X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek podobno są nowe wytyczne i krzywą po porodzie robi się po 8-12 tyg. Muszę potem i tym poczytać.
    Żabko 125'i 132 to niewielka różnica, mieści się w zakresie błędu statystycznego gluko :)

goodwill lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mało jest rzeczy, których się nie da kupic na allegro ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka lovela tania w biedronce 1.5 litra za około 10 zł
    A odplamiacz lovela nie pojawia się coś w sklepach i nie raz przy okazji zamawiałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet w biedronce są płyny 3 litry lovela za 12 zł ale tylko do białego (a ja tak prania nie sortuje )a obok te małe butelki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknę zobaczę w biedrze nigdy za tym się nieogladalam.
    Kurcze moja córkę chyba coś bierze wypiekivdostala a tempka 37 stopni.
    Wrrrr jak zwykle jak muszę po lekarzach latać to ona choruje :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka tak jak ja źle się czuje. ..bolą plecy nie mam sił i czuje gardło (ale nie boli )i nic poza tym. I co to ma być? A powaliło na kanapie na cały dzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś wirus znowu lata i zaraza :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może. ..na pewno u mnie nie angina. ..ale i nie grypa. Tez nie przeziębienie. ..płuczę gardło i tyle

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jednak we mnie siedzi. Po frytkach 130. Moje pierwsze przekroczenie od wizyty i drugie dziś (pierwsze po kaszce )...no trudno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pogoda? Bo u mnie cukry ma gornejr granicy, a wczoraj wszystkie niskie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo źle czuje. ..i leżę od samego rana. A rano jeszcze cukry były dobre później juz czułam ze mnie rozkłada
    Boli mnie całe ciało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kuruj się kochana.

Jem nocną kanapeczkę i idę oglądać MasterChefa :) Bo jutro obchód trza się wyspać ;)
    Na kolację zjadłam kanapker z wędliną, ogórkiem, jajko w majonezie i belriso cukier 99 :)
    Dobrej nocy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia az mnie tym dobrym humorem zarażasz trochę ;) ja jeszcze musze coś przegryźć zanim nanocna kanapka. Więc chyba chrupkie z czymś... Mąż zajada gulasz ale ja już na noc nie będę takich konkretów zapodawać. Będzie na jutro na obiad.
    Dzisiaj przeżyłam mały komedio-dramat wracajac z koscioła. Mąz zaparkował tak, ze musiałam przeskakiwać nad kałużą i jak wracaliśmy przeskoczyłam, wpadłam w poslizg na błocie, więc szybko dostawiłam druga nogę zeby nie upaść i przejechałam tą drugą nogą przez kałużę zalewając samą siebie po sam pas - cała w wodzie i błocie; wpieniona na maksa w złości wsiadałam do samochodu, przywaliłam kolanem o drzwi i na koniec sobie przycięłam stopę :D byłam tak wściekła że nawet nie miałam siły się rozpłakać...

agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia po takim zestawie na kolacje rzeczywiście cukry w górnej granicy :P;)
    Mnie dzis zostalo 2 kawalki pizzy ze wczoraj i zjadlam z ociupinka ketchupu - 117
    Pozniej na kolacje 1 wase z maslem orzechowym i 200g. truskawek - 111 :)
    A teraz dalam na kanapkę 30g. uduszone piczarki i plasterek sera i ociupinke ketchupu i sobie zapieklam w piekarniku :) Za 40 min pomiar :)
    Jestem dzis przezarta. Mąż mnie tuczy :) Jutro będzie kg na plusie jak nic :)

Zabka po II bagietkach to i tak dobry wynik :) Ja bym nie zaryzykowala bo moge zjeść ok 30g. pieczywa wiec twyszlo by ok 2 kawałeczkow a to za malo zeby przestać jesc :)

Kamcia ewidentnie masz słabszy dzień :( Moze herbatka z cytryną i odrobinka miodu postawi cie na nogi.
    PS. gratuluję ruchow. Dzidzia cie pociesza w slabszym dniu ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina sorki ale nie moge się powstrzymać od śmiechu:-)
    A z drugiej strony jest mi przykro że mąż nie myśli i ciężarnej wygibasy każe robić:-)
    Nie warczalas na niego?!!! Ja bym mu dała!!!

Dorinka nie jest zły wynik jak na dwie bagietka biedronkowe.
    Kwestia że ja nie wiem który wynik brać pod uwagę ale w środę diablo rozwieje moje myśli.

Ja się przyznam że jem cały czas biały chleb. Na śniadanie dziś wyjątkowo zjadłam 1,5 kromki bo byłam głodna i było ok jak bym zjadła już 2 kromki to by były cukry wysokie.
    Więc jem 1 kromke i starcza.
    Jutro muszę iść siku zanieść do badania.

Aaaaaa i w środę umówiłam się z mamą bo ma wolne i w razie czego popilnuje mi córkę gdyby się rozchorowala (jutro idzie niby do przedszkola bo się dobrze czuje tak mówi że chce iść) i przewalimy stos ubranek dla noworodka aż do rocznego bo tyle mnie interesuje i sobie przywiozę:-)

Dobranoc ja się kładę bo głupie myśli mbie strasznie nadchodzą czyt. Czy z moim małym szkrabem wszystko wporzadku.:-(?

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) przecież napisałam ze KOMEDIOdramat, w tamtej chwili to był dramat ale teraz mnie samej chce się śmiać... :D
    Nawet miałam ochotę to zwalić na niego ale prawda jest taka, że zwykle chodzimy pieszo, dzisiaj miałam zły dzień więc samochodem i przeze mnie wyjechalismy za późno, wiec parkowane na szybko i ja też nie poskarżyłam sie że stoimy przy kałuży bo oczywiście wydaje mi się, że nadal jestem taka sprawna jak pół roku temu i co to dla mnie przeskoczyć ten kawałeczek. No i mam.

Jakbym zjadła bagietkę biedronkową to bym padła ze szczęścia chyba hahaha, kurde, dziewczyny, mnie tak byle przekroczenia dołują, że uroczyscie przysięgam od jutra nie tykać żadnych zakazanych produktów. Dużo mi nie zostało, jak zaczynam cudować to od razu coś sie dzieje i jeszcze się wpieprze na koniec. A gin mnie przestrzegała w środę, że jak raz się straci kontrolę to potem jest kłopot wrócić do normalnych cukrów...

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po mojej zapiekance 117 :) Nastepnym razem spróbuję bez ketchupu :)

Ja też bym taka bagietke z biedry wszamala ale bardziej mam smaka na obwarzanka krakowskiego. A jutro wizyta u lekarza i na kazdym kroku beda budki z obwarzankami. Ehhhh taki mięciutki w srodku posypany sola lub serem ;)

Dziewczyny a jak to jest z tymi paskami co pisalyscie? Po porodzie nie bedziemy miec refundowanych? Przeciez dopóki nie zrobimy testu obciazenia glukoza po porodzie to nie mozna nas uznac jako "wyleczonych".
    Moja mi paskow wypisuje na styk wiec nie bardzo mam z czego odkladac na czasy po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:05

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Ja po mojej zapiekance 117 :) Nastepnym razem spróbuję bez ketchupu :)

Ja też bym taka bagietke z biedry wszamala ale bardziej mam smaka na obwarzanka krakowskiego. A jutro wizyta u lekarza i na kazdym kroku beda budki z obwarzankami. Ehhhh taki mięciutki w srodku posypany sola lub serem ;)

Dziewczyny a jak to jest z tymi paskami co pisalyscie? Po porodzie nie bedziemy miec refundowanych? Przeciez dopóki nie zrobimy testu obciazenia glukoza po porodzie to nie mozna nas uznac jako "wyleczonych".
    Moja mi paskow wypisuje na styk wiec nie bardzo mam z czego odkladac na czasy po porodzie.

Szczerze to nie wiem, jakoś nie pomyślałam o tym. Może zapytaj i wprost poproś o jakieś dodatkowe recepty?

Też chce obwarzaaaaankaaaa... idę wsunac kanapke z serem i do wyra :) młody strasznie mi gniecie pęcherz dzisiaj.

Dobrej nocy!

Rudzina
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie glukometry? Wyniki są szczegółowe czy dużo odbiegają od pomiarów laboratoryjnych? Dosłałyście w szpitalu czy kupowałyście? I po ile są paski? Ufff :) ... Dużo pytań, ja wizytę pierwszą mam dopiero za niecałe 3 tygodnie, na krzywej były te wysokie cukry i bym chociaż chciała wiedzieć co mi służy a co nie. Choć nie uśmiecha mi się wydawać kasy na glukometr. Ale ciekawa jestem które i ile kosztują takie dokładne. Dzięki za odpowiedzi :D

zi13skjob7hi4oms.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ