X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się napisałam i się skasowalo wrrrr

Dorinka ja też mam takie sny tyle że mój mąż na moich oczach się całuję z inną albo w łóżku ładuje z inną :-(

Kamcia bez stresu proszę:-)
    Powodzenia na wizycie.
    Ja mam jutro:-))

Monili i Domili życzę wam żebyście po porodzie nie dotknęły gluko i się najadły bezstresowo!!! Z apetytem.
    Wy już na finiszu praktycznie :-)

Pójdę do piekarni poszukam jakiegoś chleba.
    Czym się kierować przy wyborze???
    Domyślam się że lepiej bez drożdży żeby był ale czy jest jakiś jeszcze oprócz żytniego i razowego????
    Jadłam żytni i razowy 100%, graham,razowy i żytni zwykły,biały, ig nie wiem jaki wziąść!

Spróbuję zjeść jutro rano jedna kromeczke i zobaczymy może dam radę wytrzymać do drugiego śniadania.
    Przechodzę katorge uwierzcie mi ale mam dosyć jeszcze tak z rana ciśnienie mi podnosi ta cukrzyca wrrre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:36

kamciaelcia, monilia84 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko mi już dzisiaj z bezsilności łzy pociekły przez ten aceton. Nienawidzę tej cukrzycy, zawsze coś jest nie tak. Jak nie jedno to drugie i tak w koło Macieju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu Agatia się cieszyć z ciąży jak my się wiecznie martwimy:-(
    Diablo mówił żeby podejść na luzie taaaaaaaaaaaak a potem zrypy na wizycie bo się nie pilnuje i robi co chcemy.
    A tu taka spina!!!!
    Mi ręce opadają a kuźwa mam się nie denerwować w ciąży!!!!!! Jak pytam to zrobić skoro mnie ta cukrzyca wyprowadza z równowagi???
    Patrząc na swieta dlaczego było ok???? A teraz nie???? Psychika tak filtrowala nasze cukry?????
    No nie kumam tego na prawdę :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja to mam dzisiaj mega doła przez aceton, te cholerne cukry i jeszcze.zbliża nam się wyjazd z młodym do dwóch specjalistów i już mamm doła, nerwy i boję się co usłyszę :/ mam dzisiaj jakiś kryzys i łzy mi cienką.

• twardan Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) a mi się marzy bułka biała z masłem.....już kilka dni za mną chodzi :(

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a moze spróbuj podzielić sobie sniadanie na 2x. Zjesc jedna kanapeczke, zrobic pomiar i zjesc druga. Ja tak robie i raczej przekroczen nie mam.
    Ja wogole nie rozumiem tych cukrow a malo tego podejrzewam ze diab tez by nie umial rozsadnie wytlumaczyc skąd u nas takie skoki. Nie czaje dlaczego mamy rezygnowac ze slodyczy i innych zakazanych rzeczy skoro cukry po tym ok a musimy meczyc chleb ktory wywala cukier w kosmos.

Agatia ja juz raz pisalam ze zauważyłam ze jak jem tlusciej i pozwole sobie na cos cukrowego np. jablko czy kawałek ciasta to nigdy nie mam problemu z acetonem. Przez swieta mialam swiety spokoj ale we wtorek ostro wzięłam sie za diete. Jadlam duzo chleba ale nie zjadlam ani jablka, ani kaszki. Generalnie nic z cukrem i wcoraj acetonu full. Wczoraj pozwolilam sobie na serniczek na ksylitolu reszta taka sama jak we wtorek i ani sladu acetonu.

Psychika tez napewno duzo dawala w swieta bo mnie po wszystkim ciezko bylo przekroczyc 110 a teraz znow mi ciezko ponizej 110 zejsc.
    My w domu analizujemy co mozemy, czytamy etykiety a w gosciach nawet sie nie dopytywalam co tam w tych salatkach czy ciastach nesg i bylo ok.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ale ja wczoraj jadłam i.slodkie grzesiek, owoce banan i truskawki, tłusto śledź w oleju, belriso i kurde acetonu bardzo dużo dzisiaj.
    Już nie wiem, co mam robić. Tydzień miałam bez acetonu, tydzień brak.i śladowy, a teraz znowu full.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia tule cie kochana.
    Mam nadzieję że z synkiem usłyszeć same pozytywy nie będzie tak źle.
    A dziś cukrzyca dobija cie i mnie i hormony walą ahhhhhh

Twardan jak masz big ochotę idź kup bilet i pożeraj! :-)
    Zauważyłam że jak ma się chcice na coś to cukry mniejsze a po drugie nie spróbujesz to się nie dowiesz czy możesz zjeść.
    Proponuję malutka bułkę na początek:-)

Dorinka mam wrażenie że przy podziale śniadania to już się nigdzie nie rusze bo będę tylko jadła i się mierzyła.
    Spróbuję czemu nie. Dziękuję za radę:-)

Na mnie patrzy się Grzesiek ostatni hihi
    Ale na drugie śniadanie kupiłam activie z ziarnami leśna ciekawe jakie cukry :-(

• midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam można dołaczyć ;)

Agatia mam nadzieję że z synkiem będzie wszystko dobrze :*

Z tą cukrzycą niestey same upierdliwości ale osobiście licze na to że uda sie na samej diecie i po ciązy pójdzie precz jak za pierwszym razem...bo całe życie z tym bujać to słaba perspektywa..

Ja nie mam duzego cukru, miałam zleconą krzywa ze wględu na cukrzyce w pierwszej ciąży i przez dwa poronienia...teraz dmuchamy na zimne.

Wynik krzywej
    na czczo- 95
    po 1h- 177
    po 2h- 144

P. dr diabetolog powiedziała że najgorszy ten na czczo, u nich w zabiegowym miałam 98 :/ konkretnej diety nie mam , mam jeść regularnie i dzielić posiłki i mierzyć cukier, i za 3 tyg idę na kontrolę i wtedy zobaczy co jest...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj midniht
    Ty już bardziej doświadczona więc będziesz nam doradzać :)

Ja jeszcze czekam w kolejce

midnight lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam midniht :-)

• midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia dzieki ale czy taka doświadczona to nie wiem :) sama jestem przerazona znów tym uwiąaniem...liczeniem kalorii i tp...cały dzień z zegarkiem w ręku :) na razie jem co jem...p.dr powiedziała że na pewno nie słodycze ani słodzone napoje ani słodziki..a reszte trzeba bo ciężarnej wszystko potrzebne. także na razie przez te trzy tyg staram się jesc co lubię ale zdrowo...jedynie na ilość muszę się przestawić bo wczoraj pi śniadaniu miąłam ponad 150 :/ a teraz właśnie zaraz mierze

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko spróbuj podzielić to sniadanie co ci szkodzi :) Pociesze cie ze ja zeby miec cukry ok to musze tak dzielić kazdy posilek z chlebem a nie tylko sniadanko :) A chcialabym zjesc sniadanie i mieć chwile spokoju ale niestety sie nie da :)

Hej Midnight ;)

midnight, żabka04 lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć midnight :) super, że dołączyłaś :) jakoś mi umknęło, że miałaś cukrzycę wcześniej :)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Midnight!
    Masz podobną sytuację do mnie - przekroczenie na czczo na krzywej.
    Mam nadzieję, że cukry będą dla Ciebie łaskawe.

W ostatnie dni mam na czczo <90, dziś nawet 84.
    Od jakiś 2 tygodni zaczęłam pić na noc 150-200ml wody kokosowej (któraś dziewczyna pisała, że tak robi) i rano ketonów zero lub śladowe, a miewałam prawie codziennie i bywało sporo.
    Ketonami się kompletnie nie przejmuje, przekroczeniami w granicach rozsądku (120-125), też już nie. Im mniej się przejmuję, tym jest lepiej. To jest szok!

midnight, kamciaelcia, Ajwi lubią tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, też bym chciała najeść się raz na pół dnia i mieć spokój, a nie z zegarkiem w ręku odliczać i mierzyć. Witamy nową koleżankę :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do śniadania - niestety mogę zjeść najwyżej 1 kromkę chleba ok. 35g. Zawsze dorzucam dużo warzyw oraz tłusto-białkowe coś (jajecznicę, kabanoska z Biedry, wędlinkę, makrelę) i wtedy nie wywala.

Od początku diety czuję się zbyt pełna i nie mam apetytu - jem bo jem. Waga stoi. Dzieciak rośnie, bo kopniaki coraz mocniejsze i dno macicy wyżej, więc chyba ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka spróbuje pewnie ze nic mi nie szkodzi.
    A cukry się nie podniosą!????

• midnight Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przywitanie ;)

Agatia mogło umknąc bo się chyba nie chwaliłam..
    Najgorsze że to dop 11 tc a ja mam nadciśnienie , cukrzyce, niedoczynność tarczycy, i jeszcze clexane muszę wtrzykiwać :) eh..i pod koniec zapewne będe znów opuchnięta jak balon..ale oby tylko do końca dotrwac :)

A dziś 1h po śniadanku elegancko- 116 a sporo zjadłam nie powiem , bo kupiłam sobie świeżutki ulubiony włoski chlebek i bagietkę z ziołami, i zjadłam chyba że 4 kanapki z pietruszką sałata szynka i ogórkiem kiszonym :D

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midnight ja od 9tc zmagam.się z tym g... ;) krzywa wyszła mi w normie, ale niestety pomiary gluko już nie. Ja walczę z cukrami, Hashimoto i łożysko mam przodujace do kopmletu :)
    Widzę midnigt,że sporo możesz zjeść na śniadanko :)

Goodwill na mnie niestety woda kokosowa nie działała i bardzo wywalał mi cukier w nocy. Diab kazała mi wodę odstawić bo doprowadzę do hiperinsulinemi.

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ