Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
no i ja sie witam,ledwo oczy jeszcze otwieram i kawe przełykam , a wy tu juz literki produkujecie...u mnie norma : na czczo 83 i bez ketonów. Wczoraj zadnego przekroczenia, nieźle mnie ta infekcja załatwiła przez 2 dni, nawet waga podrosła. Więc te 2 dni wycinam z kalendarza
-
widzisz, agatia, tyle czasu pisałam, ze jem niemal normalnie, jak przed ciązą
jak chcialam działać wg diety, to i ketony były...z waga to jeszcze za wczesnie mówić że w góre
waże się codziennie i jakby wziąc np każdą niedzielę od grudnia, to nadal duzo na minusie. Ja nagle duzo zgubiłam na to zatrucie na poczatku diety oraz teraz w tej tajemniczej infekcji...
o której masz usg? -
Witam się
u mnie dziś wysoko 90, ale wciąż w normie. W nocy to chyba pobiłam rekord wstawania na siusiu, więc może dlatego.Młody już od 6 nie śpi, tak mi się przepycha w brzuchu, że nie mogę się skupić
Cudowne uczucie.
Agatia trzymam kciuki za usg, Żabka a Tobie za diablo. Miłego dnia!
agatia, Rudzina, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
twardan
ja niedawno poczułam ruchy, ale od tamtej pory sa codziennie, wczoraj na korepetycjach dzieciaczek sie krecił, mam nadzieje ze pilnie uczył sie matmydo czego dąże...długo po ciąży mi tego brakowało, wrecz sobie nie wyobrazalam, jak da sie żyć bez tego
twardan lubi tę wiadomość
-
Dziekir twarden za kciukasy
choc nie spodziewam się niczego nowego usłyszeć. Przez 2 tyg łożysko ani drgnęło, więc nie sadzer, zee przez tydzień coś sie zmieniło.
Ja ruchy czuję codziennie od 2 tygnajczęściej po śniadaniu
twardan lubi tę wiadomość
-
Hej ale wcześnie, a Wy już pisu pisu ...
Ja bez acetonu i cukier 85. Więc ok.
Miałam iść dziś na wizytę, ale odwołali, bo lekarz musi zostać w szpitalu.
Ja też mam z acetonem lipę, jak nie zjem odpowiedniej ilości chleba. Wiec właściwie o 17.30 i 20.30 jem kanapki z chlebem żytnim. Bo inaczej aceton mi wychodzi.
Chyba ogarnęłam tą dietę, wiem na co mogę sobie pozwolić. Teraz to i kawkę z mlekiem i łyżeczką cukru piję i serniczka, szarlotkę, czy nawet ostatnio ciasto marchewkowe zjadłam. Robiłam z mąką orkiszową i ksylitolem i cukier miałam dobry.
Wiem, że w porze g.12-14 mogę sporo zjeść, bo wtedy cukry najniższe.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Kamcia ja jem pasztet, ser topiony, masło orzechowe. Na kanapki jem prawie wszystko.
bo tak naprawde zjadałam troszkę pasztetowej, ale pojawił sie taki jadłowstret , ze tylko margaryna mi wchodziła, potem swojska kielbasa, a ten pasztet mąz sobie kupił
a dzis przyszła ochotka, ale był pyszniutki
zapomniałam napisać- teściu się popłakał na wieśc o ciąży, a na wieść o męskim potomku chodzi dumny jak paw. A teściowie w odpowiedzi na tą nasza paczke dziś znów wysyłaja swojskie żarło
agatia i uwierz troszkę w swoje łozysko, teraz jednak wiecej sie oszczedzaszAjwi, twardan, Dorinka, żabka04, Rudzina lubią tę wiadomość
-
marzenka, ja nigdy tej diety nie zrozumiem, ale nie przesadzam z kombinowaniem, jem czesto, mało i mi to juz wystarcza...czasem zaszaleje z lepszym i gorszym skutkiem, nie odmawiam sobie co słodkie jesli cukry dobre, jem ile potrzebuje i ketonów nie ma , choć waga srednio rusza. Nie próbuje nawet tego zrozumiec
. Najwazniejsze , ze dajemy rade
-
Kamcia ja jak pomyślę ze po porodzie to uczucie sie skonczy to juz czuje pustke
Ja mam lozysko na przedniej scianie wiec mam wrazenie ze kopniaczki sa troche zaamortyzowane. Dodatkowo mimo tego tygodnia sa dni ze dzidzius jest bardzo aktywny a sa takie ze przez caly dzien malo daje o sobie znac. Lubie jak mnie kopie choc ostatnio zamiast kopac woli wbijac mi boleśnie glowke prosto w sam pecherz -
Kamcia teściowie teraz będą przysyłali dla wnuka co lepsze smakołyki
Korzystaj
Mój mąż nie może się nadziwić jak brzuch może "żyć własnym życiem" ciągle pyta jakie to uczucie, ale jak to wytłumaczyć?kamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
twardan, nie da sie wytłumaczyc, szkoda , ze to uczucie przemija...
a teściowie nie wiedza o cukrzycy...
Dorinka, z Emilka tez miałam na przedniej scianie(teraz na tylnej, a ostatnio w dnie macicy), jak mnie to łożysko bolało...było twarde i okrągłe jak głowka dziecka. Raz lekarz zwatpił, gdzie głowka(bo nagle zrobiły się dwie)i załaczył usg...ale mała była ciągle ułozona pośladkowo. Nie znam zatem uczucia pchania głowki na pęcherzna oewno wiem co to rozpychanie zeber
agatia, śmiech to zdrowie - na szczescie, chociaż tego nam nie zakazujaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:43
-
Co do wagi. Ja schudłam 0.5 kg teraz. Ketonów nie mam więc się tym nie martwię. Ważne że synek rośnie:) . Nie będę się zastanawiać nad tą wagą. Wcześniej się martwiłam ale Mały waży 2900g na razie więc jest dobrze. Jutro idę na wizytę to zobaczymy ile przytył w ciągu 2 tygodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:17
-
Hej
U mnie na czczo 92, a w nocy o 2.50 116... kiepsko chyba. Nie wiem czemu tak jest bo odkąd mam insulinę jem ostatni posiłek o tej samej porze i do tego w sumie ciągle to samo. Może tylko inne dodatki do chleba bo raz serek, raz łosoś a raz samo masło... Dziś w nocy jeszcze zmierzę i jak znów to tak będzie wyglądać to dzwonię do diablo bo z początku przy insulinie było w godz. 3-4 max 90...
Po ilu godzinach od podania zaczyna ta insulina działać? Od razu czy po kilku dopiero? Bo wydaje mi się że mam za duży ten spadek... No nie wiem... Niech ona myśli...
Żabko ja już jadłam grilla ze dwa razy, ale udko z grilla do tego grillowane warzywa (cukinia, papryka), tzatziki a zamiast chleba ziamniaczki z piekarnika w ziołach. Pychotka, zawsze robię do grilla jeśli jest w ramach obiadu, a czasen nawet do tego na wieczór. Może u Ciebie byłaby to też alternatywa dla chleba? Ziemianków nigdy nie odważałam, zjadałam tyle żeby się najeść, choć pewnie z 200-250g to było -
marzenka nawet diab ostatnio nic nie mówiła ze na wadze mniej , bo zapamietala, ze mój gin sie nie czepia, spytała jak na usg
po chlebku z pasztetem 93, wiec znów ukroiłam chlebek-dwie kromki razem 45g i posmarowałam gruuubo pasztetemgrubo jak sama kromka
i tak wyglada moje łakomstwo