X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja też zaczynałam od 4 a teraz jestem na 1 i to bez szczególnych dodatków zeby nic nie wywaliło!
    Wczoraj pisalyscie o kebabie i mc donaldzie a mi się zamarzyły sajgonki i chińskie żarcie :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16tc :-)!
    Śmiem twierdzić że coś jest nie halo od 15 tc.
    Kuźwa zjadłam na śniadanie dwie kromeczki razowego 100% jak jedna białego chleba z szynka swojskiej roboty sałata i pomidor wczoraj było 112 a dziś z lewej ręki 146! A z prawej ręki 125!!! Byłam dziecko zaprowadzić do przedszkola na nogach więc spalilam tego cukru trochę nawet nie myślę ile by wyszło jakbym siedziała na dupie:-(
    Na czczo 87
    Zjadłam na drugą kolacje o 21 kromeczke razowego z serem żółtym zawsze jadłam biały chleb.

Boszzzzz co ja robię źle????
    Czy śniadania mam nie jeść????
    Co wy jecie na śniadanie??????

Wzięłam 2j insuliny bo nie wiem którym wynikiem się sugerować.:-(
    Brak mi sił na tą cukrzycę i to tak z rana:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 08:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi ja też mam ochotę na chinszczyzne ale tylko ja to lubię jedzenie i nie wiem gdzie tu u mnie takie coś można zjeść bo długo tu nie mieszkam.
    Więc odpuszczam poszukiwania i zadawalam się kebabrm i mc Donaldem:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzis na szczescie bez acetonu i cukier 85 :)
    Ale mi sie glupoty dziś snily to masakra. Wróci maz to będzie mial ostra zrype bo kto to widzial zeby we śnie podrywal inne kobiety! ;)

Trzeba zaraz sniadanie robic a mnie juz mdli na sama mysl o jedzeniu.

3i49o7esw7obg123.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka chyba większości tutaj po pierwszym śniadaniu wychodzą takie cuda :( też tego nie rozumiem, przecież na śniadania aż tak bardzo sie nie kombinuje tylko przeważnie je podobnie ... Ja jedyne przekroczenia jakie mam to wlasnie po pierwszym posiłku

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻABKA
    poszukaj innego chleba. Ja chetnie zjadam na 1. śniadanie tylko 1 kromeczkę, bo dla mnie to i tak za duzo. Ty pewnie nie dasz rady z mniejsza porcja, więc od nowa eksperymentuj z chlebem. Tez-tak jak ty-wzięłąbym 2j insuliny...

Dorinka, ja juz swoje sniadanie zaliczyłam fuj. Za godz mam wizytę u gin prowadzacego, więc musiałam coś zjeść wczesniej ;( jak twój brzuszek?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi to mnie.pocieszylas ;) ja mam cały czas problem z acetonem :/ więc dla mnie zmniejszanie ilości jedzenia to gwóźdź do trumny :/
    Żabko ja Ciebie rozumiem, bo ja już też nie wiem, co jeść na śniadanie :/ jak siadam do jedzenia to płakać mi się chce.
    U mnie jeden dzień z acetonem to od razu -0,5 kg :/ ja urodzę dostawie węglowodany zupełnie, ciekawe czy tak waga będzie spadać.

Nienawidzę śniadań, acetonu, nie umiem się przez to ciążą cieszyć. Nosz kur...

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia powodzenia na wizycie :)
    Ja dzisiaj dzwonię do ginki umówić się na wtorek na usg do szpita, przy okazji.zapytam o AFP.

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,

Każda z nas zapewne je co innego i zupełnie co innego jej służy...
    Jeśli cukry tak skaczą to albo sprawdzilabym glukometr z laboratorium albo na śniadanie wyeliminowalabym węglowodany - czyli coś bez chleba np jajecznica z warzywami... No i oczywiście rozmiar porcji ma znaczenie....

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sniadan to ja odkrylam nowy trik! Zalewam wieczorem owsianke zimnym mlekiem i jem rano na zimno z bananem(!) Owsianka mieciutka, slodka od banana a cukry o wiele lepsze niz po owsiance na cieplo bez dodatkow! Wiadomo ze na cieplo lepsza ale dla cukru 96 warto ;)

Ajwi lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas kulturalne 85 na czczo. Po zjedzeniu 2 kromek tostowego chleba + serek wiejski+ ser i szynka 99 :)
    U nas na szczęście problemów nie mam ze śniadaniem, zaczynają się od obiadu do wieczora :( chociaż wczoraj wieczorem zjadłam o 22 1 kromke tostowego z jajkiem i cukier 94.

Ta cukrzyca jest dla mnie za skomplikowana Wam powiem, raz po zjedzeniu taki cukier raz taki, odliczam te 38dni i mam nadzieję że nigdy więcej nie będę musiała się kuć.

Wam też dziewczyny życzę żeby ten czas cukrzycy szybko minął :)

Agatia kurcze znowu ten aceton :( masakra

Ajwi lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja dziś wstałam pół godziny wcześniej niż przez ostatnie dni i cukier zaraz po wstaniu 97 : /
    Po powrocie z łazienki zmierzyłam i było 91... zobaczymy jak dalej dziś pójdzie z cukrami.
    Ja też mam już śniadaniowstręt ;p spróbowałabym naleśnika, ale tam mleko i pewnie by wywaliło, będę może próbować na drugie śniadanie :)
    Dziś zjadłam małą kromkę grahamu z masłem i szczypiorkiem + 1/2 ogórka ;p
    Pocieszeniem dla mnie jest to że właśnie zaczynam 36 tydzień i 9 miesiąc i mam nadzieję że teraz to już bardzo szybko zleci : )

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    dzis wizyta typowo formalna :) w pierwszej ciąży zaliczyłam 14 wizyt :)
    dziś idę po l4, skierowanie na echo, skierowanie do poradni badań prenatalnych, pogadam o badaniach których mi nie zlecił np hiv...cisnienie pewnie mi podskoczy(jak zawsze u lekarza), wagę tez muszę zaliczyć :D

aga
    ja niestety rano przełknę tylko kawe , a i tak po niej chleb sprawia mi trudność...owsianka to coś, co mi wraca gardłem...Bedzie trzeba to przejde w najgorszym wypadku na śniadanie bez węglo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Monilla u mnie jeden dzień.z mniejszą ilością węgli i od razu full acetonu :/ wczoraj.zjadłam truskawki, banana, Grześka, śledzia z 1 kromka chleba, więc za mało jak dla mnie.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia w nocy jak wstałam do wc bardzo bolaly mnie pachwiny i pobolewal kregoslup wiec sie wystraszylam ale przeszło po zmianie pozycji lezenia :) Dzis juz jest ok choc zobaczymy pozniej bo narazie to sie moj syn rozbudza i jeszcze nie szaleje :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DORINKA, DZIDZIA ROŚNIE ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwsze śniadanie jem maksymalnie 40g chleba żytniego i wędlina, jakieś warzywo. Na drugie śniadanie mogę zjeść juz 70-80g tego chleba i mieszczę się do 115-118.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie, ja dziś wstałam pół godziny wcześniej niż przez ostatnie dni i cukier zaraz po wstaniu 97 : /
    Po powrocie z łazienki zmierzyłam i było 91... zobaczymy jak dalej dziś pójdzie z cukrami.
    Ja też mam już śniadaniowstręt ;p spróbowałabym naleśnika, ale tam mleko i pewnie by wywaliło, będę może próbować na drugie śniadanie :)
    Dziś zjadłam małą kromkę grahamu z masłem i szczypiorkiem + 1/2 ogórka ;p
    Pocieszeniem dla mnie jest to że właśnie zaczynam 36 tydzień i 9 miesiąc i mam nadzieję że teraz to już bardzo szybko zleci : )

Domi to juz juz;D

ja dzis spokojnie rano 69 po śniadaniu 103 tylko ze zjadlam 2 kanapki 7ziaren i po godzinie dojadam a tu guzik chlebka braklo.... nic zjadlam z pieczywem chrupkim ale to nie daje sytości moze kawa trochę tylek przytka;P

a na obiad nie obiad dziś mam chęć choć trochę się boje :P ale co tam woreczek ryżu białego na mleku z owocami ... no tak za mna chodzi ze hej.
    juz nie wiem co na te obiady wymyslac dobrze ze jutro piątek to walne rybę i po problemie.

rano miałam taka pokusę ze hej Alkowi robiłam kanapkę z świeżutkim chlebem słowiańskim.....ta skórka i mięciuteńki bieluteńki.... ale oparłam sie mu .. tyle ze taki chleb w domu codziennie kusi teściowie kupują codziennie rano na busie . Byle do końca maja

domi05 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och powiem wam że do tej pory jakoś jadłam to śniadanie i olewałam to ze codziennie jest to samo i nuuuda i hej - codziennie inny cukier. Ale od kilku dni naprawdę sie zmuszam żeby coś zjeść od rana, potem jest lepiej ale pierwsze śniadanie to dla mnie tortura psychiczna... :(

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ostatnio każdy posilek to tortura :) Na poczatku diety bylam wiecznie glodna a teraz z dnia na dzien coraz gorzej. Wcisnelam wlasnie 30g. chleba z masłem i kalarepa a teraz leze i walcze zeby nie zwrocic :/
    Maz rano kupil sobie bialy chleb do fasolki na popołudnie wiec chyba mu podkradne kanapke i ja przetestuje :)

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ