Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
asioczek86 wrote:jak idę do diabetolog to pielęgniara najpierw wypytuje się, bierze na wagę, pomiar ciśnienia i potem pomiar gluko. nigdy nie pyta czy myłam wcześniej ręce czy nie. najwyżej przetrze raz suchym gazikiem i wg niej po sprawie. przyjmijmy jednak że to były brudne ręce
kamcia gratuluję pierwszych kopniaczków
U mnie przemywa gazikiem ze spirytusemRudzina -
Asioczek u diab na początku też mi mierzyli i nie pytali o umyte ręce. Teraz tylko pytają o poranne cukry juz nie mierzą
szkoda mi pasków bo teraz mam mało ale przy zapasie sprawdzę pomiar na wysmarowanym paluchu i na umytym
na początku robiłam eksperymenty np czy po 2h wynik z paska będzie taki sam
był wyższy
-
kamcia ty za dużo eksperymentujesz
ja już zastanawiam się nawet czy mam się mierzyć, skoro wiem co jem i wiem, że po takim jedzeniu nie przekroczę
oj już niedługo zjem sobie naleśniki z nutellajeszcze tylko miesiąc.
moja diabetolog robi kolejną krzywą po 8 tygodniach. ja czytałam, że po 6 się powinno, no ale to nic. dobrze, że daje mi ekstra recepty na paski, bo potem nie będę mieć refundowanych.
mąż śpi a ja się nudzę... -
nick nieaktualnyKamcia gratki za ruchy synka:-)
Wróciłam z tych targów.
Jestem załamana:-(
Nic nie kupiłam:-(
Wózków mnóstwo rabaty miały być duże a tam 20-50zl mniej hahaha
Na szczęście nic mi się nie podobało
Pojechałam do biedronki po mandarynki i kupiłam nagietka czosnkowa były chrupiące i cieplutkie.
Zjadłam już ze dwie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle Kamcia drogo.!!!!
Patrzyłam wcześniej np. Na smoczki takie do buzi uspokajające z firmy tommee na allegro za dwa smoczki zapłacę 14zl a tam 25!!!!
Jakbym nie miał ciuszków i innych rzeczy to bym szperala i brała odczulabym to w kasie patrząc na ceny gdzie indziej.
Zestaw startowy butelek z tommee w sklepie 85xl na allegro znalazłam od 49zl.
Jest różnica trzeba poszukać na allegro a ja wolę tam robić zakupy bo zawsze od jednej osoby biorę więcej.
Wózki już zglupialam jutro przejrzę świeże ogłoszenia ale mąż twierdzi że mamy czas:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chyba mam nie pewny ten gluko:-(
Jedna ręka 125 druga ręką 132!
Różnica jest a ja nie wiem na którym wyniku się oprzeć dobrze ze w środę mam diablo.
Ciekawe czy mi wymieni na nowy???!
Dałam insuline 2j nie wiem czy dobrze czy nie zrobiłam ahhhhh -
nick nieaktualny
-
Żabka
Moja diab mówi ze liczy się 1.pomiar (bo gluko może się mylić w obie strony )
Wiadomo ze nie mam pieluchale chusteczki nawilżane zawsze u nas są. Płyny do prania (od początku proszków nie używam )mam bo kupuje w promocji. Ja preferuje lovele. Podkłady poporodowe wzięłam w zapasie i jeszcze mam
. Mimo wszystko musze zrobić taką samą listę wyprawkową
A u ciebie dużo bo musisz od początku zbieraćcóra juz duża
; ja nawet mam linomag i guziki nasączone (a wszystko sprawdzone pod względem daty ważności ). Mam nawet obiadki w słoikach 10 szt do wydania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny