Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTyle się napisałam i się skasowalo wrrrr
Dorinka ja też mam takie sny tyle że mój mąż na moich oczach się całuję z inną albo w łóżku ładuje z inną
Kamcia bez stresu proszę
Powodzenia na wizycie.
Ja mam jutro:-))
Monili i Domili życzę wam żebyście po porodzie nie dotknęły gluko i się najadły bezstresowo!!! Z apetytem.
Wy już na finiszu praktycznie
Pójdę do piekarni poszukam jakiegoś chleba.
Czym się kierować przy wyborze???
Domyślam się że lepiej bez drożdży żeby był ale czy jest jakiś jeszcze oprócz żytniego i razowego????
Jadłam żytni i razowy 100%, graham,razowy i żytni zwykły,biały, ig nie wiem jaki wziąść!
Spróbuję zjeść jutro rano jedna kromeczke i zobaczymy może dam radę wytrzymać do drugiego śniadania.
Przechodzę katorge uwierzcie mi ale mam dosyć jeszcze tak z rana ciśnienie mi podnosi ta cukrzyca wrrre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:36
kamciaelcia, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI jak tu Agatia się cieszyć z ciąży jak my się wiecznie martwimy:-(
Diablo mówił żeby podejść na luzie taaaaaaaaaaaak a potem zrypy na wizycie bo się nie pilnuje i robi co chcemy.
A tu taka spina!!!!
Mi ręce opadają a kuźwa mam się nie denerwować w ciąży!!!!!! Jak pytam to zrobić skoro mnie ta cukrzyca wyprowadza z równowagi???
Patrząc na swieta dlaczego było ok???? A teraz nie???? Psychika tak filtrowala nasze cukry?????
No nie kumam tego na prawdę
-
Zabka a moze spróbuj podzielić sobie sniadanie na 2x. Zjesc jedna kanapeczke, zrobic pomiar i zjesc druga. Ja tak robie i raczej przekroczen nie mam.
Ja wogole nie rozumiem tych cukrow a malo tego podejrzewam ze diab tez by nie umial rozsadnie wytlumaczyc skąd u nas takie skoki. Nie czaje dlaczego mamy rezygnowac ze slodyczy i innych zakazanych rzeczy skoro cukry po tym ok a musimy meczyc chleb ktory wywala cukier w kosmos.
Agatia ja juz raz pisalam ze zauważyłam ze jak jem tlusciej i pozwole sobie na cos cukrowego np. jablko czy kawałek ciasta to nigdy nie mam problemu z acetonem. Przez swieta mialam swiety spokoj ale we wtorek ostro wzięłam sie za diete. Jadlam duzo chleba ale nie zjadlam ani jablka, ani kaszki. Generalnie nic z cukrem i wcoraj acetonu full. Wczoraj pozwolilam sobie na serniczek na ksylitolu reszta taka sama jak we wtorek i ani sladu acetonu.
Psychika tez napewno duzo dawala w swieta bo mnie po wszystkim ciezko bylo przekroczyc 110 a teraz znow mi ciezko ponizej 110 zejsc.
My w domu analizujemy co mozemy, czytamy etykiety a w gosciach nawet sie nie dopytywalam co tam w tych salatkach czy ciastach nesg i bylo ok. -
nick nieaktualnyAgatia tule cie kochana.
Mam nadzieję że z synkiem usłyszeć same pozytywy nie będzie tak źle.
A dziś cukrzyca dobija cie i mnie i hormony walą ahhhhhh
Twardan jak masz big ochotę idź kup bilet i pożeraj!
Zauważyłam że jak ma się chcice na coś to cukry mniejsze a po drugie nie spróbujesz to się nie dowiesz czy możesz zjeść.
Proponuję malutka bułkę na początek:-)
Dorinka mam wrażenie że przy podziale śniadania to już się nigdzie nie rusze bo będę tylko jadła i się mierzyła.
Spróbuję czemu nie. Dziękuję za radę
Na mnie patrzy się Grzesiek ostatni hihi
Ale na drugie śniadanie kupiłam activie z ziarnami leśna ciekawe jakie cukry
-
Witam można dołaczyć
Agatia mam nadzieję że z synkiem będzie wszystko dobrze :*
Z tą cukrzycą niestey same upierdliwości ale osobiście licze na to że uda sie na samej diecie i po ciązy pójdzie precz jak za pierwszym razem...bo całe życie z tym bujać to słaba perspektywa..
Ja nie mam duzego cukru, miałam zleconą krzywa ze wględu na cukrzyce w pierwszej ciąży i przez dwa poronienia...teraz dmuchamy na zimne.
Wynik krzywej
na czczo- 95
po 1h- 177
po 2h- 144
P. dr diabetolog powiedziała że najgorszy ten na czczo, u nich w zabiegowym miałam 98konkretnej diety nie mam , mam jeść regularnie i dzielić posiłki i mierzyć cukier, i za 3 tyg idę na kontrolę i wtedy zobaczy co jest...
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
Kamciaelcia dzieki ale czy taka doświadczona to nie wiem
sama jestem przerazona znów tym uwiąaniem...liczeniem kalorii i tp...cały dzień z zegarkiem w ręku
na razie jem co jem...p.dr powiedziała że na pewno nie słodycze ani słodzone napoje ani słodziki..a reszte trzeba bo ciężarnej wszystko potrzebne. także na razie przez te trzy tyg staram się jesc co lubię ale zdrowo...jedynie na ilość muszę się przestawić bo wczoraj pi śniadaniu miąłam ponad 150
a teraz właśnie zaraz mierze
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Zabko spróbuj podzielić to sniadanie co ci szkodzi
Pociesze cie ze ja zeby miec cukry ok to musze tak dzielić kazdy posilek z chlebem a nie tylko sniadanko
A chcialabym zjesc sniadanie i mieć chwile spokoju ale niestety sie nie da
Hej Midnightmidnight, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Cześć, Midnight!
Masz podobną sytuację do mnie - przekroczenie na czczo na krzywej.
Mam nadzieję, że cukry będą dla Ciebie łaskawe.
W ostatnie dni mam na czczo <90, dziś nawet 84.
Od jakiś 2 tygodni zaczęłam pić na noc 150-200ml wody kokosowej (któraś dziewczyna pisała, że tak robi) i rano ketonów zero lub śladowe, a miewałam prawie codziennie i bywało sporo.
Ketonami się kompletnie nie przejmuje, przekroczeniami w granicach rozsądku (120-125), też już nie. Im mniej się przejmuję, tym jest lepiej. To jest szok!
midnight, kamciaelcia, Ajwi lubią tę wiadomość
-
A co do śniadania - niestety mogę zjeść najwyżej 1 kromkę chleba ok. 35g. Zawsze dorzucam dużo warzyw oraz tłusto-białkowe coś (jajecznicę, kabanoska z Biedry, wędlinkę, makrelę) i wtedy nie wywala.
Od początku diety czuję się zbyt pełna i nie mam apetytu - jem bo jem. Waga stoi. Dzieciak rośnie, bo kopniaki coraz mocniejsze i dno macicy wyżej, więc chyba ok. -
nick nieaktualny
-
Dzięki za miłe przywitanie
Agatia mogło umknąc bo się chyba nie chwaliłam..
Najgorsze że to dop 11 tc a ja mam nadciśnienie , cukrzyce, niedoczynność tarczycy, i jeszcze clexane muszę wtrzykiwaćeh..i pod koniec zapewne będe znów opuchnięta jak balon..ale oby tylko do końca dotrwac
A dziś 1h po śniadanku elegancko- 116 a sporo zjadłam nie powiem , bo kupiłam sobie świeżutki ulubiony włoski chlebek i bagietkę z ziołami, i zjadłam chyba że 4 kanapki z pietruszką sałata szynka i ogórkiem kiszonym
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Midnight ja od 9tc zmagam.się z tym g...
krzywa wyszła mi w normie, ale niestety pomiary gluko już nie. Ja walczę z cukrami, Hashimoto i łożysko mam przodujace do kopmletu
Widzę midnigt,że sporo możesz zjeść na śniadanko
Goodwill na mnie niestety woda kokosowa nie działała i bardzo wywalał mi cukier w nocy. Diab kazała mi wodę odstawić bo doprowadzę do hiperinsulinemi.