X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że to chyba nie bardzo ma znaczenie ile jem.. Spróbuję jutro jeszcze cały dzień taki sobie zrobić jak mówisz. Że co 2h ale malutko bardzo. Zobaczymy jak to wyjdzie:(

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza chyba jednak ma znaczenie.

Dobra ja spadam dziecko mi nie chce spać przez popołudniowa drzemke.
    Usnelysmy we dwie. Ja tylko 30min:-(
    Dobranoc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza jakas metoda musi być! Ja jednorazowo jem około 30 g chleba i często po 1.5 h znowu coś przekasze. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka spokojnej nocy!
    Ja właśnie teraz na kolację zjadłam 30g chleba pół twarożku wiejskiego, pomidora i sałatę. Niedługo mierze zobaczymy jak będzie :(

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pytałam gina o ewentualną kontrole z zusu. Lekarz powiedział ze jezeli l4 mamy wystawione na kod 024 i mamy chodzone to nie powinno byc problemu z wytlumaczeniem nieobecnosci usprawiedliwiajac spacerem. Na wszelki wypadek wystawil mi zaświadczenie ze mam zalecone spacery :)

I kupilam ten polecany keczup ze stewia :) Ma 11g. cukrow na 100g. jutro bedzie test :)

Ide spac bo jestem psychicznie wymeczona. Dobranoc laski :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza
    A normalnie zjadasz taką kolację (bo nie wiem czym się zasmucilas )?
    I powiedz jak teraz u ciebie z wagą? Ale tego pytania nie wiaz proszę z ciążą czy cos -czysta ciekawość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka spytam swojego gin o te ewentualne zaświadczenie (tyle razy chciałam ale tchorzylam )ale wątpię że da. ..bo on nawet nie sądzi żeby ktoś miał mnie kontrolować. ..
    W pierwszej ciąży długo miałam leżące i nikt do mnie nie zawitał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się bo jak tylko biorę gluko do ręki to mam nerwy. Zmierzyłam teraz po 1h i... 110! Szok, może w tym szaleństwie jest metoda. Tylko zwiększyłam też przelicznik i nie wiem czy nie będzie zaraz spadku. Muszę uważać.
    A ważę w tej chwili 52 kg. A u Ciebie jak z wagą? Dużo w górę podczas ciąży?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja akurat na samym początku ciąży (z szoku stresu i po odstawieniu tego co niezdrowe :) )dużo zgubiłam. Odkąd jestem na diecie to ze 2 kg mam na minusie. Ale to tak mniej więcej bo juz wczoraj źle się czułam i jadłam bez apetytu i -0.7 kg. ..ostatecznie porównując się do wagi z samego początku jestem -6 kg
    W pierwszej ciąży też gubilam do połowy a potem powoli rosło a w sumie wyszło +3 kg z tą różnicą ze nie miałam żadnej diety :)
    Ale! I to najważniejsze ale. Ja mam otyłość a ty nie. ..ja rosnąć nie muszę. A pytałam o wagę bo u mnie spadek nie jest wyznacznikiem ketonow. I moja diab mówiła ze mam zjadać więcej kalorii (nie mówiła o weglo )ale teraz tak się nie czepiała bo pytała o zdanie ginekologa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza A ile zjadasz normalnie na kolacje? ?ze ten szok się pojawił. I daj znać czy był spadek (bo jednak zastosowalas 2 zmiany )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza super wynik po kolacji :)
    Jak byłam u diab, to była pani z cukrzycą typu 1. Powiedziała, że najpierw bardzo schudła do wagi 46 kg, potem zdiagnozowali problemy z tatczycą, a potem cukrzycę typu 1. Ty też widzę masz wagę piorkową.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czyli jak wstawialas zdjecie brzuszka to zamienilas je i to nie bylas ty? :)
    Bo ja na nim nie wiedzialam kobitki z otyloscia ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety teze mam nadbagaż :/ ale obiecuję sobie, że po ciąży nie wrócę do złych nawykowt.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka dziś waże 80 kg
    Od początku nie ukrywam wagi :) ale już drugi raz e ciąży waga idzie w brzuszek a ten zabiera mi moje boczki :). Po ciąży miałam flaczek z przodu. Moja waga to efekt rzucenia palenia w 2009 roku. A w klasie maturalnej ważyłam 46 kg...ja ze stresu gubię wagę. ..zawsze przy spadku badano mi tarczyce (nadczynność po mamie )i cukry. Ale to nerwicowe. Po urodzeniu emilki i stresie z powodu jej serduszka tez gubilam. ..jak teraz dowiedzialam się o ciąży (czyli 3 miesiące po śmierci małej )od razu spadło ale brzuch rośnie. Mam w obwodzie teraz niemal 100 cm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga piorkowa teraz tak ale kiedyś wazylam 67 nawet :P to były dobre czasy rozpusty ;)
    Jeszcze jakieś 10 minut i mierze, dam znać.
    A normalnie na kolację, śniadanie czy jakiś inny posiłek z chlebem zjadalam dwie te malutkie kromeczki. A teraz jedna tylko.
    Kamciaelcia w ciąży -6kg jak dotąd to Ci powiem że pewnie nie jedna Ci zazdrości ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama siebie pytam czy dzidziuś rośnie ;) bo często taka zazdrość idzie w parze z takim podejrzeniem. Raz się martwię a innym razem nie :) przecież już raz w ciąży gubilam by później rosło. Córka ważyła 3560. Ale w środę trafiłam na super specjalistę u ten mówił ze uwielbia diete cukrzycowa U pacjentek. Mam się nie martwić spadkiem. Ale dla mojej wagi jest inny przelicznik wzrostu wagi q ciąży. Jestem na półmetku wiec jeszcze 19 tyg i się okaże jak duża dzidzia i mama będą :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza A co do diety :) zjadalas 2 kromki np na 3 h to teraz możesz 1 kromke i po 1.5 kolejna i tak ciągle coś
    Ale czekam na twój wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziesz cały czas dietę trzymać to oboje będziecie w dobrej formie i wadze :)
    I tak jak mówisz - spadkiem teraz się nie przejmuj bo to chwilowe. Najważniejsze jak lekarz mówi że maleństwo odpowiednio rośnie:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... dzięki dziewczyny po prostu tak mi nerwy ruszyła. Ona jest rok młodsza ode mnie, ma 3 dzieci (pierwsze wpadła jeszcze w liceum i jakieś 3 lata temu urodziła bliźniaki). Wiem że tyle co moja mama nie natrzaskam i że z wiekiem trudniej ale ja pierdziele, ludzie czasami mogliby się ugryźć w jezyk szczególnie jak nic mądrego nie mają do powiedzenia. Zawszę mogę sobie adoptować jeszcze troje i młody będzie miał wiecej rodzeństwa niż jej dzieciaki! :)

Dzisiaj po kolacji (cała micha sałatki pomidor-mozzarella-awokado plus kromka chleba) którą sie zapchałam jak głupia i nawet pod koniec w siebie wmuszałam cukier 78... dojadłam chipsów bananowych.

Jeszcze kanapka i spać.

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na diecie juz od 1 lutego :) i walczę na niej o utrzymanie tej wagi (spadła tylko 2 kg :) ) ale już nawet diab nie czepia się o wagę tylko pyta jak usg :) bo długo jej tłumaczyła ze wagę w pierwszej ciąży gubilam a nie miałam cukrzycy i jadłam wszystko :)

Rudzina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ