X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję agusza! Jutro podjadę do laboratorium żeby sprawdzić na czczo a potem sprawdzę jeszcze po posiłkach. Jakie wartości są ok? Na czczo poniżej 100 czy poniżej 92? A 1 godzinę po posiłku?

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo 70-90 a 1h po posiłku do 120 :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Na czczo od razu jak wstaniesz i jedną godzinę po ZAKOŃCZENIU posiłku. Tak mi powiedziała wczoraj moja trenerka pompowa :)

ja z marzenką jestesmy unikatami w tej wersji, bo nam diab kazała 1h od rozpoczecia posiłku :) ogólnie wysrodkowuje ten czas bo zawsze długo jem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz! Mam nadzieję że to jednorazowe "wyskoki" ale jeśli jednak moja trzustka ledwie dyszy to wkrótce na stałe dołączę ;)
    Miłego dnia

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubeldi
    w lab na czczo do 92 a na glukometrze do 90
    a po posiłku to juz wiesz :) do 120 (i tym różnimy sie od cukrzykówe, ze unas 1h po a u nich 2 h po jedzeniu)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam ten serek 150g naturalny z 5szt truskawek :-)

A czy sos z pieczarek możemy??:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka myśle ze sos tak ale kwestia jak go zrobisz, bo ja zawsze zastanawiam sie nad tym zagęszczaniem :) ale kupne do pieczeni(z torebki) jadłam i zawsze było dobrze z cukrami

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr... no i taka pewna byłam i 124... ;/ a zawsze było tak dobrze. Niech mi jeszcze po tej jajecznicy z chrupkim zacznie wywalać to będe chyba głodować z rana przez ten tydzień. Jutro kolejna próba, jak wywali trzeba będzie coś innego zacząć jeść tylko co ;p

Żabko, ja łączę owoce, ale gruszki nie jadłam. Ale np. Jabłko+banan, arbuz+banan i było ok.
    Tylko ja znów owoców z nabiałem nie mogę łączyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:56

tb732n0a0czusv9c.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ubeldi
    w lab na czczo do 92 a na glukometrze do 90
    a po posiłku to juz wiesz :) do 120 (i tym różnimy sie od cukrzykówe, ze unas 1h po a u nich 2 h po jedzeniu)
    Zgadza się. Ja przed ciążą mierzyłam 2h po jedzeniu.
    Kamciaelcia a ja specjalnie wczoraj pytałam trenerki kiedy mierzyć. Miałam Ci napisać co mówiła ale zapomniałam wczoraj :) jak we wszystkim są dwie szkoły.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza, ja sama byłam pewna ze 1h po zakończeniu, ale ja głupia i nadgorliwa juz na pierwszej wizycie zapytałam o ten szczegół :)
    w ogóle mam wrażenie ze swoimi pytaniami i odpowiedziami nie raz zszokowałam diabetolog i zmieniam jej tok myslenia :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe będzie Cię dłuuuugo pamiętać :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cześć.

Rudzina i wszystkie inne dziewczyny "po 30": walić teksty "wszystkowiedzących"!
    Mam 33 lata. Zaszłam po prawie roku starań, wcześniej pomiędzy 25-29 rokiem życia byłam "starą panną". Na weselu mojej MŁODSZEJ siostry miałam 25 lat, byłam sama, życzliwi kiwali nade mną głowami. Mniej życzliwi wręcz otwarcie kazali się czołgać do cmentarza, bo to taka tragedia!
    Trzeba to mieć w d....

Gwen Stefani rodziła swoje dzieci w wieku: 37,39,45!!! lat. Skoro ona może, to my też. I nikomu nic do tego.
    Aha. I mając 30 lat można jeszcze w sposób zupełnie spokojny, nawet mając cesarki, wyprodukować 3-4 sztuki przed 40. Dziękuję za uwagę. :P

Rudzina, kamciaelcia, żabka04, agusza, twardan, midnight, Lulu83, mappi, Ajwi lubią tę wiadomość

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę taka 85% cykorii to akurat z Hiszpanii sobie przywiozlam ale w Polsce jest taka Ricorrete (czy jak to się tam pisze) ze tez ma sporą zawartość cykorii plus kawa rozpuszczalna. Mnie to gin pozwoliła pić bo prawdziwa kawę odradzala w ciąży przez kofeinę...

Rudzina
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill konkretnie i na temat hahaha teraz nawet jakbym nie chciała to natrzaskam dzieciaków tej małpie na złość!!!

żabka04, goodwill, Lulu83 lubią tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsza cesarkę miałam mając 31 lat i szybciej zaszłam w ciąże(2. cykl starań) niz za pierwszym razem (16 cykli)

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tu chyba najmłodsza ;p bo dopiero 22 skończyłam ;p Ale tak się złożyło że męża poznałam jak miałam 17, a on to od początku nawijał że się ze mną ożeni i tak już 3 lata później braliśmy ślub jak miałam 20 ;p A to teraz takie niespotykane i wśród wszystkich powodowało szok ;p No bo jak taka młoda za mąż wychodzi to pewno w ciąży ;p ;p

Rudzina, goodwill lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill ale sie uśmiałam.
    Konkretna babka powiedziała co myslała :-) tego się trzymajmy!!!!

Dlatego dziś jak na pierwszy raz (nabiał+owoc)pomyślałam że spróbuje tylko z truskawkami.
    Gruszkę oddam mężowi albo zjem jutro jako samego owoca. zobaczymy :-)

Domi ty oglądałaś wózek sirion masz już go w domku???
    Jakieś opinie??????

goodwill lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi to u mnie ciekawiej: szybciej zamieszkałam z męzem niż bylismy para, potem mielismy konto wspólne i kredyt mieszkaniowy (wszystko w ciagu kilku miesięcy), slub po kilku latach
    nawet urzad skarbowy nie chcial uwierzyć ze mieliśmy konto wspólne bez ślubu
    czyli u nas odwrotnie :) my szokowalismy tempem a wy wiekiem
    aha slub wzieliśmy po cichaczu(Urząd stanu cywilnego jest 50 m od naszego bloku) 1 kwietnia, fajnie było mówić, ze slub wzięlismy w prima aprilis, nikt nie wierzył :)

domi05, Rudzina, twardan, Lulu83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko właśnie na niego czekamy już 3 tygodnie i mamy nadzieję że lada dzień będzie do odbioru - mąż ma dzisiaj dzwonić i da mi znać, bo czas oczekiwania miał być 2 tygodnie... Jak już będzie u nas stał to nacykam zdjęć i wstawię :-)

Szczerze to trochę to taki spontan był, bo długo chcieliśmy carmelę która ma świetne opinie, a że sirion w miarę nowy to niewiele można znaleźć, ale że o firmie dobrze piszą to zaryzykowaliśmy. Jedyną opinię znalazłam na blogu:
    http://testujacarodzina.blogspot.com/2016/02/nowy-wozek-synka-camarelo-sirion-opis.html
    http://zblogowani.pl/wpis/2432958/wersja-spacerowa-wozka-camarelo-sirion

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Kurcze ja tu chyba najmłodsza ;p bo dopiero 22 skończyłam ;p Ale tak się złożyło że męża poznałam jak miałam 17, a on to od początku nawijał że się ze mną ożeni i tak już 3 lata później braliśmy ślub jak miałam 20 ;p A to teraz takie niespotykane i wśród wszystkich powodowało szok ;p No bo jak taka młoda za mąż wychodzi to pewno w ciąży ;p ;p
    o to to to - to był mój plan na życie jak byłam gówniarą hahahaha, zazdroszczę ;) to troche jak moi rodzice, tylko że mama miała 19 jak poznała tatę i faktycznie ślub brała w ciąży hahahaha, ale nie znam drugiego tak szczęśliwego małżenstwa :) ja na mojego księcia z bajki się musiałam nieźle naczekać...

wyświetla mi się na FB zdjecie wielkiego czekoladowego ciasta z podpisem 'A ty jak uczcisz dzisiejszy Dzień Czekolady?' moja odp - SRAK

domi05, goodwill, kamciaelcia, twardan, unbeldi, żabka04 lubią tę wiadomość

Rudzina
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ