X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że im bardziej się rozlewa tym wyższy Ale już kilka razy się nie sprawdziło...
    Jak na razie sprawdza się ze jak cukry są dobre to młody mi fika w brzuchu cały czas a jak za wysoko to cisza i spokój... za raz sprawdzimy bo będę się mierZyć po nalesnikach a młody szaleje ze hej... oby to był dobry znak :-)

Rudzina lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak! 107! Po godzinie siedzenia :-) A zjadłam te 2 z roztopioną czekolada gorzka i mleczna pół na pół :-) następnym razem zjem 3 bo już do godziny byłam głodna :-P

żabka04 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że kolor ciemniejszy krwi to wysokie cukry a jaśniejsza krew to cukry ok.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ciezko was nadrobic tyle produkujecie. Cukry dzis ok jeszcze cos skubne przed snem . Kolorowych mamusie

monilia84, żabka04 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po kolacji 113 czyli ok a maly api he he

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie z troche innej beczki. Czy wam zdarza sie ze brzuch wam sie napina od ruchow dziecka? Bo mnie dzisiaj strasznie twardnieje brzuch od pepka w dol. Zawsze mnie maly kopal po watrobie a dzis mam wrazenie ze dosc nisko zszedł i bardzo naciska mi na pecherz. I tak sie zastanawian czy mozliwe ze dzis jakos sie przestawil i dlatego tak mi twardneje?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Nie pomogę ci w tej kwestii
    ja całą ciążę miałam bardzo twardy brzuch i dla mnie to było właśnie normalne. ..dopiero jak ordynator go dotknął to dostałam od razu magnez...

Zjadłam wielgasna truskawke :D grzech :D nie było matiasow wiec wzięłam truskaweczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka u mnie z córką q ciąży nic takiego nie było :-(
    Może zadzwoń do gina rano co on na to????

Kurcze zjadłam na drugą kolacje kromeczki chleba różowego z serem żółtym pierwszy raz!
    Moje doznania sory ale nie czułam sera tylko chleb.
    Najlepszy jest biały chleb.
    Ciekawe jak jutro zacznę dzień z cukrami bo poświęciłam się dzisiaj dla tych cukrów wrrr

Dobranoc dziewczyny oczy mi się zamykają padam na pysk i brzuch mnie bóli tam na dole ahhhh
    Do jutra :-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja juz magnez biore od stycznia. Mowilam o tym ginowi i powiedział ze to sa skurcze przygotowujące Braxtona Hicksa czy jakos tak. Ale dzis jakos wyjatkowo czuje to napinanie sie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Nie dotykaj brzuszka. Znajdź pozycję kiedy odpoczywa. ..ja tych skurczów przepowiadajacych w ogóle nie pamiętam :) jakoś idealnie przeszłam tamta ciążę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurcze miałam od 14 tc, brzuch miałam hak kamień. Brałam magnez, a potem niestety fenoterol.
    Teraz czułam się super, ale na ostatnim usg oglądanie łożyska dało mi w kość i czuję od tamtej pory dość mocne bóle podrzusza i twardnienie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia teraz fenoterolu nikt już nie da bo ponoć wycofany ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Najgorzej mi sie napina jak wstaje. Dodatkowo dzis czuje jego ruchy w okolicach lewego jajnika dlatego podejrzewam ze mi tak maly naciska. Wzielam magnez i ide spac :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Dorinka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wstałam rano ze stanem wkur... wczoraj pojadłam więcej chleba i owoce bez węgli i dzisiaj aceton na ++ (40). Jestem objedzona śledziami i wściekła na maksa :/
    Dawno nie miałam tyle acetonu. Znowu wywalam chleb zostaję przy 2 kromkach. Wczoraj zjadłam 5 na rzecz kaszy i frytek i są efekty.
    Na czczo 81 :)

Kamcia co do fenoterolu to wycofali w tabletkach do używania w warunkach domowych. Ja dostawałam w szpitalu w kroplowce. Jeszcze jedno pudełko fen mam w szafce ;) zapisał mi lekarz, a po 2 dniach wycofali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 06:06

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka,
    Mi się napina przy chodzeniu...
    Ja mam nakaz leżenia i lekarzowi nie podobało się, że brzuch się stawia...
    A mam już pessar i dalej mam leżeć...
    Magnez mi zupełnie kazali odstawić w szpitalu...
    A zamiast fenoterolu dają teraz adalat...
    Bralam w szpitalu a do domu dali mi nospe i scopolan...
    Pytalam dziewczyn w szpitalu jak wyglądają te właściwe skurcze, to mówiły, że cały brzuch robi się jak kamień i zaczyna od góry i idzie to twardnienie do dołu...
    Myślę, że czujesz po prostu olecki albo pupę malucha i dlatego czujesz to jako twardsza część...
    Ją też pod pępkiem mam brzuch twardszy niż wyżej...
    Lekarze zawsze jak sprawdzali czy brzuch jest miękki to naciskali nad pępkiem...
    Ale w razie wątpliwości zawsze najlepiej zapytać lekarza:)

Agatia,
    Trzymam kciuki za łożysko! Do 28 tyg jeszcze ma duzo czasu na to żeby pomigrowac do góry! Na pewno będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 07:03

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś bez acetonu i cukier na czczo 84.
    Ale wczoraj odstawiłam prenalen i jadłam co 2 godziny, żeby nadrobić 2 ostatnie dni kiedy acetonu było full. I się udało :)
    Jedyna rzecz, która mnie zaczęła niepokoić, to nie wiem, czy nie zaczyna mi się kaszel :( a to już 35 tydzień i nie jest wskazany chyba...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ajwi :-* ginka mówiła, że nawet go końca ciąży łożysko potrafii migrowac. Ale u mnie jest problem w zrostach.
    Ja Ajwi przy pessarze też leżałam, miałam pod nogi łóżka podlozoner 2 cegły żeby strona od nóg była ciut wyżej. Wtedy.dzidzius nie uciska na szyjkę.

Ajwi lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka widzę, że acetonem się wymieniamy ;) ja dzisiaj też full, a pełna jestem nadal. Niestety u mnie musi być żarcie co 2h.i każdy posiłek z węglem, ale bez chleba :)
    Kaszel może wywołać skurcze, ale na spokojnie może Ci przejdzie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zjadlamr 2 małe kromki chleba ze śledziem i kiszonym i cukier 100. Tydzień temu mogłam zjeść 4 kromki i cukier 100 :/
    Już niedługo na śniadanie nic nie będę jadła, jak tak dalej pójdzie.

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ