Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabko próbowałam na drugie śniadanie raz kromkę z samym masłem i było 112 więc nie wiem jakbym na kolację zjadła dwie z dodatkami co by było...
No i na noc jem już teraz codziennie i cukier w nocy i na czczo jest zawsze dobry, ale to z 4j insuliny -
agatia wrote:Domu ale cudne łóżeczko
aż się wzruszyłam
sliczniutkie
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, bo już wczoraj nie umiałam wytrzymać i ubrałam łóżeczko ;p Miałam to zostawić mężowi jak już urodzę ale nie wytrzymałam... przykryłam płóciennym prześcieradłem tylko żeby się nie kurzyło : )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5706cca5de99.jpg
Super.
Ja tak zrobiłamnad łóżeczkiem przykleilo naklejki usiadłam pogłaskać brzuszek i mówię teraz możesz wychodzić wszystko gotowe hahahha a o 2 nad ranem odeszły mi wody
domi05, kamciaelcia, goodwill, mappi, midnight lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Super.
Ja tak zrobiłamnad łóżeczkiem przykleilo naklejki usiadłam pogłaskać brzuszek i mówię teraz możesz wychodzić wszystko gotowe hahahha a o 2 nad ranem odeszły mi wody
No i najważniejsze jak to mówi mój mąż - jeszcze nie ma wózka! ;pżabka04 lubi tę wiadomość
-
Kamcia, bo ty mówiłaś że Ci diab. powiedziała żeby już nie jeść po insulinie. A podczytałam wczoraj na facebooku że tam dziewczyny w większości najpierw dają insulinę a potem jedzą posiłek przed snem... i teraz już nie wiem... raczej zostanę przy tym schemacie o 22 jedzenie, do 22.30 insulina bo tak już zaczęłam, ale muszę o to diabetolog zapytać
-
domi, tak mi powiedziała, ale jutro o to spytam w sensie "dlaczego nie można"
musze głupią udać, bo ja w nocy i rano jestem anty zarcie
spyatam pojutrzekiedy mąż ma wolny piątek, to gubię dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:58
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Mi diablo powiedziała ze insuline brać do każdego wybryku cukru i mogę jeść normalnie
zabka ale ta nocna jest długodziałajaca
myslę, ze chodzi o to, ze jak się zapoda dawkę insuliny , a po tym się zje, to ta dawka moze być za mała, bo cukier został podbity na nowo...a moze chodzi o trzustkę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 10:03
-
Witam się po nieprzespanej nocy (martwiłam się nie wiem czym...), cukier na czczo 90, późne dziwne śniadanie. Ale pogoda piękna.
Maltitol też jak sorbitol i ksylitol jest "alkoholem cukrowym", wydaje się, że w małych ilościach można.
Innych słodzików nie powinno się stosować w ciąży.Ajwi lubi tę wiadomość