Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zauważyłam że im bardziej się rozlewa tym wyższy Ale już kilka razy się nie sprawdziło...
Jak na razie sprawdza się ze jak cukry są dobre to młody mi fika w brzuchu cały czas a jak za wysoko to cisza i spokój... za raz sprawdzimy bo będę się mierZyć po nalesnikach a młody szaleje ze hej... oby to był dobry znakRudzina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a mam pytanie z troche innej beczki. Czy wam zdarza sie ze brzuch wam sie napina od ruchow dziecka? Bo mnie dzisiaj strasznie twardnieje brzuch od pepka w dol. Zawsze mnie maly kopal po watrobie a dzis mam wrazenie ze dosc nisko zszedł i bardzo naciska mi na pecherz. I tak sie zastanawian czy mozliwe ze dzis jakos sie przestawil i dlatego tak mi twardneje?
-
Dorinka
Nie pomogę ci w tej kwestii
ja całą ciążę miałam bardzo twardy brzuch i dla mnie to było właśnie normalne. ..dopiero jak ordynator go dotknął to dostałam od razu magnez...
Zjadłam wielgasna truskawkegrzech
nie było matiasow wiec wzięłam truskaweczki
-
nick nieaktualnyDorinka u mnie z córką q ciąży nic takiego nie było
Może zadzwoń do gina rano co on na to????
Kurcze zjadłam na drugą kolacje kromeczki chleba różowego z serem żółtym pierwszy raz!
Moje doznania sory ale nie czułam sera tylko chleb.
Najlepszy jest biały chleb.
Ciekawe jak jutro zacznę dzień z cukrami bo poświęciłam się dzisiaj dla tych cukrów wrrr
Dobranoc dziewczyny oczy mi się zamykają padam na pysk i brzuch mnie bóli tam na dole ahhhh
Do jutra -
Hej hej wstałam rano ze stanem wkur... wczoraj pojadłam więcej chleba i owoce bez węgli i dzisiaj aceton na ++ (40). Jestem objedzona śledziami i wściekła na maksa
Dawno nie miałam tyle acetonu. Znowu wywalam chleb zostaję przy 2 kromkach. Wczoraj zjadłam 5 na rzecz kaszy i frytek i są efekty.
Na czczo 81
Kamcia co do fenoterolu to wycofali w tabletkach do używania w warunkach domowych. Ja dostawałam w szpitalu w kroplowce. Jeszcze jedno pudełko fen mam w szafcezapisał mi lekarz, a po 2 dniach wycofali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 06:06
-
Dorinka,
Mi się napina przy chodzeniu...
Ja mam nakaz leżenia i lekarzowi nie podobało się, że brzuch się stawia...
A mam już pessar i dalej mam leżeć...
Magnez mi zupełnie kazali odstawić w szpitalu...
A zamiast fenoterolu dają teraz adalat...
Bralam w szpitalu a do domu dali mi nospe i scopolan...
Pytalam dziewczyn w szpitalu jak wyglądają te właściwe skurcze, to mówiły, że cały brzuch robi się jak kamień i zaczyna od góry i idzie to twardnienie do dołu...
Myślę, że czujesz po prostu olecki albo pupę malucha i dlatego czujesz to jako twardsza część...
Ją też pod pępkiem mam brzuch twardszy niż wyżej...
Lekarze zawsze jak sprawdzali czy brzuch jest miękki to naciskali nad pępkiem...
Ale w razie wątpliwości zawsze najlepiej zapytać lekarza:)
Agatia,
Trzymam kciuki za łożysko! Do 28 tyg jeszcze ma duzo czasu na to żeby pomigrowac do góry! Na pewno będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 07:03
-
Hej ja dziś bez acetonu i cukier na czczo 84.
Ale wczoraj odstawiłam prenalen i jadłam co 2 godziny, żeby nadrobić 2 ostatnie dni kiedy acetonu było full. I się udało
Jedyna rzecz, która mnie zaczęła niepokoić, to nie wiem, czy nie zaczyna mi się kaszela to już 35 tydzień i nie jest wskazany chyba...
-
Dzięki Ajwi :-* ginka mówiła, że nawet go końca ciąży łożysko potrafii migrowac. Ale u mnie jest problem w zrostach.
Ja Ajwi przy pessarze też leżałam, miałam pod nogi łóżka podlozoner 2 cegły żeby strona od nóg była ciut wyżej. Wtedy.dzidzius nie uciska na szyjkę.Ajwi lubi tę wiadomość