X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jak bylam chora w 19 tyg to poszlam do rodzinnego. A jezleli nie czujesz sie az tak zle zeby do lekarza isc to idz poprostu do apteki moze babki cos poradza. Ja sok z bzu mam ale jeżeli nie masz to wiem ze w aptekach maja te rozne syropy. Ja kupowałam kiedys z zurawiny i mial calkiem przyzwoity sklad (i cene tez - mała buteleczka 25zl) :)

Ja dzis na czczo 87. Cala noc nie moglam spac.
    Dzis ostatnie usg genetyczne. Boje się jak cholera. Pierwsze jak wstalam to biegunka. Zaraz musze sie zebrac na śniadanie a wogole nie mam dzis na nic apetytu :(

3i49o7esw7obg123.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia sol nie zaszkodzi ;) dzis mam jakis dzien spiny boli mnie troche brzuch tak lekko okresowo . Nic chyba juz tak bedzie do konca ze zawsze cos .
    Alek ma jakis zly dzien wscieka sie od rana ...
    na czczo 82 po sniadaniu 111 nie ma tragegi;D teraz zaraz kawusia i trzeba jakos zaczac ten dzien

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka powodzenia :-)
    biegunka? tak cie przeczysciło? czy cos zjadłas??

zabuszka dzien sie rozkreca mam nadzieje ze humor wróci :-)

Dorinka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, dzis poniedziałek, więc wiesz jak to u rodzinnego :) pewnie juz dawno miejsca na dzisiaj nie ma :) narazie mnie mięsnie nie bola, więc nie moge powiedzieć ze jest tak bardzo źle...zobaczymy jak bedzie rano, jesli tak samo(lub gorzej) to pójde do lekarza. Ja się boje , ze to bakteryjne i lepiej szybciej dostać antybiotyk, ale u mnie nic nie moge stwierdzić, co mi dolega, gdybym chociaż katar miała, czy stan podgoraczkowy...

zabuszka, zrobie tę inhalacje ;)

włosy musze umyć zeby iść do apteki :) chciałam wieczorem jechać do castoramy...
    a aptekę mam w swoim bloku, ale musze wyjść z klatki schodowej i obejść blok-nikt mnie nie puści zapleczem, choć drzwi sa wewnatrz klatki schodowej :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka i na usg na pewno bedzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo apteka mi sie koncza witaminy a musze brac przez ta anemie choc przyznaje ze nie bralam przed cukrzyca nic no na poczatku kwas foliowy i to szystko. jakos jestem anty tabletkowa .jakie macie witaminy? ja mam prenatal i zastanawiam sie czy go kupic cczy jakis inny

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka podejrzewam ze z nerwow bo wczoraj juz caly dzien mnie bolal.
    Wogole do czwartku zapowiadają mi sie same nerwy. Dzis wizyta u gina i usg. Jutro musze jechac do pracy oddac swoja szafkę i zabrac rzeczy bo przyjmują osoby nowe i nie maja dla nich miejsca a mnie przeciez i tak dlugo nie bedzie :O WTF?! :/ Juz nawet tego nie komentuje bo nie mam na to sil. W srode natomiast mam wizyte u mojej UKOCHANEJ diabetolog :/

Ja biore natal. Mam nadzieje ze dzis nie okaze sie ze przez te witaminy dzidzius za duzo urósł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:43

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    oooo apteka mi sie koncza witaminy a musze brac przez ta anemie choc przyznaje ze nie bralam przed cukrzyca nic no na poczatku kwas foliowy i to szystko. jakos jestem anty tabletkowa .jakie macie witaminy? ja mam prenatal i zastanawiam sie czy go kupic cczy jakis inny

Ja na początku ciaży brałam femibion, teraz witamin już nie biorę tylko naprzemiennie żelazo i DHA co drugi dzień plus magnez (swojś drogą zapomniała dziś rano łyknąć, dzięki za przypomnienie!)

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Zabka podejrzewam ze z nerwow bo wczoraj juz caly dzien mnie bolal.
    Wogole do czwartku zapowiadają mi sie same nerwy. Dzis wizyta u gina i usg. Jutro musze jechac do pracy oddac swoja szafkę i zabrac rzeczy bo przyjmują osoby nowe i nie maja dla nich miejsca a mnie przeciez i tak dlugo nie bedzie :O WTF?! :/ Juz nawet tego nie komentuje bo nie mam na to sil. W srode natomiast mam wizyte u mojej UKOCHANEJ diabetolog :/

Ja biore natal. Mam nadzieje ze dzis nie okaze sie ze przez te witaminy dzidzius za duzo urósł.

Dziwne zwyczaje w tej twojej pracy - jakiś 'geniusz' musiał to wymyślić...
    Staraj się nie stresować, chociaz wiem, ze to sie tak łatwo powie. Ale na pewno wszystko bedzie ok. A co do diablo to jak twoje cukry? dużo masz przekroczeń?

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inhalacja zrobiona :) zobaczymy co z tego wyjdzie. Najbardziej podobało to się mojemu kotu :D
    agatia, podpowiedz mi , jak czesto miałaś robić inhalację z samej soli(wiem jak to jest z lekami) i ile jej wlewałaś?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaca całą buteleczke na inhalację. Inhalacja 2 razy dziennie.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Dziwne zwyczaje w tej twojej pracy - jakiś 'geniusz' musiał to wymyślić...
    Staraj się nie stresować, chociaz wiem, ze to sie tak łatwo powie. Ale na pewno wszystko bedzie ok. A co do diablo to jak twoje cukry? dużo masz przekroczeń?
    Od 23.03 mam 5 przekroczen nie wyższych niz 130 i 1 nieznaczne na czczo. Tego sie raczej nie boję ale po mojej ostatniej "przyjemnej" rozmowie z nia pozostal jakis niesmak :)

agatia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamciaca całą buteleczke na inhalację. Inhalacja 2 razy dziennie.
    ja mam butelki 5ml

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Od 23.03 mam 5 przekroczen nie wyższych niz 130 i 1 nieznaczne na czczo. Tego sie raczej nie boję ale po mojej ostatniej "przyjemnej" rozmowie z nia pozostal jakis niesmak :)

no tak, przeciez walkę stoczyłaś z diablo :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie pamiętam Kamcia ilu ml używałam :/
    Dorinko ja mam wizytę 18.04 i też odczuwam duży niesmak ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlałam 3ml
    ja i tak to robie profilaktycznie, więc nawet jak za mało, to na profilaktykę wystarczy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, jak cukry ok, to nie będzie się miała do czego przywalic ;) a teraz sobie przypominam tą akcję! cóż, nie daj się, potraktuj to jako przykry obowiazek i tyle. A może miała wtedy gorszy dzień i teraz bedzie spoko! ;)

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po sniadaniu 118
    czyli po cukrach na pewno poznam , ze zarazki wyprowadziły się z mojego organizmu :) nie trzeba miodu pić, aby cukry podskoczyły
    wczorajszy i dzisiejszy dzień pokolorowałam na żółto-ze w te dni byłam chora i cukry osobiście na czas choroby mam w d...

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, głowa do góry i nie przejmuj się nadąsanym babskiem...
    Na siłę nie może ci dać niczego więc ją olej...

Kamciaelcia
    Też słyszałam o tej soli na gardło żeby plukac ale w ciąży to myślę, że zawsze lepiej dopytac swojego lekarza...ja do swojego dzwonie z każdym pytaniem...

Agatia
    Jak tam po obchodzie?

Malwinaa,
    Glukometr dostaniesz za darmo od diabetologa lub w aptece...
    Dadza ci ten, który będą mieli...
    Ja mam one touch select mini i jest ok...

Któraś z dziewczyn dostała sterydy i jej cukry skakaly...- tak jest po tym sterydzie. Mnie uprzedzalu, że potrafią nawet i do 200 skoczyć ale u mnie raz maksymalnie chyba do 150 wystrzeliły i coś mi się działo z krwią bo nie chciała się kropla zrobić tylko ciekła mi strużka z palca... Ale już dostawalam jeszcze adalat...

Ja od kilku dni poranne cukry poniżej 65... 63, 63 i 64...
    Brzuch mi się zaczął opuszczać...
    Dziewczyny zaczynam się bać tego całego porodu... Normalnie, że tak brzydko rzecz ujme - sram w majty... :/

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiam nie chorobę tylko podejście ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Rudzina
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ