X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moj gin juz dawno mowil zeby z owocow absolutnie nie rezygnowac bo procz cukrow prostych maja mnóstwo witamin ktore sa dla dziecka bardzo potrzebne. Tylko dokladajac do naszych ograniczonych ilosci wafelka lub inne slodkosci robi się w ciągu dnia bomba cukrowa. Minimalna ilosc owocow jest przeciez zalecana w naszej diecie. Ja gina pytalam bardziej o jakies batoniki, ciasta czy nawet kaszki ktore jadlam. Czy skoro cukry ok to moge jego dołączyć do diety i to mi odradzil. Ale pogadam jeszcze o tym z diab :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie oświadczam że nalesniki dla mnie są bleeeeee nawet z dżemem z biedronki:-(
    146 i 136 mierzyłam dwie ręce z ciekawości.
    Żegnam się z nalesnikami:-(:-(

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ja od razu nerwowo reaguję jak mowa o owocach bo wczoraj trafiłam takie słodkie kiwi że prawie się popłakałam ze szczęścia jak zjadłam pierwszy kawałek :) to jedna z moich nielicznych radości jedzeniowych teraz a i tak bardzo ograniczona!

Dziewczyny czy któraś z nas spodziewa się dziewczynki z tych co już wiedzą?

Zabka, szkoda tych naleśników, ale z drugiej strony jak i tak ci nie smakowały zbytnio to mała strata. Mnie np te z mąki orkiszowej super wchodzą, ale z dżemem nie spróbuję bo się boję!

Dorinka mój w 32tyg 1670 i gin mówi że ciut za mały, bo wymiary ma raczej na 30tc więc u ciebie jak znalazł to 1500!

Dorinka lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzina nie ma co żałować :-)
    Jedynie zevinsuli ze musiałam dać:-(
    No trudno z drugiej strony dobrze ze ja mam w końcu testuje jedzenie.
    Więcej już nie dotknę naleśników tak jak i Jagodzianki hlip hlip:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko przykro mi, że naleśniki nie służą.

Rudzinko ja się spodziewam córci.
    Ej macie piękne wagi dzieci. Mój synuś w 28 tc ważył 1200g, w 31 tc dalej 1200g. Urodził się 2570 w 36tc. Luzik :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi diab mówiła ze kaszkę czy owoce a nawet babkę cytrynowa mogę jeść skoro cukry są dobre. Jakoś o limicie insuliny nigdy nie wspominała :) ja się troszkę lepiej czuję. Mam wrażenie jakby kaszlec mi sie chciało a gardło juz mniej czuje (czyli pewnie schodzi )
    A że cukry do dupy od samego rana (albo przekroczenia albo na granicy tylko po połowie jabłka 92 ) to zaszaleje. ..byliśmy w Castoramie po ogrodzenie i zjechalismy do mc. ..jednak kurczakburgery nie dla mnie. ..zjadłam jednego i cukier 138. I po 1.5 h podobnie. ..no trudno. Bez choroby nie byłoby dużo lepiej ale i tak bym przekroczyła po normalnym posiłku wiec o tyle było warto. I lepiej mi zgrzeszyc kebabem. Oby tez juz infekcja mi odpuscila

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka pociesz się ze masz insuline :) Pomysl co na naszym miejscu bys zrobiła :)
    Moja diab jest wielka przeciwniczka dawania insuliny bez potrzeby. U niej najpierw scisla dieta i eliminacja rzeczy zakazanych a jak dieta nie jestemy w stanie opanowac cukrow dopiero mysli o insulinie. Dlatego ja nie eksperymentuje za bardzo na niedozwolonych rzeczach :) Bardziej skupiam sie na tym czego nie mogę jesc czy co niedozwolonego moge zjesc :) Staram sie trzymac tabelki produktow z niskim lub srednim IG :)

Ja wam pisalam ze ja wazylam ok 3300 chyba a moj maz 4900 :O Takze jestem zadowolona ze póki co synus ma figurkę bardziej po mnie ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja dzisiaj też cukry wysokie na granicy a infekcji nie mam. Po sniadaniyr 111, po obiedzie 121, po podwieczorku 117, kolacja 104.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mam nadzieję że jutro będzie Ci lepiej.
    Na cukry nic nie poradzisz choroba się trzyma to i cukry:-(
    Dobrze że kebaba możemy jeszcze zjeść tak dla odmiany:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba też taki dzień ja też mam dzisiaj powyżej 100 jedynie na czczo 76

• agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, dziewczyny a powiedzcie od którego tc trzeba mierzyć ketony?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony do samego rozwiązania.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz na spada. Tym 138 nie martwie się bo jeszcze niedawno to była norma. I taka prawda że zjadłam w aucie. Jechałam w aucie i potem siedziałam w aucie wiec cukrów bardziej nie spalalam. Kebab jednak większy :)
    Moje cukry
    na czczo 95/91 (przekroczone pierwszy raz od miesiąca )
    po śniadaniu 118
    Po 100g kaszki 126
    po 2. Śniadaniu 109
    Drugie 100g kaszki 119
    Bigos z młodej kapusty (zamiast zupy )110
    Pół jabłka 92
    Kurczakburger 138 :D po 1.5 h 135 po 2h 103 uff
    Ale jak rano pisałam ostatnie 2 dni pokolorowalam na żółto i te cukry nie są moimi codziennymi ewidentnie. Gdyby nie choroba nie mialabym przekroczen (2 są oficjalne w książeczce )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i coś tam się zapytała czy mi nie przykro że mały będzie jedynakiem, zgłupiałam i pytam dlaczego ma byc jedynakiem 'no chyba w tym wieku nie liczysz na to, ze będziesz miała dużo dzieci?' i jakoś mi się zrobiło przykro. Jestem za stara na dzieci? W tym roku kończe 30 lat, owszem jako gównaira liczyłam że zacznę wcześniej, ale maż się znalazł trochę później niż w nastoletnich marzeniach ale cholera... przeciez 30 lat to nie jest aż tak dużo! Jakos zakończyłam szybko rozmowę, ale zrozumiałam że dla niej to ja w ogóle zaszłam 'rzutem na taśmę' i w ostatniej chwili... tępa dzida.

Rudzina
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ketony do samego rozwiązania.
    Agatia ale od kiedy? Od razu od momentu jak wykryto wam cukrzycę ciążowa czy od któregoś konkretnego tygodnia? Czy jak ja mam cukrzycę to od początku ciąży powinnam mierzyć?
    Aha i jeszcze jedno pytanko - co ile w ciąży są wizyty u diabetologa?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina przykre słuchać takich głupot!:-(
    Ja urodziłam córkę jak miałam 28 lat a teraz 32 lata i co?????
    Inne rodzą jeszcze później i nikt im nic nie mówi itp.
    I przyznam się że już drugi raz w tej ciąży przechodzi mi myśl o trzecim dziecku nie wiem czemu?:-)
    Ale czas pokaże nie wiem czy się odwaze hihi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Wiecie co? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i coś tam się zapytała czy mi nie przykro że mały będzie jedynakiem, zgłupiałam i pytam dlaczego ma byc jedynakiem 'no chyba w tym wieku nie liczysz na to, ze będziesz miała dużo dzieci?' i jakoś mi się zrobiło przykro. Jestem za stara na dzieci? W tym roku kończe 30 lat, owszem jako gównaira liczyłam że zacznę wcześniej, ale maż się znalazł trochę później niż w nastoletnich marzeniach ale cholera... przeciez 30 lat to nie jest aż tak dużo! Jakos zakończyłam szybko rozmowę, ale zrozumiałam że dla niej to ja w ogóle zaszłam 'rzutem na taśmę' i w ostatniej chwili... tępa dzida.

Hahaha
    A ile ona ma lat? ? I ile dzieci? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina, dobrze napisałaś - tępa dzida. Nie Ty jedna w tym wieku zachodzisz w ciążę i to wcale nie wyklucza w przyszłości rodzeństwa dla Twojego malucha :) uszy do góry!

goodwill lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Agatia ale od kiedy? Od razu od momentu jak wykryto wam cukrzycę ciążowa czy od któregoś konkretnego tygodnia? Czy jak ja mam cukrzycę to od początku ciąży powinnam mierzyć?
    Aha i jeszcze jedno pytanko - co ile w ciąży są wizyty u diabetologa?
    Ja mierze od pierwszej wizyty u diab czyli od 9 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza to chyba zależy od osoby.
    Ja nie mierze ketonów i obym ich nie mierzyła bo na łeb dostanę!
    A wizyty też indywidualnie ja jak wykryto biegalam co dwa tygodnie ostatnio powiedziała że za trzy tygodnie bo dla diablo wszystko było ok.

‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ