Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zauważyłam że to chyba nie bardzo ma znaczenie ile jem.. Spróbuję jutro jeszcze cały dzień taki sobie zrobić jak mówisz. Że co 2h ale malutko bardzo. Zobaczymy jak to wyjdzie:(Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualny
-
A i jeszcze pytałam gina o ewentualną kontrole z zusu. Lekarz powiedział ze jezeli l4 mamy wystawione na kod 024 i mamy chodzone to nie powinno byc problemu z wytlumaczeniem nieobecnosci usprawiedliwiajac spacerem. Na wszelki wypadek wystawil mi zaświadczenie ze mam zalecone spacery
I kupilam ten polecany keczup ze stewiaMa 11g. cukrow na 100g. jutro bedzie test
Ide spac bo jestem psychicznie wymeczona. Dobranoc laski -
Martwię się bo jak tylko biorę gluko do ręki to mam nerwy. Zmierzyłam teraz po 1h i... 110! Szok, może w tym szaleństwie jest metoda. Tylko zwiększyłam też przelicznik i nie wiem czy nie będzie zaraz spadku. Muszę uważać.
A ważę w tej chwili 52 kg. A u Ciebie jak z wagą? Dużo w górę podczas ciąży?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Agusza ja akurat na samym początku ciąży (z szoku stresu i po odstawieniu tego co niezdrowe
)dużo zgubiłam. Odkąd jestem na diecie to ze 2 kg mam na minusie. Ale to tak mniej więcej bo juz wczoraj źle się czułam i jadłam bez apetytu i -0.7 kg. ..ostatecznie porównując się do wagi z samego początku jestem -6 kg
W pierwszej ciąży też gubilam do połowy a potem powoli rosło a w sumie wyszło +3 kg z tą różnicą ze nie miałam żadnej diety
Ale! I to najważniejsze ale. Ja mam otyłość a ty nie. ..ja rosnąć nie muszę. A pytałam o wagę bo u mnie spadek nie jest wyznacznikiem ketonow. I moja diab mówiła ze mam zjadać więcej kalorii (nie mówiła o weglo )ale teraz tak się nie czepiała bo pytała o zdanie ginekologa -
Dorinka dziś waże 80 kg
Od początku nie ukrywam wagiale już drugi raz e ciąży waga idzie w brzuszek a ten zabiera mi moje boczki
. Po ciąży miałam flaczek z przodu. Moja waga to efekt rzucenia palenia w 2009 roku. A w klasie maturalnej ważyłam 46 kg...ja ze stresu gubię wagę. ..zawsze przy spadku badano mi tarczyce (nadczynność po mamie )i cukry. Ale to nerwicowe. Po urodzeniu emilki i stresie z powodu jej serduszka tez gubilam. ..jak teraz dowiedzialam się o ciąży (czyli 3 miesiące po śmierci małej )od razu spadło ale brzuch rośnie. Mam w obwodzie teraz niemal 100 cm
-
Waga piorkowa teraz tak ale kiedyś wazylam 67 nawet
to były dobre czasy rozpusty
Jeszcze jakieś 10 minut i mierze, dam znać.
A normalnie na kolację, śniadanie czy jakiś inny posiłek z chlebem zjadalam dwie te malutkie kromeczki. A teraz jedna tylko.
Kamciaelcia w ciąży -6kg jak dotąd to Ci powiem że pewnie nie jedna Ci zazdrościCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Sama siebie pytam czy dzidziuś rośnie
bo często taka zazdrość idzie w parze z takim podejrzeniem. Raz się martwię a innym razem nie
przecież już raz w ciąży gubilam by później rosło. Córka ważyła 3560. Ale w środę trafiłam na super specjalistę u ten mówił ze uwielbia diete cukrzycowa U pacjentek. Mam się nie martwić spadkiem. Ale dla mojej wagi jest inny przelicznik wzrostu wagi q ciąży. Jestem na półmetku wiec jeszcze 19 tyg i się okaże jak duża dzidzia i mama będą
-
Jak będziesz cały czas dietę trzymać to oboje będziecie w dobrej formie i wadze
I tak jak mówisz - spadkiem teraz się nie przejmuj bo to chwilowe. Najważniejsze jak lekarz mówi że maleństwo odpowiednio rośnie:)Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ech... dzięki dziewczyny po prostu tak mi nerwy ruszyła. Ona jest rok młodsza ode mnie, ma 3 dzieci (pierwsze wpadła jeszcze w liceum i jakieś 3 lata temu urodziła bliźniaki). Wiem że tyle co moja mama nie natrzaskam i że z wiekiem trudniej ale ja pierdziele, ludzie czasami mogliby się ugryźć w jezyk szczególnie jak nic mądrego nie mają do powiedzenia. Zawszę mogę sobie adoptować jeszcze troje i młody będzie miał wiecej rodzeństwa niż jej dzieciaki!
Dzisiaj po kolacji (cała micha sałatki pomidor-mozzarella-awokado plus kromka chleba) którą sie zapchałam jak głupia i nawet pod koniec w siebie wmuszałam cukier 78... dojadłam chipsów bananowych.
Jeszcze kanapka i spać.
kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość
Rudzina -
Ja na diecie juz od 1 lutego
i walczę na niej o utrzymanie tej wagi (spadła tylko 2 kg
) ale już nawet diab nie czepia się o wagę tylko pyta jak usg
bo długo jej tłumaczyła ze wagę w pierwszej ciąży gubilam a nie miałam cukrzycy i jadłam wszystko
Rudzina lubi tę wiadomość