X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia :-) smacznego!

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekie Zabko ;) aż mnie skręca na słodkie dzisiaj i stwierdziłam, że zjem do kawusi bo zdechnę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama mam ochotę na Grześka albo to bagietka czosnkowa:-(
    Jedz jedz nie żałuj sobie :-)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Ajwi też mam niskie cukry na czczo
    Dziś 67

Ewidentnie rozwiązanie się zbliża.
    Ajwi który to tydzień przypomnij

Dzisiaj mam klujace skurcze co 10-15 minut i jeszcze gina który mam nadzieję że wreszcie coś postanowi co ze mną.
    Rodze czy nie rodze już mnie to wnerwia
    :-)

Mappi,
    U mnie zaczął się 36 tydzień...
    Czyli skończyłam 35...
    Niech mi za 2 tyg zdejmują pessar i fiuuu :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój już przestalam w to wierzyć. Skurcz co 10-12 minut ale takie mało upierdliwe a miały być takie że przerywają rozmowę.
    Ajwi się dopatrzylam 36 zaczynasz no to brzuch w dół w tym tygodniu jak najbardziej. Mi się jakoś w tym czasie opuścił. A od dwóch dni jest jeszcze niżej normalnie wisi wręcz obwisa.

Jeszcze tydzień wytrzymaj i do dzieła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:16

Ajwi lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mappi może długi spacer albo schody? Tu w szpitalu widzę, że to działa :)

• Ajwi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Taka ciekawostka- był diablo powiedział ze poza tymi po zastrzyku cukry bardzo dobre wiec mam mierzyć co 3 dzien juz do końca ciazy... Nie wiem czy dam radę:p słyszała któraś z was o takiej wersji?

Aga,
    A który to tydzień?
    Diabetolodzy szpitalni są dużo bardziej wyluzowani niż ci z przychodni...
    Ja też jeszcze mierze się jak przykazano ale niedługo mi się skończą paski więc też zastanawiam się nad rzadszym pomiarami...
    U mnie tez bez przekroczeń...
    A po sterydach też miałam tak jak ty...
    Też miałam mieć konsultacje diabetologa w szpitalu ale widząc moje cukry chyba sobie odpuscili bo nie było co konsultować hehe :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziekie Zabko ;) aż mnie skręca na słodkie dzisiaj i stwierdziłam, że zjem do kawusi bo zdechnę ;)

Szpitalnym kuracjuszom należy się :)
    Pod warunkiem, że nie wejdzie w nawyk hehe :)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi korzystam póki cukry mam ok :) diab powiedziała, że jak po godzinie dobry po wafelku to nie trzeba sobie odmawiać :)

Dorinka lubi tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi 34 tydzień wiec jeszcze za wczesnie na wylazenie.... Ale ten diablo totalnie wyluzowany nawet powiedział ze moge zjeść na obiad knedle przewidziane nie dla cukrzyków oczywiscie:p tez bede mierzyć normalnie dalej bo nigdy nie wiadomo a bede spokojniejsza;)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tez agatia ciągnie mnie do słodkiego - widocznie taki efekt szpitala:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miseczke ogorkowej zjadlam i jade. Trzymać kciuki :)

Mappi zycze wreszcie skurczy przerywajacych rozmowe :) Informuj nas na bieżąco :)

Rudzina lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tak mierzyłam jakiś czas ;) co drugi dzień. W te dni bez pomiarów się pilnowałam jak chora psychicznie hahaha, to było dosyć wygodne w tym sensie że np mogłam sobie zaplanować dzień poza domem, jakies wyjście do kina zaraz po kolacji itp, ale wróciłam do pomiarów codziennych, pewniej sie tak czuję.

I ja chodze do poradni szpitalnej wiec to moze być prawda, ze szpitalni są bardziej wyluzowani. Chociaż nie az tak - mnie nikt knedli nie pozwalał jeść ;)

Mappi ja sie spodziewałam, że ty się teraz już rozpakowana odezwiesz! a tu proszę... wyobrażam sobie jakie te ostatnie tygodnie musza być już niepewne, niby mogłoby sie skończyć, ale moze niech jeszcze posiedzi... :) i Ajwi na wylocie! zaraz sie zrobi nerwowo jak na majówkach hahaha

Ja dziś super niski cukier po obiedzie (87) więc zapodałam sobie czekoladę z pomarańczą po pomiarze.

Ajwi lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz dojeżdżamy. Jesteśmy za szybko niestety i do 16 musimy czekac na lekarza ale jesteśmy 1 w kolejce.
    Jestem wściekła. Po miseczce ogorkowej - 120 :O Stwierdzam ze albo wywala mi rosół 1 dniowy (odcedzony z warzyw) albo 1 mala lyzeczka smietany. Ziamniaczka mialam malutkiego wiec to raczej nie on.

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    My juz dojeżdżamy. Jesteśmy za szybko niestety i do 16 musimy czekac na lekarza ale jesteśmy 1 w kolejce.
    Jestem wściekła. Po miseczce ogorkowej - 120 :O Stwierdzam ze albo wywala mi rosół 1 dniowy (odcedzony z warzyw) albo 1 mala lyzeczka smietany. Ziamniaczka mialam malutkiego wiec to raczej nie on.

Ja stwierdzam, że ci podnosi stresik kochana! Naprawdę tyle jest czynników poza jedzeniem, które wpływają na ten poziom cukru - stres, margines błędu glukometru itp. Spokojnie.

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina stresik napewno tez wpływa ale to juz jest moj 3 wysoki wynik po zupie. Po rosole z łyżka makaronu ale w dzien ugotowania mam ok 95. Na II dzien mialam 117. Tydzień temu po pomidorowej z makaronem pelnozoarnistym 123 a w tym tyg 120 po ogorkowej. Wiec nie wiem czy jednodniowy rosol nie jest sprawca.

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... A wyjmujesz te warzywa od razu pierwszego dnia czy leżą aż odgrzejesz później? Chociaż to są jakies jaja zeby takie niuanse miały znaczenie. Cukrzycy nie ogarniemy nigdy!!!
    Daj znać jak wizyta!!!

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina gotuje rosół, odcedzam go i jemy w niedziele i w nastepne dni. Wiec albo cos się w tym czasie w rosole zmienia i mi wywala albo to ta lyzeczka mala smietany. Jutro spróbuje zrobic na wywarze warzywnym i zobaczymy :) Musze pokombinować z tymi zupami bo o wiele lepiej sie po nich czuje niz caly czas na kanapkach.

Po wizycie wszystko ok :)
    3x potwierdzony synek. Jego jajka zajmowaly caly ekran wiec raczej nie ma wątpliwości :)
    Przeplywy i cala reszta ok. Łożysko II stopien. 31 tydzien i maly wazy 1500g :)

Pytalam gina o cukry po slodyczach. Powiedział zeby nie robic ze slodkiego nawyku poniewaz organizm ma rezerwy insuliny ktore zuzywa wlasnie na cukry proste. Pozwalajac sobie codziennie na slodkie zuzywa je co będzie skutkowalo pogorszeniem sie wszytskich cukrow po posilkach wraz z biegiem czasu. Pogorszenie cukrow po dogadzaniu sobie slodkim + pogorszenie sie cukrow spowodowane rozwojem ciazy = cukrowa tragedia i wizja insuliny. Oczywiscie opisalam wam to swoimi slowami bo lekarskiego slangu nie powtorze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:27

agatia, Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko super wieści, synulek już kawał chłopczyka :)
    Co do słodyczy, to może coś w tym być, ale to i owoce nie powinny być nawykiem, bo to też cukry proste.

Dorinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na 9 mam się do szpitala położyć a we środę doktor zbada i zdecyduje co się będzie działo. Trochę mnie to wszystko irytuje no ale jedno jest pewne wyjdę już raczej z synkiem :-)

Ajwi, agatia, Rudzina, żabka04, domi05, Dorinka, kamciaelcia, Lulu83 lubią tę wiadomość

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ