Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia ja jak bylam chora w 19 tyg to poszlam do rodzinnego. A jezleli nie czujesz sie az tak zle zeby do lekarza isc to idz poprostu do apteki moze babki cos poradza. Ja sok z bzu mam ale jeżeli nie masz to wiem ze w aptekach maja te rozne syropy. Ja kupowałam kiedys z zurawiny i mial calkiem przyzwoity sklad (i cene tez - mała buteleczka 25zl)
Ja dzis na czczo 87. Cala noc nie moglam spac.
Dzis ostatnie usg genetyczne. Boje się jak cholera. Pierwsze jak wstalam to biegunka. Zaraz musze sie zebrac na śniadanie a wogole nie mam dzis na nic apetytu -
kamcia sol nie zaszkodzi
dzis mam jakis dzien spiny boli mnie troche brzuch tak lekko okresowo . Nic chyba juz tak bedzie do konca ze zawsze cos .
Alek ma jakis zly dzien wscieka sie od rana ...
na czczo 82 po sniadaniu 111 nie ma tragegi;D teraz zaraz kawusia i trzeba jakos zaczac ten dzien -
nick nieaktualny
-
dorinka, dzis poniedziałek, więc wiesz jak to u rodzinnego
pewnie juz dawno miejsca na dzisiaj nie ma
narazie mnie mięsnie nie bola, więc nie moge powiedzieć ze jest tak bardzo źle...zobaczymy jak bedzie rano, jesli tak samo(lub gorzej) to pójde do lekarza. Ja się boje , ze to bakteryjne i lepiej szybciej dostać antybiotyk, ale u mnie nic nie moge stwierdzić, co mi dolega, gdybym chociaż katar miała, czy stan podgoraczkowy...
zabuszka, zrobie tę inhalacje
włosy musze umyć zeby iść do aptekichciałam wieczorem jechać do castoramy...
a aptekę mam w swoim bloku, ale musze wyjść z klatki schodowej i obejść blok-nikt mnie nie puści zapleczem, choć drzwi sa wewnatrz klatki schodowej -
oooo apteka mi sie koncza witaminy a musze brac przez ta anemie choc przyznaje ze nie bralam przed cukrzyca nic no na poczatku kwas foliowy i to szystko. jakos jestem anty tabletkowa .jakie macie witaminy? ja mam prenatal i zastanawiam sie czy go kupic cczy jakis inny
-
Zabka podejrzewam ze z nerwow bo wczoraj juz caly dzien mnie bolal.
Wogole do czwartku zapowiadają mi sie same nerwy. Dzis wizyta u gina i usg. Jutro musze jechac do pracy oddac swoja szafkę i zabrac rzeczy bo przyjmują osoby nowe i nie maja dla nich miejsca a mnie przeciez i tak dlugo nie bedzieWTF?!
Juz nawet tego nie komentuje bo nie mam na to sil. W srode natomiast mam wizyte u mojej UKOCHANEJ diabetolog
Ja biore natal. Mam nadzieje ze dzis nie okaze sie ze przez te witaminy dzidzius za duzo urósł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:43
-
zabuszka wrote:oooo apteka mi sie koncza witaminy a musze brac przez ta anemie choc przyznaje ze nie bralam przed cukrzyca nic no na poczatku kwas foliowy i to szystko. jakos jestem anty tabletkowa .jakie macie witaminy? ja mam prenatal i zastanawiam sie czy go kupic cczy jakis inny
Ja na początku ciaży brałam femibion, teraz witamin już nie biorę tylko naprzemiennie żelazo i DHA co drugi dzień plus magnez (swojś drogą zapomniała dziś rano łyknąć, dzięki za przypomnienie!)Rudzina -
Dorinka wrote:Zabka podejrzewam ze z nerwow bo wczoraj juz caly dzien mnie bolal.
Wogole do czwartku zapowiadają mi sie same nerwy. Dzis wizyta u gina i usg. Jutro musze jechac do pracy oddac swoja szafkę i zabrac rzeczy bo przyjmują osoby nowe i nie maja dla nich miejsca a mnie przeciez i tak dlugo nie bedzieWTF?!
Juz nawet tego nie komentuje bo nie mam na to sil. W srode natomiast mam wizyte u mojej UKOCHANEJ diabetolog
Ja biore natal. Mam nadzieje ze dzis nie okaze sie ze przez te witaminy dzidzius za duzo urósł.
Dziwne zwyczaje w tej twojej pracy - jakiś 'geniusz' musiał to wymyślić...
Staraj się nie stresować, chociaz wiem, ze to sie tak łatwo powie. Ale na pewno wszystko bedzie ok. A co do diablo to jak twoje cukry? dużo masz przekroczeń?Rudzina -
Rudzina wrote:Dziwne zwyczaje w tej twojej pracy - jakiś 'geniusz' musiał to wymyślić...
Staraj się nie stresować, chociaz wiem, ze to sie tak łatwo powie. Ale na pewno wszystko bedzie ok. A co do diablo to jak twoje cukry? dużo masz przekroczeń?
agatia lubi tę wiadomość
-
ja po sniadaniu 118
czyli po cukrach na pewno poznam , ze zarazki wyprowadziły się z mojego organizmunie trzeba miodu pić, aby cukry podskoczyły
wczorajszy i dzisiejszy dzień pokolorowałam na żółto-ze w te dni byłam chora i cukry osobiście na czas choroby mam w d...Rudzina lubi tę wiadomość
-
Dorinka, głowa do góry i nie przejmuj się nadąsanym babskiem...
Na siłę nie może ci dać niczego więc ją olej...
Kamciaelcia
Też słyszałam o tej soli na gardło żeby plukac ale w ciąży to myślę, że zawsze lepiej dopytac swojego lekarza...ja do swojego dzwonie z każdym pytaniem...
Agatia
Jak tam po obchodzie?
Malwinaa,
Glukometr dostaniesz za darmo od diabetologa lub w aptece...
Dadza ci ten, który będą mieli...
Ja mam one touch select mini i jest ok...
Któraś z dziewczyn dostała sterydy i jej cukry skakaly...- tak jest po tym sterydzie. Mnie uprzedzalu, że potrafią nawet i do 200 skoczyć ale u mnie raz maksymalnie chyba do 150 wystrzeliły i coś mi się działo z krwią bo nie chciała się kropla zrobić tylko ciekła mi strużka z palca... Ale już dostawalam jeszcze adalat...
Ja od kilku dni poranne cukry poniżej 65... 63, 63 i 64...
Brzuch mi się zaczął opuszczać...
Dziewczyny zaczynam się bać tego całego porodu... Normalnie, że tak brzydko rzecz ujme - sram w majty...