Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję agusza! Jutro podjadę do laboratorium żeby sprawdzić na czczo a potem sprawdzę jeszcze po posiłkach. Jakie wartości są ok? Na czczo poniżej 100 czy poniżej 92? A 1 godzinę po posiłku?Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
agusza wrote:Na czczo od razu jak wstaniesz i jedną godzinę po ZAKOŃCZENIU posiłku. Tak mi powiedziała wczoraj moja trenerka pompowa
ja z marzenką jestesmy unikatami w tej wersji, bo nam diab kazała 1h od rozpoczecia posiłkuogólnie wysrodkowuje ten czas bo zawsze długo jem
-
nick nieaktualny
-
Wrrrr... no i taka pewna byłam i 124... ;/ a zawsze było tak dobrze. Niech mi jeszcze po tej jajecznicy z chrupkim zacznie wywalać to będe chyba głodować z rana przez ten tydzień. Jutro kolejna próba, jak wywali trzeba będzie coś innego zacząć jeść tylko co ;p
Żabko, ja łączę owoce, ale gruszki nie jadłam. Ale np. Jabłko+banan, arbuz+banan i było ok.
Tylko ja znów owoców z nabiałem nie mogę łączyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:56
żabka04 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:ubeldi
w lab na czczo do 92 a na glukometrze do 90
a po posiłku to juz wieszdo 120 (i tym różnimy sie od cukrzykówe, ze unas 1h po a u nich 2 h po jedzeniu)
Kamciaelcia a ja specjalnie wczoraj pytałam trenerki kiedy mierzyć. Miałam Ci napisać co mówiła ale zapomniałam wczorajjak we wszystkim są dwie szkoły.
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Cześć, cześć.
Rudzina i wszystkie inne dziewczyny "po 30": walić teksty "wszystkowiedzących"!
Mam 33 lata. Zaszłam po prawie roku starań, wcześniej pomiędzy 25-29 rokiem życia byłam "starą panną". Na weselu mojej MŁODSZEJ siostry miałam 25 lat, byłam sama, życzliwi kiwali nade mną głowami. Mniej życzliwi wręcz otwarcie kazali się czołgać do cmentarza, bo to taka tragedia!
Trzeba to mieć w d....
Gwen Stefani rodziła swoje dzieci w wieku: 37,39,45!!! lat. Skoro ona może, to my też. I nikomu nic do tego.
Aha. I mając 30 lat można jeszcze w sposób zupełnie spokojny, nawet mając cesarki, wyprodukować 3-4 sztuki przed 40. Dziękuję za uwagę.Rudzina, kamciaelcia, żabka04, agusza, twardan, midnight, Lulu83, mappi, Ajwi lubią tę wiadomość
-
Kawę taka 85% cykorii to akurat z Hiszpanii sobie przywiozlam ale w Polsce jest taka Ricorrete (czy jak to się tam pisze) ze tez ma sporą zawartość cykorii plus kawa rozpuszczalna. Mnie to gin pozwoliła pić bo prawdziwa kawę odradzala w ciąży przez kofeinę...Rudzina
-
Kurcze ja tu chyba najmłodsza ;p bo dopiero 22 skończyłam ;p Ale tak się złożyło że męża poznałam jak miałam 17, a on to od początku nawijał że się ze mną ożeni i tak już 3 lata później braliśmy ślub jak miałam 20 ;p A to teraz takie niespotykane i wśród wszystkich powodowało szok ;p No bo jak taka młoda za mąż wychodzi to pewno w ciąży ;p ;p
Rudzina, goodwill lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoodwill ale sie uśmiałam.
Konkretna babka powiedziała co myslałatego się trzymajmy!!!!
Dlatego dziś jak na pierwszy raz (nabiał+owoc)pomyślałam że spróbuje tylko z truskawkami.
Gruszkę oddam mężowi albo zjem jutro jako samego owoca. zobaczymy
Domi ty oglądałaś wózek sirion masz już go w domku???
Jakieś opinie??????
goodwill lubi tę wiadomość
-
domi to u mnie ciekawiej: szybciej zamieszkałam z męzem niż bylismy para, potem mielismy konto wspólne i kredyt mieszkaniowy (wszystko w ciagu kilku miesięcy), slub po kilku latach
nawet urzad skarbowy nie chcial uwierzyć ze mieliśmy konto wspólne bez ślubu
czyli u nas odwrotniemy szokowalismy tempem a wy wiekiem
aha slub wzieliśmy po cichaczu(Urząd stanu cywilnego jest 50 m od naszego bloku) 1 kwietnia, fajnie było mówić, ze slub wzięlismy w prima aprilis, nikt nie wierzyłdomi05, Rudzina, twardan, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Żabko właśnie na niego czekamy już 3 tygodnie i mamy nadzieję że lada dzień będzie do odbioru - mąż ma dzisiaj dzwonić i da mi znać, bo czas oczekiwania miał być 2 tygodnie... Jak już będzie u nas stał to nacykam zdjęć i wstawię
Szczerze to trochę to taki spontan był, bo długo chcieliśmy carmelę która ma świetne opinie, a że sirion w miarę nowy to niewiele można znaleźć, ale że o firmie dobrze piszą to zaryzykowaliśmy. Jedyną opinię znalazłam na blogu:
http://testujacarodzina.blogspot.com/2016/02/nowy-wozek-synka-camarelo-sirion-opis.html
http://zblogowani.pl/wpis/2432958/wersja-spacerowa-wozka-camarelo-sirionżabka04 lubi tę wiadomość
-
domi05 wrote:Kurcze ja tu chyba najmłodsza ;p bo dopiero 22 skończyłam ;p Ale tak się złożyło że męża poznałam jak miałam 17, a on to od początku nawijał że się ze mną ożeni i tak już 3 lata później braliśmy ślub jak miałam 20 ;p A to teraz takie niespotykane i wśród wszystkich powodowało szok ;p No bo jak taka młoda za mąż wychodzi to pewno w ciąży ;p ;p
to troche jak moi rodzice, tylko że mama miała 19 jak poznała tatę i faktycznie ślub brała w ciąży hahahaha, ale nie znam drugiego tak szczęśliwego małżenstwa
ja na mojego księcia z bajki się musiałam nieźle naczekać...
wyświetla mi się na FB zdjecie wielkiego czekoladowego ciasta z podpisem 'A ty jak uczcisz dzisiejszy Dzień Czekolady?' moja odp - SRAKdomi05, goodwill, kamciaelcia, twardan, unbeldi, żabka04 lubią tę wiadomość
Rudzina