X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-) mądre uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:11

• domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ip
    oczywiście trafiłam na lekarza gbura do którego zaczynałam chodzić... wrrr...
    KTG w porządku, nikt o zapisie więcej nic nie mówił, mąż w trakcie dojrzał i odczytał że skurcze się pisały do 20 a tętno małego 140-150, szyjka też ok, a jak zapytałam go skąd te bóle to powiedział że lekarz w przychodni stwierdzi... (pytał kiedy wizyta więc powiedziałam że w środę) gbur jeden...
    Jedyną miłą osobą była położna, zaleciła ciepłą kąpiel do odprężenia i zapowiedziała mi że urodzę za 2 tygodnie ;p Ciekawe czy ma rację :-) Ponoć dwa tygodnie wcześniej organizm tak sam się zaczyna przygotowywać, zobaczymy czy ma rację :-) Jutro poleżę a w środę do lekarza :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi najważniejsze że wszystko w porządku i debilem się nie przejmuj

domi05, goodwill, Rudzina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś cukry niskie poza grysikiem 121, i nie wiem jak po bananie na podwieczorek bo zjadłam go w drodze na ip i nie mierzyłam. Po śniadaniu 96, po pomidorowej z ryżem + jabłko + 2 kostki gorzkiej czekolady 98 i po obiedzie 96. Wróciłam ze szpitala i zjadłam dwie kromki białego chleba z masłem, plasterkiem szynki i ogórkiem i niech jest cukier jaki sobie chce...

Mappi, my też mamy zamówiony wózek Camarelo ale Sirion. Co prawda nie widzieliśmy tego modelu, ale parametrami zgadza się z Carrera czy Carmelo

Ajwi, Dorinka, mappi lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Domi najważniejsze że wszystko w porządku i debilem się nie przejmuj
    Kamcia, jechaliśmy i mówimy żeby tylko nie trafić na K.... ;p oby do porodu na niego nie trafić ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi ja mogę polecić Ci xlandera move, ale tylko spacerowke bo gondolę dopiero będę kupować :) spacerówka jest lux.
    Miałam jeszcze mutsy transporter, gondola mała, ale spokojnie służyła przez 7 mc, ale spacerówka do bani. Koleżanka ma mutsy evo i fajna i.gondola i spacerówka (nowsza ulepszona wersja).

Zjadłam 4 gołąbki, ale mi się chciało ;) a teraz na kolację zjadłam gołąbka, kaszę i dwa kiwi. Niby owoce do 16, ale nie mogłam się oprzeć. Teraz mnie piecze język :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:36

mappi lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi będę pamiętała za co trzymać kciuki gdy jednak akcja będzie rozkrecala sie :)

A camarelo są bardzo bardzo podobne. Mój model toż 2014 roku wiec juz staruch :D

domi05, mappi lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no jeśli położna wywrózyla za 2 tyg, to za niedługo Bye bye cukrzyco :-D

domi05, goodwill, mappi, Rudzina, ksanka lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dobrze ze wszystko ok :)
    Ja po pomidorowej 126 a ty tu piszesz ze jeszcze jablko i czekolade dojadlas i taki niski cukier :)
    Az oczy otworzylam a moj sie mnie pyta co tam w tym telefonie zobaczylam ze takiego wytrzeszczu dostalam :)

domi05 lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, my długo chcieliśmy Carmelę, więc też chyba z 2014r. ale jakoś kolor Siriona nas olśnił :)

Agatia oby :-) powiedziała że organizm sam sobie termin wyznacza i dwa tygodnie wcześniej się tak do niego przygotowuje :-) okaże się czy miała rację :-) Mam nadzieję :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Domi dobrze ze wszystko ok :)
    Ja po pomidorowej 126 a ty tu piszesz ze jeszcze jablko i czekolade dojadlas i taki niski cukier :)
    Az oczy otworzylam a moj sie mnie pyta co tam w tym telefonie zobaczylam ze takiego wytrzeszczu dostalam :)
    Ja po wszystkich zupach mam nisko. Tylko pomidorową robię sama z pomidorów, bez żadnych innych bulionów, tylko podsmażam w garnku na maśle cebulę i czosnek, dorzucam pomidory bez skóry (sparzone i pokrojone)jak się rozgotują to miksuję, dolewam trochę wody, przyprawiam solą i pieprzem i daję brązowy ryż, zjadam ok 2,5 chochli

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi A jaki kolor?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, niektórym pomidory wywalają cukier... ja też miałam taki okres w diecie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a mutsy transporter i rider to podobne? Bo my mamy na oku rider używaną.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam frytki jajo i mizerie i cukier 113. Dziś frytki jajo i pomidorki koktajlowe 10 szt z sosem salatkowym (knorr) i cukier 96 później 94. ..zjadłam 2 kostki czekolady 74 % :)

Ajwi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia Si-7, ten:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adae92778013.jpg

przygodę z wózkami zaczęliśmy od wybrania Carmeli żakardowej granatowej, chyba CR27, później zobaczyłam na ulicy bebetto torino i się zakochałam, ale jak w sklepie próbowałam powozić wydawał się mocno sztywny, mężowi średnio się podobał, no i przejrzałam katalog Camarelo i jak zobaczyłem tego Siriona to wiedziałam że chcę tego. Jeszcze dwa inne podobne kolory mi się podobały ale dałam mężowi podjąć ostateczną decyzję :-) Jemu na szczęście też się spodobał od razu :-)

Rudzina, Ajwi lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerówka w Camarelo jest świetna. Raz że duża, a dwa można budką zakryć całą spacerówkę co będzie super na zimę.
    Tu jest fajnie pokazana spacerówka Sirion jakbyś Mappi chciała zerknąć:
    http://testujacarodzina.blogspot.com/2016/02/wersja-spacerowa-wozka-camarelo-sirion.html

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jest śliczny. Ja się bałam jasnego koloru. Ale kupiliśmy szary (ten jasny )i absolutnie się nie budzil. Dziś oglądałam spacerowkę i zdecydowanie nie musze prac.
    Ja wózkami to jedynie poruszyłam się po sklepach. Ostatnio pozwoliłam sobie pobujac wózkiem sąsiadki. ..nasz to do niego rewelacja :)wysoki, mięciutki. Będziecie na pewno zadowoleni

Spacerówka bardzo duża . Na te parametry zwracaliśmy bardzo uwagę. Jedynie powiedziałabym ze u nas pałąk ciut za nisko. Albo inaczej napiszę - mógłby być wyżej ale u nas jeszcze nie przeszkadzało to. A budka nie tyle od wiatru co nie raz od słońca na działce chroniła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 20:06

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślałam o tym jaśniejszym, bodajże to jest si-9 (?) ale też się baliśmy że za jasny i wybraliśmy ciemniejszy :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bangla.pl/opinie/p1269/mutsy-wozek-4rider-4rider-single-spoke-next
    Marzenka tu masz opinię i wózku, ja często korzystam z tej strony :)
    Na pewno rider ma spacerówke przekladaną przodem i tyłem. Ale chyba jest ona kiepska, tak jak w transporterze, bez wentylacji, z dość małą budka. No i wózek ma mały kosz na zakupy.

Ładny ten Camarelo :)

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ