X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-) mądre uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:11

• domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ip
    oczywiście trafiłam na lekarza gbura do którego zaczynałam chodzić... wrrr...
    KTG w porządku, nikt o zapisie więcej nic nie mówił, mąż w trakcie dojrzał i odczytał że skurcze się pisały do 20 a tętno małego 140-150, szyjka też ok, a jak zapytałam go skąd te bóle to powiedział że lekarz w przychodni stwierdzi... (pytał kiedy wizyta więc powiedziałam że w środę) gbur jeden...
    Jedyną miłą osobą była położna, zaleciła ciepłą kąpiel do odprężenia i zapowiedziała mi że urodzę za 2 tygodnie ;p Ciekawe czy ma rację :-) Ponoć dwa tygodnie wcześniej organizm tak sam się zaczyna przygotowywać, zobaczymy czy ma rację :-) Jutro poleżę a w środę do lekarza :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi najważniejsze że wszystko w porządku i debilem się nie przejmuj

domi05, goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś cukry niskie poza grysikiem 121, i nie wiem jak po bananie na podwieczorek bo zjadłam go w drodze na ip i nie mierzyłam. Po śniadaniu 96, po pomidorowej z ryżem + jabłko + 2 kostki gorzkiej czekolady 98 i po obiedzie 96. Wróciłam ze szpitala i zjadłam dwie kromki białego chleba z masłem, plasterkiem szynki i ogórkiem i niech jest cukier jaki sobie chce...

Mappi, my też mamy zamówiony wózek Camarelo ale Sirion. Co prawda nie widzieliśmy tego modelu, ale parametrami zgadza się z Carrera czy Carmelo

Ajwi, Dorinka, mappi lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi najważniejsze że wszystko w porządku i debilem się nie przejmuj
    Kamcia, jechaliśmy i mówimy żeby tylko nie trafić na K.... ;p oby do porodu na niego nie trafić ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi ja mogę polecić Ci xlandera move, ale tylko spacerowke bo gondolę dopiero będę kupować :) spacerówka jest lux.
    Miałam jeszcze mutsy transporter, gondola mała, ale spokojnie służyła przez 7 mc, ale spacerówka do bani. Koleżanka ma mutsy evo i fajna i.gondola i spacerówka (nowsza ulepszona wersja).

Zjadłam 4 gołąbki, ale mi się chciało ;) a teraz na kolację zjadłam gołąbka, kaszę i dwa kiwi. Niby owoce do 16, ale nie mogłam się oprzeć. Teraz mnie piecze język :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:36

mappi lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi będę pamiętała za co trzymać kciuki gdy jednak akcja będzie rozkrecala sie :)

A camarelo są bardzo bardzo podobne. Mój model toż 2014 roku wiec juz staruch :D

domi05, mappi lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no jeśli położna wywrózyla za 2 tyg, to za niedługo Bye bye cukrzyco :-D

domi05, goodwill, mappi, Rudzina, ksanka lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dobrze ze wszystko ok :)
    Ja po pomidorowej 126 a ty tu piszesz ze jeszcze jablko i czekolade dojadlas i taki niski cukier :)
    Az oczy otworzylam a moj sie mnie pyta co tam w tym telefonie zobaczylam ze takiego wytrzeszczu dostalam :)

domi05 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, my długo chcieliśmy Carmelę, więc też chyba z 2014r. ale jakoś kolor Siriona nas olśnił :)

Agatia oby :-) powiedziała że organizm sam sobie termin wyznacza i dwa tygodnie wcześniej się tak do niego przygotowuje :-) okaże się czy miała rację :-) Mam nadzieję :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Domi dobrze ze wszystko ok :)
    Ja po pomidorowej 126 a ty tu piszesz ze jeszcze jablko i czekolade dojadlas i taki niski cukier :)
    Az oczy otworzylam a moj sie mnie pyta co tam w tym telefonie zobaczylam ze takiego wytrzeszczu dostalam :)
    Ja po wszystkich zupach mam nisko. Tylko pomidorową robię sama z pomidorów, bez żadnych innych bulionów, tylko podsmażam w garnku na maśle cebulę i czosnek, dorzucam pomidory bez skóry (sparzone i pokrojone)jak się rozgotują to miksuję, dolewam trochę wody, przyprawiam solą i pieprzem i daję brązowy ryż, zjadam ok 2,5 chochli

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi A jaki kolor?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, niektórym pomidory wywalają cukier... ja też miałam taki okres w diecie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a mutsy transporter i rider to podobne? Bo my mamy na oku rider używaną.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam frytki jajo i mizerie i cukier 113. Dziś frytki jajo i pomidorki koktajlowe 10 szt z sosem salatkowym (knorr) i cukier 96 później 94. ..zjadłam 2 kostki czekolady 74 % :)

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia Si-7, ten:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adae92778013.jpg

przygodę z wózkami zaczęliśmy od wybrania Carmeli żakardowej granatowej, chyba CR27, później zobaczyłam na ulicy bebetto torino i się zakochałam, ale jak w sklepie próbowałam powozić wydawał się mocno sztywny, mężowi średnio się podobał, no i przejrzałam katalog Camarelo i jak zobaczyłem tego Siriona to wiedziałam że chcę tego. Jeszcze dwa inne podobne kolory mi się podobały ale dałam mężowi podjąć ostateczną decyzję :-) Jemu na szczęście też się spodobał od razu :-)

Rudzina, Ajwi lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerówka w Camarelo jest świetna. Raz że duża, a dwa można budką zakryć całą spacerówkę co będzie super na zimę.
    Tu jest fajnie pokazana spacerówka Sirion jakbyś Mappi chciała zerknąć:
    http://testujacarodzina.blogspot.com/2016/02/wersja-spacerowa-wozka-camarelo-sirion.html

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jest śliczny. Ja się bałam jasnego koloru. Ale kupiliśmy szary (ten jasny )i absolutnie się nie budzil. Dziś oglądałam spacerowkę i zdecydowanie nie musze prac.
    Ja wózkami to jedynie poruszyłam się po sklepach. Ostatnio pozwoliłam sobie pobujac wózkiem sąsiadki. ..nasz to do niego rewelacja :)wysoki, mięciutki. Będziecie na pewno zadowoleni

Spacerówka bardzo duża . Na te parametry zwracaliśmy bardzo uwagę. Jedynie powiedziałabym ze u nas pałąk ciut za nisko. Albo inaczej napiszę - mógłby być wyżej ale u nas jeszcze nie przeszkadzało to. A budka nie tyle od wiatru co nie raz od słońca na działce chroniła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:06

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślałam o tym jaśniejszym, bodajże to jest si-9 (?) ale też się baliśmy że za jasny i wybraliśmy ciemniejszy :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bangla.pl/opinie/p1269/mutsy-wozek-4rider-4rider-single-spoke-next
    Marzenka tu masz opinię i wózku, ja często korzystam z tej strony :)
    Na pewno rider ma spacerówke przekladaną przodem i tyłem. Ale chyba jest ona kiepska, tak jak w transporterze, bez wentylacji, z dość małą budka. No i wózek ma mały kosz na zakupy.

Ładny ten Camarelo :)

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ