Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny leżę już prawie godzinę, myślałam po zupce że przeszło ale chyba się nasila, młody trochę pokopał i teraz czuję już trochę od kręgosłupa do podbrzusza... Nie będę już chyba gonić męża z pracy tylko mu napiszę żeby się pospieszył bo pracuje do 16... może go szef podrzuci... mam nadzieję że to jeszcze nie to, ale jednak cały dzień z małymi przerwami mam jakieś bóle...niech przynajmniej dają małemu jakieś sterydy na płuca jakby co...
-
Hej laski ja po spacerku i zabieram się za gołąbki kupne
zjem z kaaszar bo samymi się nie najem
Dzisiaj poszalałamwafelek z czek deserowej po 30 min 103, po godzinie 96. No i zjadłam rogala chippicao z czekoladą pomiar co 15 min 71-110-121-107, więc calkiemr spoko
takie krótkie skoki to nie skoki
Kamcia dobrze, że szybka wizyta.
Monilla super, że bez insu.
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Czyli Kamcia wg twojej diab jezeli np. ja mierze sie po 1h. i mam wynik przy granicy 120 to mierzac sie np. po 1.15 i majac przkeroczenie ono mnie nie powinno obchodzic bo po 1h bylo ok? Wiesz pytam bo ja ostatnio wiekszosc wynikow mam juz wlasnie przy granicy i zaczelam się martwic ze byc moze ten cukier pozniej jeszcze rośnie i wywala mi ponad norme. Do wizyty u diab mam jeszcze 1.5tyg i chce jej sie o to zapytac a przez te swieta i imprezy ostatnio jestem z paskami na styk
Domi trzymam kciuki zeby to jeszcze nie to i zeby dzidzia jeszcze posiedzieć chcialaDaj znac jak sie sytuacja rozwija i jak będziesz cos wiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:49
domi05 lubi tę wiadomość
-
Kamcia wiem ze serce boli. Ja nadal nie wyrzucila rzeczy taty mimo ze to juz 2 lata. Przymierzalam sie ale otwieram szafe, wyciagam z kieszeni jego karteczki i inne duperele i wymiekam. Wracaja wspomnienia, serce boli. A co dopiero bol po zmarlym dziecku. Ale juz niedlugo z tym wózkiem bedziesz zbierac nowe piękne wspomnienia :*
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ej nie no to sa kur...jaja! Zjadlam 50g.makaronu pełnoziarnistego ugotowanego na poltwardo i 2 chochelki rosołu z koncentratem i mam 127 po 1h!
No bez jaj ze nawet takiej zupy nie moge jesc. Chleb nie sluzy, makaron nie służy, ryz i kasza nie sluza to co ja mam jesc przez te 2 miesiace jeszczePlakac mi sie chce
-
Ajwi mogą Ci się cukry normować po 34 tc, tciesz się i nie szukaj problemów kochana
jak z łożyskiem ok to nie masz powodu do niepokju. Może hormony się wyciszyly i organizm powoli szykuje się do porodu. Może za 3-4 tyg powitasz szkraba
goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość
-
agatia wrote:Ajwi mogą Ci się cukry normować po 34 tc, tciesz się i nie szukaj problemów kochana
jak z łożyskiem ok to nie masz powodu do niepokju. Może hormony się wyciszyly i organizm powoli szykuje się do porodu. Może za 3-4 tyg powitasz szkraba
Dzięki kochana. Oby.
agatia, goodwill lubią tę wiadomość
-
Ajwi zazdroszcze. Zeby tak moje sie chcialy uformować. Ja kompletnie ide w druga strone
Kamcia 50g to bylo wlasnie okolo 8 sztuk penne. Kincentrat wiem ze duzo cukru ma ale ja dalam niecaly koncentat na caly gar zupy. Po ulaniu 2 chochelek w garnku ubylo ok 1cm zupy. Dziwne ze do makaron z sosem z mięsem, warzywami i koncentratem wychodzi ok a koncentrat z rosolem i makaronem nie.
Dodatkowo mnie wolno spada cukier. Po 1.15min 117 czyli w 15 min niecale 10 jednostekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:22
-
10 jednostek w 15 min to właśnie szybki spadek
ja zjadłam dziś rosół i w sumie 20 szt makaronu i cukier 100. Po pomidorowej trochę wyższe cukry. Albo makaron w zupie nie dla ciebie albo przecier. Ja od długiego czasu jem chleb z biedronki ale jak go zjadam z jakakolwiek zupa to przekraczam
i to za każdym razem bez względu na rodzaj zupy
-
nick nieaktualnyDomi jeśli jest to stały ból klujacy to może ciągnąć wiązało macicy wszak dzieciaczki rosną najbardziej w tych tygodniach a poza tym Babelek tak się mógł ułożyć że uciska na nerw.
Miałem taką sytuację ze strasznie mnie bolał brzuch w podbrzuszu bardziej po prawej stronie tali okresowy przechodzący w klucie w stronę spojenia i w tył po plecach. Zaczęło się po południu trwało cały wieczór i noc. Na drugi dzień minęło. Nie powtórzyło się więcej. Ja brałam poza nospa jeszcze magnez.
Ale jeśli masz możliwość kontaktu z położna dziś to zadzwoń a się uspokoisz
Dziewczyny jaki wózek polecacie z dużą gondola? Dwufunkyjny oczywiście ze spacerówka -
Mappi na okres wiosenno-letni nie musi być ogromna gondola
bo dzieciaczka się nie ubiera w kombinezony i śpiwory
ważne,.zeby spacerówka była duża, miała śpiwór, regulowane pasy i fajnie jak jest montowana przodem i tyłem itp. Bo w niej dziecko będzie jeździło dłużej, w różne pory roku.
-
No z ryzem tez raz probowalam i bylo 120. szkoda bo uwielbiam i bylaby fajna alternatywa zamiast chleba. Dzis ogolnie mam dzien wysokich cukrów. Czegokolwiek bym nie zjadla to nie schodze ponizej 115. Oby jutro bylo lepiej
Dziewczyny bo ze nalesniki robicie to wiem. A czy któraś z was probowala racuchy robic? Ostatnio jakies smaki mam -
Mappi w kwestii wielkości gondoli agatia ma rację. Duża to fajna dla nas - wrześniowek
Ale ja i tak stawiałam na dużą. Mam wózek camarelo carera. Gondola ma 85 lub 90 cm zaraz zmierze
Gondola ofoliowana w czesci wiec nie dostane sie do jej wnętrza. ..raczej 85 ma. Emilka jeździła od początku grudnia przez 7 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:28
agatia lubi tę wiadomość
-
Dorinka wrote:Dziewczyny bo ze nalesniki robicie to wiem. A czy któraś z was probowala racuchy robic? Ostatnio jakies smaki mam
http://dietetycznie-fantastycznie.blogspot.com/2015/10/dietetyczne-bezglutenowe-racuchy-jabkowe.html#.VwKU4TG2d0s
Te brzmią dobrze, mam je w planach. Zamiast mąki ryżowej można pewnie pełnoziarnistą lub żytnia.
Dorinka lubi tę wiadomość