Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co zjadlam sniadanko i leze jeszcze w łóżku
Słoneczko świeci a ptaszki mi kolo okna śpiewają. Jest tak cieplo ze czuje taki klimat jakby byly wakacje. Ja od zawsze lubiłam wode. Jak bylo cieplo to zawsze albo nad wode albo ja basen. I zdalam sobie sprawe ze w tym roku nie bede miala takich możliwości ochlodzenia sie. Koniec z pluskaniem sie w upal, opalankiem i chlodzeniem sie zimniutkim reddsem lub radlerkiem. Jakos tak do mnie dopiero teraz to dotarlo i mimo ze nie moge sie juz dzidziusia doczekac to jest mi z tym jakos .....dziwnie -
My w ogródku stawiamy co roku duży basen więc mam nadzieję że pluskanie w basenie i bezalkoholowe mojito w tym roku mnie nie ominie
O ile zdążymy z altaną żeby mały miał gdzie w wózeczku spać
Chociaż my przeważnie pluskamy się późnym popołudniem i wieczorem, kiedy już nie ma tego największego słońca, a woda w basenie powyżej 30 stopni (styropian pod basenem działa cuda!)kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość
-
Mi po grahamce cukry nie skaczą ...
Ja jem te biedronkowe lub lidlowe...
Właśnie zjadlam kaszkę manna z dżemem jako zamiennik owsianki i muszę dotrwać jakoś do obiadu...
Już mi się nie chce mierzyć cukrów...
Mąż namawia do złego imowi "olej" już to... ale nie mogę... Nie chciałabym misiowi zaszkodzić a przecież cukier może się nagle rozszalec...
Małe nóżki już pracują pod mamusiowymi żebrami...
W nocy chrapie jak czołg... Spimy już oddzielnie bo szkoda mi męża i jego poidkrazonych oczu... Ciężko mi się oddycha... Ale młody mi pęcherz odpuscil i nie biegam co chwilę do toalety...
Z jednej strony już bym chętnie urodziła a z drugiej to modlę się jeszcze o te dwa tygodnie przynajmniej...
Jeszcze do okulisty muszę pójść bo cos dziwnego dzieje się z moimi oczami i boje się, że może coś mi się dzieje z siatkówka...
Eh, ta ciąża...
Niech tylko z misiem będzie wszystko ok bo też zaczynam się stresowac.... -
a ja jestwm na chwilę
uroki cukrzycy-przyjechałam zjeść kanapke i wracam
przyczepa stoi, kupilismy jeszcze uzywane 4 krzesła plastikowe, 2 taborety plastikowe, wielkie metalowe składane krzesło i...lezak dla mnieza to wszystko 120 zł
Dorinka, goodwill lubią tę wiadomość
-
Wrrrr wkur....mnie te cukry.
I sniadanie - salatka kebabowa i 35g. chleba - 93
II sniadanie - salatka kebabowa i 25g. chleba - 119
Niedlugo same warzywa beda mi podbijac cukier bo w salatce majonezu praktycznie brak.
A zeby bylo jeszcze śmieszniej to po II sniadaniu nie siadlam nawet na t min. Caly dom wysprzatalam.
Weglowodany mi tak masakrycznie przestaja sluzyc ze autentycznie zaczynam sie bac co bede jesc do konca ciazy :[Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 12:46
-
domi05 wrote:a mnie ręce opadły... teściowa właśnie mnie zapytała czy mam ochotę na sushi... takie z paczki... cholera wie co w tym jest a surowa ryba na pewno w ciąży wskazana... Czemu nie zapyta czy mam ochotę na truskawki?
Śmiechłam!
Teściowa się tak starała...może w sklepie była wyprzedaż sushi? Dobrze, że nie przyniosła tatara ze świeżym jajkiem.
-
Co to znaczy alkohol cukrowy? Tzn., że ksylitolu nie się powinno?
Mi dzisiaj wypadły 2 posiłki bo poszłam z młodym na plac zabaw, dopiero zjadłam obiad. Będę musiała jakoś dopchac sie wieczoremtylko nie wiem kiedy do domu zladuje bo siedzę na drugim końcu miasta
Ale piękna pogoda, aż się żreć węglowodanów odechciewa
Warto iść po tą czekoladę do Biedronki? -
agatia wrote:Co to znaczy alkohol cukrowy?
Tzn. że strukturą chemiczną przypomina alkohol. Takie związki są w małych ilościach produkowane codziennie w jelitach człowieka, w umiarkowanych ilościach mogą być spożywane w ciąży.
I bardziej naukowo:
"MALTITOL obok sorbitolu, mannitolu, ksylitolu i erytritolu jest środkiem słodzącym zaliczanym do grupy „alkoholi cukrowych” zwanych poliolami. Określenie „alkohole cukrowe” może nas niepokoić, ale nie powinniśmy się obawiać, ponieważ poliole nie zawierają w swoim składzie alkoholu. Po prostu część ich chemicznej struktury jest podobna do cząsteczki cukru a część do alkoholu."Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 15:58
agatia lubi tę wiadomość
-
Nasza kochana sasiadka nic słowem się do nas nie odezwała
a dzisiaj było tyle ludzi na działkach, ze nigdy nie widziałam...nikt nie zagadywał o Emilkę
Na tym zdjęciu po lewej widać chatkę naszej kochanej sasiadki(mąż ją nazywa baba Jaga lub wiedzma). Siedzi na cegłach przed altana i się na wszystkich gapigorzej jak zagaduje
ale dzis jedna kobieta opierd...wiedzmę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/166db6cbd74c.jpg
A na tym zdjęciu widać to samo miejsce-i co najwazniejsze-nie widać chatki wiedźmy oraz jej samej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c704bd7e0835.jpgRudzina, twardan, monilia84, żabka04, mappi, agatia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonilia a co do tego chleba i szynki było? Jakieś warzywa?
Szynki w składzie mają glukozę lub/i syrop glukozowo fruktozowy co daję nieźle po cukrach. Sprawdź skład.
Mam pytanie do mam rodzących kiedy zaczął się poród od odejścia czopa, któraś pamięta?