Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale moj gin juz dawno mowil zeby z owocow absolutnie nie rezygnowac bo procz cukrow prostych maja mnóstwo witamin ktore sa dla dziecka bardzo potrzebne. Tylko dokladajac do naszych ograniczonych ilosci wafelka lub inne slodkosci robi się w ciągu dnia bomba cukrowa. Minimalna ilosc owocow jest przeciez zalecana w naszej diecie. Ja gina pytalam bardziej o jakies batoniki, ciasta czy nawet kaszki ktore jadlam. Czy skoro cukry ok to moge jego dołączyć do diety i to mi odradzil. Ale pogadam jeszcze o tym z diab
-
nick nieaktualny
-
ja od razu nerwowo reaguję jak mowa o owocach bo wczoraj trafiłam takie słodkie kiwi że prawie się popłakałam ze szczęścia jak zjadłam pierwszy kawałek
to jedna z moich nielicznych radości jedzeniowych teraz a i tak bardzo ograniczona!
Dziewczyny czy któraś z nas spodziewa się dziewczynki z tych co już wiedzą?
Zabka, szkoda tych naleśników, ale z drugiej strony jak i tak ci nie smakowały zbytnio to mała strata. Mnie np te z mąki orkiszowej super wchodzą, ale z dżemem nie spróbuję bo się boję!
Dorinka mój w 32tyg 1670 i gin mówi że ciut za mały, bo wymiary ma raczej na 30tc więc u ciebie jak znalazł to 1500!Dorinka lubi tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualny
-
Mi diab mówiła ze kaszkę czy owoce a nawet babkę cytrynowa mogę jeść skoro cukry są dobre. Jakoś o limicie insuliny nigdy nie wspominała
ja się troszkę lepiej czuję. Mam wrażenie jakby kaszlec mi sie chciało a gardło juz mniej czuje (czyli pewnie schodzi )
A że cukry do dupy od samego rana (albo przekroczenia albo na granicy tylko po połowie jabłka 92 ) to zaszaleje. ..byliśmy w Castoramie po ogrodzenie i zjechalismy do mc. ..jednak kurczakburgery nie dla mnie. ..zjadłam jednego i cukier 138. I po 1.5 h podobnie. ..no trudno. Bez choroby nie byłoby dużo lepiej ale i tak bym przekroczyła po normalnym posiłku wiec o tyle było warto. I lepiej mi zgrzeszyc kebabem. Oby tez juz infekcja mi odpuscila -
Żabka pociesz się ze masz insuline
Pomysl co na naszym miejscu bys zrobiła
Moja diab jest wielka przeciwniczka dawania insuliny bez potrzeby. U niej najpierw scisla dieta i eliminacja rzeczy zakazanych a jak dieta nie jestemy w stanie opanowac cukrow dopiero mysli o insulinie. Dlatego ja nie eksperymentuje za bardzo na niedozwolonych rzeczachBardziej skupiam sie na tym czego nie mogę jesc czy co niedozwolonego moge zjesc
Staram sie trzymac tabelki produktow z niskim lub srednim IG
Ja wam pisalam ze ja wazylam ok 3300 chyba a moj maz 4900Takze jestem zadowolona ze póki co synus ma figurkę bardziej po mnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Juz na spada. Tym 138 nie martwie się bo jeszcze niedawno to była norma. I taka prawda że zjadłam w aucie. Jechałam w aucie i potem siedziałam w aucie wiec cukrów bardziej nie spalalam. Kebab jednak większy
Moje cukry
na czczo 95/91 (przekroczone pierwszy raz od miesiąca )
po śniadaniu 118
Po 100g kaszki 126
po 2. Śniadaniu 109
Drugie 100g kaszki 119
Bigos z młodej kapusty (zamiast zupy )110
Pół jabłka 92
Kurczakburger 138po 1.5 h 135 po 2h 103 uff
Ale jak rano pisałam ostatnie 2 dni pokolorowalam na żółto i te cukry nie są moimi codziennymi ewidentnie. Gdyby nie choroba nie mialabym przekroczen (2 są oficjalne w książeczce ) -
Wiecie co? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i coś tam się zapytała czy mi nie przykro że mały będzie jedynakiem, zgłupiałam i pytam dlaczego ma byc jedynakiem 'no chyba w tym wieku nie liczysz na to, ze będziesz miała dużo dzieci?' i jakoś mi się zrobiło przykro. Jestem za stara na dzieci? W tym roku kończe 30 lat, owszem jako gównaira liczyłam że zacznę wcześniej, ale maż się znalazł trochę później niż w nastoletnich marzeniach ale cholera... przeciez 30 lat to nie jest aż tak dużo! Jakos zakończyłam szybko rozmowę, ale zrozumiałam że dla niej to ja w ogóle zaszłam 'rzutem na taśmę' i w ostatniej chwili... tępa dzida.Rudzina
-
agatia wrote:Ketony do samego rozwiązania.
Aha i jeszcze jedno pytanko - co ile w ciąży są wizyty u diabetologa?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualnyRudzina przykre słuchać takich głupot!
Ja urodziłam córkę jak miałam 28 lat a teraz 32 lata i co?????
Inne rodzą jeszcze później i nikt im nic nie mówi itp.
I przyznam się że już drugi raz w tej ciąży przechodzi mi myśl o trzecim dziecku nie wiem czemu?
Ale czas pokaże nie wiem czy się odwaze hihi
-
Rudzina wrote:Wiecie co? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i coś tam się zapytała czy mi nie przykro że mały będzie jedynakiem, zgłupiałam i pytam dlaczego ma byc jedynakiem 'no chyba w tym wieku nie liczysz na to, ze będziesz miała dużo dzieci?' i jakoś mi się zrobiło przykro. Jestem za stara na dzieci? W tym roku kończe 30 lat, owszem jako gównaira liczyłam że zacznę wcześniej, ale maż się znalazł trochę później niż w nastoletnich marzeniach ale cholera... przeciez 30 lat to nie jest aż tak dużo! Jakos zakończyłam szybko rozmowę, ale zrozumiałam że dla niej to ja w ogóle zaszłam 'rzutem na taśmę' i w ostatniej chwili... tępa dzida.
Hahaha
A ile ona ma lat? ? I ile dzieci? ?
-
Rudzina, dobrze napisałaś - tępa dzida. Nie Ty jedna w tym wieku zachodzisz w ciążę i to wcale nie wyklucza w przyszłości rodzeństwa dla Twojego malucha
uszy do góry!
goodwill lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
agusza wrote:Agatia ale od kiedy? Od razu od momentu jak wykryto wam cukrzycę ciążowa czy od któregoś konkretnego tygodnia? Czy jak ja mam cukrzycę to od początku ciąży powinnam mierzyć?
Aha i jeszcze jedno pytanko - co ile w ciąży są wizyty u diabetologa?
-
nick nieaktualny