X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżę już prawie godzinę, myślałam po zupce że przeszło ale chyba się nasila, młody trochę pokopał i teraz czuję już trochę od kręgosłupa do podbrzusza... Nie będę już chyba gonić męża z pracy tylko mu napiszę żeby się pospieszył bo pracuje do 16... może go szef podrzuci... mam nadzieję że to jeszcze nie to, ale jednak cały dzień z małymi przerwami mam jakieś bóle...niech przynajmniej dają małemu jakieś sterydy na płuca jakby co...

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja po spacerku i zabieram się za gołąbki kupne ;) zjem z kaaszar bo samymi się nie najem :)
    Dzisiaj poszalałam :) wafelek z czek deserowej po 30 min 103, po godzinie 96. No i zjadłam rogala chippicao z czekoladą pomiar co 15 min 71-110-121-107, więc calkiemr spoko :) takie krótkie skoki to nie skoki :)

Kamcia dobrze, że szybka wizyta.
    Monilla super, że bez insu.

monilia84 lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Kamcia wg twojej diab jezeli np. ja mierze sie po 1h. i mam wynik przy granicy 120 to mierzac sie np. po 1.15 i majac przkeroczenie ono mnie nie powinno obchodzic bo po 1h bylo ok? Wiesz pytam bo ja ostatnio wiekszosc wynikow mam juz wlasnie przy granicy i zaczelam się martwic ze byc moze ten cukier pozniej jeszcze rośnie i wywala mi ponad norme. Do wizyty u diab mam jeszcze 1.5tyg i chce jej sie o to zapytac a przez te swieta i imprezy ostatnio jestem z paskami na styk :)

Domi trzymam kciuki zeby to jeszcze nie to i zeby dzidzia jeszcze posiedzieć chciala :) Daj znac jak sie sytuacja rozwija i jak będziesz cos wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:49

domi05 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja ją zrozumiałam tak : mam robić jeden pomiar bo u mnie jest wiadome ze zaraz i tak ten cukier spadnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyniósł wózek Emilki do domu (żeby 36 kg kosiarki schować w piwnicy ) a w nim jej ulubione zabawki i nawet okruszki po bulce :( tak mi się smutno zrobiło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiem ze serce boli. Ja nadal nie wyrzucila rzeczy taty mimo ze to juz 2 lata. Przymierzalam sie ale otwieram szafe, wyciagam z kieszeni jego karteczki i inne duperele i wymiekam. Wracaja wspomnienia, serce boli. A co dopiero bol po zmarlym dziecku. Ale juz niedlugo z tym wózkiem bedziesz zbierac nowe piękne wspomnienia :*:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie no to sa kur...jaja! Zjadlam 50g.makaronu pełnoziarnistego ugotowanego na poltwardo i 2 chochelki rosołu z koncentratem i mam 127 po 1h! :(
    No bez jaj ze nawet takiej zupy nie moge jesc. Chleb nie sluzy, makaron nie służy, ryz i kasza nie sluza to co ja mam jesc przez te 2 miesiace jeszcze :( Plakac mi sie chce :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie wiem ile to 50 g makaronu (ha liczę sztuki penne )ale tak szczerze to koncentrat ma dużo cukru. Tylko to mi przychodzi do głowy. Sprawdź sobie skład

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny,

Zaczynam się strachac...

Kluski leeniwe w wersji że szpinakiem i bułka tartą na maśle - cukier 83...

Dzisiaj
    Na czczo 65, po śniadaniu 88 a po obiedzie 83...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:24

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi mogą Ci się cukry normować po 34 tc, tciesz się i nie szukaj problemów kochana :) jak z łożyskiem ok to nie masz powodu do niepokju. Może hormony się wyciszyly i organizm powoli szykuje się do porodu. Może za 3-4 tyg powitasz szkraba :)

goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ajwi mogą Ci się cukry normować po 34 tc, tciesz się i nie szukaj problemów kochana :) jak z łożyskiem ok to nie masz powodu do niepokju. Może hormony się wyciszyly i organizm powoli szykuje się do porodu. Może za 3-4 tyg powitasz szkraba :)

Dzięki kochana. Oby :).

agatia, goodwill lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi zazdroszcze. Zeby tak moje sie chcialy uformować. Ja kompletnie ide w druga strone :(
    Kamcia 50g to bylo wlasnie okolo 8 sztuk penne. Kincentrat wiem ze duzo cukru ma ale ja dalam niecaly koncentat na caly gar zupy. Po ulaniu 2 chochelek w garnku ubylo ok 1cm zupy. Dziwne ze do makaron z sosem z mięsem, warzywami i koncentratem wychodzi ok a koncentrat z rosolem i makaronem nie.

Dodatkowo mnie wolno spada cukier. Po 1.15min 117 czyli w 15 min niecale 10 jednostek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:22

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 jednostek w 15 min to właśnie szybki spadek :) ja zjadłam dziś rosół i w sumie 20 szt makaronu i cukier 100. Po pomidorowej trochę wyższe cukry. Albo makaron w zupie nie dla ciebie albo przecier. Ja od długiego czasu jem chleb z biedronki ale jak go zjadam z jakakolwiek zupa to przekraczam :) i to za każdym razem bez względu na rodzaj zupy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka moja diab mówiła tez (odnośnie wyniku np po kebabie i po tej kaszce co złapałam 146 i za 10 min 107 )ze glukometr nie zawsze prawdę ci powie bo ma zakres błędu na + i - stąd nie ma sensu co chwilę mierzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jeśli jest to stały ból klujacy to może ciągnąć wiązało macicy wszak dzieciaczki rosną najbardziej w tych tygodniach a poza tym Babelek tak się mógł ułożyć że uciska na nerw.

Miałem taką sytuację ze strasznie mnie bolał brzuch w podbrzuszu bardziej po prawej stronie tali okresowy przechodzący w klucie w stronę spojenia i w tył po plecach. Zaczęło się po południu trwało cały wieczór i noc. Na drugi dzień minęło. Nie powtórzyło się więcej. Ja brałam poza nospa jeszcze magnez.

Ale jeśli masz możliwość kontaktu z położna dziś to zadzwoń a się uspokoisz

Dziewczyny jaki wózek polecacie z dużą gondola? Dwufunkyjny oczywiście ze spacerówka

• goodwill Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka - mi pomidorówka wywala w kosmos. Przestałam jeść, choć kooocham. >120 to była normalka po pomidorowej z 2 łyżkami brązowego ryżu. :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi na okres wiosenno-letni nie musi być ogromna gondola :) bo dzieciaczka się nie ubiera w kombinezony i śpiwory :) ważne,.zeby spacerówka była duża, miała śpiwór, regulowane pasy i fajnie jak jest montowana przodem i tyłem itp. Bo w niej dziecko będzie jeździło dłużej, w różne pory roku.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ryzem tez raz probowalam i bylo 120. szkoda bo uwielbiam i bylaby fajna alternatywa zamiast chleba. Dzis ogolnie mam dzien wysokich cukrów. Czegokolwiek bym nie zjadla to nie schodze ponizej 115. Oby jutro bylo lepiej :)

Dziewczyny bo ze nalesniki robicie to wiem. A czy któraś z was probowala racuchy robic? Ostatnio jakies smaki mam :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi w kwestii wielkości gondoli agatia ma rację. Duża to fajna dla nas - wrześniowek :D Ale ja i tak stawiałam na dużą. Mam wózek camarelo carera. Gondola ma 85 lub 90 cm zaraz zmierze
    Gondola ofoliowana w czesci wiec nie dostane sie do jej wnętrza. ..raczej 85 ma. Emilka jeździła od początku grudnia przez 7 miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:28

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczyny bo ze nalesniki robicie to wiem. A czy któraś z was probowala racuchy robic? Ostatnio jakies smaki mam :)

http://dietetycznie-fantastycznie.blogspot.com/2015/10/dietetyczne-bezglutenowe-racuchy-jabkowe.html#.VwKU4TG2d0s

Te brzmią dobrze, mam je w planach. Zamiast mąki ryżowej można pewnie pełnoziarnistą lub żytnia.

Dorinka lubi tę wiadomość

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ