X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zjadlam sniadanko i leze jeszcze w łóżku :)
    Słoneczko świeci a ptaszki mi kolo okna śpiewają. Jest tak cieplo ze czuje taki klimat jakby byly wakacje. Ja od zawsze lubiłam wode. Jak bylo cieplo to zawsze albo nad wode albo ja basen. I zdalam sobie sprawe ze w tym roku nie bede miala takich możliwości ochlodzenia sie. Koniec z pluskaniem sie w upal, opalankiem i chlodzeniem sie zimniutkim reddsem lub radlerkiem. Jakos tak do mnie dopiero teraz to dotarlo i mimo ze nie moge sie juz dzidziusia doczekac to jest mi z tym jakos .....dziwnie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w ogródku stawiamy co roku duży basen więc mam nadzieję że pluskanie w basenie i bezalkoholowe mojito w tym roku mnie nie ominie :) O ile zdążymy z altaną żeby mały miał gdzie w wózeczku spać :-)
    Chociaż my przeważnie pluskamy się późnym popołudniem i wieczorem, kiedy już nie ma tego największego słońca, a woda w basenie powyżej 30 stopni (styropian pod basenem działa cuda!)

kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś bez acetonu (w końcu :) ), na czczo 85 tak więc pięknie rozpoczyna się sobota :) takie słoneczko, a ja muszę siedzieć w domu, bo jestem chora...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po grahamce cukry nie skaczą ...
    Ja jem te biedronkowe lub lidlowe...

Właśnie zjadlam kaszkę manna z dżemem jako zamiennik owsianki i muszę dotrwać jakoś do obiadu...
    Już mi się nie chce mierzyć cukrów...
    Mąż namawia do złego imowi "olej" już to... ale nie mogę... Nie chciałabym misiowi zaszkodzić a przecież cukier może się nagle rozszalec...
    Małe nóżki już pracują pod mamusiowymi żebrami...
    W nocy chrapie jak czołg... Spimy już oddzielnie bo szkoda mi męża i jego poidkrazonych oczu... Ciężko mi się oddycha... Ale młody mi pęcherz odpuscil i nie biegam co chwilę do toalety...

Z jednej strony już bym chętnie urodziła a z drugiej to modlę się jeszcze o te dwa tygodnie przynajmniej...
    Jeszcze do okulisty muszę pójść bo cos dziwnego dzieje się z moimi oczami i boje się, że może coś mi się dzieje z siatkówka...
    Eh, ta ciąża...
    Niech tylko z misiem będzie wszystko ok bo też zaczynam się stresowac....

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestwm na chwilę
    uroki cukrzycy-przyjechałam zjeść kanapke i wracam :)
    przyczepa stoi, kupilismy jeszcze uzywane 4 krzesła plastikowe, 2 taborety plastikowe, wielkie metalowe składane krzesło i...lezak dla mnie :) za to wszystko 120 zł

Dorinka, goodwill lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr wkur....mnie te cukry.
    I sniadanie - salatka kebabowa i 35g. chleba - 93
    II sniadanie - salatka kebabowa i 25g. chleba - 119
    Niedlugo same warzywa beda mi podbijac cukier bo w salatce majonezu praktycznie brak.
    A zeby bylo jeszcze śmieszniej to po II sniadaniu nie siadlam nawet na t min. Caly dom wysprzatalam.

Weglowodany mi tak masakrycznie przestaja sluzyc ze autentycznie zaczynam sie bac co bede jesc do konca ciazy :[

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:46

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie ręce opadły... teściowa właśnie mnie zapytała czy mam ochotę na sushi... takie z paczki... cholera wie co w tym jest a surowa ryba na pewno w ciąży wskazana... Czemu nie zapyta czy mam ochotę na truskawki?

tb732n0a0czusv9c.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    a mnie ręce opadły... teściowa właśnie mnie zapytała czy mam ochotę na sushi... takie z paczki... cholera wie co w tym jest a surowa ryba na pewno w ciąży wskazana... Czemu nie zapyta czy mam ochotę na truskawki?

Śmiechłam!
    Teściowa się tak starała... :P może w sklepie była wyprzedaż sushi? Dobrze, że nie przyniosła tatara ze świeżym jajkiem. :D

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah... nie wiem czy za jej czasów się jadło w ciąży surowe ryby i mięso... albo ona nie wie po prostu co to jest i co w tym jest...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o tatarze to mi nie wspominaj! na chrzcinach będzie obowiązkowo bo już też mi się go chce;p
    A tak w ogóle można tatar jeść przy karmieniu czy też odpada?

tb732n0a0czusv9c.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A tak w ogóle można tatar jeść przy karmieniu czy też odpada?

Nie ryzykowałabym. Ze względu na to, że na surowym mięsie lubią sobie rosnąć fajne bakterie, które powodują ciekawe efekty = sraczka i rzygaczka. :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy alkohol cukrowy? Tzn., że ksylitolu nie się powinno?
    Mi dzisiaj wypadły 2 posiłki bo poszłam z młodym na plac zabaw, dopiero zjadłam obiad. Będę musiała jakoś dopchac sie wieczorem :) tylko nie wiem kiedy do domu zladuje bo siedzę na drugim końcu miasta :)
    Ale piękna pogoda, aż się żreć węglowodanów odechciewa :)

Warto iść po tą czekoladę do Biedronki?

• goodwill Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Co to znaczy alkohol cukrowy?

Tzn. że strukturą chemiczną przypomina alkohol. Takie związki są w małych ilościach produkowane codziennie w jelitach człowieka, w umiarkowanych ilościach mogą być spożywane w ciąży.

I bardziej naukowo:
    "MALTITOL obok sorbitolu, mannitolu, ksylitolu i erytritolu jest środkiem słodzącym zaliczanym do grupy „alkoholi cukrowych” zwanych poliolami. Określenie „alkohole cukrowe” może nas niepokoić, ale nie powinniśmy się obawiać, ponieważ poliole nie zawierają w swoim składzie alkoholu. Po prostu część ich chemicznej struktury jest podobna do cząsteczki cukru a część do alkoholu."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 15:58

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill Ty moja chemiczko :) dziękuję za wyjaśnienie :) idę poszukać czekolady?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem
    Trochę się narobilam :)
    A dokładnie prawie nic nie robiłam a czuję się umordowana :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kochana sasiadka nic słowem się do nas nie odezwała :) a dzisiaj było tyle ludzi na działkach, ze nigdy nie widziałam...nikt nie zagadywał o Emilkę

Na tym zdjęciu po lewej widać chatkę naszej kochanej sasiadki(mąż ją nazywa baba Jaga lub wiedzma). Siedzi na cegłach przed altana i się na wszystkich gapi :) gorzej jak zagaduje :) ale dzis jedna kobieta opierd...wiedzmę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/166db6cbd74c.jpg

A na tym zdjęciu widać to samo miejsce-i co najwazniejsze-nie widać chatki wiedźmy oraz jej samej :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c704bd7e0835.jpg

Rudzina, twardan, monilia84, żabka04, mappi, agatia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolacja 1 kromka z szynka i cukier kur.... 128 :(
    Jak ja nie lubie tej cukrzycy.
    Wczoraj znowu po drugiej kolacji 122.
    Ta cholerna insulina wisi nade mna :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia s możesz zmienić opcję chleba na tę kolacje na coś innego?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla przy takich przekroczeniach raczej nie dostaniesz insuliny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia a co do tego chleba i szynki było? Jakieś warzywa?

Szynki w składzie mają glukozę lub/i syrop glukozowo fruktozowy co daję nieźle po cukrach. Sprawdź skład.

Mam pytanie do mam rodzących kiedy zaczął się poród od odejścia czopa, któraś pamięta?

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ