X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja sie witam,ledwo oczy jeszcze otwieram i kawe przełykam , a wy tu juz literki produkujecie...u mnie norma : na czczo 83 i bez ketonów. Wczoraj zadnego przekroczenia, nieźle mnie ta infekcja załatwiła przez 2 dni, nawet waga podrosła. Więc te 2 dni wycinam z kalendarza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kamcia,że waga w górę :) u mnie też rośnie, aż się boję, że przez ten szpitalny plażing, aż za bardzo ;)
    U mnie brak acetonu staje się powoli normą, oby tak zostało ;)

Rudzina, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz, agatia, tyle czasu pisałam, ze jem niemal normalnie, jak przed ciązą ;) jak chcialam działać wg diety, to i ketony były...z waga to jeszcze za wczesnie mówić że w góre ;) waże się codziennie i jakby wziąc np każdą niedzielę od grudnia, to nadal duzo na minusie. Ja nagle duzo zgubiłam na to zatrucie na poczatku diety oraz teraz w tej tajemniczej infekcji...

o której masz usg?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) u mnie dziś wysoko 90, ale wciąż w normie. W nocy to chyba pobiłam rekord wstawania na siusiu, więc może dlatego.Młody już od 6 nie śpi, tak mi się przepycha w brzuchu, że nie mogę się skupić :) Cudowne uczucie.
    Agatia trzymam kciuki za usg, Żabka a Tobie za diablo. Miłego dnia!

agatia, Rudzina, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan
    ja niedawno poczułam ruchy, ale od tamtej pory sa codziennie, wczoraj na korepetycjach dzieciaczek sie krecił, mam nadzieje ze pilnie uczył sie matmy :) do czego dąże...długo po ciąży mi tego brakowało, wrecz sobie nie wyobrazalam, jak da sie żyć bez tego :)

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekir twarden za kciukasy :) choc nie spodziewam się niczego nowego usłyszeć. Przez 2 tyg łożysko ani drgnęło, więc nie sadzer, zee przez tydzień coś sie zmieniło.
    Ja ruchy czuję codziennie od 2 tyg :) najczęściej po śniadaniu :)

twardan lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zjadłam sniadanie-kanapkę wyjatkowo z ...pasztetem :) pierwszy raz o tej porze ta kanapka mi smakowała :D jeszcze pasztetu tego nie jadłam na diecie wiec nie szaleje i nie lece po druga :) po dobrym pomiarze zjem znowu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jem pasztet, ser topiony, masło orzechowe. Na kanapki jem prawie wszystko.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale wcześnie, a Wy już pisu pisu ... :)
    Ja bez acetonu i cukier 85. Więc ok.
    Miałam iść dziś na wizytę, ale odwołali, bo lekarz musi zostać w szpitalu.

Ja też mam z acetonem lipę, jak nie zjem odpowiedniej ilości chleba. Wiec właściwie o 17.30 i 20.30 jem kanapki z chlebem żytnim. Bo inaczej aceton mi wychodzi.

Chyba ogarnęłam tą dietę, wiem na co mogę sobie pozwolić. Teraz to i kawkę z mlekiem i łyżeczką cukru piję i serniczka, szarlotkę, czy nawet ostatnio ciasto marchewkowe zjadłam. Robiłam z mąką orkiszową i ksylitolem i cukier miałam dobry.
    Wiem, że w porze g.12-14 mogę sporo zjeść, bo wtedy cukry najniższe.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia ja jem pasztet, ser topiony, masło orzechowe. Na kanapki jem prawie wszystko.
    mówię o tym pasztecie :) bo tak naprawde zjadałam troszkę pasztetowej, ale pojawił sie taki jadłowstret , ze tylko margaryna mi wchodziła, potem swojska kielbasa, a ten pasztet mąz sobie kupił :) a dzis przyszła ochotka, ale był pyszniutki ;)

zapomniałam napisać- teściu się popłakał na wieśc o ciąży, a na wieść o męskim potomku chodzi dumny jak paw. A teściowie w odpowiedzi na tą nasza paczke dziś znów wysyłaja swojskie żarło :D

agatia i uwierz troszkę w swoje łozysko, teraz jednak wiecej sie oszczedzasz

Ajwi, twardan, Dorinka, żabka04, Rudzina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka, ja nigdy tej diety nie zrozumiem, ale nie przesadzam z kombinowaniem, jem czesto, mało i mi to juz wystarcza...czasem zaszaleje z lepszym i gorszym skutkiem, nie odmawiam sobie co słodkie jesli cukry dobre, jem ile potrzebuje i ketonów nie ma , choć waga srednio rusza. Nie próbuje nawet tego zrozumiec :). Najwazniejsze , ze dajemy rade

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja jak pomyślę ze po porodzie to uczucie sie skonczy to juz czuje pustke :)
    Ja mam lozysko na przedniej scianie wiec mam wrazenie ze kopniaczki sa troche zaamortyzowane. Dodatkowo mimo tego tygodnia sa dni ze dzidzius jest bardzo aktywny a sa takie ze przez caly dzien malo daje o sobie znac. Lubie jak mnie kopie choc ostatnio zamiast kopac woli wbijac mi boleśnie glowke prosto w sam pecherz :/

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia teściowie teraz będą przysyłali dla wnuka co lepsze smakołyki :) Korzystaj :)
    Mój mąż nie może się nadziwić jak brzuch może "żyć własnym życiem" ciągle pyta jakie to uczucie, ale jak to wytłumaczyć?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, aż się popłakałam ze śmiechu uwierz w swoje łożysko ha ha ha ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan, nie da sie wytłumaczyc, szkoda , ze to uczucie przemija...
    a teściowie nie wiedza o cukrzycy...

Dorinka, z Emilka tez miałam na przedniej scianie(teraz na tylnej, a ostatnio w dnie macicy), jak mnie to łożysko bolało...było twarde i okrągłe jak głowka dziecka. Raz lekarz zwatpił, gdzie głowka(bo nagle zrobiły się dwie)i załaczył usg...ale mała była ciągle ułozona pośladkowo. Nie znam zatem uczucia pchania głowki na pęcherz :) na oewno wiem co to rozpychanie zeber :D

agatia, śmiech to zdrowie - na szczescie, chociaż tego nam nie zakazuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi. Ja schudłam 0.5 kg teraz. Ketonów nie mam więc się tym nie martwię. Ważne że synek rośnie:) . Nie będę się zastanawiać nad tą wagą. Wcześniej się martwiłam ale Mały waży 2900g na razie więc jest dobrze. Jutro idę na wizytę to zobaczymy ile przytył w ciągu 2 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:17

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie na czczo 92, a w nocy o 2.50 116... kiepsko chyba. Nie wiem czemu tak jest bo odkąd mam insulinę jem ostatni posiłek o tej samej porze i do tego w sumie ciągle to samo. Może tylko inne dodatki do chleba bo raz serek, raz łosoś a raz samo masło... Dziś w nocy jeszcze zmierzę i jak znów to tak będzie wyglądać to dzwonię do diablo bo z początku przy insulinie było w godz. 3-4 max 90...
    Po ilu godzinach od podania zaczyna ta insulina działać? Od razu czy po kilku dopiero? Bo wydaje mi się że mam za duży ten spadek... No nie wiem... Niech ona myśli...

Żabko ja już jadłam grilla ze dwa razy, ale udko z grilla do tego grillowane warzywa (cukinia, papryka), tzatziki a zamiast chleba ziamniaczki z piekarnika w ziołach. Pychotka, zawsze robię do grilla jeśli jest w ramach obiadu, a czasen nawet do tego na wieczór. Może u Ciebie byłaby to też alternatywa dla chleba? Ziemianków nigdy nie odważałam, zjadałam tyle żeby się najeść, choć pewnie z 200-250g to było

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka nawet diab ostatnio nic nie mówiła ze na wadze mniej , bo zapamietala, ze mój gin sie nie czepia, spytała jak na usg

po chlebku z pasztetem 93, wiec znów ukroiłam chlebek-dwie kromki razem 45g i posmarowałam gruuubo pasztetem :) grubo jak sama kromka :D i tak wyglada moje łakomstwo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi, a ile masz po tej ostatniej kolacji? ja czasem sie zmierzyłam...nie wiem co myslec o tym nocnym pomiarze, te godziby 2-4 po to sie mierzy, czy cukier nie jest za niski...dzwonilas do lekarza?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem czy w nocy jest ważne, że cukier powyżej 90. Wydaje mi się, że ważne jaki jest rano i że w nocy powyżej 60.

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ