia może?
Moim zdaniem i mojego gina też to te wyniki nie są powodem do insuliny, on na te do 140 w ogóle nie patrzy, twierdzi że to nie skoki i dziecku nie szkodzą... Diabetolog fakt ona to bardzo konserwatywnie do tego podchodzi, ale ja też słucham tego co ma gin do powiedzenia i przy pojedynczych przekroczeniach 120 pare nie dałabym sobie chyba wcisnąć insuliny, chyba że byłoby to za każdym razem... ja na ok. 65 pomiarów po posiłkach (bo zapisuję tylko po śnaidaniu, obiedzie i kolacji no i na czczo oczywiście) mam 12 przekroczeń, z czego kilka razy są dla mnie nielogiczne i nie do wytłuamczenia, raz przez nerwy i spóźnioną kolację.
Asioczek, diab mi mówiła że w nocy ma być tak jak rano, więc pewnie do ok. 90, ale też nie mniej niż 70, jak jest się głodnym i cukier niski, to trzeba zjeść. Ja odkąd mam insulinę nocną w nocy nie jem, zaciskam jakoś zęby, bo cukier jest 85-90 więc nie za niski, jem o 22, a rano wstaję nawet po 8, staram się jeść na tyle sycąco o tej 22 że nie jestem nawet głodna do rana, nawet śniadanie nie bardzo wchodzi...
Zanim miałam insulinę zdarzyło się kilka razy coś podjeść ale to zaledwie około 3-5 razy : )
monilia84 lubi tę wiadomość
monilia84 lubi tę wiadomość