X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżę już prawie godzinę, myślałam po zupce że przeszło ale chyba się nasila, młody trochę pokopał i teraz czuję już trochę od kręgosłupa do podbrzusza... Nie będę już chyba gonić męża z pracy tylko mu napiszę żeby się pospieszył bo pracuje do 16... może go szef podrzuci... mam nadzieję że to jeszcze nie to, ale jednak cały dzień z małymi przerwami mam jakieś bóle...niech przynajmniej dają małemu jakieś sterydy na płuca jakby co...

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja po spacerku i zabieram się za gołąbki kupne ;) zjem z kaaszar bo samymi się nie najem :)
    Dzisiaj poszalałam :) wafelek z czek deserowej po 30 min 103, po godzinie 96. No i zjadłam rogala chippicao z czekoladą pomiar co 15 min 71-110-121-107, więc calkiemr spoko :) takie krótkie skoki to nie skoki :)

Kamcia dobrze, że szybka wizyta.
    Monilla super, że bez insu.

monilia84 lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Kamcia wg twojej diab jezeli np. ja mierze sie po 1h. i mam wynik przy granicy 120 to mierzac sie np. po 1.15 i majac przkeroczenie ono mnie nie powinno obchodzic bo po 1h bylo ok? Wiesz pytam bo ja ostatnio wiekszosc wynikow mam juz wlasnie przy granicy i zaczelam się martwic ze byc moze ten cukier pozniej jeszcze rośnie i wywala mi ponad norme. Do wizyty u diab mam jeszcze 1.5tyg i chce jej sie o to zapytac a przez te swieta i imprezy ostatnio jestem z paskami na styk :)

Domi trzymam kciuki zeby to jeszcze nie to i zeby dzidzia jeszcze posiedzieć chciala :) Daj znac jak sie sytuacja rozwija i jak będziesz cos wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:49

domi05 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja ją zrozumiałam tak : mam robić jeden pomiar bo u mnie jest wiadome ze zaraz i tak ten cukier spadnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przyniósł wózek Emilki do domu (żeby 36 kg kosiarki schować w piwnicy ) a w nim jej ulubione zabawki i nawet okruszki po bulce :( tak mi się smutno zrobiło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wiem ze serce boli. Ja nadal nie wyrzucila rzeczy taty mimo ze to juz 2 lata. Przymierzalam sie ale otwieram szafe, wyciagam z kieszeni jego karteczki i inne duperele i wymiekam. Wracaja wspomnienia, serce boli. A co dopiero bol po zmarlym dziecku. Ale juz niedlugo z tym wózkiem bedziesz zbierac nowe piękne wspomnienia :*:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie no to sa kur...jaja! Zjadlam 50g.makaronu pełnoziarnistego ugotowanego na poltwardo i 2 chochelki rosołu z koncentratem i mam 127 po 1h! :(
    No bez jaj ze nawet takiej zupy nie moge jesc. Chleb nie sluzy, makaron nie służy, ryz i kasza nie sluza to co ja mam jesc przez te 2 miesiace jeszcze :( Plakac mi sie chce :(

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie wiem ile to 50 g makaronu (ha liczę sztuki penne )ale tak szczerze to koncentrat ma dużo cukru. Tylko to mi przychodzi do głowy. Sprawdź sobie skład

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny,

Zaczynam się strachac...

Kluski leeniwe w wersji że szpinakiem i bułka tartą na maśle - cukier 83...

Dzisiaj
    Na czczo 65, po śniadaniu 88 a po obiedzie 83...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:24

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi mogą Ci się cukry normować po 34 tc, tciesz się i nie szukaj problemów kochana :) jak z łożyskiem ok to nie masz powodu do niepokju. Może hormony się wyciszyly i organizm powoli szykuje się do porodu. Może za 3-4 tyg powitasz szkraba :)

goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ajwi mogą Ci się cukry normować po 34 tc, tciesz się i nie szukaj problemów kochana :) jak z łożyskiem ok to nie masz powodu do niepokju. Może hormony się wyciszyly i organizm powoli szykuje się do porodu. Może za 3-4 tyg powitasz szkraba :)

Dzięki kochana. Oby :).

agatia, goodwill lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi zazdroszcze. Zeby tak moje sie chcialy uformować. Ja kompletnie ide w druga strone :(
    Kamcia 50g to bylo wlasnie okolo 8 sztuk penne. Kincentrat wiem ze duzo cukru ma ale ja dalam niecaly koncentat na caly gar zupy. Po ulaniu 2 chochelek w garnku ubylo ok 1cm zupy. Dziwne ze do makaron z sosem z mięsem, warzywami i koncentratem wychodzi ok a koncentrat z rosolem i makaronem nie.

Dodatkowo mnie wolno spada cukier. Po 1.15min 117 czyli w 15 min niecale 10 jednostek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:22

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 jednostek w 15 min to właśnie szybki spadek :) ja zjadłam dziś rosół i w sumie 20 szt makaronu i cukier 100. Po pomidorowej trochę wyższe cukry. Albo makaron w zupie nie dla ciebie albo przecier. Ja od długiego czasu jem chleb z biedronki ale jak go zjadam z jakakolwiek zupa to przekraczam :) i to za każdym razem bez względu na rodzaj zupy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka moja diab mówiła tez (odnośnie wyniku np po kebabie i po tej kaszce co złapałam 146 i za 10 min 107 )ze glukometr nie zawsze prawdę ci powie bo ma zakres błędu na + i - stąd nie ma sensu co chwilę mierzyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jeśli jest to stały ból klujacy to może ciągnąć wiązało macicy wszak dzieciaczki rosną najbardziej w tych tygodniach a poza tym Babelek tak się mógł ułożyć że uciska na nerw.

Miałem taką sytuację ze strasznie mnie bolał brzuch w podbrzuszu bardziej po prawej stronie tali okresowy przechodzący w klucie w stronę spojenia i w tył po plecach. Zaczęło się po południu trwało cały wieczór i noc. Na drugi dzień minęło. Nie powtórzyło się więcej. Ja brałam poza nospa jeszcze magnez.

Ale jeśli masz możliwość kontaktu z położna dziś to zadzwoń a się uspokoisz

Dziewczyny jaki wózek polecacie z dużą gondola? Dwufunkyjny oczywiście ze spacerówka

• goodwill Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka - mi pomidorówka wywala w kosmos. Przestałam jeść, choć kooocham. >120 to była normalka po pomidorowej z 2 łyżkami brązowego ryżu. :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi na okres wiosenno-letni nie musi być ogromna gondola :) bo dzieciaczka się nie ubiera w kombinezony i śpiwory :) ważne,.zeby spacerówka była duża, miała śpiwór, regulowane pasy i fajnie jak jest montowana przodem i tyłem itp. Bo w niej dziecko będzie jeździło dłużej, w różne pory roku.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ryzem tez raz probowalam i bylo 120. szkoda bo uwielbiam i bylaby fajna alternatywa zamiast chleba. Dzis ogolnie mam dzien wysokich cukrów. Czegokolwiek bym nie zjadla to nie schodze ponizej 115. Oby jutro bylo lepiej :)

Dziewczyny bo ze nalesniki robicie to wiem. A czy któraś z was probowala racuchy robic? Ostatnio jakies smaki mam :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi w kwestii wielkości gondoli agatia ma rację. Duża to fajna dla nas - wrześniowek :D Ale ja i tak stawiałam na dużą. Mam wózek camarelo carera. Gondola ma 85 lub 90 cm zaraz zmierze
    Gondola ofoliowana w czesci wiec nie dostane sie do jej wnętrza. ..raczej 85 ma. Emilka jeździła od początku grudnia przez 7 miesięcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:28

agatia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczyny bo ze nalesniki robicie to wiem. A czy któraś z was probowala racuchy robic? Ostatnio jakies smaki mam :)

http://dietetycznie-fantastycznie.blogspot.com/2015/10/dietetyczne-bezglutenowe-racuchy-jabkowe.html#.VwKU4TG2d0s

Te brzmią dobrze, mam je w planach. Zamiast mąki ryżowej można pewnie pełnoziarnistą lub żytnia.

Dorinka lubi tę wiadomość

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ