Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
tak wiem, ale to już niestety 3 taki przypadek po belriso mimo że wcześniej było dobrze, został mi miesiąc więc sobie odpuszczę już próby
Będę się zajadać wafelkami co jakiś czas bo po nich cukier dobry : ) Jako przekąskę będę jeść jabłka po bo nich cukier nie skacze nigdy, a jem zawsze do posiłku : )
Za godzinę zjem obiad, a między 19 a 20 kolację, chcę jeszcze raz spróbować naleśniki po których cukier miałam równo 120, może się uda...
Jak wy robicie naleśniki? Proporcje? Ja daję 1 jajko, 1/2 szkl. mąki, tyle samo mleka i dolewam wodę jak trzeba i trochę oleju (przed cukrzycą dawałam jeszcze cukier i proszek do pieczenia) Wychodzą mi z tego 3-4, mogę zjeść 2 żeby cukry były dobre. -
Agatia a pamiętasz ten przypadek kobiety która zmarła po 4. cesarce? ?było o niej głośno w mediach bo potrzebna była pomoc dla samotnego ojca z dziećmi. ..to było u nas. Kobieta jechała do nas kupę km bo super szpital a jednak się nie udało. ..nie wiem czy świadomie umiałabym zajść w 4.ciążę. ryzykuje nie swoje życie ale życie całej gromadki która zostałaby sama...Narazie musimy wytrwać do września
Agatia a ty przy cc brałas ten żel chirurgiczny (z kwasem hialuronowym)co na bliznę się nakłada w czasie szycia? Niby przeciw zrostom. ..kupę kasy kosztuje
Wracając do ccinaczej tez jest jak te przerwy między są dłuższe. ..ja jednak wiekowo nie mogę czekać. ..
-
kamciaelcia wrote:Domi zaraz ci to spadnie i spokojnie zjesz
Nie ma reguły czemu raz cukry są dobre a innym razem rosną. ..pojedynczym wynikiem się nie kieruj.
.ja dziś po kaszce 99 (a nadal mam w głowie te 146 )
U mnie po normalnym obiedzie 133a juz tak dobrze bylo. Znów mam pare przekroczen i pewnie w tym ostatnim miesiacu sie nie odkulam od insuliny cholerka rozchulalo mi sie przez świeta chyba. Wczoraj wieczorem kromka chleba i cukier 132 z szynka tylko inny orkiszowy chleb, cholera woe z czego te cukry takie rosnace a raz malejace
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
hejka, ja na czczo 89 uff, ale noc jak zwykle nie przespana i zawsze krew muszę mocno wyciskać. po sniadaniu też wyciskam a potem to już jest lepiej.
dziś kupiłam ostropest i mniszek lekarski. będę pić herbatki ziołowe, może to polepszy cukry
czy któraś z was w nocy jak idzie do wc to je? ja jak się drugi raz w nocy przebudzę to już niestety jestem głodna i nie zasnę póki nie zjem. wiadomo jak potem ten cukier "na czczo" wygląda...
dziewczyny co do snów o płci to u mnie się mówi, że jest na odwrót.jak się śni dziewczynka to będzie chłopiec. mi często się śniło, że mam chłopca a na usg na 100% będzie dziewuszka -
monilla to my jedziemy na tym samym wózku... mnie też podnoszą się cukry, ledwo trzymam się norm.a na czczo to jest już jakaś porażka, bo moja diabetolog niestety nie jest łagodna. niedługo mamy poród a tu widmo insuliny nas straszy....
a jakie masz na czczo? -
Kamcia nie brałam żadnego żelu. Mi przy łożysku przodujacym grozi wykrwawienie przy cc, a to będzie 2 cc, a nie 4
czarny humor mnie się trzyma
Zawsze coś się może przytrafić, nie zawsze samo cc jest.powiklaniem moglor się zadziac coś innego. Nigdy.się wszystkiego mie przewidzi. -
agatia wrote:Marzenka mam nianię z monitorem oddechu Angelcare, mam też monitor oddechu przypinanny do pieluszki, ale to szmelc
no co ty gadasz ja się zastanawiałam nad kupnem monitora oddechu i to właśnie nad takim do pieluszki :p czemu szmelc? masz ten Snuza?
moj dr mówi ze sporadyczne przekroczenia ponizej 140 nie są groźne dla dziecka...
Domi ja naleśniki robię na oko, wlewam troche mleka, roztrzepuje z jajem i dosypuję mąki aż mi się konsystencja spodobazjeśc mogę 2 (z maki orkiszowej).
Rudzina -
No widzisz to dobrze, że wspomniałas. Niby czytałam nawet na ich stronie że tak może się zdarzyc, ale jak mówisz, że to częste zjawisko to moze faktycznie lepiej normalny...
Pytanie wyprawkowe - co do pielęgnacji pępka? Niby wszędzie piszą o tym octenisepcie ale coraz częściej się spotykam z opinią, że bardzo długo to trwa i że np dziewcyzny kupują gaziki nasączone spirytusem? Jakie macie doswiadczenia?Rudzina -
Dziewczyny na spokojnie krotkie skoki nie są niebezpieczne dla dziecka. Niebezpieczne są skoki długie. Jak cukier podskoczy zmierzcie za jakiś czas czy spada, u mnie po 10 min max cukier jest w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 16:35
-
nick nieaktualnyAle się rozpisalyscie:-)
Domi szynka swojska z domu szwagra na pewno bez takich jak cukier czy glukoza.
Agatia śmiem powiedzieć Ci ze zrobiłam eksperyment z Grzesiek w czekoladzie wielkości normalnej.
Nawet wzięłam gluko że sobą hahaha
No więc po posiłku czyli po obiedzie gdzie cukier po godz wyniósł 109 zjadłam tego Grześka (szkoda ze tak mało bo nawet nie poczulam co jem tak lykalam) zmierzylam po godz i cukier 119.
Ok??????czy źle?????
Załatwiłam u dyrektorki. Uprzedził że może być tak że córką będzie chodzić do szkoły jako 5 latek z 6 latkami bo mie wie jak grupy się utworzą. A mi to nie przeszkadza bo szkole mam jeszcze bliżej i też córką zapamięta drogę by być później samodzielna tylko oby się nie wystraszylam tej szkoły czy coś.
Teraz Kochane robię gołąbki bo mam chęć.
Czy któraś z was ma sprawdzony przepis na sos do gołąbkow i mogła by mi podać????