Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna w ciąży zjadłam na mieście
Jadłam zupę- kwaśnicę i sałatkę z sałaty z sosem vinegret. Po tym szaleństwie szłam spacerkiem przez półtorej godziny i nie mierzyłam cukru. Czułam się trochę jak przestępca
Coś mi psycha już nawala od tego cukru i kontroli.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Po fasolce ok 115
oczywiscie zjadlam bez chlebka
Na kolacje zjadlam kiełbasę duszona z cebulką i mala kanapeczka. Mierzymy sie niedługo
Znalazl dzis sklad mojego chleba bialego ktory jem codziennie : mąką pszenna, maka żytnia, woda, sól, drożdże.
Ciekawe co na niego powie jutro diab
Aaaa i próbowałam dzis kanapke z serem zapiekana + ketchup ze stewia. 1
Pomiar 122 ale mierzylam 2 min wczesniej i w biegu bo musiałam wyjsc oddac ta szafkę do pracy. Moze jutro jeszcze raz spróbuję -
nick nieaktualnyDorinka czekam na pomiar kiełbasy a dziś smażylam mężowi i mówię zjadłabym taka z grilla abo z cebulka
Aż jestem ciekawa
I ta kanapkę z serem też bym zjadła ale dwie
W sobotę jadę do szwagierka i zrobimy grilla aż się boję bo taka mam chcice!!!!
Jadłyscie już grilla i sprawdzalyscie cukier co można jesc???Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:51
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Na prawdę???
To będę jeść w sobotę mięsko, kiełbasę mniam.
A jak to sprawdzić???
Pierw zjeść kiełbasę po godz sprawdzić cukier??? I dopiero potem mięsko????
Czy mogę jeść co chce i po skończeniu sprawdzić po godzinie????
Sporo zależy od składu kiełbasyale fakt grillowane możemy. Ja bym jednak próbowała na raty tzn zmierzyła po kiełbasie/mięchu i potem zjadła drugie. Ale ja sram po gaciach z tym eksperymentowaniem
Rudzina -
Żabka taka prawda że kiełbasa i mięso nie powinny w ogóle podnosić cukrów. Bo weglo mają na nie wpływ. Dotąd zawsze tak jadalam : mięsne i duuzo warzyw. Przy cukrzycy wprowadziłam te cholerstwo co się zwie węglowodany
kiełbasy z intermarche mają super skład
-
nick nieaktualnyRudzina wiem wiem ze masz cykora
Więc spróbuję za was wszystkie bo język mi odpadnie jak nie zjem
I wam powiem jakie cukry były potem wy będziecie mogły jeść o ile mi cukry pozwolą
Czy na coś szczególnego mam zwrócić uwagę w składzie?????
Chcę kupić gotowa karkówka na grilla:-)
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Czy na coś szczególnego mam zwrócić uwagę w składzie?????
Chcę kupić gotowa karkówka na grilla:-)
Na glukozę hahaha, serio - raz trafiłam taką kiełbachę że miała glukozę wymienioną w składzie zaraz za mięsem, którego było 43% strach pomyśleć co tam jeszcze się czaiło bo szybko odłożyłam. Poza tym to sama nie wiem gdzie jest dobra kiełba bo ja sobie przywożę zapasy ze wsi i mam pomrożoną
Oczywiscie najelpsza jest taka która ma w składzie dużo mięsiwa!!!
Boczuś też bym zjadła... i karczek... i kaszankę! Może też sie skusze wkrótce hahahaha. Ja jestem cykor głównie z tego powodu, ze nie znam umiaru - jak już sie biore za coś zakazanego to jak powalona, jak spróbowałam pizzy to od razu do oporu, nie że 2 kawałeczki. Więc boję sie swojej reakcji na grillaRudzina -
nick nieaktualny