X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no mówi się o 3 cc, ale nie ma reguły. Mi lekarz w szpitalu tłumaczył, że to zależy ile kobieta ma kolagenu. Jak dużo to może mieć x cesarek.
    Mnie też czeka cc teraz to już przez łożysko, a tak przez zrosty. Choć marzyłam o sn.

• domi05 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, ale to już niestety 3 taki przypadek po belriso mimo że wcześniej było dobrze, został mi miesiąc więc sobie odpuszczę już próby :) Będę się zajadać wafelkami co jakiś czas bo po nich cukier dobry : ) Jako przekąskę będę jeść jabłka po bo nich cukier nie skacze nigdy, a jem zawsze do posiłku : )
    Za godzinę zjem obiad, a między 19 a 20 kolację, chcę jeszcze raz spróbować naleśniki po których cukier miałam równo 120, może się uda...
    Jak wy robicie naleśniki? Proporcje? Ja daję 1 jajko, 1/2 szkl. mąki, tyle samo mleka i dolewam wodę jak trzeba i trochę oleju (przed cukrzycą dawałam jeszcze cukier i proszek do pieczenia) Wychodzą mi z tego 3-4, mogę zjeść 2 żeby cukry były dobre.

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia akurat banana natura wyprodukowała i jeden drugiemu nie równy :) ważne że w normie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie! muszę mężowi szybko napisać żeby mleko mi kupił!

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, dziś banan był bardziej dojrzały niż ten wczoraj na pewno :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a pamiętasz ten przypadek kobiety która zmarła po 4. cesarce? ?było o niej głośno w mediach bo potrzebna była pomoc dla samotnego ojca z dziećmi. ..to było u nas. Kobieta jechała do nas kupę km bo super szpital a jednak się nie udało. ..nie wiem czy świadomie umiałabym zajść w 4.ciążę. ryzykuje nie swoje życie ale życie całej gromadki która zostałaby sama...Narazie musimy wytrwać do września
    Agatia a ty przy cc brałas ten żel chirurgiczny (z kwasem hialuronowym)co na bliznę się nakłada w czasie szycia? Niby przeciw zrostom. ..kupę kasy kosztuje
    Wracając do cc :) inaczej tez jest jak te przerwy między są dłuższe. ..ja jednak wiekowo nie mogę czekać. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co z tą moją rzodkwia? Zawsze tarlam + śmietana i co jeszcze? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 jakbyś mogła napisać mi przepis na ten napój z imbbirem.
    Agatia a Ty jakiej firmy miałaś monitor bezdechu?
    A może inne dziewczyny mogą jakiś polecić?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi zaraz ci to spadnie i spokojnie zjesz
    Nie ma reguły czemu raz cukry są dobre a innym razem rosną. ..pojedynczym wynikiem się nie kieruj.
    .ja dziś po kaszce 99 (a nadal mam w głowie te 146 )

U mnie po normalnym obiedzie 133 :( a juz tak dobrze bylo. Znów mam pare przekroczen i pewnie w tym ostatnim miesiacu sie nie odkulam od insuliny cholerka rozchulalo mi sie przez świeta chyba. Wczoraj wieczorem kromka chleba i cukier 132 z szynka tylko inny orkiszowy chleb, cholera woe z czego te cukry takie rosnace a raz malejace

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja na czczo 89 uff, ale noc jak zwykle nie przespana i zawsze krew muszę mocno wyciskać. po sniadaniu też wyciskam a potem to już jest lepiej.
    dziś kupiłam ostropest i mniszek lekarski. będę pić herbatki ziołowe, może to polepszy cukry :)
    czy któraś z was w nocy jak idzie do wc to je? ja jak się drugi raz w nocy przebudzę to już niestety jestem głodna i nie zasnę póki nie zjem. wiadomo jak potem ten cukier "na czczo" wygląda...
    dziewczyny co do snów o płci to u mnie się mówi, że jest na odwrót.jak się śni dziewczynka to będzie chłopiec. mi często się śniło, że mam chłopca a na usg na 100% będzie dziewuszka :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilla to my jedziemy na tym samym wózku... mnie też podnoszą się cukry, ledwo trzymam się norm.a na czczo to jest już jakaś porażka, bo moja diabetolog niestety nie jest łagodna. niedługo mamy poród a tu widmo insuliny nas straszy....
    a jakie masz na czczo?

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie brałam żadnego żelu. Mi przy łożysku przodujacym grozi wykrwawienie przy cc, a to będzie 2 cc, a nie 4 ;) czarny humor mnie się trzyma ;)
    Zawsze coś się może przytrafić, nie zawsze samo cc jest.powiklaniem moglor się zadziac coś innego. Nigdy.się wszystkiego mie przewidzi.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka mam nianię z monitorem oddechu Angelcare, mam też monitor oddechu przypinanny do pieluszki, ale to szmelc ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dlatego narazie odliczam do września
    I ja wiem i wierze że twoje łożysko się podniesie

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Marzenka mam nianię z monitorem oddechu Angelcare, mam też monitor oddechu przypinanny do pieluszki, ale to szmelc ;)

no co ty gadasz ja się zastanawiałam nad kupnem monitora oddechu i to właśnie nad takim do pieluszki :p czemu szmelc? masz ten Snuza?

moj dr mówi ze sporadyczne przekroczenia ponizej 140 nie są groźne dla dziecka...

Domi ja naleśniki robię na oko, wlewam troche mleka, roztrzepuje z jajem i dosypuję mąki aż mi się konsystencja spodoba ;) zjeśc mogę 2 (z maki orkiszowej).

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina o tak mam snuza go. Bardzo często odstaje od pieluszki, nie dotyka brzuszka, zatem nie działa prawidłowo. Gdy dziecko jest w wózku, foteliku samochodowym to drgania podczas spaceru oszukują monitor. Tego nie.polecam, wywalona kasa w błoto.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz to dobrze, że wspomniałas. Niby czytałam nawet na ich stronie że tak może się zdarzyc, ale jak mówisz, że to częste zjawisko to moze faktycznie lepiej normalny... ;)

Pytanie wyprawkowe - co do pielęgnacji pępka? Niby wszędzie piszą o tym octenisepcie ale coraz częściej się spotykam z opinią, że bardzo długo to trwa i że np dziewcyzny kupują gaziki nasączone spirytusem? Jakie macie doswiadczenia?

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na spokojnie krotkie skoki nie są niebezpieczne dla dziecka. Niebezpieczne są skoki długie. Jak cukier podskoczy zmierzcie za jakiś czas czy spada, u mnie po 10 min max cukier jest w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 16:35

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina u nas octanisept sier sprawdził, pompek odpadł po niecałych 2 tyg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie:-)

Domi szynka swojska z domu szwagra na pewno bez takich jak cukier czy glukoza.

Agatia śmiem powiedzieć Ci ze zrobiłam eksperyment z Grzesiek w czekoladzie wielkości normalnej.
    Nawet wzięłam gluko że sobą hahaha
    No więc po posiłku czyli po obiedzie gdzie cukier po godz wyniósł 109 zjadłam tego Grześka (szkoda ze tak mało bo nawet nie poczulam co jem tak lykalam) zmierzylam po godz i cukier 119.
    Ok??????czy źle?????

Załatwiłam u dyrektorki. Uprzedził że może być tak że córką będzie chodzić do szkoły jako 5 latek z 6 latkami bo mie wie jak grupy się utworzą. A mi to nie przeszkadza bo szkole mam jeszcze bliżej i też córką zapamięta drogę by być później samodzielna tylko oby się nie wystraszylam tej szkoły czy coś.
    Teraz Kochane robię gołąbki bo mam chęć.
    Czy któraś z was ma sprawdzony przepis na sos do gołąbkow i mogła by mi podać????:-)

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ