Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agatia az mnie tym dobrym humorem zarażasz trochę
ja jeszcze musze coś przegryźć zanim nanocna kanapka. Więc chyba chrupkie z czymś... Mąż zajada gulasz ale ja już na noc nie będę takich konkretów zapodawać. Będzie na jutro na obiad.
Dzisiaj przeżyłam mały komedio-dramat wracajac z koscioła. Mąz zaparkował tak, ze musiałam przeskakiwać nad kałużą i jak wracaliśmy przeskoczyłam, wpadłam w poslizg na błocie, więc szybko dostawiłam druga nogę zeby nie upaść i przejechałam tą drugą nogą przez kałużę zalewając samą siebie po sam pas - cała w wodzie i błocie; wpieniona na maksa w złości wsiadałam do samochodu, przywaliłam kolanem o drzwi i na koniec sobie przycięłam stopębyłam tak wściekła że nawet nie miałam siły się rozpłakać...
agatia, żabka04 lubią tę wiadomość
Rudzina -
Agatia po takim zestawie na kolacje rzeczywiście cukry w górnej granicy
;)
Mnie dzis zostalo 2 kawalki pizzy ze wczoraj i zjadlam z ociupinka ketchupu - 117
Pozniej na kolacje 1 wase z maslem orzechowym i 200g. truskawek - 111
A teraz dalam na kanapkę 30g. uduszone piczarki i plasterek sera i ociupinke ketchupu i sobie zapieklam w piekarnikuZa 40 min pomiar
Jestem dzis przezarta. Mąż mnie tuczyJutro będzie kg na plusie jak nic
Zabka po II bagietkach to i tak dobry wynikJa bym nie zaryzykowala bo moge zjeść ok 30g. pieczywa wiec twyszlo by ok 2 kawałeczkow a to za malo zeby przestać jesc
Kamcia ewidentnie masz słabszy dzieńMoze herbatka z cytryną i odrobinka miodu postawi cie na nogi.
PS. gratuluję ruchow. Dzidzia cie pociesza w slabszym dniu -
nick nieaktualnyRudzina sorki ale nie moge się powstrzymać od śmiechu:-)
A z drugiej strony jest mi przykro że mąż nie myśli i ciężarnej wygibasy każe robić
Nie warczalas na niego?!!! Ja bym mu dała!!!
Dorinka nie jest zły wynik jak na dwie bagietka biedronkowe.
Kwestia że ja nie wiem który wynik brać pod uwagę ale w środę diablo rozwieje moje myśli.
Ja się przyznam że jem cały czas biały chleb. Na śniadanie dziś wyjątkowo zjadłam 1,5 kromki bo byłam głodna i było ok jak bym zjadła już 2 kromki to by były cukry wysokie.
Więc jem 1 kromke i starcza.
Jutro muszę iść siku zanieść do badania.
Aaaaaa i w środę umówiłam się z mamą bo ma wolne i w razie czego popilnuje mi córkę gdyby się rozchorowala (jutro idzie niby do przedszkola bo się dobrze czuje tak mówi że chce iść) i przewalimy stos ubranek dla noworodka aż do rocznego bo tyle mnie interesuje i sobie przywiozę
Dobranoc ja się kładę bo głupie myśli mbie strasznie nadchodzą czyt. Czy z moim małym szkrabem wszystko wporzadku.?
-
przecież napisałam ze KOMEDIOdramat, w tamtej chwili to był dramat ale teraz mnie samej chce się śmiać...
Nawet miałam ochotę to zwalić na niego ale prawda jest taka, że zwykle chodzimy pieszo, dzisiaj miałam zły dzień więc samochodem i przeze mnie wyjechalismy za późno, wiec parkowane na szybko i ja też nie poskarżyłam sie że stoimy przy kałuży bo oczywiście wydaje mi się, że nadal jestem taka sprawna jak pół roku temu i co to dla mnie przeskoczyć ten kawałeczek. No i mam.
Jakbym zjadła bagietkę biedronkową to bym padła ze szczęścia chyba hahaha, kurde, dziewczyny, mnie tak byle przekroczenia dołują, że uroczyscie przysięgam od jutra nie tykać żadnych zakazanych produktów. Dużo mi nie zostało, jak zaczynam cudować to od razu coś sie dzieje i jeszcze się wpieprze na koniec. A gin mnie przestrzegała w środę, że jak raz się straci kontrolę to potem jest kłopot wrócić do normalnych cukrów...Rudzina -
Ja po mojej zapiekance 117
Nastepnym razem spróbuję bez ketchupu
Ja też bym taka bagietke z biedry wszamala ale bardziej mam smaka na obwarzanka krakowskiego. A jutro wizyta u lekarza i na kazdym kroku beda budki z obwarzankami. Ehhhh taki mięciutki w srodku posypany sola lub serem
Dziewczyny a jak to jest z tymi paskami co pisalyscie? Po porodzie nie bedziemy miec refundowanych? Przeciez dopóki nie zrobimy testu obciazenia glukoza po porodzie to nie mozna nas uznac jako "wyleczonych".
Moja mi paskow wypisuje na styk wiec nie bardzo mam z czego odkladac na czasy po porodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:05
-
Dorinka wrote:Ja po mojej zapiekance 117
Nastepnym razem spróbuję bez ketchupu
Ja też bym taka bagietke z biedry wszamala ale bardziej mam smaka na obwarzanka krakowskiego. A jutro wizyta u lekarza i na kazdym kroku beda budki z obwarzankami. Ehhhh taki mięciutki w srodku posypany sola lub serem
Dziewczyny a jak to jest z tymi paskami co pisalyscie? Po porodzie nie bedziemy miec refundowanych? Przeciez dopóki nie zrobimy testu obciazenia glukoza po porodzie to nie mozna nas uznac jako "wyleczonych".
Moja mi paskow wypisuje na styk wiec nie bardzo mam z czego odkladac na czasy po porodzie.
Szczerze to nie wiem, jakoś nie pomyślałam o tym. Może zapytaj i wprost poproś o jakieś dodatkowe recepty?
Też chce obwarzaaaaankaaaa... idę wsunac kanapke z serem i do wyramłody strasznie mi gniecie pęcherz dzisiaj.
Dobrej nocy!Rudzina -
Jakie macie glukometry? Wyniki są szczegółowe czy dużo odbiegają od pomiarów laboratoryjnych? Dosłałyście w szpitalu czy kupowałyście? I po ile są paski? Ufff
... Dużo pytań, ja wizytę pierwszą mam dopiero za niecałe 3 tygodnie, na krzywej były te wysokie cukry i bym chociaż chciała wiedzieć co mi służy a co nie. Choć nie uśmiecha mi się wydawać kasy na glukometr. Ale ciekawa jestem które i ile kosztują takie dokładne. Dzięki za odpowiedzi