X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rudzina
    Z jednej strony przestraszylam się tego wyniku a z drugiej od razu pomyślałam że nie umylam rąk
    nigdy po jablku nie przekroczyłam a co dopiero po połowie. 105 to mój częsty wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    jak idę do diabetolog to pielęgniara najpierw wypytuje się, bierze na wagę, pomiar ciśnienia i potem pomiar gluko. nigdy nie pyta czy myłam wcześniej ręce czy nie. najwyżej przetrze raz suchym gazikiem i wg niej po sprawie. przyjmijmy jednak że to były brudne ręce ;)

kamcia gratuluję pierwszych kopniaczków :)

U mnie przemywa gazikiem ze spirytusem ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek u diab na początku też mi mierzyli i nie pytali o umyte ręce. Teraz tylko pytają o poranne cukry juz nie mierzą :) szkoda mi pasków bo teraz mam mało ale przy zapasie sprawdzę pomiar na wysmarowanym paluchu i na umytym :) na początku robiłam eksperymenty np czy po 2h wynik z paska będzie taki sam :) był wyższy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia ty za dużo eksperymentujesz ;) ja już zastanawiam się nawet czy mam się mierzyć, skoro wiem co jem i wiem, że po takim jedzeniu nie przekroczę ;)

oj już niedługo zjem sobie naleśniki z nutella ;) jeszcze tylko miesiąc.
    moja diabetolog robi kolejną krzywą po 8 tygodniach. ja czytałam, że po 6 się powinno, no ale to nic. dobrze, że daje mi ekstra recepty na paski, bo potem nie będę mieć refundowanych.
    mąż śpi a ja się nudzę... :(

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek powinno się niby po 6 tyg bo tyle czasu dają do połogu. Ja krwawilam 7 tyg. ..
    Ogolnie mierze się po każdym posiłku. Trochę inaczej jak jestem poza domem. Dziś jednak źle się czuje - ból pleców i czuję gardło (to nawet nie ból )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratki za ruchy synka:-)

Wróciłam z tych targów.
    Jestem załamana:-(
    Nic nie kupiłam:-(
    Wózków mnóstwo rabaty miały być duże a tam 20-50zl mniej hahaha
    Na szczęście nic mi się nie podobało :-)
    Pojechałam do biedronki po mandarynki i kupiłam nagietka czosnkowa były chrupiące i cieplutkie.
    Zjadłam już ze dwie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chwyt marketingowy im się udał -ściągnęli ludzi :)
    Nie boisz się bagietki?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.
    Później ci powiem.......:-)
    Tak za 40min.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja Kamcia chwyt im się udał ludzi jak mrówkow i zakupy każdy miał od malutkich po wielkie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teoretycznie coś tam kupić się dało :) ja wózki w necie oglądałam później ich na żywo szukałam a potem cenowo najtańszego.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Kamcia drogo.!!!!
    Patrzyłam wcześniej np. Na smoczki takie do buzi uspokajające z firmy tommee na allegro za dwa smoczki zapłacę 14zl a tam 25!!!!
    Jakbym nie miał ciuszków i innych rzeczy to bym szperala i brała odczulabym to w kasie patrząc na ceny gdzie indziej.
    Zestaw startowy butelek z tommee w sklepie 85xl na allegro znalazłam od 49zl.
    Jest różnica trzeba poszukać na allegro a ja wolę tam robić zakupy bo zawsze od jednej osoby biorę więcej.:-)
    Wózki już zglupialam jutro przejrzę świeże ogłoszenia ale mąż twierdzi że mamy czas:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja Emilce wszystko na allegro kupowałam tylko wózek w sklepie stacjonarnym. Po prostu jest taniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz przekonałas mnie bardziej do zakupów na allegro:-)

Z córką w ciąży zrobiłam tak jak ty i część rzeczy kupiłam w pobliżu na ryneczku :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka u nas kurier był co drugi dzień :) nawet smoczki i butelki mają taniej. ..teraz znalazłam w domu nie pieluchy tetrowe i flanelowe. Niemal wszystko mam. Tylko ubranka i smoczki i butelki ze smoczkami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mam nie pewny ten gluko:-(
    Jedna ręka 125 druga ręką 132!
    Różnica jest a ja nie wiem na którym wyniku się oprzeć dobrze ze w środę mam diablo.
    Ciekawe czy mi wymieni na nowy???!
    Dałam insuline 2j nie wiem czy dobrze czy nie zrobiłam ahhhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potrzebuje wózka,pampersy,pieluch tetrowe, podkłady na łóżko,linomagiem,bapanten, biustonosz do karmienia, butelki, smoczki,szczotkę do włosów,proszki płyny do prania ubranek i coś do kąpieli małemu.
    Dużo co????:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Moja diab mówi ze liczy się 1.pomiar (bo gluko może się mylić w obie strony )
    Wiadomo ze nie mam pieluch :) ale chusteczki nawilżane zawsze u nas są. Płyny do prania (od początku proszków nie używam )mam bo kupuje w promocji. Ja preferuje lovele. Podkłady poporodowe wzięłam w zapasie i jeszcze mam :). Mimo wszystko musze zrobić taką samą listę wyprawkową

A u ciebie dużo bo musisz od początku zbierać :) córa juz duża :D; ja nawet mam linomag i guziki nasączone (a wszystko sprawdzone pod względem daty ważności ). Mam nawet obiadki w słoikach 10 szt do wydania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:00

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhhh
    Ale taka różnica coś mi nie halo.
    Ciekawe co moja powie.

Tak ja też polecam lovele.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 butle płynu do prania i 1 odplamiacza (to tylko na allegro znajduje )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to też taniej wychodzi na allegro????
    Jutro będę sama to popatrzę :-)

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ