Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulu aceton 2 razy wyszedł mi w labie, dwa razy nie wyszedł
też tak mam, że nawet jak mam skok cukru to za chwilkę już mocny spadek.
Ja już nie kumam kiedy i jak mierzyć na czczow łóżku 77, 40'min później 87.
Mid obstawiam, że stres, ale pierogi, a raczej mąka podbiły cukier.
Piękne słoneczko, więc chyba trza iść na spacermłody wstanie, zjem drugie śniadanko i chyba wybędziemy na trochę
w sobotę przynajmniej Zus nie kontroluje
midnight lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana u mnie na czczo 81
Słoneczko też u nas ładnie świeci, chociaż temp. niska, ale powinna wzrosnąć. Muszę męża na dłuższy spacer wyciągnąć po obiedzie....
Ajwi lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Agatia właśnie coztym zusem , ja mamze moge chodzić,ale czytałam że i tak trzeba mieć usprawiedliwienie np paragon ze sklepu...
a jeśli ja mam zalecone godzinkę dziennie spacer ?
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hej
U mnie na czczo 88, a jeszcze przed 1 wstałam i zjadłam kromkę białego chleba z masłem bo tam mnie ssało
Na śniadanie zachciało mi się kakao, ale nie mogę rano nabiału i zalałam łyżeczkę gorzkiego wodą... ale nie da się tego za bardzo pić...
No i znowu schudłam... wrrrrrrr.......
Dziś na urodziny idziemy do wujka i nie wiem co robić... Czy brać swój chleb do kolacji czy to olać i jeść biały? I co z podwieczorkiem? Wsunąć jakieś ciastko do kawy w ramach podwieczorku czy w domu wsunąć przed wejściem jakieś naleśniki i na urodzinach się wstrzymać...? Eh... dobrze że dużo tych imprez teraz nie ma bo miałabym niezłą zmorę... mąż mówi żebym to dziś olała i jadła normalnie ale ja zwyczajnie nie lubię przekroczeń bo one strasznie dołują...
-
nick nieaktualnyWitam się z rana z wynikiem 90 na czczo.
Nie wiem o co kaman ale wstałam 7:40 ale blogo było sama sobie spalam i się wyspałam
Za 15 min mierzymy po śniadaniu pierwszym.
Zjadłam kromke razowego z watrobianka i 3 plasterki ogórka zielonego tak pachnial że musiałam. Za tą małyszaleje teraz na pewno mu smakowało.
Agatia twardan ma rację nie daj się zwariować siedząc w domu i czekając na zus! Po drugie w weekendy nie sprawdzają.
Po trzecie powinni Ci wysłać wezwanie na kontrolę bo masz l4 chodzące i ma prawo cie nie być. Po czwarte większość lekarzy uważa że ciężarnych nie sprawdzają.
Ja wczoraj osobiście pytałam lekarza czy wystawi jakiś papier w razie kontroli zus bo chce pojechać nad morze powiedział to co napisałam wyżej i on jest za tym żebym sobie pojechała i odpoczela.
Na l4 mam prawo być np u mamy pod innym adresem i zus gówno może mi zrobić hmmmm każdy inaczej interpretuje l4.
Będę chciała z ciotka męża bo siedzi z zus na zasilacz jak to wygląda.
Koleżanka w ciąży pojechała nad morze w ciąży i nie miała w ogóle kontroli.
Ja też przecież bardzo długo jestem na l4 bo jeszcze przed ciąża i do tej pory miałam weryfikację l4 ale to dyr mój naslal.
Nie wiem jak to do końca jest ale jak coś więcej się dowiem to napisze.
Planuję diablo się jeszcze na wizycie zapytać czy wskazane i jak ona to widzi. -
w pierwszej ciąży nie miałam kontroli
teraz sie spodziewam z zemstylekarzowi tez ostatnio powiedziałam, ze ZUS jeszcze u mnie nie był
a spdziewam s ie z zemsty. on się usmiechnął, ze naprawde tak o zusie mysle ?
zastanawiam się tylko, ze gdyby byli i mnie nie zastali, to wezwanie włoża do skrzynki, czy wysla poczta? -
A ja dzis do dupy.
93 na czczo. To moje 1 przekroczenie
Wczoraj kolacja bylo o 21.30 a usnelam o 22.30. Spalam do 9. Czy to mozliwe ze za dluga przerwa w jedzeniu wpłynęła na cukier? Juz od 2 tyg mialam jakies podniesione wartosci bo powyzej 85. Probowalam jesc na noc jogurt z platkami, kanapki z mlekiem. Od zawsze jadlam kanapke z serem i pomidorem. Co teraz robic?
Moze sobie zmierze jutro w nocy i zobacze jak to wychodzi. Tylko o ktorej najlepiej.
Moze to przez czeste wstawanie do WC ?
Nie chce insuliny na nocWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:12
-
Spokojnie Dorinka, raz przekroczenie to nie tragedia
Ja dostałąm insulinę dopiero jak zaczęły się pojawiać i powtarzać wartości powyżej 100 na czczo, tymi do 100 nawet gin. mówił że się nie przejmować bo to żadne skoki i przekroczenia
No ale to zależy od diabetolog niestety...
W nocy jak mierzę to między 2 a 4.
Teraz pozwalam sobie na noc na biały chleb z masłem bo mnie zatyka i wyniki rano i w nocy w normie, więc tak już zostawię chyba do końca.
twardan wzięłabym ten chleb tylko boję się że go tam zwrócę jak zacznę jeść bo mam go już dość... teraz już go w ogóle nie jem, na śniadanie jedną kromkę co najwyżej, chociaż dziś już też chrupki zjadłam bo jak o nim pomyślę to mi niedobrze... no ale w gościach chleb trzeba będzie zjeść... kupię świeży i wezmę... może dam radę... -
Domi ja odkad mam cukrzyce co tydzien prawie mam jakas impreze
Ja biorę zawsze zwoj chleb bo z chlebem innych wole nie ryzykowac. Jak ide gdzies do swojej rodziny to biorę nawet swoja wedline bo oni to nawet salatki na slodko lubia robić. Choc raz sprobowalam salatki z ananasem i kukukrydza i bylo ok choc wiadomo ze ograniczylam mocno jej iloscDo rodziny meza biore tylko chleb bo oni zawsze cos pode mnie maja
Ale mysle ze rozsadnie byloby isc ja kompromis. Wziasc swoj chleb i troche ze stolu popróbować. Tylko z umarem
Co do cisst to ja zaryzykowalam tylko na święta i sprobowalam a tak to caly czas bylam twarda
Dzis piękna pogoda. Strasznie mam ochote na rower lub rolki
Zadowolilabym sie spacerem ale znow dzis impreza wiec nici z tegodomi05 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, bo już wczoraj nie umiałam wytrzymać i ubrałam łóżeczko ;p Miałam to zostawić mężowi jak już urodzę ale nie wytrzymałam... przykryłam płóciennym prześcieradłem tylko żeby się nie kurzyło : )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5706cca5de99.jpgDorinka, kamciaelcia, agatia, goodwill, twardan, Rudzina, marzenka06, Ajwi, mappi, Lulu83, midnight lubią tę wiadomość
-
Zmierzylam teraz czyli po 20 min lezenia i mam 87.
Dzis w nocy zmierze sobie jak pojde do Wc kolo 2-4 i jeszcze raz kolo 6-7 i zobacze jak to wyglada w nocy.
Nie wiem czy to ekekt złej diety, czestego wstawania w nocy czy zbyt dlugiego snu
Domi super lozeczko i piekna posciel
Ja tez chce biale lozeczkoMam po kuzynce brazowe ale planuje je wyczyscic i przemalowac na bialo. I jezeli potwierdzi sie synus to mam wybrana posciel o podobnym wzorze tylko szaro - turkusowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:33
domi05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny