X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu aceton 2 razy wyszedł mi w labie, dwa razy nie wyszedł :) też tak mam, że nawet jak mam skok cukru to za chwilkę już mocny spadek.
    Ja już nie kumam kiedy i jak mierzyć na czczo :) w łóżku 77, 40'min później 87.

Mid obstawiam, że stres, ale pierogi, a raczej mąka podbiły cukier.

Piękne słoneczko, więc chyba trza iść na spacer :) młody wstanie, zjem drugie śniadanko i chyba wybędziemy na trochę :) w sobotę przynajmniej Zus nie kontroluje ;)

midnight lubi tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana u mnie na czczo 81 :) Słoneczko też u nas ładnie świeci, chociaż temp. niska, ale powinna wzrosnąć. Muszę męża na dłuższy spacer wyciągnąć po obiedzie....

Ajwi lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden kiedy mierzysz na czczo?

• twardan Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstaję, idę siusiu, myję ręce i mierzę, jem o 22:00, a wstaję ok 8:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 08:43

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie coztym zusem , ja mamze moge chodzić,ale czytałam że i tak trzeba mieć usprawiedliwienie np paragon ze sklepu... :/ a jeśli ja mam zalecone godzinkę dziennie spacer ?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid sama zgłupiałam z tym zusem, też mam, że mogee chodzić, no i co z tego :) jak mogą dziady przyjść na kontrolę :) a przy cukrzycy.wskazane chodzenie.

midnight lubi tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jak dobrze zaczęłaś dzisiejszy dzień!
    Mimo, że na Śląsku też piękna pogoda to chyba ja się dziś nigdzie nie pokazuje...od wczoraj mam spuchnięty ryjek bo mi ropa pod zęba podeszła :( nie będę ludzi straszyć na ulicy :P

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie na czczo 88, a jeszcze przed 1 wstałam i zjadłam kromkę białego chleba z masłem bo tam mnie ssało :)
    Na śniadanie zachciało mi się kakao, ale nie mogę rano nabiału i zalałam łyżeczkę gorzkiego wodą... ale nie da się tego za bardzo pić...

No i znowu schudłam... wrrrrrrr.......

Dziś na urodziny idziemy do wujka i nie wiem co robić... Czy brać swój chleb do kolacji czy to olać i jeść biały? I co z podwieczorkiem? Wsunąć jakieś ciastko do kawy w ramach podwieczorku czy w domu wsunąć przed wejściem jakieś naleśniki i na urodzinach się wstrzymać...? Eh... dobrze że dużo tych imprez teraz nie ma bo miałabym niezłą zmorę... mąż mówi żebym to dziś olała i jadła normalnie ale ja zwyczajnie nie lubię przekroczeń bo one strasznie dołują...

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarden ja Cię kochana rozumiem, bo mi też ciężko usiedziec w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z wynikiem 90 na czczo.
    Nie wiem o co kaman ale wstałam 7:40 ale blogo było sama sobie spalam i się wyspałam :-)
    Za 15 min mierzymy po śniadaniu pierwszym.
    Zjadłam kromke razowego z watrobianka i 3 plasterki ogórka zielonego tak pachnial że musiałam. Za tą mały :-) szaleje teraz na pewno mu smakowało.

Agatia twardan ma rację nie daj się zwariować siedząc w domu i czekając na zus! Po drugie w weekendy nie sprawdzają.
    Po trzecie powinni Ci wysłać wezwanie na kontrolę bo masz l4 chodzące i ma prawo cie nie być. Po czwarte większość lekarzy uważa że ciężarnych nie sprawdzają.
    Ja wczoraj osobiście pytałam lekarza czy wystawi jakiś papier w razie kontroli zus bo chce pojechać nad morze powiedział to co napisałam wyżej i on jest za tym żebym sobie pojechała i odpoczela.
    Na l4 mam prawo być np u mamy pod innym adresem i zus gówno może mi zrobić hmmmm każdy inaczej interpretuje l4.
    Będę chciała z ciotka męża bo siedzi z zus na zasilacz jak to wygląda.
    Koleżanka w ciąży pojechała nad morze w ciąży i nie miała w ogóle kontroli.
    Ja też przecież bardzo długo jestem na l4 bo jeszcze przed ciąża i do tej pory miałam weryfikację l4 ale to dyr mój naslal.
    Nie wiem jak to do końca jest ale jak coś więcej się dowiem to napisze.
    Planuję diablo się jeszcze na wizycie zapytać czy wskazane i jak ona to widzi.

• twardan Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja bym wzięła swój chleb, w końcu nie idziesz do obcych :) a ciasto to już zależy od Twojej silnej woli, zależy co będzie :)

twardan
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciąży nie miałam kontroli
    teraz sie spodziewam z zemsty :) lekarzowi tez ostatnio powiedziałam, ze ZUS jeszcze u mnie nie był :) a spdziewam s ie z zemsty. on się usmiechnął, ze naprawde tak o zusie mysle ? :D
    zastanawiam się tylko, ze gdyby byli i mnie nie zastali, to wezwanie włoża do skrzynki, czy wysla poczta?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis do dupy.
    93 na czczo. To moje 1 przekroczenie :(
    Wczoraj kolacja bylo o 21.30 a usnelam o 22.30. Spalam do 9. Czy to mozliwe ze za dluga przerwa w jedzeniu wpłynęła na cukier? Juz od 2 tyg mialam jakies podniesione wartosci bo powyzej 85. Probowalam jesc na noc jogurt z platkami, kanapki z mlekiem. Od zawsze jadlam kanapke z serem i pomidorem. Co teraz robic?
    Moze sobie zmierze jutro w nocy i zobacze jak to wychodzi. Tylko o ktorej najlepiej.
    Moze to przez czeste wstawanie do WC ?
    Nie chce insuliny na noc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:12

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja dzisiaj o 7 77, a o 7.40 88 o 8 miałabym już kosmos :) ale przynajmniej wiem, że w nocy jest ok bo 80, więc dzidzi nie szkodzi :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Dorinka, raz przekroczenie to nie tragedia :) Ja dostałąm insulinę dopiero jak zaczęły się pojawiać i powtarzać wartości powyżej 100 na czczo, tymi do 100 nawet gin. mówił że się nie przejmować bo to żadne skoki i przekroczenia :) No ale to zależy od diabetolog niestety...
    W nocy jak mierzę to między 2 a 4.
    Teraz pozwalam sobie na noc na biały chleb z masłem bo mnie zatyka i wyniki rano i w nocy w normie, więc tak już zostawię chyba do końca.

twardan wzięłabym ten chleb tylko boję się że go tam zwrócę jak zacznę jeść bo mam go już dość... teraz już go w ogóle nie jem, na śniadanie jedną kromkę co najwyżej, chociaż dziś już też chrupki zjadłam bo jak o nim pomyślę to mi niedobrze... no ale w gościach chleb trzeba będzie zjeść... kupię świeży i wezmę... może dam radę...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja odkad mam cukrzyce co tydzien prawie mam jakas impreze :)
    Ja biorę zawsze zwoj chleb bo z chlebem innych wole nie ryzykowac. Jak ide gdzies do swojej rodziny to biorę nawet swoja wedline bo oni to nawet salatki na slodko lubia robić. Choc raz sprobowalam salatki z ananasem i kukukrydza i bylo ok choc wiadomo ze ograniczylam mocno jej ilosc :) Do rodziny meza biore tylko chleb bo oni zawsze cos pode mnie maja :) Ale mysle ze rozsadnie byloby isc ja kompromis. Wziasc swoj chleb i troche ze stolu popróbować. Tylko z umarem ;)
    Co do cisst to ja zaryzykowalam tylko na święta i sprobowalam a tak to caly czas bylam twarda :)

Dzis piękna pogoda. Strasznie mam ochote na rower lub rolki :)
    Zadowolilabym sie spacerem ale znow dzis impreza wiec nici z tego :(

domi05 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, bo już wczoraj nie umiałam wytrzymać i ubrałam łóżeczko ;p Miałam to zostawić mężowi jak już urodzę ale nie wytrzymałam... przykryłam płóciennym prześcieradłem tylko żeby się nie kurzyło : )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5706cca5de99.jpg

Dorinka, kamciaelcia, agatia, goodwill, twardan, Rudzina, marzenka06, Ajwi, mappi, Lulu83, midnight lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam teraz czyli po 20 min lezenia i mam 87.
    Dzis w nocy zmierze sobie jak pojde do Wc kolo 2-4 i jeszcze raz kolo 6-7 i zobacze jak to wyglada w nocy.
    Nie wiem czy to ekekt złej diety, czestego wstawania w nocy czy zbyt dlugiego snu :|

Domi super lozeczko i piekna posciel :)
    Ja tez chce biale lozeczko :) Mam po kuzynce brazowe ale planuje je wyczyscic i przemalowac na bialo. I jezeli potwierdzi sie synus to mam wybrana posciel o podobnym wzorze tylko szaro - turkusowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:33

domi05 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śniadaniu 105 czyli mogę zjeść ogórka zielonego z kromeczką jedna razowego chleba nie z białym :-(

Domili weź chleb ze sobą.
    A próbowałam jeść biały? Jak po nim cukier???

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domu ale cudne łóżeczko :) aż się wzruszyłam :) sliczniutkie :)

domi05 lubi tę wiadomość

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ