Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Agusza to chyba zależy od osoby.
Ja nie mierze ketonów i obym ich nie mierzyła bo na łeb dostanę!
A wizyty też indywidualnie ja jak wykryto biegalam co dwa tygodnie ostatnio powiedziała że za trzy tygodnie bo dla diablo wszystko było ok.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualnyagusza wrote:Cholera, bo ja narazie po każdym posiłku przekraczam normę i to grubo bo mam 140, 130, 150. Masakraaaa przeraża mnie to
Ty żebyś widziała moja minę jak się dowiedzialam w 9tc że przekroczyłam krzywa po 1h dla diablo o 3 oczka.
Wysłała mnie na ktg tam baby wzrokiem zabijalam, pielęgniarke diablo tak samo a ona tylko uspokajala mnie ze będzie ok i że się przelamie do ukłuć
Na widok igły mdleje a co dopiero kluc się samej ahhhhhh
-
agusza wrote:Cholera, bo ja narazie po każdym posiłku przekraczam normę i to grubo bo mam 140, 130, 150. Masakraaaa przeraża mnie to
Napisz co i ile zjadasz a nawet w jakich godzinach i zawsze moge ci podpowiedzieć jak ja bym to zrobiła. ..widzisz ja po kebabie miałam max 134 i dziś znowu zgrzeszylam fast foodem i wiem skąd te przekroczenia ale zazwyczaj daje radę
-
Rudzina wrote:Wiecie co? Właśnie rozmawiałam z koleżanką i coś tam się zapytała czy mi nie przykro że mały będzie jedynakiem, zgłupiałam i pytam dlaczego ma byc jedynakiem 'no chyba w tym wieku nie liczysz na to, ze będziesz miała dużo dzieci?' i jakoś mi się zrobiło przykro. Jestem za stara na dzieci? W tym roku kończe 30 lat, owszem jako gównaira liczyłam że zacznę wcześniej, ale maż się znalazł trochę później niż w nastoletnich marzeniach ale cholera... przeciez 30 lat to nie jest aż tak dużo! Jakos zakończyłam szybko rozmowę, ale zrozumiałam że dla niej to ja w ogóle zaszłam 'rzutem na taśmę' i w ostatniej chwili... tępa dzida.
O kurde. Ja mam 26 lat. Z 2 dzieckiem mialam plan poczekać ze 4 lata ale widze ze w MOIM wieku to po urodzeniu będzie ostatni dzwonek
No wiecie ale niektórzy ludzie sa bezczelni. Juz pal licho ze takie glupoty ma w głowie ale zeby te durne mysli na mowe przekładać
Rudzina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochana już próbowałam wszystkiego. Nawet daje insulinę i czekam 20 minut aż zacznie działać i dopiero jem ale cały czas to samo. Kurde chyba już w tym tygodniu pojadę do diabetologa na wizytęCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Urodzilam Borka tydzień po 30 urodzinach
Teraz urodze w wieku 32 lat, a w odległych planach mam jeszcze trzecią dzidzię. I głupich dzid nie słucham.
Ketony mierzę od pierwszej wizyty u diab.
Kamcia ja dziś mam też cukry do bani.
Wizyty u diablo mam, co miesiąc.agusza, Rudzina lubią tę wiadomość
-
Agusza
Maluszkowi na pewno szkodzą spadki. ..ja nie wiem jak moje cukry skakaly do 9 tc (jadłam wszystko a nawet chorowalam przy czym miodem się leczylam )ale dzidziuś wygląda na zdrowego ...źle to brzmi zdrowy. ..bo to ma różne znaczenie. ..dobrze rozwija się
A jak często jesz posiłek? -
nick nieaktualny
-
Na pewno urodzi się zdrowiutki kochana, tego Ci życzę
Ja jem co 2-3 godziny max. Przyzwyczajona jestem do diety cukrzycowej bo od kiedy tylko wiem o cukrzycy to bardzo tego wszystkiego pilnuje. Chciałam być dobrze wyrównana przed ciążą. I narazie wszystko było super dopóki nie zaczęłam mierzyć po 1godzinieCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości